Slutast

Slut, slutare, slutast är jag. Efter en dag i trädgården hos mor och far. Var inte meningen att det skulle bli så men jag blev bara kvar. Det ena före och det andra efter som skulle göras.

Gurkan och tomaterna står nu i växthuset - och solväggarna är vederbörligt täckt med vita tyllgardiner.

Nu är det lättare att säga vad som inte ömmar och värker i kroppen - än motsatsen.

Så nu ska jag sova en timme - minst.

Igge på G

Har gjort ett  pass i trädgården - med igångsättning av vattenpump, vattenslang. Och så har vi skottat om lite i växthuset.

Det ska f-n ha ryggskott den här årstiden. Till allt behövs ryggen - men den fick sig en omgång med Tigerbalsam.

Mer sommartecken -


Nu ska jag fara en inhandlingsresa - riktigt vad vet jag inte - men möjligen skottkärra till far.


här är den tredje igelkotten jag ser i år. Den lät sig väl smaka av mors sockerkaka.


Lilly 84

Min granne i lägenheten bredvid - Lilly 84 - har hämtat tidningarna till huset i dag. Verkar som om hon "slår" mig i alla fall på lördag då jag tar sovmorgon till klockan 6.

Fast idag skulle jag stigit upp tidigare - men det är så gruvarsamt att ta mig upp ur sängen så jag skulle fast kunna ligga hela förmiddagen. Fast jag hittar ingen bra liggställning heller.

Tycker GB - på Kurirens ledarsida - varit väl snäll hitintills. Men kanske är det bara kontrasten till Östman - det säger många. Och idag vässer jag tonen i Sticket. M bör lätta ankar i regionfrågan tycker han. Befogat - varje gång Schlingman uttalar sig verkar det som om Hultin får ta telefonen - och så kommer det en dementi.

Och typiskt att det - Sticket - då inte finns på nättidningen.

I Boden kallar Torbjörn Lidberg, s, förslagen om att lägga ut jobb på tekniska på entreprenad för "
moderatpolitik. Och de handlar alltså om samma förslag som Karl Petersen - också s - lägger fram i Luleå. Frågan är vem som kommer att dementera här?

Norrbottens kommunerna verkar ägna sig åt kannibalism vad avser kommunala chefer. Nu sägs det vara Maria Salmgren som är på rull ned mot kusten och Boden. Ja, Olle tillhörde väl Maria Salmgren falangen då¨det begav sig?

Och Pernilla och Petronella gratulerar vi till namnsdag idag. Pernilla känner jag många - men med Petronella är det nog bara hon i barnvisan från Plaskeby som jag kommer ihåg.

För övrigt verkar det vara min vanliga otur att idag när jag har en massa innejobb då är det varmt och soligt. Fast far behöver nog hjälp med en del - och det är ute. Så under skenet att vara en god och hjälpsam dotter så vet jag nog vad jag väljer.

Men först ska jag gå över prärien - som Kjell kallade det igår - ned till mor och far.

Tar sig sa mordbrännarn

Så får jag nästan inte säga - när det är 21 bränder i Norrbotten som man inte vet orsaken till. I år tror jag. Vet inte var den uppgiften fastnat - men jag tror jag sett det någon gång.

Fast för min del gäller det
Keno - 5 rätt och väl 5 kronor. Det tar sig!

Ni kan ju ägna er åt att gissa vilka 5 siffror jag har med?

Till Anita i Gävle kan jag meddela att tipset inte gav något den här gången heller - och att jag lagt ut 80 spänn för dig.

En svala gör ingen sommar!

En svala gör ingen sommar! - men söt var den där den satt på telefontråden vid far.s hus

 


Telefontrådar tillhör väl för övrigt ett utrotningshotat släkte?Men svalan tillsammans med den här  snöhögen som fotograferades i går - den är borta nu - så tror jag på sommaren!

Själv har jag gjort en resa till Luleå. Den började på postterminalen för att fixa eftersändning av posten. Gick vidare till Lindvalls el för att eventuellt inhandla spis och fläkt till mor.

Därefter EM Möbler på Storheden, Wikamöbler i Gammelstad - och som vanligt hamnade jag i affären på MIO - Möbellind i Boden. Har svårt att motstå den äldre lite korpulente herren med Överkalixdialekt,

Blev med bäddsoffan Ylva (trot eller ej) och en byrå vid namn Cleo. Cleo - även i folkmun kallad ´"Klamydiagrottan" kändes ju inget vidare. Men det fanns inget märke på den.

Och tror eller ej - både soffan och byrån skulle levereras i "paket" typ Ikea. Men monteringen lyckades jag i alla fall pruta bort..

Nu är jag hemma och borde börja diska finglas och porslin som ska in i vitrinskåpet - men jag tror det blir madrassen och handboll!

Så pigg vill jag vara

En 72-årig man har varit försvunnen sen igår kväll. Han har cyklat hela natten. Återfunnen efter 15 timmar. Ja tänk om man vore så pigg när man är 72. Cykla i 15 minuter räcker - vid 60.

Jag vet inget om denna man men kom just ihåg att de berättade från hemtjänsten att om det är så att någon åldring till exempel har ett brinnande intresse att vara i skogen - och anhöriga är rädd att de ska gå bort sig - så finns det möjlighet att använda GPS. Det vill säga villkora skogsvandringar med att bära GPS - för den som ska ha den måste ´naturligtvis godkänna det. Men tänk vilka möjligheter tekniken kan ge. En teknik som jag understundom förbannar.

Man är i alla fall dölycklig idag. Snabbt och elegant har "Gunnar" putsat alla fönster runt om.

Själv har jag plockat ihop lite skrot hos föräldrarna och fått i gång pumpen i den lilla prydnadsbassängen. Det senare föregås alltid av vissa skärmytslingar mellar far och mig. Men nu skvätter det - då nu är det sommar!

Kan undra om det är normalt att ha så förtvivlat ont och ömt bak på ryggen i midjehöjd efter ett så kallat ryggskott. På måndag är det två veckor och det är riktigt eländigt än. Känns som om jag vill bära njurbälte.

Men nu ska jag dra iväg på diverse inköpsresor. Måhända ska soffan och mat till mor prioriteras.

Som baken

Kan nog konstatera att uttrycket att smaken är som baken - delad - gäller än. I en insändare beskriver Jan Långström (kan undra om det är Janne som jag känner) maten vid Sunderby sjukhus. Han instämmer i den kritik som ett antal sjuksköterskor framfört.

Och av Jans insändare kan jag uttyda att maten enligt honom varit lika usen under privata Sodexos tid som nu i landstingets regi.

Fast den luktar då i alla fall gott - det har jag kunnat konstatera unders fars och mors vistelser. Och dom har gett ömsom ris och ömsom ros till maten.

Endast ris och ett riktigt ....... vasst sådant ska Göran Gabrielsson ha. En annars sympatisk och trevlig prick - tjänsteman vid "gatukontoret". Han har beskrivit Bensbyföräldrrnas opinionsarbete som en "show".

Det är dags för herr Gabrielsson att träda fram. Antingen för att meddela att han är felciterad eller så för att framföra en rejäl ursäkt till föräldrarna.

62 steg - men korta på grund av ryggen - var det till brevlådan. Plockade in till oss alla tre i huset.

Och nu ska jag dra ner till mor och far dit sonen förväntas anlända. För kaffe och sen för att fixa min bokhylla.

Själv tänker jag ta mig en ledig dag - har nog lite feber faktiskt. Och lika jäkligt med kroppen och ryggen som tidigare?

Jag var mogen

I kväll var jag mogen att lämna tillbak nycklarna till min gamla lägenhet. Det sista hämtat. Och då visar det sig att min hyresvärdinna är i Göteborg. Och kommer hem först söndag kväll. Så jag får bära de betungande nycklarna några dagar till.

Men när jag stängde dörren där i kväll sa jag hej då lägenheten - kul tid vi haft tillsammans.

Annars har det varit föräldrarnas kväll - föreredelser för fönstertvätt i morgon. "Gunnar" kommer!

I min nya lägenhet "flyktinglägret" - hann jag i alla fall bära ut två tomma målarburkar.

Och i morgon kommer Jens och förankarar min bokhylla - då kan jag i alla fall börja lyfta in lite böcker. Och han hinner säkert hjälpa mig att flytta vitrinskåpet 3 centimer - då kan det också börja fyllas.

Snart är diskbänken fri så jag kan koka kaffe i alla fall.

Och i bästa fall kommer morgontidningarna till Kråkbergsvägen 26?


Gäsp

Ja inte över den "unge mannen". Vi har avnjutit en angenäm lunch uppe på ormberget. Ute på altanen - inte för att det var så överdrivet varmt - utan för att det var så fullt i restaurangen. Eftersom vi skulle avhandla vad som hänt oss de två senaste månaderna krävde det en viss avskildhet.

Och som vi båda konstaterade - det kanske inte blir mer sommar än det här - lika bra att härda sig.

Nu ska jag avsluta arbetsdagen för att föra min bil på någon form av hälsobesiktning. Konstigt ljud - som Micke möjligen tror kan vara något med bromsarna.

På nyhetsfronten är det bara "gäsp". För vem kan hetsa upp sig för att det är en
stor älg på vägen?

Mera bättre tider

Förvisso har jag inte hunnit undan särskilt mycket på jobbet. Men bättre tider är den ändå. Solen skiner och det är varmt och jag har bara ben idag.

Och så ska jag äta lunch med en trevlig "ung man".

Yvonne!

Yvonne gratulerar jag på namnsdagen idag. Bergmark-Bröske och Carlenius. Och min gamla skolkompis Kempe - fast hon är gift Jonsson tror jag?

Nu har jag ätit grötfrukost hor mor och far. Far igång med gräsklipparem - den lilla gröna. Nu gäller det att få honom att inse att det finns folk som sover längre än honom - så han inte börjar före 7 i alla fall.

Mot bättre tider

Förhoppningsvis var detta sista morgonen jag var tvungen att åka till Sunderbyvägen och hämta tidningarna. Det blir ingen ordning alls när jag ska läsa tidningarna "kollektivt" med mina föräldrar. Förvisso har vi två NSD och en Kuriren på tre personer - men det känns ändå som man måste rappa på.

Bättre tider även på bildfronten:

"Bron över Lillpiteälven" stod det på min hemmagjorda "gps" - ett mail från Ulla - så detta måste väl vara en vik av denna? Vackert var det i alla fall.

Polisstyrelsen - de sista skälvande minuterna kom jag ihåg att fota. Frå¨n vänster Agneta Liplin, skymd bakom henne Birgitta Gidlund. Sen Ulf Kero, Lars Karlsson och Bo "sockenljuset" Johansson.Grillmästare Cederlund med hustru Margareta i förgrunden.Två gamla godingar - Lennart Wikström (tidigare Luleå) och Ivar Gustafsson. Tre föresten - Janne Norén skymtar i vid bordet.Erik, den yngre och Erik den äldre. Sen Åke och Margareta.

För övrigt kan jag väl bara konstatera att den här
artikeln i NSD  om storregionen väl näst intill förorsakat hjärtstillestånd hos några. Frågan är hur mycket ny substans det är i den?

Jag ger upp

Alltid detta tjorv när jag ska föra över bilder från telefonen. På jobbet - med Thomas sladd - funkar det direkt. Men här hemma bara tjorvar det. Slå av datorn - koppla sladden - slå på - men ingen telefon är ansluten.

Hade tänkt ge er bild från dagens polisstyrelse och från det supertrevliga mötet i Piteå i kväll.

Men det får bli en annan dag.

Nu blir det bara god natt!

69 kronors fynd

Har hunnit förbi Coop och inhandlat en liten behändig plastkort för smutskläder. Illblå och till det facila priset av 69 kronor.

Sen kvantum och sen jobbet. Där tiden kilar. Anne är här och äter lunch.

Och nu vill jag inget mera - eller hur nu Cornelius sjöng i brevet från kolonin.

Ska svida om till Kd:are och tjänstgöra i polisstyrelsen.

Jösses - ett helt dygn - nästan

Sen jag bloggade. Vem kallade MIG bloggdrottning?

Efter jobbet igår var det inhandling av sättpotatis och 3 säckar blomjord á 50 liter. Själv - alldeles själv. Redan där borde det stannat.

Sen åkte jag hem med detta till fars garage. Till lägenheten och packade bilen med skräp av olika dignitet och tyngd. Och ovanpå det så körde jag då fönsterputs runt om hela huset. Och sorterade och packade in de sista grejorna som stod på bron. Och lastade in dem i "stallet",

Alla utom jag hade fattat hur det skulle gå. Självklart slog ryggskottet till igen. Och sju vilda hästar hade inte fått mig till datorn. Trots att jag både borde ha bloggat och mailat till några.

Har dock ledigt på förmiddagen så jag kunde skjuta på det smärtsamma ögonblicket då jag ska upp ur sängen.

Har hämtat tidningarna på Sunderbyvägen och knatat till föräldrarna och druckit kaffe.

Känner mig inte inspirerad att tycka om något som stod i tidningarna idag - okoncentrerad ska jag nu försöka duscha och få på mig kläder.

Vid lunch ska jag konvertera till Kd:are. Vare sig ordinarie eller ersättare i polisstyrelsen kunde delta - så jag ska tjänstgöra. Annars hade jag faktiskt tänkt hoppa det sammanträdet,

Och i kväll ska jag på grillpartaj i Roknäs,

Ryggskott var domen

Efter diverse klämmande konstaterade farbror doktorn att det här är det vi brukar kalla ryggskott. Fast det heter något finare på latin. 1 - 3 veckor. Vila men inte i sängläge. I rörelse men inte städning och så. Snälla promenader. Får väl "promenera" snällt vid fönstrena då - de som ska putsas.

Fast tog det inte skada av toalettuppskurningen igår så lär fönsterputs vara rena barnleken.

Barnlek - fast med allvarligare konsekvenser - är det runt
Coop Arena. Nog är det märkligt att det aldrig är några problem att hosta upp pengar när det gäller Luleå hockey. Nu är notan - bara merkostnaden . uppe i 15 miljoner. Totalt över 30 miljoner per år. Och då är det förtäckta stödet i form av förvaltnings- och bolagsrponsring oräknat.


Och Karl P skryter på sin blogg (25 maj) om att det minsann även fortsättningsvis blir 17 barn och 3 personal i förskolegrupperna. Och det är ju inga små grupper och ändå har man räknat vissa barn som halva - det så kallade 15-timmars barnen. Jag tycker att Karl skulle prya med 6 ungar en förmiddag - kommunalrådsjobbet skulle nog tona fram som rena semestern.

Nu ska jag plocka upp tvätten - sängkläder till Anne som är på G - hon har landstingsmöte i dag och studier resten av veckan. Och ska kampera i övernattningslägenheten.

Det är så bra med Anne - för då lämnar hon sina matrester till oss vilket innbär att det finns pålägg här. Fast jag måste säga till henne att 31% ost inte rimmar med folkhälsan!


Leda eller lända?

Beda och Blenda har namnsdag. Eller är det tvärtom - Blenda och Beda. Jag tänker på det gamla "tecknet! om att Urban, Vilhelmina och Blenda - de tre skola sommaren lända. Det vill säga de representerar i tur och ordning försommar, sommar och sensommar - på vädrets område.

Eller ska det vara Urban, Vilhelmina och Beda - de tre skola sommaren leda. Oavsett lär perioden fram till och med augusti bli kall, blåsig med lite sol då och då.

Om nu gamla tecken får rätt.

Helt fel har i alla fall Kd hamnat - som enda parti (vad jag förstår?) kommer de att
förorda en skattehöjning. Jag tillhör långtifrån någon skattesänkarfundamentalism - till och med skulle jag kunna förorda en skatteshöjning om jag bara trodde ett enda ögonblick på att vården skulle bli bättre.

Om till exempel psykiskt sjuka som den här killen i artikeln. Men tyvärr kommer en skattehöjning i landstinget bara hamna i det stora svarta hålet - eller för att täcka underskott i Stor Norrland.


Stor har Börje Lööw också blivit i den mening att hans utrymme i media har ökat väsentligt. Det är han som dominerar vänsterflanken nu. Mera otydligt är det på den borgerliga sidan - där är det spridda skurar (mediaskurar) för flera. Fast även om jag inser att jag kan beskyllas för partiskhet så vill jag ändå påstå att det är Thomas som är klippan där!


Det är ganska roligt med turbulens i politiken - åtminstone om man har den på behörigt avstånd. Frågan är ju om det är så bra för demokratin med den sandlådenivå som understundom råder på sina håll. Ska bli spännande att se vad det blir av klimatförändringarna i Kiruna. Kan nog ana att den slipade Törnman håller på att spela ut de olika falangerna inom Kiruna socialdemokratin mot varandra?

Nu ska jag dra till jobbet - ska hinna sätta igång en tvättmaskin innan jag går till Jan-Erik.


Långsam i starten

Han var långsamt i bloggstarten -min trätobroder Börje Lööw - men nu är han den ende som orkat blogga efter fullmäktige.

Nu när jag är med i matchen igen (internet) så inser jag att det varit kommunfullmäktige idag. Fast riktigt med i matchen är jag ju inte.

Det finns nog en mening med allt som sker - att jag i höstas insåg mina begränsningar. Jag har fullt sjå att ratta livet som det är nu - utan gruppledarskap.

I morgon bitti är det farbror doktorn igen!

Kråkbergsvägen 26!!

Jag har gjort det - satt ihop min dator - och det funkar. Internet får jag väl tacka sonen lite för - som bytte en befintlig två till en trea så att även internet rymdes.

Alltså detta är första inlägget från mitt nya hem. Nu måste jag ringa runt och berätta.

Rara vänner!

Ni som skickat till mig - alla er är jag verkligen vän med. Men ni får ha överseende med att jag just nu inte orkar skicka vidare.

Det lär vara internationella vänskapsveckan - och jag får horder av brev från vänner som vill att jag ska bekräfta vår vänskap.

Eftersom tiden är stressig och knapp - så vänder jag på förfarandet - om jag får ett brev från någon jag inte vill vara vän med så ska jag säga till.


Kom till råga på allt ihåg att trappstädningen är min idag.


Abstinensen drev mig

Konstigt - men skönt att vakna upp i mitt nya hem. Nu kan man inte tala om hem - det är fortfarande ltie tapetserar verkstad och mycket oinplockat. Ett och annat inköp måste göras - inte minst av en snygg byrå så jag åtminstone får mina trosor på plats.

Vet inte vad som drev mig - men tjugo i åtta var jag på jobbet. Trots att jag ska börja först nio. Tänkte mig nog att blogga - men väl här fattar jag inte vad jag ska skriva.

Lite splittrad är jag - i alla fall har jag fått en akuttid hos Jan Erik i morgon 08.40. Han måste nog kolla in min rygg. Slår mig att smärtan och obehaget är samma som när "det" (som vi inte vet vad det är) härjade. Även då hade jag ju sju mödor innan jag kom upp ur sängen.

Nu ska jag fara lite ärenden - typiskt mig att söka mig till bilen när jag känner stress.


F ortfarande ingen dator hemma så det kan bli glest med inläggen ett tag.


Fortfarande utanför livet

Måste bara meddela att jag lever o fröjd. Flytten pågår. Men orkar inte koppla in datorn i kväll - även om det vore möjligt.


Nu snyltar jag på kusinens dator.


Ha det gott.


Hejdå bloggen!

Nu ska jag fara och handla lite - hämta tårtan till mor och far.

Sen ni ska jag plocka ned datorn och flytta till nya stället. Och då återstår att se om internet funkar där. Tror inte de tidigare hyresgästerna körde via kabeltv.

Spännande! Men det kan innebära att det dröjer innan jag hör av mig.

Fördel Kuriren

Kuriren har skrivit om branden - det har MSD inte gjort. Inte ens en nyhetsrad.

Djälv trodde jag det var Waldors som var restaurangen - men det var Thai Thai på Storgatan - den som bytt namn och ägare många gånger.

Det bäddar också för högre misstankegrad om sabotage - nu låter jag nästan som den ersättare i polisstyrelsen som jag är.

Och peppar, peppar - det ser inte så allvarligt ut. Jag menar för hela gallerian.

Eftersom jag redan varit med Kuriren till föräldrarna så bläddrar jag väl och ser vad NSD bjuder.

Herregud - bild på Peter Eriksson högst upp på ledaren. Med tanke på gårdagens nyheter om koalitionsregering efter vad hann jag bli riktigt svettigt. Men längst ned fanns gamle OS på gott och ont.

Fast hästlängder bakom ligger NSD - inte finns ledaren på nätet än. Och säkert inte mycket annat heller.

Det ger mig en anledning att inte skriva mer på morgonkvisten.

Nu ska jag dra till nya lägenheten och torka ut det som ska bli kominerat kontor och tv-rum. Det kan hända att den kritiska delen av flytten sker idag - dator och TV!

Och tidig morgon

Somnade tidigt och vaknade tidigt. Drog mig dock till strax efter fem. Läste tidningarna i godan ro och så får jag höra på TV-nyheterna att en galleria i stan brinner. Strand - vilket jag gissade - enligt Kuriren.

i godan ro läste jag för övrigt inte tidningarna. Nu kryllar det tydligen av björn. Både Antnäs och Björkskatan här i Luleå. Harads och någon ytterligare plats. Allt väldigt nära bebyggelse och lekande barn.

För att återgå till brande så kan jag ju hoppas att den blir begränsad - men räddningstjänste från hela fyrkanten på plats. Så läget bedöms allvarligt.


Tidig kväll

I kväll blir det tidig kväll - så fredag det är. Och istället för fredagsvin blir det panodil. Två stycken så nu finns ingen återvändo.

Välkommen John Blund!

6 timmar sen

Blir nästan stressad av nya bloggen. Där anges så tydligt senast jag bloggade. Var 6 timmar och en kvart sen. Då var klockan bara halvelva. Och jag hade just fått parkeringsböter.

350 spänn - lite snopet. Jag måste erkänna att jag då och då medvetet syndat på nåden när jag inte haft lämpliga mynt eller kunnat använda korten. Men denna gång spanade jag in att det fanns två automater - en på vardera sidan av gatan.

Men när jag upptäckte att jag hade mitt bankomatkort hemma blev jag lite skärrad. Och knatade iväg till Condis och Apoteket - och glömde helt min ambition med p-biljetten.

Högst en kvart var jag borta - och visst mötte jag lapplisorna vid gamla posten. Själv stod jag parkerad utanför gamla Telia.

Nå det är förlusterna man ska leva av.

Sen bar det av till Alvik Hämtade Lisa och Sara på skolan klockan ett. Till Sunderbyn. Sara hjälpte mig att skruva i sär databordet - åtta skruvar under bordet.

Nu är det klart att börja flytta in i lägenheten. Ska nog fara dit i kväll och torka ur fönstrena och torka golven.

Men sen ska kraften ägnas åt att städa det sista här. Gruvar för flytten av datorn. Först ned med den och sen upp tillräckligt snabbt så jag inte hinner på abstinens. Och det är ju inte hundra att bredbandet funkar med en gång där borta. Lite problem var det när jag kopplade in mig här.

Det tar på

Det tar på att ratta två lägenheter plus att vara hembiträde i en tredje. Nu längtar jag verkligen efter första natten i nya lägenheten.

Skulle fast kunna ligga på en madrass på golvet. Men dator och TV måste kunna flyttas dit först. Och få igång bredbandet.

Kyppasjärvi?

Jag kan ju ha fel - men inte tror jag Maj Larsson var från Kyppasjärvi - jag tror hon var från Kypasjärvi.

Men det var länge sen det begav sig för mig och Maj - så jag får väl kolla upp så jag inte beskyller rubriksättarna för fel.

Eller så säger vi att det nog kan stavas på båda sätten - vilket är typ modernt i en del generationer som inte precis har MVG i rättstavning.

Rubrikmissbruk

Bodensare styr över missbruksmotor basunerar GB ut dag på Kurirens ledarsida.  Måste säga att jag fick läsa 3 gånger innan jag fick ihop det. Så om rubriker ska locka till läsning så har denna en topplacering. Kontentan är iaf att någon chef för Google är från Boden. Kombinerat med att någon undersökning visar att anställda i snitt surfar 48 minuter per dag.

Men visst blir det lite syftningsfel. Det är väl ändå inte sökmotorn som missbrukas utan arbetstiden?

Skäms på er, politiker skriver Ingrid Renberg i en insändare. Och drar alla politiker över en kam. Oavsett de är medskyldiga till det skribenten tycker är fel eller inte. Lite trist och otacksamt - vet inte hur många gånger jag lyckats rädda just särskolan från besparingar.

Jag håller med Migelle att det är frustrerande att våra journalister blivit så dåliga på att spegla de avvikande meningar som ofta finns i nämnderna. Att göra det har faktiskt större värde än att bara bli en pinne i mediastatistiken för berörd politiker. Alla läsar som är medvetna om och tänker på vilket parti de röstat på vill ha koll hur deras företrädare sköter sig.

Idag är min lediga tid - inget jobb idag. Borde förmodligen i princip ligga helt still som min massör var inne på. Men vem klarar det? Det är bara att välja mellan att ha en halvtaskig och halvtrasig rygg eller dito nerver.

FÖR sent

Urk - tidningarna kom inte förrän kvart i sex idag. Störd blir jag.

Jag har inte sovit på värmedyna i natt. Jag hade inte tänkt berätta det men förra natten somnade jag med värmedynan på högsta läget - och vaknade med en brännblåsa på rumpan.

Den ska jag nu åka och få ett bandage om - till kaffet.

Bara en liten skada så den delen är lugn. Däremot är muskelsträckningen/bristningen (eller vad det nu är?) fortfarande nästan lika ond och besvärande.

Otäckt

I alla fall bra att man nu får skjuta björnen vid Hägnan i Gammelstad. Men varför bara till 30 maj?

För något år sen var det björn nere på Näset här i Sunderbyn - helt nära ett bostadsområde. Inga skriverier om det - det tystades ned. Det är äckligt!

Äckligt är det också att våran hemtjänstgrupp här i Sunderbyn  har EN tjänstemobiltelefon på en grupp där 14 personer jobbar samtidigt. Fast nu överdrev jag det har en till - en som fungerar ibland.

Jag vet ju att vi gruppledare i alla fall hade var sin. Även om det var först mitt sista år. Tidigare betalade jag också själv  för tjänstesamtal.

Men det slog mig faktiskt härom kvällen - att visst har jag gjort nytta som oppositionspolitiker. Tänkte på det när jag såg hemtjänstens bil utanför hos mor och far. Det är inte så många år sen som hemtjänstpersonal förväntades använda sina privata bilar i tjänsten. Medan om det fanns en fastighetsskötare i kommunen som hade mer än en tumstock med sig så nog tusan hade HAN tjänstebil.

Kjell Mickelsson - dåvarande kommunalråd - var mäkta irriterad. Men jag är övertygad om att det blev tjänstebilar för hemtjänsten tidigare tack vare opinionsarbetet!!

Kanske dags för den ifrågasatta Jämställdhetskommittén att göra en inventering. Är det så att kommunalt anställda män med automatik får tjänstebil och mobiltelefon - medan motsvarande kvinnliga medarbetare - som oftast behöver det bättre - inte har det?

Nå själv har jag besökt ett antal möbelaffärer i Luleå och Boden för att kolla in bäddsoffor och byråer! Av 5 besökta får Möbellind i Boden bästa betyg!!I de finaste familjer..

Det kan inte hjälpas - jag tycker det är mer tragiskt än annars när det är en polis som misshandlar sin hustru. Visst - dom är inte mer än människor dom också - men ska man bli och vara polis så måste spärrknappen sitta väldigt hårt.

Men för all del..

Men för all del - jag kan ha fel. Men hela historien om Oskarshamn känns som om det är hjärnspöken. Nyheten kom visst igår för Jens berättade om det på telefonsammanträdet. Nyheten är  väl större där nere.

Det var starka uttryck om misstankar när jag läste om det första gången - nu har det nyanserat något. 

Så det kanske inte alls är hjärnspöken  - bara kvällstidningarnas sätt att sälja.

Vad sägs om att Charlotte Perelli var helt frånvarande under första minuten av genrepet - för hon tänkte på sina barn.

Jag är arg på mig själv för att jag överhuvudtaget går in på dessa slasktidningar,.

Ensam jag är - Karin är på fotvård och sjukgym.


Rosor äro röda...

Idag får Harry Rantakyrö dagens ros i Norrbottens Kuriren (kunde inte hitta den på nätet). Det är signaturen Gruvtolva som tycker att Harry ska ha den för att han kan hålla isär sin roll som ordförande för gruvtolvan och sina personligt politiska ambitioner.

Meriten kan väl vara att han som gruvtolvans ordförande sett till att han och andra fått en privat sjukförsäkring med möjlighet till alternativ vård - något som han morarbetar politiskt att andra ska ha.

Röda rosor äro taggiga oavsett.

Även om jag principiellt håller med ledaren och regeringen om att det behövs en sanering inom sjukskrivningar och förtidspensioner så är ropar jag väl inte lika klämkäckt om
Ett Friskare system. Jag tror att vi kommer att bli upprörda för att människor kommer i kläm - det kläms åt där det inte var meningen att klämma åt.

Fast å andra sidan har ju dagens och gårdagens försäkringskassesystem varit rena tortyren för många. Så det kanske inte kan bli sämre.

Sämre kommer det inte att bli i Jokkmokk när Marcusson lämnar. Notan: 2,5 miljoner. Jag har följt den "gossens" bravader under många, många år och är därför helt säker att det är värt varenda krona.. Otaliga är de personer inom Jokkmokksförvaltningen som mått dåligt under Markussons tid. Sonja Forsberg - vår före detta gruppledare i Jokkmokk - räknade upp listan på personer inkluderande sig själv som ansett sig grovt mobbade av Marcusson. Tänk er att radarparet i Jokkmokk då hette Ögren-Marcusson. Och Jokkmokks fp:arna avkrävde i tisdags mig ett löfta om att vi skulle behålla honom i Luleå.

Jonas Andersson undrar i en insändare i NSD (ej länkbart) om sossarna verkligen kommer att höja skatten för låginkomsttagare OM de återfår makten. Ett avskaffande av jobbavdraget betyder ju mer än en tusenlapp i månaden för folk i vanliga inkomstlägen.

Hur kul är det att gå till val på det sossarna? Mårten (S)tröm och andra - apropå att ABF haft ordförande"strid " - och hör och häpna en kvinna vann - Tanya - Nilsson före detta - mot två män. Mårten Ström och Sören Lejon.

Kaffe först

Bara så att ingen förleds att tro att jag tacklat av eller försovit mig. Efter en natt på värmedyna steg jag upp halvfem. Men tiden har varit odryg på morgonen.

Nu måste jag sticka med Kuriren och få mig kaffe.

Det kommer några rader innan jag drar in mot staden.

Jodå - jag ska till arbetet. Har förvisso fyllt veckorarbetstiden - men det är bra att upprätthålla arbetslinjen det kroppen orkar. Kanske blir det inte hela förmiddagen - inte alls bra i ryggen. Och alla säger att det kräver vila rätt och slätt.

Men vem tusan kan ligga stilla på rygg och knappt andas för att inte reta muskeln?

Nonchalans eller okunskap?

Nu är kvällen liden - själv sov jag middag mellan 16.00 och 18.00 - behövdes efter bara 4 timmar i en rätt oskön fåtölj (jag har fortfarande svårt att stava "fotölj" som det ska stavas med "å". Än värre är det med nattduksbord - eller nattygsbord men det får bli en senare rebus).

Och kvart över sex ringde mor och behövde assistans - hon var orolig för att pappa skulle ge sig iväg till sopstationen på näset - så sent. Så jag var dit och klockade av honom när han gick iväg - och tillbak han kom.

Ingemar Tillberg kom på besök - han hade sett en "yngling" komma efter vägen - vilket var far!

Själv gruvar jag mig för att gå och lägga mig - men räddningen är värmedynan. Har haft telefonsammanträde med länsförbundets styrelse - har haft "eld" i baken hela tiden.

Har kollat lite nättidningar och fann denna
kuriosa grej. Dan Ankarholm beklagar sig över tidningen Extra som intervjuvat 6 partiet i fullmäktige - men enligt Dan glömt 2.

Om jag vet rätt så var vi 9 partier i kommunfullmäktige när jag slutade. Men sen dess har ju allt gått åt pipan - så kanske det minskat med ett parti också?

Kan undra vilket parti Dan inte räknar med?

Ärenden och hemliga uppdrag

Kom till jobbet vid 9-tiden. Gratis toan lockade innan stans äventyr. Ett och annat nyttigt hann jag väl med.

Sen var det apotek och akademibokhandeln. Några uppmuntrings och tröstkort som jag borde skrivit tidigare blev nu inhandlade och dessutom expierade.

Massage klockan 12,00. Ben och armar. Inte onda ryggen. Men den eller de muskler som är skadade blev väldigt uppretade att upp- och nedgången på massagebänken så jag trodde inte jag skulle klara mig därifrån.

Så landade jag igen på expen - men nu ska jag åka. Det blir i alla fall några timmars jobb senare - inför kvällens styrelsemöte - per telefon.

Och ett hemligt uppdrag har jag utfört idag. Det ska jag berätta om senare - när det inte längre är hemligt.

Kvantum nästa - men nu ska jag inte bära några påsar - nu blir det vagn och så får far hämta dem i bilen. Har verkligen respekt för de ilskna musklerna nu.

Värd detta?

När det är grått och kallt och trist kan jag alltid ta fram det här bilderna.Från SaraOch Lisa ska ju inte vara sämre än storasyster!

Värda bättre

Mina fantastiska partikamrater är värda att återges betydligt bättre än på dessa "skitbilder". Men jag skulle skynda mig att ta lite bilder och samtidigt fick jag äran att sitta ordförande även i år.Valborg, killen uppflyttad från Gävle vars namn jag uppfattade som Wladis, PO (ordförande i BUN), Katrin och Karl-Egon.Gunilla, Gunnar, Maud (återflyttad till Jokkmokk efter en sejour i Boden), Sonja (tidigare rivig gruppledare i Jokkmokk) och Ingemar.Diana och Valborg, Några av deltagarna missade jag att få med på bild - bland annat deras eminenta ordförande. Och hennes man. Och Maria. Det var nog alla.


Tack för en fantastiskt trevlig kväll!!


"Skogsfågel"

Riktigt vackert blev det ju - fast ingen kan väl se att det är en skogsfågel. En fågel av hönssläkte skulle jag säga, Brunfläckig och i storlek som en vanlig höna. Ska försöka beskriva för far och få namnet, Järpe?

I alla fall betedde den sig när jag stannade och skulle fotografera. Den drog sig ner i diket och in mot skogen. Ivrigt - och lika ivrigt tryckte jag på zoomknappen.Och här är resultatet. Med en liten svart signatur nere i högre hörnet kan det väl gälla för konstverk?

Känt på varann förr

Känt på varann förr har dom de här gossarna. Göte Pettersson och Lars Lindberg. Jag minns inte riktigt vad de debatterade då - det var nog flera debatter - och Lars har ju haft minst flera poster där han och Göte hade anledning att konfrontera varann. Chefredaktör på NSD och chef för Nord-Nytt - i den ordningen var det väl? Före det var Lars nyhetschef på Kuriren.

Det var en liten utvikning för att berätta att Göte P svarar på Lars Lindbergs kritik av Svensk Näringslivs ranking. Göte gör det med en svidande vidräkning av sossepolitiken här i norr. Takterna sitter i efter en lång politisk gärning. Fast han legat politiskt lågt i många år.

Och i sakfrågan ger sig Lars Lindberg riktigt ut i gyttjedyn. Nu hänvisar han till en annan undersökning som minsann har en annan rangordning på kommunerna. Den mäter sysselsättningen och där ligger vi i Norrbotten väl till. Fast om något är väl det att jämföra äpplen och päron. Kinesernas explosiva konsumtionsökning är väl knappast en bra mätning av företagarklimatet i våra kommuner?

Fallfärdig skola i Västanäs ska nu manglas i budgeten. Jag rustas ska den väl inte - men det kostar att riva också. Förvånansvärt mycket.

Mitt förslag är att skolan blir Kalix svar på lutande tornet i Pisa. "Lutande skolan i Västanäs". Eller om rasrisken är för stor - spärra av området och utlys tävlingen om när skolan rasar -. ungefär som Lions tävling om när flotten drar i Kalix älven.

För övrigt är det en tung morgon idag. Det var helt tji att hitta någon ställning att sova i. Så jag kröp från soffan ned på golvet. Två fotöljer mot varann blev räddningen. Så jag har suttit och sovit - kanske tur att det bara blev 4 timmar i natt.

Men jag ska bara jobba marginellt idag - en stund före lunch och telefonsammanträde ikväll. Så det finns möjlighet att nula iväg en stund. Frågan är bara VAR och HUR??


Hemma igen

Men som vanligt krånglar det med överföring av foton. Fast älgarna och skogsfåglarna fastnade i alla fall inte på kort. Rådjurskiden hann jag inte med att fota - innan den svävade bort.

Allt har gått väl - och trevligt som vanligt i Jokkmokk. Femton personer på ärsmöte i Jokkmokk - det är inte dåligt det. Ska man översätta det per capita så är det ett fp-möte i Luleå med 200 pers. Inte så ofta vill jag påstå.

Och så kreativa. En ny kul bekantskap - kommunens flyktingsamordnare. Ukrainare från början - men har gjort sin resa i Sverige via Pajala, Haparanda, Luleå, Gävle. Och har nu sökt sig till Jokkmokk. En mor i Luleå som vi väl får be honom bearbeta för medlemskap så vi kan ta tillvara hennes kompetens.

Nu ska jag försöka hitta en ställning att sova i - som inte stör min onda rygg.

En bra björn

En död björn är en bra björn. Särskilt som jag ska till Jokkmokk i eftermiddag.

Veckokvoten fylls

Hade jag haft ett riktigt hem nu - och inte ett "flyktingläger" - hade jag åkt hem och vilat inför Jokkmokksresan. Men så blir det inte.

Konstaterar bara att efter Jokkmokkresan så har har överskridit min veckoarbetstid med ett par tre fyra timma. Fast jag får väl dra av för trivselkvot - trevligt i både Älvsbyn och Jokkmokk - och för att jag får plankstek i kväll.

Visst läser vi

Fortsätt skriva Karl P - vi är några som läser. Och som med spänning ska ta del av Bo Johanssons besök i stadshuset.

Frågan är om det är före detta "sockenljuset" från Älvsbyn eller självaste Obol-Bosse?

Men snälla Kuriren - ni måste ju ge möjlighet till frågor och kommentarer - annars ledsnar vi snart.


Godmorgon Pia

Jag vet inte varför - men jag blir så glad när jag ser att webbredaktören är på plats. Idag är det Pia Hörtin.Godmorgon Pia - hoppas du levererar trevliga nyheter under förmiddagen. Lite varmare väder och sol om jag får be.

(För övrigt undrar jag var du Pia ÅHMAN höll hus igår kväll. Här kom jag till Älvsbyn bland annat driven av att äntligen få träffa dig igen - och så kom du inte?)

Inte så mycket att yvas över i tidningarna i dag. Känt faktum är ju sen tidigare att båda stornorrlandsivrarna Stefan Tornberg och Kent Ögren har varit sin slav på vagnen i form av
PO Eriksson respektive Sven-Erik Bucht. Inga lättviktare precis vare sig mentalt eller fysiskt.

Ett av de mer spektakulära inslagen i dagens tidningar kommer från Piteå. Där ska föreningslivet få bidrag i förhållande till antalet vinglas som konsumeras i den kommunala representationen. 19 700 kronor uppgick det till förra året - men då invigdes Akusticum så i år blir det inte lika mycket. Fast inte ens 19 700 kan väl vara något att överleva på för föreningslivet - så jag hoppas det är bonus utöver det vanliga bidraget. Ett osedvanligt krångligt sätt som säkert kommer att kräva någon ny tjänst "vinglasbidragsassistent" eller något.


Asta Kasta och Vera Sortera - det var ju riktigt kul det. Miljöns svar på Spara och Slösa. Förskolebarn i Boden fick träffa dem - men artikeln är inte på nättidningen.

Slutligen undrar jag bara vem tusan Patrik Nilsson är? Han finns förvald på NSD:s sökmotor varje gång jag går in där. Finns han i din burk också?


Kan det vara ryggskott?

Ser mest ut som om jag knäppt ihop västen med gylfen - men eftersom jag inte är iklädd något av dem så är det något annat. Men som en fällkniv har jag sett ut när jag försökt kravla mig ur sängen.

Men gratulera kusinbarnet Karolina på namnsdagen orkar jag. Liksom en grattis hälsning till "min" gruppledare i Boden - Carola Larsson.

Nu ska jag försöka ta mig till mor och far för kaffe. Det är inte längre så befogat av hälsoläget - men nu har kaffetarmen vant sig vid tidigare påfyllning.

Få se om jag kanske skriver mer först på jobbet - allt går så långsamt med smärtan i ländryggen.

Någon som har någon huskur för ryggskott??


För övrigt måste jag komma ihåg att skicka en länk till min blogg till min massör Elena.


E-E-E-P

Jag rekommenderar:Det kan låta lite vad som helst "Holiday" men jag lovar Elena är en pärla som gör underverk. Min sträckning från i morse blev dj...... ond efter massagen - men i kväll känner jag att den är på avtagande. Tack Elena - mina varmaste rekommendationer för din massage!Nästa E (och egentligen dagens huvudperson) är förstås Enar Björkqvist. Ordförande för ÄlvsbyLiberalerna och en människa med stort M. M som i Medmänniska i alla lägen. Och 75-bast för några veckor sen. En kan hoppas att vara lika fräsch som Enar vid pass 75?Nästa E ska egentligen skrivas utan bindestreck med P:et. Esbjörn till höger och Peter till vänster var våra eminenta grillmästare. Medan vi andra satt på andra våningen i Kyrkstuga nr 40 (tror jag att jag läste) så stod dessa två gentlemän ute i regnet och grillade till oss.

För er som inte vet så är Peter son till Nisse i Piteå - Dahlbäck.

Alltså; rekommendationer för Elena, Enar, Esbjörn och Peter!!

Då vet jag!

Då vet jag varför jag mötte två polisbilar med blåljus på väg upp till Boden. Knivskärning i Boden! Kan undra hur nära Björkelundsvägen jag var?

Jag åkte från Älvsbyhållet förbi gamla lasarettet och i rondellen tog jag vägen rakt ned mot gamla Ing 3. Om jag hade tagit vänster i rondellen hade jag väl kommit till Björkelundsvägen?

Eller vad säger eventuella Bodensare (eller Bodenkännare) som läser detta?

Får se om jag orkar med att lägga ut några foton i kväll. Funktionen att överföra foton till datorn funkar inte riktigt bra. Ibland kan jag få slå av och på datorn flera gånger - och till det saknas tålamod och ork!


Älvsbyn nästa

Nu bär det iväg till Älvsbyn - Enar som fyllt 75 för ett tag sen ska firas. Trodde det var utomhusaktivitet men tack och lov ska vi visst in i någon kyrkstuga.

En välgörande massage klockan 12 - ni ska få bild på hennes skylt så att ni kan droppa in där vid tillfälle.

Sen blev det apoteksärende åt mor, kvantum åt mig själv och så ringde Lotta och behövde mer målargrejor.

Flickorna - Sara och Lisa levererades av Jens vid 15-snåret. Och dom har jag tagit till Sunderbyn.

Och nu är jag som sagt redo för avfärd till Älvsbyn.

Vem kunde tro det om Karl?

Vem kunde tro det om Karl - att han skulle bli den flitigaste bloggaren av Luleåpolitikerna? Han som gjorde ett kort gästspel med bloggande precis över valet. Och sen hälsade godnatt!

För övrigt har jag glömt att berätta att jag sträckte mig i ryggen i morse. Bärande "surströmmingsbordet" som Lotta ska använda när hon tapetserar. Brände till en decimeter under midjan bak på rumpan. I "gångjärnet" så att säga. Inte bra alls!

Men jag har en massagetid på Holiday Spa klockan 12 - så få se om hon kan göra något.

Om ni undrar över "surströmmingsbordet" så heter det så för att det tillverkades hos Bröderna Rutkvist snickerifabrik i Sunderbyn för att tjänstgöra när vi då boende i Bärigården åt surströmming tillsammans på "hallen". Och ibland på jularna fick det också tjänstgöra.

Egen skryt (pösmunk)

Här är i alla fall NSD:s ledare som nu kommit ut på nättidningen. Fick höra att problemet med sen publicering av visst material kan bero på att inkommet material har typsnitt som inte kan  hanteras av den automtiska publiceringsmaskinen (eller vad det nu kan heta). Det måste då vidtas manuella åtgärder och då måste man invänta personalens ankomst. I alla fall skönt att de kan känns sig behövda!!


Tänk att få ha en hel krönika i NSD för att breda ut sig och där syftet i slutänden är att skryta över sig själv? Jan Ivar Johansson orerar över skolan i Luleå och hur kreativ den är. Och kreativast av alla är mediaprogrammet - där Jan Ivar själv är lärare.


I ingressen sägs att Jan Ivar ska spega skillnad i värdegrund mellan socialdemokraternas och den borgerliga regeringens skolpolitik.

Det var nog inte så Jan Ivar tänkt sig det hela - men denna mening speglar verkligen skillnad i värdegrund: "tyvärr finns det fortfarande 155 som blir tvungna att skaffa sig behörigheter på IV-programmet" . Medan sossar pratar om att alla ska med så kommer Jan Björklund se till att det blir så.

Och här var det rena släktträffen. Erika Josbrandt delar ut tandborstar till Birgit Stöckels mor Dagny och Birgits dotter Henrietta. Huruvida det är några släktingar som Birgit delar till på andra fotot förtäljer inte historien. Och inte heller var baby "Åke" håller hus?


Lite lätt "ångest"

"Nyordningen" gynnar inte bloggskrivandet. Det är i stunden då jag just läst tidningarna som det fladdrar av adrenalin och andra känningar i kroppen.

En kopp kaffe och en hårdbrödmacka - och lugn och ro och fritt från akuta krämpor hos föräldrana får mig att hamna i en lojare sinnesstämning.


Men jag minns fortfarande att jag log när jag läste vad den nyutexaminerade
sjuksköterskan sa:  "När man är student kan man aldrig riktigt koppla av på samma sätt som när man jobbar". Jag skulle vilja konfrontera henne med de uttalandet om låt säga 10 år?

Numer ska inte de politiska partierna sprida vallöften omkring sig. Och inte heller tala om konkret vad de vill. Nä nu ska partierna leverera berättelser. Visualisera hur livet blir om just de får bestämma. Sossarnas så kallade jobbtoppmöte var enligt NSD:s ledare idag Början till en berättelse. Synd att NSD inte lagt ut sin ledare på nätet.

Kanske är det som Kuirens ledare säger  att det är tankesmedjorna som numer sätter dagordningen för de politiska partierna. Kan vi tro att det är de som levererat sanningen om att väljarna nu vill ha en berättelse? För liksom de finns tankesmedjor på båda sidor av blockgränsen så finns också fenomet på båda sidor.

Nästa inlägg blir om en pösmunk som breder ut sig i NSD och om en släktträff i samma tidning.

Nu ska jag börja dra - möjligen ska jag träffa svärdotter Lotta på väg till min nya lägenhet.


Nyordningen gäller

Grattis till Maj och Majken som har namnsdag idag. Om jag rannsakar mitt minne kommer jag säkert på flera. Men först tänker jag på Maj Larsson i Kypasjärvi och Majken Wikström i Sunderbyn. Grattis båda två och alla andra som har namnsdag idag.

Men i övrigt är det nyordningen som gäller än - jag åker till mor och far direkt efter tidningsläsningen. Och återkommer med ett reflekterande över de lokala nyheterna lite senare.


Tjenligt åt han!

Det var han - Thomas - som lockade in mig på bloggandets bana ( tack för det Thomas). Och nu har han drabbats själv tack vare (alt. på grund av) Norrbottens Kuriren.

Men snälla Kuriren - nog måste ni lägga in en möjlighet för oss vanliga att kommentera politikernas bloggande - annars är det ju fullständigt värdelöst.

Vad då dialog?


4-3 till Canada - en riktig rysare!!


Tredje riket?

Vad drömmer dom om egentligen - sossarna. "Tredje rikets största stad"  säger det socialdemokratiska kommunalrådet i Malmö.

Misstänker att hon borde gå på en kurs för att hantera media - troligen beror väl den roliga felsägsningen på nervositet.

Och jag undrar var ni hittar allt sånt - länkar som ni tipsar mig om (tack för det!)

Den här gången kom tipset från en man med initialerna BH - kan väl inte varit så kul med de initialerna i tonåren?

Själv svettas jag framför hockeyn - och vet inte vem jag håller på egentligen?

Inget särskilt

Inget särskilt har hänt sen senast jag skrev. Fast stopp i golvbrunnen i garaget är väl en händelse. Naturligtvis ingen propplösare kvar - inget hos mor och far heller. Men kusin Kerstin hade.

Och efter lite om och men så lossnade det. Och efter den "förlösningen" och tolvkaffet drog jag till Kvantum och handlade. I städarkläder - men som jag sa till mor jag drar igenom affären på 10 minuter - ingen kommer att märka hur arbetsklädd och solkig jag är.

Kan ni tro - jag har aldrig träffat så många bekanta vid en inhandlingsresa som denna gång.

En utav dom gratulerar jag här på bloggen nu också - Erika Josbrandt 30 år idag. Hurra, hurra, hurra!!!

Efter inhandlingsresan har jag ägnat krafter till betonggolvet i garaget. Gissa hur kul det är och hur svårt det är att få rent ett obehandlat betonggolv.

Nu har jag haft en liten middagspaus och hade så tur att det fanns lite mat framdukat hos mor och far.

Kollat deras Bingolotter - och 2 sverigelotter hade de vunnit - alltid något.

Själv har jag kollat nättidningarna och våra lokala är inte särskilt uppdaterade - eller så har det inte hänt mer än så här.

Nu har jag 1 timme och 45 minuter på mig att göra något. Sen är det hockey. 

"Hatobjekt"

Leif GW Persson har likt - Jan G vars efternamn jag har svårt att stava - tillhört mina "hatobjekt" dvs jag har lämnat TV:n när de dykt upp. För att slippa lyssna till deras kommentarer som allt som oftast gett mig blodstörning.

Men någon som haft ungegär samma inställning till Leif GW påstod sig ha sett honom på TV ett flertal tillfällen och nästan börjat tycka han hade sunda åsikter.

Den här artikeln får i alla fall mig att stanna och lyssna till honom nästa gång. Även om orden är färgstarka och yviga (och inget fel i det) så levereras här sanningar som borde få Beatrice Ask och justite att lyssna.

Ställningarna

Ställningen höll vi inte i hockeyn i går kväll. Eller rättare sagt fick vi aldrig någon ställning. Noll ett i baken blev fyra noll och ingen bronsmedalj.

Ställningen i
Sifo är den att vänstern backar rejält=statistiskt sä'kerställt - men oppositionen leder ändå stort. Folkpartiet håller i alla fall ställningarna (+0,1) om än det är på en alldeles för låg nivå.

Jag fick Skopmätningen på köpet - den har jag inte hört om. Och där var nivån något högre för oss, 8,3.

Fortfarande lite svårt med definitionen av ordet oppostiion. För en kort tusendelssekund tänker jag fortfarande vi.

Ökat stöd för medlemskap i Nato hittade jag också - borde vara en potentiell tillgång för folkpartiet som enda parti som är tydlig i Natofrågan.

Nu ska jag åka och dricka kaffe hos föräldrarna. Nästa söndag går jag nog bara över.

Det tackar vi för

Att jag inte behöver identifiera mig när jag går in och kommenterar. Fast nya fotofunktionen ställde till en del - men problemet var nog på min sida. Det är det här med att bilden måste finnas arkiverad för att den ska synas på bloggen när jag kopierat in den. Det tog ett tag innan jag begrep det i förra systemet också.

Kan bara säga att nu måste jag ägna kraft åt hockeyn för vi ligger under med 0-1.

Däremot är jag i överläge när det gäller flyttningen. Nästa söndagkväll stänger jag här på 23:an. Men så stöp jag klockan halvsex också och begrep inte vvarför telefonen pep gång på gång.

Riktigt groggy var jag - men när den pep 19.15 förstod jag att det var läge att åka till föräldrarna - vilket jag gjorde..

Bloggen har flyttat

Hipp - för en timme sen när jag skulle logga in blev jag uppmanad att ställa mig i flyttkön. Som om jag inte hade nog med flytt. Men nu är jag här - och jag märker inte så mycket att det är ett nytt ställe.

Har nu två foton från MITT nya ställe.Här vid foten av denna gamla björk ska jag bo - mitt fönster i "kammaren" som syns på nedre plan.Och här en vy från köksfönstret. Så vacker säger min svärdotter att jag inte ska få ha några gardiner. Den gör sig betydligt bättre i verkligheten än fotod genom en ruta på fönstret som här. Man skymtar faktiskt älven.

Nu har det en ny funktion vad avser foton så få se om detta blir något. Första fotot hämtade jag som vanligt - men andra vill den att jag skulle spara på något underligt vis.

Nu är inte många prylar kvar som jag kan flytta själv. Nästa söndag ska lägenheten vara färdig och då ska Jens och Rikard köra de stora tungar prylarna - och då ska jag köra alla böckerna och det fina glasena som jag verkligen är rädd om.

-95 var det våran tur

I år är det bland annat Dalarna och här på bilden Siljansnäs som i mitten av maj vaknar upp till ett landskap i vinterskrud.

Migelle har nu gett mig ett osvikligt bra sätt att komma i håg när svenska flaggans dag övergick till att bli nationaldag: 1983. Ska jag aldrig mer glömma - och tvekar jag så slår jag på www.ratsit.se och kollar vilket år Migelle är född.

Glömmer jag aldrig heller den 15 maj 1995 (med reservation för att det kan ha varit 14:e men en måndag i alla fall. ) Då var det våran tur. Full sammanträdes dag med arbetsutskott (som de då hette) och kommunstyrelse. Somnade på söndagkvällen med halsont och rätt hög feber - men ambitionen var nog att åka på sammanträdena ändå. Vaknade och tittade ut. Femton centimeter nysnö - och rätt kall - inget som skulle smälta undan särskilt snabbt. Själv hade jag en grön liten Honda Civic hemlånad - med sommardäck.

Jag blev hemma i sjuksängen på måndag - och på tisdag var jag med bil.


Nu har jag ett svårt beslut att ta - en mängd vinylskivor och några stenkakor. En grammofon med bandspelare och radio - en sån där "tornmodell" som var populär inpå 90-talet tror jag. Spara? Kasta? Myrorna?


Jag får en ångestatttack då jag tänker på att jag inte längre ska kunna spela "Ville vara någon" med Anders Eriksson - en gudelig variant.


Och hur ofta gör jag det? Är det värt mödan att i flytt efter flytt dra med grejorna? 


Ändrat mig x 2

Fast i första fallet handlar det om att jag bestämt mig. Jag tycker nu alldeles bestämt att vår nationaldag ska firas på midsommarafton.

Själv har jag deltagit i firandet varje år - med något undantag - ända sen det hette Svenska Flggans dag. Jag borde komma ihåg när det blev nationaldag - kan det ha varit 89? Tänkte nu att jag skulle få den uppgiften utifrån och en gång för alla komma ihåg det också.

Men som sagt - jag håller med
Swedenmark och hurrar för Norge. Det har väl anledning att fira lite extra - de har ju pratats om Norge i wm-hockeysammanhang i år.

Men om "fotbollen" har jag ändrat mig - igen, Ni vet skulpturen i fd Prixkorsningen. Först fick jag en chock när den kom upp - efter 4-5 passerandet tyckte jag den var riktigt vacker. Och när vintern och frosten tagit visst grepp och den har den varit vacker. Men nu måste något ha hänt som inte var meningen. Nu gör den verkligen skäl för namnet "rostbollen",

Men ni ser - den engagerar . Johan Jägare har skrivit om den - och nu har jag skrivit mer än sex rader om den - och mina sinnen har berörts.

Det är väl själva meningen med konsten?

Och apropå jägare - så jagar jag nu vidare med flytten.

En talgdank

En talgdank (varför säger man så?) gick upp för mig. Greta Hedblad fyller 60 år. För övrigt på samma dag som Kurirens eminente reporter Rolf Nilsén - fast han fyller väl 54 han?

Men talgdanken var att ju alla mina forma klasskompisar (nästan) fyller år i år. Ja det gör dom förhoppningsvis varje år ett tag till.

Men 60 förstår ni. I alla fall alla från Kläppenskolan - vi som hade Kerstin (Torborg som vickade), Björnudd och Boman som lärare.

Grattis allihopa och hoppas att vi alla får fylla himla många år till.

En match till får i alla fall Tre Kronor spela - och det blir "derbyt" om bronspengen mot Finland. Där mina vänner Marja-Liisa och Anja inte håller på samma lag som jag. Och någon fler är det nog också, Marjatta.

Nu ska jag i alla fall dra en koll hos föräldrarna och föra dit Kuriren.

Tråkigast?

Alltså städa är faktiskt inte så tråkigt.. Om man är stressad och det är oredigt i tankarna - inget vill bli klart. Då är det inte så dumt med städning.

Men en sak är tråkigare än till och med dammsugning och det är att torka ur och på garderober. Bara stora släta ytor där man gärna skulle gena med lite färre drag.

Men nu är jag i alla fall i det skedet att jag bara har linneskåpet och en garderob kvar av den varan.

Spisen och toan är bäst. Att stå med stålull på och kring plattorna det är mumma det. Att gnida ned till minsta fastbrända fläck.

Det ligger i linje med utslaget i personlighetstestet - måste ha koll på detaljerna innan jag målar med de breda penslarna!

Nu tar jag trasan i alla fall.

Massor av massage

Ska det bli klockan 14.00. Dags att böra "äta" på presentkortet jag fick vid länsförbundets årsmöte. För det tackar jag alla lokalavdelningar ute i länet - utifall jag nu inte gjort det tidigare.

Idag har jag inte hunnit med annat än att färdigställa ett prel.bokslut. Som nu Karin specialgranskar och kollräknar.

Själv ska jag dra till Kvantum och handla. Sen pila förbi Luleå Begravningsbyrå och fixa telegrammet. Minns inte om jag berättade att när jag kom dit i går klockabn 14 så var det en lapp på dörren att det var ute allihop. Och in morse när jag passerade där trodde jag minst att ryssarna invaderat Rådhustorget - massor med soldater. Men så såg jag två bussar märkta Bergdahls vid Statoil - och jag misstänker att ryssarna inte kommer med dem.

Det kanske var träning inför nationaldagsfirandet?

Nu hoppas jag att jag får telegrammet fixat och efter det och Kvantum lär väl klockan vara slagen för massage.

En behaglig ordning!

Faktiskt en riktigt behaglig ordning - det här med att åka till föräldrarna direkt efter tidningsläsningen. Blir inte samma jagande mot klockan - det är som om jag bättre accepterar att jag inte ska börja förrän 9 nu. Fast nu verkar far vara på G igen - idag mötte jag honom med kompost- och soppåsen på bron. Få se om inte tidningen är inhämtad i morgon när jag kommer?

Någon snäll granne hade vänt på soptunnan. Jag drog ut den i går - men det är 10 år sen jag var villägare och soptunneutdragare så jag tvekade vilken väg den skulle stå. Och valt fel förstås. Det såg jag redan efter Sunderbyvägen.

Min tid är ute enligt horoskopet i Kurien. Jag måste  komma ikapp mina egna planer. För snart har vår lediga tid runnit ut - allt enligt Kurirens horoskop.


Fast det är väl NSD jag ska tro på - dom är ju åter störst. Kurirens chefredaktör utropade häromdagen att det största som hänt under hans tid i tidningsvärlden var att Kurirens webbtidning nu var störst. Idag svarar NSD och ägnar en hel innerspaltare åt att förklara att "det stora" som hände Kuriren bara var en tillfällighet - nu är NSD åter störst och har så varit och ska så förbli. Det är skönt att de framöver kan ha en gemensam sandlåda vid nya Mediahuset!

Och Kristdemokraterna vill höja landstingsskatten i dag också. Nu är det Leif Gramner - deras länsordförande - som uttalar sig. Han tycker det finns utrymme eftersom landstingsskatten i Norrbotten är den lägsta i landet. Men om Gramner lägger ihop kommunalskatten i Pajala med landstingsskatten så tillhör nog Pajalborna de som får betala mest.

Nu verkar dock Kd bli det enda parti som föreslår skattehöjning om man får tro NSD och Kent Ögren. Ingen skattehöjning för 2008 (hur han Ögren nu skulle kunnat genomföra det - retrovaktivt skatteuttag?) eller 2009.

Horoskopet hade rätt - det inser jag redan. Min lediga tid börjar ta slut. Men jag måste ändå få kommentera Lars Lindberg från Kiruna. Han använder metoden att skjuta på budbäraren när budskapet är obehagligt. Lars brukar enligt egen utsago hjälpa Kiruna kommun att bli företagsvänlig - och nu visar Svensk Näringslivs undersökning att den biten inte varit så framgångsrik för Kiruna - 268:e plats. Då väljer Lars att kalla enkäten för en Kalle Anka mätning. Och tror att nöjda företagare passar på att ge sosseledningarna en snyting.

Som med alla undersökningar av den här typen ska de förstås tas med en nypa salt. Men igår mötte jag en folkpartistisk företagare och politiker från just Arjeplog som Lars nämner i sin artikel. Arjeplog som i undersökningen skjunkit som en sten. Men Alf sköt inte på budbäraren utan konstaterade att nu skulle han hem och analysera det här. "Kanske har vi för ensidigt satsat på testverksamheten" - var kommentaren från Vd:n för AB Cartest.

Betydligt sundare än Lindbergs resonemang!!


Grattis Christina!

Idag hann hon upp mig - min barndomskompis Christina Åström - som numera heter Sandqvist. Fyller 60 år idag!! En månad och 20 dagar efter mig. Trot eller ej - men på den tiden ansågs att fördelen var på min sida - att jag fyllde före henne.

Men ett stort grattis från mig - kan säga att det inte känns någon större skillnad mot före.

Nu ska jag åka till föräldrarna och dricka kaffe - så återkommer jag med "tidningskrönikan".

Har gått an!

Har gått an ända sen jag kom hem vid halvfyra-tiden. Men vanliga otur - Luleå begravningsbyrå hade stängt fram till halv 3 - så jag åkte nästan raka spåret hem. Men innan jag plockat upp hos mor var den halfyra innan jag var hemma.

Fösnterputs - nu är alla fönster putsade på insidan - och några på utsidan också. Det mesta av målningar är också åtgärdade. Kvar garderoben i tv-rummet.

Vid sju var jag och hemtjänstade hos föräldrarna. Det skulle vara en timme innan den riktiga hemtjänsten kom - men jag mötte dem på vägen. De hade redan varit dit.

Och sen när jag kom hem vid halvåtta så orkade jag i stort inget mer. Satt mig i en fåtölj (så vill jag inte stava det . men...) och njöt av tystnaden.

Borde göra mer men jag är helt slut i kroppen - när trycket och oron hemma hos föräldrarna minskar - så ger sig det onda i kroppen tillkänna på ett påtagligt sätt. Nu kan det ju ha att göra med att jag slitit fysiskt rätt hårt.

Nu ska jag se slutet på "råttprogrammet" - Mitt i naturen handlar om råttor idag.

Feng shui

Blomkålssoppa, köttfärsbiffar och så kaffe med Feng shui - så skrev Agneta Öhman som var vår lunchföreläsare.

Nu är jag tillbak på expen - bara för att kolla mailen.

Ska i väg och skicka ett minnestelegram å partiets vägnar. Sen bär det iväg hem med en omväg om Kvantum för mors räkning.


Självsanering?

När jag läser artikeln om fejden i Vojakkala och båda sidors "meritlistor" kan jag inte annat än tycka att de hela har drag av självsanering. Så länge inga oskyldiga drabbas kunde de ju få hållas. Problemet är ju bara att det när "olyckan" är framme hamnar både i sjukvårdssvängen och rättssvängen - och kostar massor mer pengar.

Nu ska jag ta Karin med och åka till Teaterrestaurangen.

Stöd från oväntat håll

Jag - och folkpartiet är för en region - Region Norrbotten. Visst är det bra och klokt att flytta hem makten till våra egna politiker inom länet på statens (länsstyrelsens) bekostnad. Och visst finns det skäl att gå igenom vilka arbetsuppgifter som ska ligga på länsnivå (regionfullmäktige) och vad som ska skötas av respektive kommun.

Men ett Stor Norrland är jag mer och mer övertygad om att blir rena katastrofen.

Och oväntat stöd får vi motståndare i
denna insändare undertecknad av ett antal fackliga företrädare inom handels. Jag hopppas fler fackliga företrädare kommer ut i frågan.


Att boka biljetter Luleå-Göteborg med 10 dagars framförhållning är inte enkelt. Det räcker inte med att biljetterna kostar mer än en vecka på Kreta - det finns inte ens platser båda vägarna.


För min inre syn

Måste var för min inre syn jag bloggat. För när jag kollar så har jag inte skrivit något sedan 13.15 igår.

Hem jag for efter lunchen - och körde grejor till tippen. Middag glömde jag nog att äta kommer jag på. Men sen ar det uppskurning av kök som blev färdigt om jag exkluderar fönstrena. Stäningen varvades med besök hos föräldrarna, hockey och ett nödinköp av mjök och fil på Statoil.

Dagen idag startade klockan 04.15. Så tidningarna är lästa och ett första besök har jag gjort hos föräldrarna  Även denna natt verkar ha varit lugn - båda som när jag kom klockan 6.

Dagens mest häpnandsväckande nyhet är väl att Kd kommer att förordna en skattehöjning i landstinget. Och om jag förstår rätt på 70 öre, Psykiatrin och folkhälsa ska prioriteras. kan också hålla med Birgit Stöckel om att befolkningen inte får så bra vård som den skulle få - men problemet är att en skattehöjning hamnar direkt ner i det svarta hålet. Det är andra problem med vården än bara brist på pengar vilket Anders M och Anna KJ försöker leda i bevis i
denna artikel. 

Dagens roligaste nyhet är väl att F 21 verkar bli kvar. Dock är väl mina vänner i Blekinge - bland annat Emanuel och Nils-ingmar - inte lika glada. Det sker på bekostnad av F 17 i Ronenby.

Ett mellanslag kan också spela roll. Fick läsa hur många gånger som helst. Förstod inte varför Therese Pehrson i Boden skulle sätta sin son i frisörskola vid så unga år. Men "friförskola" skulle det vara - möjligen mer lättläst och man skriver "fri förskola".

Annars verkar EU vara sossarnas motsvarighet till forna Sovjets Sibiren. Verkar som om landstinget(s)opponenter ska skickas till EU. Först blev Sven-Erik Bucht kandidat och nu Bengt Urban. Fattas väl bara han i Övertorneå och vars namn jag inte kommer ihåg. Å andra sidan höll han på att flytta till Luleå - och det är väl en förvisning det också för en Övertorneåbo.

Det kan bli kärvt att hinna med något bloggande på förmiddagen. För redan 11.30 ska jag vara på teaterrestaurangen och lyssna till Agneta Öhman som ska tala om Feng shui (som säkert inte stavas så) som bland annat handlar om hur man ska möblera för att blir riktigt lycklig och harmonisk. (tror jag?)

Lunch med sektledaren

Fick påringning av Alf "sektledaren" Sundström som ville äta lunch med mig. Vilket nu är gjort. Fisk på Olivers Inn - efter att först ha gjort ett försök på Kulturens Hus. Men där var ju Biblioteksdagarna.

Nu ska jag åka hem.

heja bloggkompisar

Nu bloggar också Thomas Olofsson, Carola Larsson, Åke Bergbäck och Ulla Bergström. Luleå, Boden, Kalix och Pajala.

Även Yvonne BB i Gällivare och Åke Forslund i Piteå verkar ska blogga men har ännu inte hunnit med sitt första inlägg. Men det har inte Börje Lööw i Luleå heller så det är i gott sällskap.

Själv är jag på jobbet sen halvnio och snart är dagen slut - iaf arbetsdagen. "iaf" - jag lär mig nog att använda sms-språket jag också - men det här var första gången det kom spontant.

En viss herr Östman påminde mig igår om hur man kunde jäklas med varann genom att byta plats på skrivmaskinens knappar - i alla fall på de gamla Haldorna som vi båda nyttjat.

Alla kan vi vara små!

Det är nästan så att jag harmas att jag inte hade möjlighet att delta vid besöket i Aitikgruvan. Jag kan ju undra hur det känns att stå vid foten av detta "monster"?

46461-898

Vår riksdagsledamot Gunnar Andrén till vänster och vår eu-parlamentariker Olle Schmidt till höger. Och vem fotografen är vet jag inte eftersom Mårten Hansson - som försett mig med bilden - står i mitten. Mårten är före detting - som jag - som gruppledare i Gällivare.

På temat små noterar jag att två i länet är gripna misstänkta för våldtäkt och
barnporrbrott. I en riksomfattande aktin kallad "Edmund". Snarlikt "Eklund" som vi känner igen från morden på Engla och Pernilla. Jag hoppas därför att polisen vid dagens presskonferens offentliggöra namnen. Vi får inte missa en prenumtiv barnamördare igen!

Fortsätter på temat "små". "Besparingar som märks" - och nog känns det cyniskt att som BUN-ordföranden hoppas att barnen skadas så lite som möjligt. Vi har en överkostnad på förskolan i Luleå jämfört med många andra. Förmodligen ligger en hel del i höga lokalkostnader - och detta betalas med större barngrupper och kanske mindre pedagoger. Vem tror att barnen går skadelösa.

Och så gläds jag med Georg Sundström i Valvträsk. Han kan väl inte precis räknas in bland de små - åtminstone inte i ålder - 98 bast. Nu har han vunnit mot kommunen som mot hans vilja skulle placera honom i ett äldreboende. En skamfläck  för alliansen i Boden och Olle Lindström som annars brukar sjunga valfrihetens lov. Fast jag kan undra hur många såna fall som inträffar i det fördolda. I Luleå finns en magisk gräns någonstans vid 30 -35 timmars hemtjänst i veckan - då det inte längre anses att "gamlingen " är lönsam i sitt hemmaboende.

Själv ska jag trotsa kylan och ta på mig jeanskjol och ha bara ben idag.

För övrigt var det lugnt hos mor och far. Men tidningen var inte hämtad - så riktigt kurant känner sig nog inte far.


Vaken är jag!

Visst är jag vaken och uppstigen - sen halvfem. Men jag måste åka och kolla att allt funkar hos mor och far. Sen återkommer jag.

Blunda för verkligheten?

Har just fått veta att C-Stefan och Kd-Magnus står mycket högre i kurs än jag. Illa - riktigt illa. Bloggarna alltså. Och ändå är det ju så att Stefan numer bara vaknar  till då och då. Och skam att sägandes har jag inte kollat in Magnus på länge. Men senast jag kollade var han så seriös och vetenskaplig så att jag somnade. Men det är en riktigt trevlig grabb ändå..

Men om jag fortsätter att blunda för verkligheten - så kan jag också förneka att det snöar i Sunderbyn just nu.

Och föräldrarna mår bra - och hemtjänsten var där och kollade till dem. Efter mig!

För bra för att vara sant. Nu vill jag bara blunda och njuta av lugnet.

118 724 svenska kronor

Fick en länk från Thomas och en uppmaning att sälja min blogg. På den här länken kan man värdera sin blogg. Och 118 724 kronor påstås jag kunna tjäna.

Fat jag tror inte på tomten heller längre!

Mer lönsamt att fortsätta slita med flytten och slippa leja för städningen i sista minuten.

Vems säng?

Och i vems säng sover hon nu? Kristina Zakrisson? (tack för tipset!) För övrigt känns det som om artikeln är illustretad med fel bild.

Nu ska jag byta om till arbetskläder - det vill säga sopkörar kläder. Och så ska far få följa mig till återvinníngen och tippen.

Underbart är kort!

Min arbetsdag är slut - alldeles för fort. Men samtidigt känner jag att kroppen faktiskt tycker det är rätt okej att sluta.
Men jag hinner aldrig det där jag skulle vilja hinna med. Med det mest akuta. Men underbart är kort - och det är jobbet- underbart.

Haft herrbesök på jobbet. Fick rå om honom helt själv en liten stund. Karin till sjukgymnasten - men sen kom Thomas och störde ordningen. Fast jag skojar förstås - alltid kul när Thomas kommer. Och så blev det bild på oss - den gamle och den nye!

Nu måste jag dra och se hur läget är hemma.

Fyra par!

Brukar "skryta" över att jag behöver 3 par olika typer av glasögon, Nu konstaterar jag att jag har en 4:e typ också. Idag har jag åkt iväg med solglasögon uppskjutna i håret. Därutöver ett par progressiva (som borde suttit i håret), ett par teminalglasögon som har har nu och slutligen läsglasögon modell "statoil". Och de sistnämnda har jag nog 7-8 par av och konstigt nog får jag alltid söka dem ändå.

Har hunnit vara tillbak en sväng till mor och far. Sopsortering. Ingen hemtjänst innan jag åkte halvåtta - men den kom sen. Fast pappa kommer ju att ha hunnit göra minst ett utepass innan de kommer.

På väg in ringde Jens och ville ha hämtning vi flygfiskens bilvård - fixat och vidarebefordrat honom till Radio Norrbotten.

Karin har stucki på fotvård och Thomas är på ingående. Liksom en vithårig äldre - mycket trevlig herre - som ska komma klockan 10. Det gäller att fjäska - han brukar kolla min blogg ibland.


Vadå kommunicera?

Herr chefredaktören på Kuriren skrev i lördagens Kurir att han inte förstod hur det kunde finnas gruppledare som inte tog chansen att ansluta sig till det bloggande som Kuriren erbjuder. Hur man kunde avstå den möjligheten att kommunicera med väljarna.

Men vad då kommunikation? Är det bara jag som inte hittar funktionen att lämna en kommentar?

Och apropå kommunikation så kom jag inte ut på bloggen i går kväll. Efter inhandlingen landade jag hos föräldrarna och sen var jag dit en gång till vid åtta-snåret.

Och sen har jag varit där fem i fem i morse. Så att far inte skulle hinna sätta igång med något och falla. Och jag lyckades ta dem på sängen.

Men jag blev av med Kuriren på köpet. Tog med mig tidningarna och läste där.

Men i NSD spekulerar OA om vem som ska efterträda Kristina Zakrisson. Många namn nämns och det finns då minst två som skulle bli oppositionens bästa tillgång. En för de han skulle säga och göra och den andra för att han sällan säger något.

NSD har som vanligt inte vaknat är men här kan ni söka efter ledaren med rubriken "Dags för tronskifte?" Vid lunch kanske?

Hur bevisar man något som inte finns? ja det är en berättigad fråga - särskilt för den man som anklagas för att ha förskingrat 700 000 tusen - som tydligen varit en svartkassa där han betalt tränararvoden och annat. Ja det är väl ingen hemlighet att de förekommer svarta pengar inom idrotten. Exemplet som dras i artikeln handlar om dåvarande finansministern Bosse Ringholm som betalde tränaren med svarta pengar.

Och nu ska jag göra mig färdig och åka så att jag hinner kommunicera med hemtjänsten som ska komma till föräldrarna nu på morgonen - och se till att det kommer igång.

Själv får jag väl kalla mig nattpatrull - dom går väl av vid 6-tiden?

Nytt undermedel!

Fara till månen kan vi - men hitta en medicin mot den muntorrhet som så ofta drabbat äldre det går inte. En torrmunhet som ofta förorsakar kraftiga mardrömmar.

Far har prövat det mesta - men i någon pensionärstidning i dag fanns ett nytt medel - gjort på havtorn - som skulle göra susen.

Nu ska jag jaga till stan och se om jag hittar det.

Far är återbördad hem och allt funkar väl. Återhämtningen tog ett rejält kliv bara när han klev innan för dörren hemma. Äntligen fick han ställa sig vid diskbänken.

Fast för kallt att kratta tyckte han.

Nu är det inhandlingsresa på G.

Utanför pallen

Luleå rasar 50 placerinar i Svensk Näringslivs ranking och hamnar på plats 170 - det är vad jag förstår utanför pallen i tävlan mellan norrbottens kommunerna också.

Illa, illa riktigt illa. Men så går det när så mycket ska drivas i egen regi och i osund konkurrens.

Ett annat "illa" hade jag tänkt skriva om egentligen. I morse fick jag gå tillbak in och hämta kappan. Trodde kavajen skulle räcka den 12 maj - men vindarna isade.

En kul grej som aldrig blev mig förunnat. Nu har Kuriren gett alla gruppledarna i Luleå (och några andra kommuner också) möjlighet att blogga.

Skulle inte en före detting också platsa?

Och det här med att jobba 3 timmar per dag är ett skämt. Även om det blir 3 med råge så hinner jag inget. Särkilt inte om man i tankspriddhet stoppas ett kuvert i papperskorgen. Ett kuvert med ett kvitto där Åke Forslund skulle ha pengar för utlägg. SÅ jag fick söka!

Nu ska jag som sagt strax sluta - en halvtimme till blir det.


En viss insikt

Onekligen har jag fått det - en vissi sjukvården. Inte bara se senaste veckornas sjukhusvistelse för mor och far - utan också mängder av vårdcentralbesök med remisser hittan och dittan. Så jag kan bara hålla med Robert Svartholm.

Det ska bli spännande idag att höra hur sjukhussjukvården utnyttjat funder ars tid på sjukhuset för att underlätta vårdcentralens uppföljning. Kan gissa att jag inte kommer att bli nöjd.

Bättre samverkan efterlyses också denna debattartikel av Bengt Svensson och Håkan Karlsson, rikspolischef resp. länspolischef. Och båda är tillförordnade. Jag kan undra hur det kan komma sig att vår länspolichef inte tillsatts än. Tänker regeringen underkänna även denna rekrytering? Får ringa Lars på Brobyn idag.

Och ringa svärdotter Lotta som har namnsdag idag måste jag komma ihåg. Grattis!

Sandor Berglund har skrivit om att EU-kommissionen fått en anmälan om att Bodens kommun gett otillåtet företagsstöd till tvätten. Men Sandor "glömmer" biten med kravet på skadestånd från landstinget.

Tänk om det blir verklighet - 25 miljoner av skattepengar i skadestånd för tvättsåpan - då kan väl knappast Ögren sitta kvar?

Och ytterligare kommer det att gle(s)na i leden. Kristina Zakrisson aviserar att det är rätt tid att sluta. I politiken. Till valet 2010. Men tydligen så ryktas det om att hon sökt jobb i Kiruna och ska sluta tidigare. Hon dementerar men är det sant så lär väl media ha grävt fram det till i morgon.

Mera från Kirunas horisont. I den insändare (ej länkbara) i NSD påstår Karl Rune Bergdahl att löntagarnas köpkraft ökat med 33 % åren 1991 - 2001 - medan utvecklingen varit 0 % för pensionärerna under motsvarande tid. Om den uppgiften är sann så är det ju en skam för välfärds Sverige?

Nu ska jag kasta på mig lite kläder - om det nu finns kvar tillräckligt i lägenheten? Och sen dra till mor. Förmiddagen på jobbet och sen blir det vårdplaneringsmöte klockan 14.00. Får hoppas att inget tillstött - så pappa äntligen får komma hem till krattningen.

Hemmet nästa?

Nästa gång jag flyttar - då hoppas jag det är till "hemmet" och att jag då gjort mig av med en massa grejor.

Nu har jag också länkat förra inlägget - så att ni kan se varför jag undrar om Agneta och Eino är torrskodda där borta i Lovikka. Jag kan undra om jag besökt den orten någon gång - skylten har jag sett men...

Middagen är äten och ett litet lass uppackat i stallet. Men nu är orken liksom slut - vill inte bli någon fart på mig. Och inte mycket tid innan jag ska upp till pappa igen. Idag har han haft mycket besök vilket jag ser påverkar honom positivt.

Hallå Lovikka?

Hur är det - Agneta och Eino - håller ni er torrskodda? Det är mäktiga krafter det här med islossningen. Se Kurirens bildspel här.

Själv förstår jag inte var jag får ork och krafter från. Nu går det i ett kör. Spring, spring, lyft, flytt! Tur jag har bloggen att sjunka ner framför ibland.

Hann med en hel del på förmiddagspasset. Alla tavlor är transporterade till Bäri. Jag egentligen allt löst. Sängen är "riven" så nu är det bara soffan kvar att kura ihop på. Den, datorn och TV:n plus ett antal tyngre möbler är det som blir kvar någon vecka till.

Men nu är det så mycket space att jag ändå kan börja skura och städa.

Efter förmiddagspasset skjutsade jag upp mor till lasarettet. Själv åkte jag därefter till Kvantum för inhandling. Åter och hämtade mor klockan 14.15.

Träffade GS Selbergs dotter Anneli och hennes Peter. Och GA:s hund som Anneli nu har hand om. Hunden hade varit med i bilolyckan men klarat sig.

Och så mötte vi granne Ola Frishammar som skulle gå och besöka far.

Nu är mor avlämnad och jag har 55 minuter till slit och släp innan middagen. Som vanligt kusin Kerstins catering.

Bittert slut - "bitter" början

Bittert slut för Tre Kronor - måste dock erkänna att jag inte orkade vara med till slutet.

Och "bitter" början på dagen - det var kärvt att stiga upp. Jag flyttade klockan en halvtimme i taget från klockan 06.00 - sen kom jag mig upp halv åtta.

Och tur var det för då ringde "inimarkarn" och skulle höra hur det var med far.

Nu ska jag dra ett varv till mor och kolla att hon kommit sig upp, Förhoppningsvis har hon kokat kaffe. Men hon är inte så mycket för det på morgonen - far är bättre i det fallet.

Inte ända fram

Lite av Körslaget har jag sett. Och inte räckte det ända fram. Småtrevligt var det - men som med Bingolotto - alldeles för mycket reklampauser för mitt temperament!

Nu är det hockey - vilket jag ska ägna åt de sista minuterna innan John Blund hämtar mig!

Lasse Björn barnbarn blir utvisad!! Douglas Murrey - eller hur det nu stavas.

Dags igen

Middag med ugnsstekta frukost (lunch?) korvar, östgratinerad blomkål och mandelpotatis. Sen tömde jag bilen och är tillbak nu och börjar fylla igen.

Fast jnu är det snart dags igen - för en  tur upp till far - vid 18-tiden. Få se om jag har ork att fortsätta flytta en stund till. Det är ju hockey klockan 22 och före det Körslaget - 20.00. Borde väl vara så provinsiell att jag tittar nu när Brolles kör är i final. Och det dessutom visat sig att det är en Westbrandt med - Emma - som är släkt med Kerstin.

För övrigt har jag just betalat första hyran för mina nya lägenhet. Det blir en kärv månad med dubbla hyror. Å andra sidan ser min hyresvärdinna till att föda både mor och mig. Och i övrigt hinner jag inte göra av med några pengar.


Återhämtning

Alldeles klart håller far på att återhämta sig. Vi gick ut och fikade i cafét för att få se lite folk. Så stor var nu inte tillströmningen men det var betydligt mer liv och rörelse än på avdelning och sal.

På väg ut från lasarettet träffade jag K-Annika. Hon har protesterat mot K:et men hon vet ju inte vad det betyder. Det kan betyda väldigt mycket olika saker - faktiskt. Kära Annika till exempel.

Nu är jag hemma i lägenheten igen - och ska försöka få ihop ett billass innan middagen klockan 16. Dagen blir rätt ineffektiv då den trasas sönder av på och avklädning inför sjukhusbesöken. Och där emellan ska jag klämma in att äta också.

Men krisar det på slutet på har jag en stor kader vänner som erbjudit sina tjänster. Vem vet ni kanske får äta upp era löften. Men än så länge känns det bra att få pula på själv.

Vuxen eller ungdom?

Har ju glömt att berätta gårdagens bästa. När jag skulle köpa biljett till Arlandabussen. Så frågade den unga damen "Vuxen eller Ungdom?".

För en som det är åratal sen det ens kunde finnas i sinnevärlden att få lämna leg på systemet så var det ju ljuv musik. Fast jag såg att hon var helt ny och hade handledare vid sin sida.

Men ändå - frågan har ställts till mig!!

Första resan

Allt var väl hos mor - hon återhämtar sig bra - även om det är två steg fram - men bara ett bak i alla fall. Idag var hon lite ostadig på benen. Men jag tror det var naturligt. Hon hade stigit upp klockan fem och sprungit runt och vattnat blommor med mera.

Första bilen fylld, förflyttad och inlastad i stallet.

Nu är jag tillbak i den halvrivna lägenheten för att fortsätta. Nätet funkar igen - det gjorde det inte när jag for.

Klockan 12.30 blir det besök hos far på sjukhuset. Igårkväll hade han varit lugn och förvirringen var marginell. Får hoppas att det är början till något bestående. Det sägs ju att det ska gå tillbaka.


En fuling av Ögren!

Billig politisk populism är vad det är. Kent Ögren försöker blanda bort korten och hävda att de som drev igenom gårdagens återremiss förorsakar skattebetalarna en kostnad av 150 000 kronor. Till det kan man säga att om Ögren fått igenom förslaget om storregion hade de kostat skattebetalarna en skattehöjning där 150 000 kronor inte ens skulle vara som en "piss i Missisippi".

För det andra så är det Kent Ögren som bestämt att det ska vara ett extra fullmäktige. De som yrkat återremiss och säkert många andra anser att det inte kan hänga på 14-dagar. Naturligtvis kan frågan lyftas vid de ordinarie mötet i juni.


Mer bråttom är det inte - eftersom det ändå med all sannolikhet inte kommer att behandlas med förtur av regeringen.


Nä - det enda rätta är förstås att bilda en Region Norrbotten - något som folkpartiet i Norrbotten förfäktat genom hela den här långa regiondebatten som varit.

Men föresten apropå vem som kostar skattebetalarna pengar. Boden EG-anmäls - och landstinget. Notan för Ögrens tvåtterisåpa kan handla om ytterligare 30 miljoner. Fast i den härvan har Ögren kompisar som också har fingrarna i syltburken - det var ju bara Jens som inte prickades av revisorerna.

Grattis till Esbjörn Henriksson i Älvsbyn. På namndagen.

Och nu ska jag ta en hemtjänst runda till mor.


Och när då då?

Och när då då - har de hittat på det här. Inget som jag känner igen från min tid - och inget som Thomas berättat om.

Fast kanske kan det bli bra - måste vara idétorka när man får beröm bara för tanken. Tänk om det blir verkstad - då blir det väl medalj!!


"Stureplanscentern"

Dom riktiga centerpartisterna dom pratar gärna om "Stureplanscentern" som ett skällsord. Men kolla in här hur Camilla Hansen njuter av Mikael Bindefelds specialkomponerade inbjudningskort just för "Stureplanscentern". Bild nr 2.

Omänskligt!

Så här kan vi inte ha det. Två barn/ungdomar - 11 och 15 år - som bott hos sin mormor i Sverige de senaste 4 åren ska utvisas.

Och ingen vill ha dem i Iran - både mamman och pappan missbrukare. Men mormor i Sverige vill inget hellre än ta hand om sina barnbarn - och kan tydligen försörja dem också.

Har vi i Sverige lyckats dra på ett beslut i 4 år är det bara en sunda-förnuftet-amnesti som gäller!

Dessutom förefaller det ju som ett hyckleri att vi öppnar våra dörrar för andra fensamkommande barn (vilket naturligtvis är alldeles rätt och riktigt) samtidigt som vi ska skicka ut föräldralösa barn som redan finns här.

Men hemma är jag efter en dag i sommar Stockholm! Ni skulle inte tro era ögon! Det måste vara en extremt tidig vår/sommar i stockholm och dito sen här. Vi brukar ju ligga mellan hägg och syren i förhållande. Det vill säga när syrenen blommar där nere brukar häggen vara åtminstone lite på G här.

PS/Det som oroar mig är hur många omänskliga utvisningar som sker där man inte orkar "komma ut" i Expressen. Det är ungegär som jag tänker nu - när jag "slåss" med sjukvården - tänk de gamlingar som inte har anhöriga som kan stå på sig. Hugaligen!/DS

Flaggan i topp!

Idag firar vi EU-dagen eller Europadagen som alla verkar säga nu. I NSD basuneras ut att kommunen flaggar för Europa.

Och trot eller ej - Karl Petersen säger "det gör vi absolut". Så lät det minsann inte när våran motion om att flagga på EU-dagen diskuterades.

Kanske blir fler gamla förslag som kan plockas fram av kommunalrådet.

Karl P påminner om att många projekt i Luleå finansierats med pengar från EU. Till exempel godsterminalen i Gammelstad.

Kanske också viktigt att som OA i NSD peka på att EU inte bara handlar om den snöda vinningen. "Manifestation för försoning" - om det historiska perspektivet. Synd bara att den inte är länkbar än.

Annars står jag nu med ena foten på väg mot Stockholm. En tur förbi mor och kolla att allt är under kontroll. Sen bär det iväg till Kallax.

Första gången med Norwegian (hoppas jag stavade det rätt?)

Hör av mig först till kvällen nu - och hoppas att det fungerat runt far - att de satt igång vidare provtagning och utredning.

Passar det sig?

Passar det sig och vad ska det ge? Att initiera en debatt om mordrättegången - så tragisk för många släkt, vänner och bekanta. Både på den mördades sida och på den mordmisstänktes.

Annars orkar jag inte bry mig särskilt mycket om vad som händer i omvärlden. Fick "larm" om att sjukhuset tänkte skriva ut far idag. Hjärnröntgen var helt okej visade inte ens misstanke om några sjukliga förändringar - men han är ju fortfarande förvirrad.

Men med viss övertalning så ska fortsatt utredning ske på sjukhuset. En snabbremiss och en massa provtagning.

Själv har jag hunnit rafsa ihop lite saker. Förrådet i lägenheten är helt tömt. Och förrådet i garaget nästan. Inte mycket kvar i köket heller - alla fasta skåp är tömda och en del urskurade också. Men det vill ändå på att gå upp för ögonen. Är det verkligen möjligt att jag hinner med detta. Livet ska ju levas däremellan - med jobbet, mor som konvalecent och far på sjukhuset.

Och i morgon ska jag till Stockholm över dagen. Missar landstingsfullmäktige som ska handla om regionfrågan.

Nu ska jag åka till mor och äta. Kusin Kerstins catering med ärtsoppa på menyn!!

Åke B, C, F och S!!

Den observante noterar att förra inlägget skrivet igår kväll publicerats först nu. Och det är Barbro Nilsson "fel" - Barbro som för många år sen var gruppledare i Älvsbyn kommun och en färgstark poltiker.

Idag gratulerar jag alla som heter Åke - men i synnerhet Bergbäck, Cederlund, Forslund och så "Åke" Stöckel förstås. Birgits baby som fyller året i dagarna och som kan heta Arvid i verkligheten. Ett försenat SMS gjorde att jag trodde han var född på Åke-dagen - därav smeknamnet.

Och bensinen kostar idag 13.09 enligt TV - och då är det väl stockholmspriser och än dyrare här. Tillhör inte dem som brukar klaga på bensinpriset - tillgången till bil kommer aldrig upp till sitt rätta värde - men nu börjar det svida!

Och Ella Nila har nog glömt att hon sitter i glashus. I den krönika i NSD (som jag ska länka om den kommer under dagen) så ondgör hon sig över att Ulrika Schenström - som fick sparken ur regeringen - uppbär flera årslöner utan att jobba. Och så långt är jag med. Kristina Axén Olin tas också upp som exempel - hon kan kvittera ut en politikerfallskärm trots att hon bara är 50 år. Passade naturligtvis Ella Nila bra att hitta två moderater. Fast hon glömde "godsägare" Persson. Före detta statsministern som med sin regering skapat reglerna som gör sånt här möjligt. Och Ella själv - det var väl hon som rumlat om ordentligt - dessutom på en spaanläggning som saknade kollektivavtal. Så¨det till och med hängde på en tråd om hon skulle bli omvald som ordförande.

Idag hoppas jag verkligen att far får sin skiktröntgen så att vi och han får svar på vad som hänt?

Nu drar jag till mor och ser om hon kommit sig upp.

Karusellen går!

Tio för de stora och fem för de små...tralalalala!

Jobbade bara "kvoten" idag. Har disciplinerat mig och gör en realistisk lista vilka arbetsuppgifter jag ska hinna med. Och så nöjd jag blir när jag strukit allt. Då tänker jag att i morgon är det en ny dag och en ny lista.

Så jag hämtade mor klockan halvett och så var vi hos fadern på lasarettet i en dryg timme. Inga medicinskt ansvariga syntes till och ingen röntgen än. Men det är bara skönt att han får vara och vila upp sig. Fast idag pratade han om att komma hem och använda krattan.

Kusin Kerstin sköter utfordringen av mor och mig. Idag var det köttfärslimpa och köttfärsbiffar med broccoli som var kryddad med västerbottensost. Jag låtsades inte om osten i poängräkningen - lite får jag väl ljuga för mig själv. Fast trots upprepade lögner så är det bara 2.2 kg kvar till påskaftonsnoteringen! Fast med mina 82 väger jag mest i familjen - vilket inte varit fallet så ofta.

Körde några vändor med grejor innan jag sen åkte upp till far halvsex. Han var trött efter maten så det blev ett kort besök.

Kompis Birgit stod och väntade som överenskommet klockan halvsju. Tre vändor med två bilar gjorde vi och öste in prylar i stallet. En del borde verkligen ha åkt direkt till tippen. Men den vändan får jag ta när jag kommit ur lägenheten och in i den andra.

Mycket nära att åstadkomma 7 års olycka med en spegel - men den höll för en hård smäll vilket får tolkas som ett gott tecken.

För övrigt tyckte också kompis Birgit - liksom svärdotter Lotta tidigare - att jag bytt upp mig i boende. Trots att det inte än är gjort någon make-over av lägenheten.

Det "lax" inte förra gången

Inkallade blev vi under sommaren - vi gruppledare - för att övertygas om att kontraktet nästan var påskrivet och att vi därför skulle tillskjuta pengar. Det var så nära SÅ - men det "lax" inte då. För ett par tre år sen.

Jag hoppas förstås att det är bättre flax den här gången. Och att det framförallt inte läcker ut pengar i onödan som det var tidigare.

Nu ska vi inte heller drömma oss iväg - det här med
laxen är ju en "nödlösning" - det var frakt av helt andra produkter som skulle bygga upp Luleå som nav i flygfrakten.

Men om det här kommer igång bidde det ju i alla fall en tumme!

Förmätet av mig?

Inte bara jag som kände igen rubriken på Kuirens ledarsida idag - "Stå på dig, Petersen". Det vore naturligtvis förmätet av mig att tro att ledarskribenten läst på min blogg - men flera har kommenterat det faktum att det stämmer väl med min rubrik den 6 maj.

Annars hade jag tänkt skriva på temat jordkällare. I min nya lägenhet får jag tillgång till en riktigt jordkällare. Min barndoms. Där fruktlådorna förvarades till jul. Far som ju hade bageri kunde beställa hem via grossister - och det var spännande när lådor med alla de sorters frukter packades upp. Bananerna var mest spännande för fastrarna var alldeles säker på att man skulle vara försiktig - det kunde vara någon giftig spindel - de hade ju växt i mörkaste afrika!

Fast jordkällare och jordkällare - den är ju ordentligt uppmurad - men är säkert på en 15-20 kvadrat.

Och tiden rusar i väg när man har roligt - snart är arbetsdagen slut.

Gåtan med grodorna!

Enligt en artikel i NSD håller världens grodor på att försvinna. Vad det är som ligger bakom det vet jag. Vem har inte pussat en groda för att få sin drömprins. Men det har jag vetat länge att det varit brist på drömprinsar och nu är de definitivt slut. Det är därför grodorna försvinner - de har gjort sitt när de inte längre kan leverera drömprinsar.

Och det finns annat är björnar i världsarvet att uppröra sig över. 10 procent, 4,5 miljoner eller 26 000 per elev handlar det om. Besparingen för en redan usatt grupp. "Skäms politiker" säger mamma Ingrid som har sin Jonas i särskolan.

Nu tycker inte jag alla politiker behöver skämmas. Det finns politiker och partier  som inte är beredd att skicka iväg 11 miljoner extra per år - samtidigt som det ska sparas 4,5 miljoner på de mest utsatta - de funktionshindrade barnen. Eller om jag vänder på det - sossarna och centern skickar hellre 27 miljoner per år till Luleå hockey än ser till att särskolan har kvalitet.

Nu måste jag dra - får läsa tidningarna lite extra hos mor. För jag ska stanna där medan hon duschar för att minimera risken för fallolycka.


Hör av mig på kafferasten!


Far och Mor!

Plåtade ju faktiskt pappa redan första dagen på 35:an.

46461-896


Tror det här var när han var på samma sal om Roland.

46461-897

Fotot av mor är från i kväll - här sitter hon i TV-rummet med sin nya Rolls Royce.

Godnatt!

Inpå knutarna!

Bara för äckligt - nu är det björn till och med i världsarvet och river får. Nu måste vi ut med "näbbskonissarna" från länsstyrelsen/naturvårdsverket så att det skjuts av mer björn.

Hemma från Kalix och riktigt trött! Men ny styrelse är klar - allt enligt valberedningens förslag. Vars ordförande har varit undertecknad.

Vanliga rutinerna

Börjar kännas invant - en stund jobb, besök hos mor, besök hos far på sjukhuset. hem till mor och rapportera och så vidare.

Men nu är jag på väg mot Kalix och stämman med Kalix Folkhögskola. Hoppas solen tar sig fram - det är så vackert vid Kalixälven då.

Stå på er!

Fast lycka till och stå på er Petersen och Stålnacke.

Smekmånaden över?

Den blev lång - men nu verkar den vara över. "Nu gör gräsrötterna uppror" rubriceras det i NSD och Kuriren skriver "Kommunalrådet får bakläxa". Och Mårten Ström smyger runt och väntar på sitt tillfälle. Förvisso är det så att han själv kommer att lägga ut en hel del verksamhet inom fritids men inom tekniska är det fel.

Och i Gammelstadsföreningen hävdar man att det här inte är socialdemokratisk politik. Rekommenderas studiebesök i sossestyrda kommuner runt omi landet. Där har de redan gjort det full ut det Karl Petersen nu lite försiktiigt försöker göra.

Luleåsossarna kommer att finna att de är tämligen ensamma i sitt motstånd. Det påminner mig om mamman som besökte sin son i lumpen och kom hem och skröt. "Alla gick i otakt utom min son". Sosseriet i Luleå går i otakt med sosseriet i övriga landet - eller den sista Sovjetstaten som Rosengren uttryckte det.

Och sanningens minut verkar också närma sig för Petersens kompis Obol-Bosse. Han med de "formidabla satsningarna" som Karl Petersen uttryckte det vid den gemensamma presskonferens de hade.

Och sanningens minut kommer även för mig - om jag inte åker nu så ringer mor. Idag ska jag bara åka in ett par timmar - för det är Kalix och stämman med folkhögskolan som gäller i kväll. Om inte "sjuklägret" vill något annat?


Inte måla fan i onödan

Planeringsmötet uppe på sjukhuset gick MYCKET bra. Så fort våran Vivann - distriktssköterska - kom in först av alla blev jag trygg. Nu blir det undersökningar innan det bestäms om hemgång eller ej.

Och själv är jag igång med flyttsvängen igen. Får väl läsa nättidningarna senare ikväll och se om det är något som kan framkalla galla.

Slut innan det börjat

Kom till jobbet faktiskt redan vid åtta - så nu kvart över elva är det dags att lämna. Slut innan jag börjat känns det som. Men har hunnit göra det mest akuta.

Nu ska jag ladda för vårdplaneringsmötet i eftermiddag.

Till gagn för vem?

"Värphönsen både lata och dumma. Dagens värphöns är latare och dummare än sina släktingar djungelhönsen visar en färsk doktorsavhandling"  Artikeln återfinns på sista sidan i dagens Kurir - dock inte på nätet.

Man kan ju undra vem som blir lyckligare av den här doktorsavhandlingen är ju en första reaktion. Dock vet jag att alla forskning faktiskt ofta ger "avknoppningar" till helt andra områden än vad forskningen handlar om.

Här drar man slutsatsen att man inte behöver jobba brödfödan på samma sätt som sina släktingar djungelhönsen och därför är dummare och latare. Kanske en kunskap för mänskligheten också?

Komponera dina egna nyheter - TV presenterar en ny kanal där man själv kan komponera sin nyhetssändning. Fast utbudet av nyheter är samma som i de ordinarie nyhetsprogrammet - man får ta dom man gillar. Risken är väl att de egen komponerade då blir väldigt korta?

I en osignerad artikel i dagens Kurir (sid 4 - inte på nätet än)  är man häftigt småironisk mot att föräldrna till 7-åringen som var med om drunkningstillbudet "beordrat" personalen att inte informera media. Ja frågan är väl vilket som är större här - allmänintresset eller respekten för föräldrar som kanske kämpar för sitt barns liv. Akuten borde väl rimligen ha en policy i såna här frågor - självfallet ska inte enskilda vårdtagare kunna beordra om egna regler. Fast jag måste erkänna att jag blev illa berörd av Kuirens uppläxning - i detta läge då det troligen fortfarande handlar om liv eller död.

Erhard och Gottard har namnsdag idag - de Erhard och Gottard jag känner till är inte längre i livet - så jag passar på att gratulera alla Mona och Monika som hade namnsdag i går. Känner väldigt många såna - så ingen nämnd och ingen glömd.

Idag är min ambition att komma tidigt på jobbet - det vill säga så långt före 9 som möjligt. Förvisso med vårdplaneringssamtalet med far uppskjutet från 13 - 15 - men jag har inte gjort ett handtag på jobbet sen i onsdags så tiden behövs nog.


Så sunt!

Läsarnas dom över Sanningens minut - Förnedrande. Tack för det "vanliga" människor!!

Hockey som gäller!

Snälla kusinen fixade middag - faster Hennys kålsoppa. Sen har jag varit upp till pappa igen. Halv sju! Och då kom Eyvon och hälsade på också. Fortfarande går det åt rätt håll - men inte är han färdigbehandlad. Det blir nog fajt med sjukhuset i morgon.

Före det var jag och lastade ur bilen till Bärigården - före middagen alltså.

Nu är jag uppriktigt sagt riktigt slut - ska se sista perioden av hockeyn - där Tjeckien leder mot Ryssland med 4-3.

Jag tror John Blund kommer innan slutsignalen går!

Godnatt vänner!

Vilket trams!

Är det någon form av offentlig mobbning de håller på med? Var det inte någon för ett tag sen som fick uppsöka psykolog också efter en inspelning.

Nu gråter flickvännen för att hennes Linus svarat ja på frågorna om någon kompis har snyggare flickvän och om han skulle vilja att hon hade silikonbröst

"Sanningens minut" måste ju vara någon pakt mellan kvällstidningarna och kanal 5. Finns det några som ser programmet?

Pappa var än piggare i dag - det går åt rätt håll i alla fall. Så träffade jag GA Selberg för första gången efter hans svåra bilolycka i december. Det har gått väldigt mycket åt rätt håll för hans del också- men han klagade att det var en bra bit kvar till körkortet. Sonen Alf var där och skulle ta honom med till Bensbyn.

Nu ska jag fylla en bil till med grejor.

27 dagar kvar

27 dagar kvar till jag måste vara ute ur lägenheten. Ganska mycket och ändå känner jag mig jagad. Men jag har redan kört två lass till lägenheten och också satt sakerna på plats. Nu är tredje repan på gång - och sen blir det besök hos far.

Dissekerad

Nu  är jag dissekerad in i minsta detalj. Förvisso en kollektiv dissekering av 40 talisterna - varav de sista nu är 58 bast.

Inga överraskningar precis i resultatet även om mycket inte stämmer in på mig.

Fanns inte mycket att kommentera i tidningarna. Den förskräckliga Östrrike historien fortsätter - och lär väl bli en lång "såpa".

Kan sända en tanke till den lille pojken i drunkningsolyckan och hoppas av hela mitt hjärta att utgången blir lycklig.

Nu ska jag åka och "besikta" hemma hos mor - sen fortsätter flyttkarusellen.

Hemma hos?

Om nu någon tidning mot förmodan skulle vilja göra "hemma hos" så vet jag inte vart jag skulle gömma mig?

Men sen en timme - klockan 20.00 - är jag hemma hos mig själv - i min gamla lägenhet.

Jag är en sådan otrevligt typ att jag inte ens orkar blogga. Dagen har varit intensiv. Men jag kan meddela att alla lägenhetens fasta skåp i köket är tömda - och innehållet forslat till nya lägenheten. Facit - ett trasigt glas - men mycket oroande klirr.

Och halva linneskåpet innehåll är nedpackat - färdigt att transporteras i morgon bitti.

Varit till far två gånger - först efter lunch med kusin Kerstin och mor. Eyvon Nordström var också och hälsade på - han befann sig själv inskriven på 43:ans rehab. Och så har jag varit upp i kväll - det går faktiskt framåt. Kanske kan han komma hem till veckan - med lite extra hemtjänstinsatser.


Nu ska jag jag hjälpa Sverige att hålla ställningarna, 6 - 5 mot Vitryssland är inte mycket det. Men det räcker om det håller i 4 minuter till.


Dagens värstingnyhet

Dagens värstingnyhet måtte väl ändå vara att ljusterapirummet på Sundsgården inte är handikappanpassat. Hur tänker man?

Det är väl ungefär samma tänk som när de byggdes stora kök i de äldres lägenheter. Äldre som bodde hemma sä länge det gick . men när de inte längre hanterade spisen och så så skulle de till äldreboende - med stora fina kök??

Några befinner sig en bit bortom verkligheten!

Nu ska jag kasta mig ut i verkligheten. Varje minut är dyrbar för att hinna packa grejor. Halvtolv måste jag kamma locken och ta på någon ren tröja. Idag ska mor följa med upp på sjukhusbesök.

Bara värre

Bara värre och värre - nu har det varit sovmorgon till klockan 6. Detta giver icke bröd!

Nu ska jag dra till mor och se om hon kommit sig upp.

Skriver några rader när jag kommer tillbaka - om inget extraordinärt inträffar - vilket har varit vanligt på sistone.

Vårdens båda sidor

Liksom myntet har vården två ansikten.

Jag måste säga att var helst jag mött vården för egen del - eller anhörigas - så har jag åtminstone de senaste 30 åren bara positivt att säga. SÅ många fantastiska människor jag mött!

Både kompetens och empati så att det blir över.

Och ändå är både jag och andra i mångt och mycket besvikna.

Något saknas - och nu när jag är i en akut situation med far - och i någon mån mor - så ser jag tydligt var det brister!

HELHETEN!!

Mor har 46 sidor journal hos Gammelstads vårdcentral. Hur har det kommunicerat upp mot lasarettsvården då hon varit där? Noll och intet förstås!! Och inte uppifrån och ner heller förstås.


Tänk när stafettläkare säger att jag törs inte skicka en remiss till röntgen - för då blir dom arg på "lasarettet" (Sunderby sjukhus). Det exemplet är något år gammalt.


Och vad är då¨lösningen? Husläkare förstås! Någon som har ansvaret att knyta ihop säcken. Någon som vi i familjen alltid kan återvända till när alla experter sagt sitt.

God natt!


Lugnande besked?

"Ni behöver inte vara oroliga" - kan undra hur mycket det uttalande av landstingsrådet Britt Westerlund är värt? kanske Övertorneå skulle ta ett snack med Bucht som säger "tragiskt nog måste vi även reagera mot våra egna partikamrater som leder landstinget". För att de lagt ned obs-platserna!

Och det är väl dags att påminna om att i valrörelsen var socialdemokraterna garanten för att ALLA obs-platser skulle bli kvar. Det stora hotet som sossarna skrämdes med var att folkpartiet i allmänhet och Anders Mansten i synnerhet var ett hot mot dessa platser. Kommunledningen i Arjeplog gjorde hätska utfall mot folkpartiet - troligen mot bättre vetande eftersom Bengt Urban Fransson stod på folkpartiets sida i BB-striden.

Synd att NSD inte har insändarna på nätet. Idag är det en insändare med rubriken Befria oss från sopbyråkratin. Där påstås att i Boden eldas allt utom glas och metall. Det måste väl upplevas som Fördel Boden i dessa dagar av vårstädning och garagerensningar. Är det verkligen så att i Boden behöver de inte sortera?

En annan insändare tar upp Robert kenney Bazuguri - han i Kiruna som ska utvisas. Och i och med att beslutet om utvisning är taget får han inte arbeta. Trots att han har jobb och kan försörja sig själv. Det här är ett problem som redan Anna Grönlund Krantz på sin tid försökte göra något åt. Det här måste regeringen ändra på - det stämmer verkligen inte med arbetslinjen.

Och nya ska jag styra in på den - arbetslinjen. Bilen är packad med både det ena och det andra som ska transporteras till Bärigården.

Klockan 13.00 är det vårdplaneringssamtal för far inför hemgången. Fast fan tro´t att det klarar av det en klämdag som denna?

Klockan 05.00

Bara meddela att jag stigit upp - en halvtimmes sovmorgon då det är "klämdag" idag.

Det fanns en hel del att kommentera idagens tidningar. Skulle just skriva att jag återkommer då jag varit på första hemtjänstrundan - då är nättidningarna också uppdaterade.

Men tro det eller ej - insändarna - åtminstone
denna var redan utlagd. Nu har tydligen igelkottarna kommit och jag lovar Johan Jägare att vi ska göra allt för att föda upp dem.

För övrig kan jag meddela att tranorna var i Sunderbyn häromdagen. Liksom Storspoven, Tofsvipan, Sädesärlan - så visst är det vår.

Med resten av kommentarerna återkommer jag.

Till Turkiet?

Men vad då - dom här guldförsäljarna stannade ju mig i Måttsund för ett par veckor sen. Var från Turkiet och behövde pengar till "petrol". För att komma hem som jag uppfattade det. Det var två bilar bakom varann - så jag tyckte det var märkligt att båda fått "soppatorsk". Man skulle ju hivat fram en reservdunk med bränsle - och fått se reaktionen?

Det var riktigt guldglänsande ringar och armband han visade fram.

Kul i alla fall att de nu nått Stockholm!

Själv har jag insett att drömmen om att inget passade in i nya lägenheten delvis kan vara sann. Men det ordnar sig nog. Bara sälja på blocket!

Nu väntar jag bara att mor ska ringa från sängen. Har kommenderat henne att ringa mig när hon lagt sig. Så att jag kan sova lite tryggare.

Har hälsat på far också. Han var sämre i kväll - lite febervirrig - trots att han inte hade så mycket feber. Men den kan vara på gång sa Sara. I alla fall var han tämligen lugn när jag lämnade honom.

Än så länge gäller att det är vårdplanering i morgon klockan 13.00.

Motigt!

Inspekterat lägenheten - både vin och vatten som vanligt. Mycket som var väldigt bra och fint. Men en hel del som måste göras. Svärdotter Lotta ska inspektera i morgon och får väl ge oss vägledning vad vi ska göra för att underlätta hennes tapetsering och målning.

Nu kan jag ju börja köra en del lösa prylar och sånt som ska in i skåp. Rätt gott om garderober och förvaringskåp. Men det är kärvt och motigt att börja.

Vinterdäcken är dock inlagda i stallet - i Annvidadals hästspilta. Alltid en början.

Förutom ett antal hemtjänstrundor till mor med tvätt och tvätthängning har jag besökt far på lasarettet. Idag har han riktigt pigg och "normal". Doktor Anders kom också in för en pratstund. I morgon förväntas besked om vilken typ av infektion det vara må.

Nu ska jag ta mig i kragen och lasta in i bilen.

Kerstin bjuder på middag hemma hos mor klockan 16. Och sen måste jag väl upp ett besök hos far. Himla tur att ha sjukhuset i Sunderbyn i alla fall.

Sign. Ann o Nym kommenterade och var tveksam till om det varit raketfritt. Men tant Daga som bor intill Sundis har likt mig upplevt det lugnt. Den lugnaste Valborg på länge - och nästan inget smällande. Smällare är som vi vet förbjudna men jag har då upplevt att man byggt in knallarna i raketerna istället.


!:a maj

Nu finns det ingen återvändo - jag fick nycklarna till lägenheten igår - men hade inte ork att åka förbi där. Men nu måste det bli idag. Får varva med tillsyn av mor och sjukhusbesök.

Idag ska det väl antingen demonstreras eller åminnas himlafärden. Kan undra om det någonsin ihänt under min livstid att Kristi Himmelsfärddag varit på1:a maj?

I alla fall började NSD redan i går med en lite märklig demonstration. "Stopp för åldersdiskriminering! Tyvärr finns inget inlägget av OA på nättidningen. Men man protesterar mot jobbavdraget som ger de som jobbar 500 till 1000 kronor mindre i skatt. Det kallas åldersdiskriminering för att inte pensionärerna åtnjuter detta. Nu är det ju utan tvekan så att den som jobbar har omkostnader som den som inte jobbar inte har.

Sen är det en annan femma att det kanske ska göras något åt pensionerna i stort.

Men det lustiga som jag ville peka på är att NSD hyllar den skattesänkning för pensionärer som sossarna föreslagit. 2000 kronor per år eller 167 kronor i månaden. Det är tydligen så att sossarna med NSD:s resonemang accepterar en åldersdiskriminering med 933 kronor men inte med 1000. Skillnad 167 som kan jämföras med Jan Björklunds förslag att höja pensionerna med minst 200 kronor i månaden.


För övrogt undrar jag om Sunderbyn blivit en raket- och smällarfri zon. Eller om jag börjat höra illa. Inget oljud i går kväll.


Nu ska jag dra på första tillsynsturen.