Till gagn för vem?

"Värphönsen både lata och dumma. Dagens värphöns är latare och dummare än sina släktingar djungelhönsen visar en färsk doktorsavhandling"  Artikeln återfinns på sista sidan i dagens Kurir - dock inte på nätet.

Man kan ju undra vem som blir lyckligare av den här doktorsavhandlingen är ju en första reaktion. Dock vet jag att alla forskning faktiskt ofta ger "avknoppningar" till helt andra områden än vad forskningen handlar om.

Här drar man slutsatsen att man inte behöver jobba brödfödan på samma sätt som sina släktingar djungelhönsen och därför är dummare och latare. Kanske en kunskap för mänskligheten också?

Komponera dina egna nyheter - TV presenterar en ny kanal där man själv kan komponera sin nyhetssändning. Fast utbudet av nyheter är samma som i de ordinarie nyhetsprogrammet - man får ta dom man gillar. Risken är väl att de egen komponerade då blir väldigt korta?

I en osignerad artikel i dagens Kurir (sid 4 - inte på nätet än)  är man häftigt småironisk mot att föräldrna till 7-åringen som var med om drunkningstillbudet "beordrat" personalen att inte informera media. Ja frågan är väl vilket som är större här - allmänintresset eller respekten för föräldrar som kanske kämpar för sitt barns liv. Akuten borde väl rimligen ha en policy i såna här frågor - självfallet ska inte enskilda vårdtagare kunna beordra om egna regler. Fast jag måste erkänna att jag blev illa berörd av Kuirens uppläxning - i detta läge då det troligen fortfarande handlar om liv eller död.

Erhard och Gottard har namnsdag idag - de Erhard och Gottard jag känner till är inte längre i livet - så jag passar på att gratulera alla Mona och Monika som hade namnsdag i går. Känner väldigt många såna - så ingen nämnd och ingen glömd.

Idag är min ambition att komma tidigt på jobbet - det vill säga så långt före 9 som möjligt. Förvisso med vårdplaneringssamtalet med far uppskjutet från 13 - 15 - men jag har inte gjort ett handtag på jobbet sen i onsdags så tiden behövs nog.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback