Inget bloggstoff

2010-10-31, kl. 08.30

Förtagit njutningen av årets längsta dag genom att somna om. Men drömde ljuvligt och tokigt - så det var kanske värt det - att vakna första halvnio - och åtminstone få ställa tillbak klockan till halvåtta.


Niska utröstad - men det såg jag redan igår - och inga blodspår vid folkhögskolan. Är striden över nu?

Annars hittade jag denna variant på badkar - något istället för badtunna som jag faktiskt aldrig badat. Trots att den finns en på Västbacken.

 I övrigt inget bloggstoff. Nu ska de bli förmiddagsröj - i skuggan av Skavlan som repriseras på TV. Framåt eftermiddag/kväll blir det lite idellt arbete - och däremellan inhandling för veckan.

Chans se påverök?

2010-10-30, kl. 06.45

Kanske borde stanna hemma idag. Sossarna har sin nomineringskonferens här på Sunderbyfolkhögskola. Jag bor ju vid "foten" av den.

Rubriken i NSD är "Röstkuppen som ska sänka Niska". Valberedningen har precis kommit på att de "glömt" att även distriktsstyrelsen har rösträtt. Och styrelsen är 15 medan ombuden bara är 14.

Kan nog bli hett och rafflande här ovan mig - måhända det kommer att komma ut någon "påverök" innan dagen är slut?

Intressant att nu funkar Kurirens nättidning - men inte NSD:s - inte helt hopsynkade alltså??

Morgonstund

2010-10-30, kl.5.45

Oj vad skön den är  morgonstunden när jag kommer mig upp halvfem - som idag. Men less på dessa mörka för att inte säga becksvarta morgnarna. Längtar efter det vita, varma vackra snötäcket - så där en decimeter.

Elsa har namnsdag och ska gratuleras. Visst fanns det ett berömt lejon med det namnet?

Snopet - både NSD och Kurirens nättidningar ligger nere.

NSD:s etta är om en livsfarlig lek i Malmberget - buntband som höll på att strypa en flicka och om kriget i Afghanistan.

Kuriren matchar med ett annat krig - Ekfors-Styrman mot resten av världen. Och Björn Skifs som förgyllde världen för de som i motsats till mig kommit sig för att skaffa biljetter.

Idag möter jag många fp-vänner från hela länet ute på hotell Nordkalotten. Då ska min bärbara dator vara i tjänst - så det blir vare sig blogg eller FB - förrän ikväll.


Välkommen "vintertid"?

2010-10-29, kl. 06.15

Det är himla mörkt ute nu på mornarna - har föranlett mig att fundera hur det blir när vi återställer klockan till "vintertid" eller normaltid som det väl är? Nu på söndag. Själv njuter jag alltid när vi får tillbak den timme de stjäl på våren. Frågan är om det fortfarande finns någon som vet varför vi svamlar på med detta? Var det inte en gång i tiden något med mer ljus på kossorna?

Idag tänker jag lite extra på mor Marianne - med extra namnet Viola - som har namnsdag idag. Fram till i måndags var varje unik dag den första sån utan mor -  men i måndags "firades" årsdagen av mors hädanfärd.

Samma dag som bonusbarnbarnsbarnet Henry anlände. Välkommen till världen!

Jaha - minst andra dagen på rad som K
uriren och NSD:s ledare kör med samma ämne. Sjukförsäkringen igår och Niska/Bucht idag. Slumpen?

"Ostoppbara" måste väl vara genuint norrbottens mål? "Ostoppbara Luleå" gav till och med mig lite olika uttolkningar - ost-oppbara - till jag såg bilden från Luleås segermatch. Fast rubriken exklusivt för papperstidningen.

Äntligen besök hos sjukgymnasten - projektet inleddes förra hösten - men hann bara gå en gång innan mor blev sjuk och avled. Då kom det av sig - och sen hände saker slag i slag - och så valet på det. Men nu är tre tider inbokade - och efter det ska träningsprogrammet vara klart!
 
Efter det - vid halvtio - ska jag försöka smyga mig in i en dejt som två favoritgrabbar har på expen. Hörs senare.

Överseende med nättidningarna

2010-10-28, kl. 07.15

Idag får jag väl ha överseende med att nättidningarna är osedvanligt dåligt uppdaterade - det var väl lite körigt och kaosartat igår.

Annars hade jag förstås viljat länka till artikeln om Bengt Niska som ska ta strid för en ordinarie plats i landstingstyrelsen.

Och om Elvy Blomdahl som utsetts till ordförande för kommunfullmäktige i Boden. Ett säkert sätt att desavouera hennes eventuella hot mot Kent Ögren - hon som kryssade sig förbi honom.

Idag blir det spännande att höra om polisen lyckas spåra från vilken dator hotet mot NSD skickades?

Trist affär - igen!

2010-10-27, kl. 06.00

Med viss förvåning var det jag hämtade in tidningarna redan före klockan 5 - på väg ut fick jag en bestämd känsla av att de kanske skulle vara försenade pga bombhotet. Men av den föreseningen kunde iaf inte jag notera några inskränkningar?

Kvällstidningarna har fått en ny såpa att gotta sig i -
moderaternas partisekreterare med "lik i lasten" - märkligt att de inte lärt sig av tidigare historier - sånt här kommer alltid fram. Trist affär i vilket fall!

Bombhotet stor affär i NSD "Bombhotet mot NSD:s redaktion. I Kuriren liten nyhet "Bombhot mot Mediehuset" - längst upp i högerspalten.

Idag gratulerar vi Simon - och Simone i den mån vi känner någon sådan. Mina tankar går som vanligt till någon hädangången person - gamle Simon Boman - byns folkskollärare. Som man hotade barn med - får du bara Boman som lärare ska det nog bli folk av dig också. Boman som för övrigt både min far och jag hade som lärare.

Coop slår väl alla rekord i hädelse - när det säljer semlor redan i oktober? Men vackra var dom. Själv tänkte jag faktiskt på brunabönor igårkväll - då jag diskade brunabönorpannan - den ärvda.

Tydligen besvärande igår då verkligheten inte stämde med valhandboken för Britt Westerlund. Uppenbarligen förvånad över att förtidspensionerade inte fått sin pension omprövad - det var ju någonting annat sossarna basunerade i valrörelsen. Läs mer i Kurirens ledare idag.

Fast det var värre förr. 1976 då det hade blivit en borgerlig regering kom det folk till postkassörskan och var både tacksam och förvånad över att kunna kvittera ut sin pension. Sossarna hade sagt något annat i valrörelsen - någon pension skulle gamlingarna inte få om det röstade på "borgarna.

För övrigt behandlar NSD:s ledare samma ämne - månne han inte var på genomlysningen som skedde på landstingsstyrelsen igår? Fast han har rätt - det är alltför många fall som  alla fall synbart inte handhafts korrekt. Det tragiska är bara att listan skulle kunna backas långt bak i tiden - långt före den borgerliga regeringens tillkomst. För att inte tala om den lista på förstörda liv som skulle kunna upprättas över alla unga som tvingats till sjukpension - många gånger långt före fyllda 30. Många av dem blev heller aldrig 30!!!
Själv följer jag flera fall i verkliga livet - ett kommer snart till avgörande - då får vi se. Men reformen behöver inte "rivas upp. göras om eller göras rätt" som OA skriver - men väl reformeras och justeras mot verkligheten.

Nu mot badrummet fvb jobbet så småningom.

Einar - den ende man för mig?

2010-10-27, kl. 22.00

"Då är
Einar den ende man för mig". Stormar och regnar ute - viner i fläkten  - snart snö kanske? - kommer på mig själv att nynna  "när det regnar och stormar och blåser (ungefär) då är Einar den ende man för mig".

Middagsluren blev längre än tänkt - alarmet funkade inte - vaknade 19.55. Nu lite orolig att inte kunna somna. Men det brukar ordna sig.

Godnatt vänner!

För 50 år sen

2010-10-27, kl. 06.15

Godmorgon - skönt att vakna upp i sin egen säng. Och ha sina invanda rutiner med tidningshämtning, motorvärmare med mera.

Läser i NSD under rubriken "För 50 år sen" om branden hos Skräddars - och här på Bärigårn. Det var en skräckupplevelse när farmor väckte mig och ropade att det brann - och hela omgivningen stod i lågor. Och kallt och mörkt var det ute - och här i köket där jag sitter nu var det skytteltrafik med brandmän som fick något varmt att dricka.

NSD toppar med "följetongen"
Kallax Cargo - nu ifrågasätts EU-bidrag aom pumpats in - dryga miljonen. Kan undra hur mycket det egentligen kostat i skattepengar?

För att nu inte tala om Ekfors Kraft som är Kurirens första rubrik.

Och kärleken tar slut även i politiken - på riksplanet tar de rödgröna paus i samarbetet - men är lite oense om vad det egentligen betyder. Och i Boden ser de rödgröna till att ge Olle Lindström en paus. Säger medvetet "paus" - väl tveksamt om den alliansen håller hela mandatperioden?

Sabina ska gratuleras idag - namnsdag. Ausfelt från Västerbotten får en särskild hälsning.

Annars inte mycket att kommentera idag.

Blir en rätt vanlig dag på jobbet idag kan jag tro.

Vilken fullträff!!

2010-10-26, kl. 22.00

Vilken fullträff - AIK förlorade - och AIK vann.

Min rankinglista: Luleå Hockey (så klart), Skellefteå (AIK) - och Djurgårn!!

Nya vanor

2010-10-26, kl. 08.00

Nya tider, nya platser, nya seder! Jag gillar inte att sova borta! Eller snarare gäller det att sova länge när jag sover borta - för att slippa denna väntan på att någon ska starta dagens program.

Iaf ser det härligt ut här på Sånga Säby - hör redan hur det frasar i gräset när jag drar mig de 100 meterna mot konferensbyggnaden.

Nu ska jag hinna kolla nättidningen - tyvärr inte skaffat mig behörighet att gå in på e-kopiorna. Dumt!


Inga problem i söder

2010-10-25, kl. 09.50

Problem med internet i Norr säger
Kurirens nättidning. Fast jag hade bara problem med NSD och Kuriren - allt övrigt kom jag in på.

Nu befinner jag mig dock i söder så mig bekommer det inte. Tur att slippa abstinens.Nu är det kört!

2010-10-25, kl. 05.30

Nu är det kört med att kommentera några lokala nyheter - kommer inte ut på vare sig Kuriren eller NSD.

Men lika bra det för tiden krymper - upp klockan 4 - och ändå känner jag att det blir hetsigt sista minuterna innan taxin kommer.

Det är nog så att allt går långsammare med åldern.

Men hör väl av mig senare idag.

BBK-bragd!

2010-10-24. kl. 18.30

Härligt att läsa om
BBK:s bragdmatch - kvar i ettan.

Mina tankar går till Runo Wikström och hoppas han och andra som gått vidare kan var online och se roliga saker som händer här hos oss. Nästa SSK så var Runos hjärta hos BBK.

I natt på Västbacken hade jag såna otroliga drömmar - att jag undrar om drömmar kan vara den andra dimensionen - dit vi kommer när vi går vidare? Kan hoppas!

Ibland önskar jag att jag hade en ängels tålamod - men det har jag inte.

Ska bli tidig kväll ikväll - tidig morgon med hämtning av flygtaxin klockan 06.25. Måste bara kolla att favoritkläderna torkar som de ska i källaren.

Datorkonkurrens

2010-10-24, kl. 09.45

Här har jag suttit som värsta hotellgästen och väntat medan Lisa satt fram frukost. Sara och Sandra skickade vi iväg 05.45 - med matsäck mot gällivare. Basket.

Föräldrarna-  Sara och Lisas - är på stugsista i Kallviksskäret. Så jag blir väl här med Lisa till de kommer. Annars måste jag hem och packa lilla väskan för stockholm 2 dagar. Plus att hinna läsa in inför sammanträdet.

Men nu vill Lisa låna datorn - förstår inte varför det är så angeläget att spela på farmors dator - då huset är fullt av såna?

Polisens insatsstyrka gjort stort tillslag i Piteå i natt, Spännande upplösning väntar i em?

Sahlin väl unnat

2010-10-23. kl. 15.35

En veckas
semester för Sahlin försöker Expressen få till bondpermis. Vet ni vad - jag tror faktiskt att hon har det på sitt flexkonto. Så det så.

Rent magiskt!

2010-10-23, kl. 7.45

Sitter här och spanar ut över Bärigårn som vilar i en mysig morgonskymning. Känns som om jag skulle vilja bli kvar lite inkapslad i den.

Stugfolket ringde igårkväll och berättade om nysnö på Kallviksskäret - utanför Lövänger. Månsken över havet och rent magiskt enligt samstämmig rapport från Jens och tjejerna.

Magiskt också när jag kom i på denna blogg. Helt plötsligt en kalendet i rubrikraden. När jag klickar på den så står datum och tid. Och nu flyttade den sig till högra hörnet av rubrikraden - från vänster. Någon politisk mening med det? Ska bli spännande att se om den lämnar några spår när jag publicerar detta?

Mindre magiskt om
denne centerpartist - även om de förfallet som någon form av trollerikonst att blåsa pulver från handen. Eller brödsmulor som är en variant. Eller rakvatten som är den misstänktes egen version. Dock lite läskigt att de väntat så länge med anmälan - ett och ett halvtår efter senaste händelsen rapporteras/anmäls först nu - i brev till valberedningen??!! Fast jag kanske fått detta om den sk bakfoten?

Och "Kalles Cargo" (ett hörfel från Anna-Greta Svedberg) går i graven. Sju miljoner som bortblåsta till mindre nytta. Tänk om de lyssnat på oss i FP när vi tyckte att projektet skulle vila i malpåse. Då hade det funnits en bra grundplåt för att avskaffa de delade turerna?

Ska fortsätta att träna på att ta det lugnt. Enda tiden att passa - hämta Sara vid bussen 16.25. Sen ska vi campera ihop till jag skickar henne med buss till Gällivare i morgonbitti.

Nu ska jag gå ut på FB och kolla om några vänner har vaknat. Och kolla vad som händer med "kalendern" när jag publicerar.

Grattis NSD - 91 år

2010-10-22, kl. 0645

Idag gratulerar jag NSD som fyller 91 år om jag nu räknat rätt - 22 oktober 1919. Och tänk så fiffigt min svärdotter fixat med fars gamla tidningslägg från NSD -
här en lite byrå - men hon har också hängt upp gamla tidningssidor som väggdekorationer - och kan dessutom förnya genom att byta sidor - ett hel årgång tidningar i lägget.

När jag kom och hade hämtat tidningarna körde de upp en bil vid bron vid föräldrahemmet. Inbrott? Klockan var 05.30 - kollade ett tag - men kom fram till att det var Tobias - nye ägarens bil och siluett. Hoppas jag hade rätt - men nu börjar jag tvivla.

Spännande också om Börje Lööw. En kommentar som tvärsäkert konstaterar att Börje Lööw varit inblandad i en sk affär. Klart att något har hänt när Börje tvärtemot sin personlighet nu är from som ett lamm. Själv
har jag tolkat det som om han kanske fått signaler om gruppledarskap i landstinget? Men man vet ju aldrig?

Spännade blir det ju också att följa den nya konstellationen i Kiruna. Hörde på TV att de senaste 12 åren har alla allianser med s spruckit. Nu blir det väl jämförelser om denna över lever längre än tidigare? Jag har iaf hört att oppositionen förbereder sig.

Igår kom det första klagomålet om att jag skriver för lite på bloggen - FB konkurrerar - moster Gunilla som inte tycker hon får tillräcklig information. Fast det kanske är så att det inte händer så mycket i mitt trivala och tråkiga liv? Nädå - det är gott att leva även i ett lugnare tempo.

Kusin Kerstin har fått löfte om opration mot sina förkalkningar i ryggen - förtur också pga av svåra smärtor. Få se hur den garantin ser ut?

Ny bil till mig levereras i november - någon gång mellan 1 och 4 veckan i november. Bil nr 1 på den här länken.

Marita och Marika har namnsdag i dag. Marita Bornemark, Marita Sandler-Schale, Marita från Alvik kommer jag ihåg på raken. Och så Marika Bjelle som kanske heter något annat i efternamn nu? Grattis uppräknade och andra.

Idag blir det mina ordinarie 3 timmar på jobbet och nu dax för dusch.

Jämställdhetens avigsida

2010-10-21, kl. 06.30

Vi "erövrar" område efter område från männen (ironi) - nog blir jag mer chockad när rubriken är "Älvsbykvinna i
barnporrhärva" än om det handlat om en man. Mer jämställd blir jag inte! Samma nyhet toppar NSD idag - barnporren.

Har lite svårt att förhålla mig till Sticket idag. Som försöker sig på någon teoretisering av vad som är mer eller mindre kränkande - diskriminering av en individ eller grupp. Att diskriminra en grupp handlar ju just om att inte se individen - vilket skulle bevisas - att kränkning och diskriminering bara kan upplevas av individen.

Mysig morgon - så pass kallt att det frasar i gräset där man går fram.

Kul tidningsbud jag har - varannan dag ligger NSD ytterst - som omslag - och varannan dag Kuriren. Absolut rättvisa. Jag ska föra statistik - jag tror banne mig att det är så - exakt.

Ursula och Yrsa har namnsdag idag. Om jag inte hette Ylva så skulle jag gärna ha hetat Yrsa. Undrar var det namnet kommer ifrån.

Att ta emot både privata och jobbmail i samma box innebär att "jobbhjärnan" går igång direkt. Arbetsgivaren får lite gratis tid varje morgon. Kanske skulle ändra öppningsrutiner?

Hör om Holm i Vellinge som avgått. För att moderaterna inte längre har 68% av rösterna. Inte ens längre egen majoritet. Undrar var procenten ligger nu då? Tänk att valresultatet ger ahaupplevelser långa tider efter valet.

Idag ska jag träffa en tjej som vill dra igång FP-verksamhet - ungdomssådan - i Haparanda. Kul!

Mycket mysigt och kul så här på morgonen - hoppas resten av dagen går i det tecknet?

En exklusiv skara

2010-10-20. kl. 07.00

Sibylla har namnsdag. Enligt Ratsit 1 114 personer som heter så - inkl. de som har det som andra namn. Hur många som har Sibylla som tilltalsnamn går inte att få fram där.

Iaf en rätt exklusiv skara inkluderande kungens mamma.

Kuriren delar sin "etta" i två nyheter: en diabetiker som enligt egen utsago blev inlåst av polisen utan mediciner och blodsockermätare. Och om en vaktgrupp - medborgargarde - som patrullerar på Porsön.

NSD:s ettan nyhet är att handeln inte längre är i centrum. Dock dåligt underbyggd "sanning". Bevisen består i att Annika Eriksson MP påstår det och att Granngården och Elgiganten drar till Storheden. Granngården som legat inklämd nästan vid foten av Bergnäsbron och Elgiganten som funnits vid utfarten mot Haparanda. Hur dessa två flyttar kan symbolisera ett döende centrum är svårt att förstå.

Riktigt rolig med uppfinnarpriset till Per-Olof Karlsson. Honom träffade jag i valrörelsen. Hittar ingen länkbart - trots att det finns med i båda tidningarna. Men här än länk till de som vann dryga 3 miljoner - blir liksom lite lagomt med en halvmiljon till dem var.

Mindre kul att Luleå hockey åkte på förlust - men det visste jag redan igår - så det har jag sovit på och redan smält.

Vanlig arbetsdag på förmiddagen - idellt uppdrag klockan 13. Men det blir härlig tidig hemgång idag också.

Rena natta!

2010-10-19, kl. 06.30

Vår teori höll - kusin Kerstins och min - om att vi hann med att märka ut för plogningen när snön smält bort. Tidningspromenaden idag var i beckmörker och med så pass varm vind att hade jag inte gått med automatik till bilen så hade jg inte brytt mig om motorvärmare.

Tor ochg Tore har namndag - grattis. Mors "blombok" förtäljer inte någon som fyller år.

Kuriren toppar med
försäljningen av Bergnässkolan. För 14 miljoner. Och sen får vi veta att kommunen sparar 10 miljoner per år i kostnader. Själv skulle jag vilja veta hur många miljoner man spillt i onödan för att man inte fått ändan ur vagnen med försäljning för länge, länge sen. Redan när Anders Sandberg skulle övertyga om gymnsiebyns förträfflighet fick vi veta att Bergnässkolan minsann inte skulle kosta något - den var i princip redan uthyrd. Det blev aldrig mer än "princip" och den minnesgoda kan gångra 10 miljoner med antal år - så vet vi vad det kalaset kostat.

NSD med Jessica och Kurt i Afghanistan skriver förstås om det. Jessica fick till och med vara med i Rapportsändningen igårkväll.

Förra vinterna tågförseningselände diskuteras på TV. Tyckte man nämnde 83 000 förseningstimmar - för SJ? Kan det vara möjligt?

Nu ska jag läsa Anders Köjs krönika i Kuriren "Ett skålpund ned - två kilo upp". Han krönikor brukar vara roliga. Och dagens påminner mig om invägning. Nu mot vågen.
FP levererar

2010-10-18, kl. 11.30

Lärarlegitimation från Björklund, skola och vård för papperslösa från Ullenhag och garanti för föreskoleplats från Nyamko. Det sista gläder mig särskilt - vårat gamla "välfärdskontrakt" för att stärka medborgarna gentemot kommunen.

FP fortsätter att leverera!

Varning för volymshampo!

2010-10-18. kl. 10.15

Detta lilla tankvärda fick jag från min svärdotter och jag tycker det är värt att sprida.

Ibland när jag duschar tvättar jag kroppen med det sista av hårschampot....

 Idag läste jag på flaskan:   För extra volym och fyllnad

 Shit!

Inte konstigt man har problem med vikten.

 Det får bli diskmedel hädanefter.

Där står det: Tar bort även det svåraste fettet

 

Takdropp

2010-10-18, kl. 06.15

Tio över fem - med endast 40 minuters fördröjning kom jag upp idag. Såg oroväckande halkigt ut men visade sig vara takdropp och blött i snön.

Teorin om att snön ska försvinna, backen vara mjuk - så att vi hinner märka ut vägen för plogning verkar stämma.
 
Kuriren huvudnyhet idag är sjukförsäkringen som behandlas både på
ledarplats och nyhetsplats. Lustigt hur ministerns uttalande om att granska med förstoringsglas uppfattats olika. Förstoringsglas är ju synonymt med "lupp" - och om han istället sagt att reformen ska granskas med lupp så hade nog tolkningen blivit en annan. Precis som skrivs i Kurirens ledare så är det ju sossarna som sjösatte principerna om utförsäkring - men det får inte heller vara något försvar för att inte åtgärda de brister som onekligen finns i systemet.

Mycket är missuppfattningar - att utförsäkring och inskrivning hos AF skulle innebära obligatoriskt arbete. Fel - det handlar om en utredning av arbetsförmågan - och efter sluss till olika alternativ - varav ett är återförsäkring - vilket det givetvis ska vara i en hel del av fallen.

Men det finns fällor och fel i systemet - bland annat där man tvingas säga upp sig från fasta anställningar för att gå meningslösa kurser - och med det sänka sin framtida sjukpenning.

Medan NSD har ettan om det tragiska dödsfallet I Afghanistan. Plus 4 sidor till. "NSD i Afghanistan" - har sån "tur" att de har folk på plats.

Inga heta nyheter i helgen - frisörmässan får dubbeluppslag i båda tidningarna.

Lukas har namnsdag och ska gratuleras. Lukas är väl ett namn som fått en renässans. Men annars funderar jag fortfarande vem som bestämmer om det ska vara ett eller flera namns som ska firas. Och ofta är det ett rätt udda namn - dvs inte så många som heter så - när det bara är ett namn.
STOR tippsvinst

2010-10-17, kl. 10.00

Ohoj - hade skrivit en inlägg och så lyckades jag lägga armen på någon knapp och allt var borta. Nu ska jag rekonstruera vad jag skrev:

Sovit till klockan 9 - i ett kör - vaknade inte ens den vanliga inprogrammerade tiden halvfem - vad jag minns iaf. Och sovit sen ganska tidigt igårkväll -inte sent iaf. Kom mig för att sortera upp två kassar från föräldrahemmet. Möjligen blev det mycket av intryck som blev mentalt tröttande. Gamla morsdags- och farsdagskort, dopminnen, föräldrarnas skol- och arbetsbetyg med mera  med mera.

Idag har jag att gratulera en del vänner. Cecilia Wikström har redan fått födelsedagsgrattis på FB. Vännen Birgit är i Murjek så det får bli ett sms. Och idag skulle kusin Eva fyllt 59 år - minns fortfarande mycket klart när faster Lisa kom hem med henne från BB - i Johan wikströms vita taxibil och babyn inlindad i en rosa yllefilt. Själv satt jag här i köket - där jag sitter nu - på vedlåren och väntade med spänning.

Har inte hunnit kolla på noga på nättidningarna - men slagsmål och 90-åring som varit borta men som återfunnits minns jag.

Och Mediahuset har haft fest i Boden - det uppfattade jag på FB. Undrar om vad som hände där är utsatt för normal journalistisk granskning?

Nu gäller det att släppa datorn och ta reda på resterna av den här dagen på ett vettigt sätt.

Lunchinlägg

2010-10-16, kl. 09.15

Länge sen jag kunde travestera på Tomten - endast Ylva är vaken. Inga tidiga morgnar mera - idag blev den 8 och då var jag ändå först här i Bärigårn.

Så blir morgonbloggen snarast ett lunchinlägg - för att ny knyta i rubriken - som jag inte hittade någon bättre.

Finn har namnsdag - en känner jag - Cromberger i Östersund. Grattis!

Grattis till er som tagit tillvara på morgonen - strålande sol på den vita fina snön - och blå himmel. Men nu håller visst vädret på att svänga. Av den hårda blåsten - som till och med Nord Nytt varnade för - blev intet - om den inte gör ett nytt försök idag.

Hårt straff för Kjell Persson som sköt efter en tjuv - fängelse 8 månader. MITT rättsmedvetande undrar hur mycket tjuven fick??

Nu har jag blivit "störd" av flera telefonsamtal - stulit tid - så nu får jag återkomma med mer skrivande under dagen. Ha en bra dag!


Civilkurage

2010-10-15, kl. 07.30

Rikt
igt bra civilkurage av den unge polisen som anmälde sin mentor för fusk. En polisman som prutade hastighet och därmed böter för en god vän. 2km i timmen och 400 kronor i vinst för vännen och 10 000 i böter för polisen. Inga vinna vinna situation precis. Men som sagt - stor vinst för anmälaren och för tilltron till rättssamhället.

Idag gratulerar vi Hedvig och Hillevi. Mina tankar går som så ofta (?) numer till personer som lämnat oss - Hedvig Aspelin - mera känd som syster Hedvig.

Igår undrade jag hur jag tänkt när jag längtat efter snön. Bara blött, slaskigt och halt. Men i morse när jag hämtade tidiningar förstod jag - så himla ljust och fint.

Det blir lite förskjuten arbetstid idag - flex kanske jag kan kalla det. Ska baxa fram mina gamla, nötta vinterdäck som ska på i avvaktan på levererans av min nya bil.

Gammal nyhet - om att försvaret kräver löfte om obligatorisk utlandstjänstgöring. Måste hålla med facket - känns onödigt att ta till den stora kanonen dvs att säga upp folk som inte vill. Så länge det är kö för att få åka. Vad är den egentliga drivkraften? Provokativt kan tyckas.

Och minst sagt provokativt beteeende från Thomas Bodström - men så har det ju varit hela tiden.

Och till sist ett nöjt konstaterande att Luleå hockey vann mot Brynäs igår. Följde det lite lätt på Kuirirens webtidning.


Besvärligt - och härligt!

2010-10-14. kl. 06.30

Livet är ju sånt - besvärligt och härligt - fast i omvänd ordning - mest härligt.

Fast vaknar man upp till två centimeter nysnö och inte har "vinterskor" på vare sig sig själv eller bilen kan det bli smått besvärligt. Tur man inte längre har 08.15-sammanträden att passa. Det blir väl till att ta bussen. 08.51 går direkt till Prästgatan.

Härligt att
sista "gubben" nu är uppe ur gruvan.

"Lärare misstänkt för spritsmuggling" toppar Kurirens etta - och spriten toppar även NSD "Drogad man slängde ut sig ut från balkongen" - fast verkar vara kraftigare doningar än brännvin han drogat sig med.

I avdelningen valteknikaliteter är det värt att nämna att V och MP är på gång att samarbeta med SD i Värnamo. Visst - valteknisk samverkan är förvisso inget direkt politiskt samarbete - men hjälper givetvis SD att komma in i nämnder och styrelser.

Och visst formellt påverkar kryssen bara om någon blir personvald till repsektive församling. Men nog är det uppseendeväckande att sossarna inte släpper in krysskungen Niska i landstingsstyrelsen. Nästan lite infernaliskt utstuderat att sätta honom som ersättare för Ögren - som väl sällan är borta. Och så plockar de taktiskt in Elvy Blomdahl eftersom hon kryssade sig förbi Kent Ögren - då undviker man den kritiken.
 
Nu inväntar jag ljuset för att se om det finns något hopp om att snön tinar - men det lutar åt buss - så jag får nog sätta igång med morgonbestyren.

Ond cirkel

2010-10-13. kl. 07.00

Har kommit in i en ond cirkel - snarare regel än undantag att jag somnar om minst 1 timme - idag blev den kvart i sex innan jag kom sängen.

En ond cirkel har även tidningarna kommit in i - inbillar jag mig bara - men jag tycker att innehållet i nättidningen contra papperstidningen blivit så mycket sämre. Här vill man sprida röster från norrbotten till släkt och vänner men så trist att det inte går att länka intressanta artiklar.

Men länka till dagens namnsdagsbarn funkar iaf - grattis alla
Berit och Birgit som jag känner -och det är himla många det. Grattis tjejer!!

Ljuvligt med gruvarbetarna i Chile som nu förenas med sina familjer. En efter en. Tydligen inte helt friktionsfritt - Fenix fastnade i början - men nu löper det tydligen på. Inget bakslag vill vi ha nu.

På tal om ond cirkel så får Niska ingen plats i landstingsstyrelsen - enligt valberedningen(S) förslag iaf. Trots det massiva krysstödet. Ordföranden får utslagsröst och väljer Agneta Lipkin med i storleksordningen 16 procentenheter lägre krysstöd??

Så får vi se om jag ska slå till och köpa ny bil idag. Och skulle jag få några pengar över så kan man köpa obligationer idag.

Men det bästa dagen för med sig är att jag ska hämta kusin Kerstin på flyget. En dag tidigare än planerat - konstigt så tomt det är när hon är borta - trots att vi inte alls träffas varje dag. Men hon finns där uppe iaf - och rör på sig precis som Fingal Olsson.

För tanken till Rolf Nilséns krönika. Han hade skrivit om Martin Ljung - och om SD. Läsvärt!!

Nu måste jag börja röra på mig - mot jobbet.Dam med skinn på näsan

2010-10-12. kl. 17.30

Denna fina berättelse om en dam med skinn på näsan som verkligen fann sig fick jag från min vän Birgitta S i eftermiddag. Härligt att få återge här:

De finns allt en del damer som har skinn på näsan...

 

Damen bakom incheckningsdisken hos SAS på Arlanda, borde fått medalj för att hon både var smart och rolig, samtidig som hon fick fram sitt meddelande till en arrogant passagerare.

 

En fullsatt avgång hos SAS blev inställd. Representanten för flygbolaget höll på att boka om en lång kö med resande.

 

Plötsligt gick en ilsken passagerare förbi alla som köade och kom fram till disken.

Han slängde biljetten på disken och sa:

'Jag SKA med detta flyget och det SKA vara FÖRSTA KLASS! FÖRSTÅTT?'

 

Damen bakom disken log och svarade vänligt:

'Beklagar, min herre. Jag ska gärna hjälpa dig, men jag måste först hjälpa dem som står i kön. Om du bara väntar på din tur är jag säker på att vi ska kunna ordna något till dig.'

 

Passageraren var inte nöjd med svaret. Han frågade högljutt, så att passagerarna bakom honom kunde höra:

'HAR DU NÅGON SOM HELST ANING OM VEM JAG ÄR?'

 

Utan att sluta le tog damen bakom disken tag i mikrofonen till högtalaranläggningen och sa:

'Mina damer och herrar, kan jag få er uppmärksamhet,' började hon.

Hennes röst hördes klart och tydligt i terminalbyggnaden.

-'Vi har en passagerare vid Gate 14 som inte vet vem han är. Om någon kan hjälpa honom med att hitta hans identitet, var vänlig kom till Gate 14. Tack.'

 

Medan folk bakom i kön vred sig av skratt, stirrade den arge kunden på damen med en genomträngande blick, grimaserade och ropade högt:

'FUCK YOU!!!'

 

Utan att blinka log damen och sa:

'Beklagar, men du måste ställa dig i kö för det också!'

**********************************Inte tycka (s)ynd om

2010-10-12, kl. 17.00

Nog ska vi nogsamt fråga vem de röstat på - de som klagar på
indragna mammografibussar - innan vi tycker synd om.

Hur rättvist är det för övrigt att medborgare som är anställda av kommunen får 2 timmars betald ledighet för mammografi besök - är det verkligt lagligt ur likabehandlingssynpunkt? Borde inte alla kommunmedborgare få den förmånen?

En blåmetallic Honda Jazz blir det nog - även om sonen tyckte jag skulle hålla mig till den billigare Skoda Fabian. Men inte var den lika läcker - och jag är värd en fin bil. Kaxigt?

Sen start

2010-10-12. kl. 06.45

Minst 1 timme sen i starten idag - låg och drog mig i väntan på att väckningen skulle utlösas - men bara så att batteriet tagit slut. Nu gäller det att "rejsa" för att hinna till jobbet innan 9.

Idag skulle kusinbarnet Hendrik ha fyllt 43 - tyvärr lämnade han oss alldeles för ung. Och året var...1998? Kan alltid gå till fars almanckor eller mors "dödsbok" - men det brukar dyka upp någon liten detalj som spikar vilket året var.

Valfrid och Manfred har namnsdag - grattis.

Nu närmar det sig upplösning på det långa utdragna dramat med de
instängda gruvarbetarna - nu håller vi bara tummarna för att inget går snett på slutet.

Igårkväll lär det ha fallit snö i Sunderbyn - fast inte här lokalt. Uppdaterades via FB och fick dessutom veta att en björk blåst omkull "isi Sandströms" - vilket är på Innimarksvägen för er icke initierade. Närmare bestämt hos Anneli Andersson. Och tydligen på andra hålls också - träd över vägen. Nu ligger Krokvattnet i en krok dit jag inte ska idag iaf.

I nåder lägger NSD ut en enda insändare/debattartikel på nätet. Fast nu kanske jag ljuger - måste kolla om de lägger ut debattinläggen? Jo alla debattinlägg finns där - här en av Jan-Olov Nordström från Svenskt Näringsliv. Men den där enda insändaren - som dessutom får diskuteras - den är inte uppdaterad. Lägger ut den senare idag.

Nu önskar vi oss alla en riktigt bra dag - och hoppas att snön håller sig borta till jag hinner byta bil.

Värt att sprida kännedom om

Eftersom jag själv är förhindrad att delta på tisdagkväll är väl det minsta jag kan göra att sprida kännedom om detta.
//YlvaVänligen SPRID INBJUDAN vidare i ditt nätverk!

VÄLKOMNA TILL ETT SAMTAL OM

 

FRÄMLINGSFIENTLIGHET –

vad och varför?

 

I anslutning till föreställningen "EN ENKEL BILJETT" samlar vi några personer från olika organisationer till ett samtal om främlingsfientlighet i Sverige och Norrbotten i dag.

 

Moderator: LI SKARIN

 BENGT AUGUSTSSON

 

– gymnasiechef, KARIN ENBERG – teaterchef, KENT ÖGREN – landstingsråd, LISA WEDE – redaktionschef Sveriges Radio, ULRIKA ÅSTRÖM – Röda Korset, AYSE DUYAR – Islamiska föreningen, KRISTER HAMMARBERGH – riksdagsman, PEDER JONSSON – domprost, TANJA HAGERT – Romanikvinnans rätt i samhället, BIANCA MEYER – "En enkel biljett", PETER JOHANSSON – reporter Kuriren

BOKA BILJETTER TILL En Enkel Biljett, tis 12 okt kl 19.00

KULTURENS HUSBiljettkassawww.ticnet.se:

077-170 70 70, ATG-ombuden

 

: 0920-45 59 00, Fax: 0920-45 59 10

ANMÄLAN TILL SAMTAL, kl. 20.00

:

 

Föranmälan krävs, senast 11 okt. Inget krav att se föreställningen för att närvara vid debatten.

 

Vänlig hälsning

Ingela Lekfalk och

Pia Schmaltz, Koordinator

Lekfalk Produktion AB

 

--

 

 

info@lekfalkab.se:, Norra Hamn Luleå

Alliansälg...

eller rödgrön älg? Historien förtäljer inte vilken "färg" det var på den attackderade politikern.

Vänskapsveckan

2010-10-11. kl. 08.00

Den här tänkvärda storyn fick jag idag - som ett inslag i vänskapsveckan. Jag ska skicka den tillbak till hon som skickade den så hon ser att jag inte är för stressad för att bry mig om mina vänner. Men lägger ut den här så kanske den när fler. Det är den värd.

 

Sanden och stenen

Detta är en historia om två vänner som vandrar i öknen.Vid ett tillfälle börjar dom gräla och den ena ger den andra en örfil. Den senare, som får ont, men inget säger, skriver i sanden: 'Idag fick jag en örfil av min bäste vän'.

De fortsätter att promenera och kommer till en oas, där de bestämmer sig för att bada.
Den som fått en örfil tidigare, håller på att drunkna men hans vän räddar honom.

När han kommit till sans igen, skriver han på en sten 'I dag räddade min bästa vän mitt liv'.

Den som givit örfilen och sedan räddat sin
vän frågar:

'När jag skadade dig skrev du i sanden och nu när jag räddat dig skriver du på en sten, varför?

Den andra svarar: 'När någon skadar oss skall vi skriva det i sand där förlåtelsens vindar lätt kan sudda ut det.

När någon gör något bra, bör vi gravera in det på en sten där ingen vind någonsin kan sudda ut det.

Lär dig att skriva dina skador i sand och dina glädjeämnen på sten'.

Det är vänskapsvecka nu.

Skicka denna historia till de människor du aldrig kommer att glömma och skicka tillbaka den till den du fått den av.

Om Du inte skickar den till någon, betyder det att du är alltför stressad och att du glömt dina vänner.... Nystart

2010-10-11, kl. 06.15

Känner mig utvilad och sugen på att fylla denna nya vecka med innehåll. En riktig nystart efter en helg i lathetens tecken. Lisas lag åkte från Sunderbyn med en oavgjord och en storvinst. Att storvinsten var mot Sunderbyns "ärkefiende" Gammelstad förtog inte glädjen på något sätt - för farmor. Lisa spelar för Antnäs som hon bryr sig nog inte.

Mera tjejframgångar -
Piteå åter till Allsvenskan - riktigt roligt.

Och att KD utsett Anette Asplund till ny gruppledare får väl också anses som en kvinnlig framgång.

Tyvärr så måste får man finna sig i att även björkars liv tar slut - så är det. Men nog kunde man önska att det fanns någon trädplan med succesiv avverkning och återplanering så att vi slapp uppleva dessa "massakrar". Och hur gamla och farliga våra björkar här hemma på Bärigårn är kan jag fundera över.

Och tala om att ljuga i egen börs. Landstingets indragning av mammografibussen i Överkalix innebär att alla kommunlt anställda kvinnor som åker på mammografi får 2 tmmars betald ledighet. Naurligtvis inte mer än rätt, Det borde givetvis gälla alla - och räkningen borde skickas till landstinget. Vilken förlora-förlora situation de ställt till med. Sign. "Orättvist, igen" med insändaren "De röstade själva bort mammografin" speglar detta bra. I Kuriren idag. Och i NSD ryter kommunchefen i Överkalix från i samma ärende - tyvärr inte länkbart något av dem.

Om jag minns rätt från min bordsalmanack så är detta en måndag utan några särskilda anspänningar. Jarl och Erling ska gratuleras på namnsdagen.

En liten söt historia

2010-10-10, kl. 07.30

Sovit gott och länge - i flanellpyjamas - ett arvegods. Vaknar upp till en blåsig höstdag. Har inte varit ut än så jag vet inte hur kylslaget det är.

Fick denna lilla historia mig till livs från vännen Sepideh:

 
Är det så här det kommer att bli?

Ett gäng 40-åriga väninnor diskuterade var de skulle mötas för att äta lunch. 

Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten därför 

att kyparna som arbetade där hade så strama byxor och snygga stjärtar.
10 år senare vid 50 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch.  

Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de hade så god mat och goda viner.
10 år senare vid 60 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch. 

Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de kunde äta i lugn och ro, 

och restauranten hade en fantastisk utsikt over havet.
10 år senare vid 70 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch.  

Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten därför att restauranten var rullstolsvänlig och hade hiss.
10 år senare vid 80 års ålder diskuterade de igen var de skulle mötas för att äta lunch.  

Slutligen bestämde de att de skulle mötas på Ocean View restauranten eftersom de aldrig hade varit där förut.

 Ha en god dag   

_______

Jag är nog inte i någon form av eftervalsdepression - lite handlingsförlamad - inte lust att göra något - väldigt nära till att sätta mig i fåtöljen och möjligen glo på TV. Men idag ska jag försöka ta mig i kragen. Första ska jag gå upp till kusinen och vattna blommorna. Se basketmatch med Lisa vid 13-tiden. Och sen får vi se.

Om 28 år...

2010-10-09. kl. 08.30

Om 28 år - eller snarare 27,5 år är
jag där 80 år - om jag lever. Och här är ytterligare en anledning till att se till att hälsan är god och att man klarar sig själv så gott det går.

Har sovit ut idag - igen - till halvåtta - nästan rekord.Någon mening med det också eftersom tidningarna tydligen var försenade.

Ingen insändarsida idag i Kuriren - det är nog sant att det är tidningens mest lästa sida, Tänker inte på att jag läser den - men upptäcker alltid snabbt om det är borta.

Och eftervalsdebatten fortsätter och moderaterna får goda råd av Kurirens ledarsida.

I NSD är Bucht besviken på sin ersättarplats i finansutskottet. Enda norrbottniske sosse som inte fick en ordinarie utskottsplats. Och trots att Bucht önskat Nordiska Rådet gick både Karin Åström och Leif Pettersson före!!
 
Och i Kuriren får vi veta att Lööw är i kryssbotten - välvilliga partikamrater från andra landstingsvalkretsar har talat om att de minsann har större procentuell andel kryss.

I NSD tar Lööw och Bartholdson i hand "Ett handslag för freden" - men en bild säger mer än tusen ord!

Idag ska jag nog städa bilen. Ett måste om jag ska våga mig till en bilaffär för det byte som förestår. Men det känns gruvarsamt att gå ut - grått och trist. Men inte så kallt om jag minns rätt. Men först lite disk och städ inne så får vi se sen.

Kollega Lena

2010-10-08, kl. 06.30

Hör på TV att kollega Lena Åberg i Gävle kommer att ingå i partiets centrala valanalysgrupp. Kul med dessa repriser av regionala nyheter - man snappar alltid upp något.

"Sabotage mot Bodens ridklubb" och Trafikfarlig polis" är huvudnyheter Kuriren resp. NSD.

Verkar som om nättidningar inte får några resurser alls. Sista uppdateringen i Kuriren från 22.59 igårkväll - och endast en liten nyhet i NSD. Visst har det skett en förändring till det sämre?

Den i Kuriren är dock uppseendeväckande - månne jag skrev om den igår kväll. Ingen tvekan om att
MP i Kalix tagit storslam i förhandlingarna med S. Redan irritation och frågan är hur länge det kommer att hålla?

Nättidningsläsarna är till exempel helt förskonade från gruppledarstriderna i V och M. Senaste nytt är att Börje Lööw lägger ned striden om gruppledarskapet i Luleå och Mattias Karlsson lämnar dito. Båda tar upp kampen om gruppledarskapet i landstinget.

Själv kan jag undra vad sossarna i landstinget skulle tycka om att få Lööw dit?

I kvällstidningarna dominerar sport och nobelpriset - kan undra om jag läst någon bok av honom?

Telefonsammanträde klockan 08.00. Trots att jag är en morgonpigg typ känns det inte särskilt inspirerande att börja dagen på det sättet.

Men det är bara att gilla läget och se till att jag är redo då.


"Producent för debatten"?

2010-10-06, kl. 23.30

Min PN fram till klockan 19 slutade klockan 22. Och då visste jag inte om det var morgon eller kväll. "Pudan" väntar efter att ha haft lite näringstillförsel. Både mat och nätet.

Fann detta lovvärda initiativ - men lite bestört över titeln "
producent för debatten" - låter onekligen lite "pravda" över det hela?`

Nu "pudan".

Till verkligheten, herr kommunalråd?

2010-10-06, kl. 07.00

Igårkväll stod kommunalrådet Petersen i TV och hävdade att Luleå kommun hade högre bemanning än Demensförbundets rekommendation. Demenförbundets krav är 3 personal per åtta gäster på dagtid och 1 personal på åtta på natten.

På fars äldreboende var det 2 personal nattetid - på 41 gäster - fördelade på 3 våningsplan och 5 avdelningar. Och 2 personal på dagtid per åtta gäster - dock vissa tider bara 1 personal. Och då ska de klara alla gästernas behov inklusive städning.

På Fyren med dess blandade diagnoser och akuta situationer var det 1 nattpersonal på 18 gäster på den tiden far var där. Knappast fler idag?

Kanske dax för kommunalrådet att ge sig in i verkligheten?

Verkar som om jag lagt om morgonrytmen - numer kommer jag sällan upp förrän halvsex. Men om det håller i sig blir det en lämplig anpassning till den vintertid som kommer snart. Omställningen av klockan!

I NSd idag läser vi om våran
EU-parlamentariker Cecilia Wikström. Dock med lite tråkig HA-rubrik ovanför den fina bilden.

Och striderna i V och M pågår inför öppen ridå - i NSD - "Fortsatt V-strid i Luleå" och "Karlsson har stött på patrull". I det senare slaget sägs det vara en "fredsduva" på väg i skepnad av den skippade Staffan Eriksson. Karlsson ska gå i lära hos Hultin i två år - och i kommunen ska Karlsson vara "mästare" och lära upp en elev. ja alla sätt är bra utom de dåliga.

Dåligt tror jag det är att sossarna i Jokkmokk satsar på majoritet med utbrytarna - nog kan vi få se ett Kiruna i miniatyr här - fast det kommer att gå fortare. Och bli rörigare.  Men det är ju bara en återgång till hur det var före alliansens tid.

Peppar, peppar - uppstigning även idag utan att grina illa.

Dåligt signal på nätet - så nu bangar jag iväg detta medan det är anslutning. Dusch, frukost och avfärd mot jobbet väntar.


Tjuvrökning?

2010-10-06, kl. 06.30

En
lada i Rutvik har fått plikta - en och annan lada gick upp i rök i min barndom också. Populärt tillhåll för tjuvrökning. Nä då jag var inte med och ställde till det.

Dagen har startat ljuvligt. För första gången på dryga 3 år klev jag ur sängen utan att vara stel och utan att det smärtade. Oavsett vad som hänt hoppas jag det håller i sig.

Och Luleå Hockeys framgångar håller i sig. Nästan för bra att vara sant för ett lag som framställdes som seriens losers.

Karin kommer jag att sakna - tänk att måsta lämna sitt jobb pga sin syster.

Piteå kommun får förtjänt stå vid skampålen för Öjagården. Men jag blir så irriterad över att media - och även socialstyrelsen - fokuserar på "inlåsning". Det är inte den som är problemet. Problemet är ju att de lämnas ensamma och att det är underbemannat.

Och så fick vi en ny regering igår. inga större överraskningar. Bara så trist att Tobias inte fick fortsätta. Och mest trist att han också lämnar riksdagen. Våran "fadder".

Fast visst - vart tog Annie Johansson (C) vägen? Maud valde Hatt istället - och tänk jag har lyckas missa henne på bild?

Och hur länge dröjer det innan Maud går?

Har lite förskjuten arbetstid idag. Ska skjutsa kusin Kerstin till flyget fvb Göteborg. Och Ebbas 2-årsdag. Förväntd ankomt till jobbet kl. 10.00.

Godmiddag!

2010-10-05. kl. 06.45

Godmiddag mina vänner! Knäppte av väckningen vid första larmet - förstås av misstag. Och vaknade först tjugo minuter i sex.

Bror har namnsdag idag - någon sådan biologisk har jag inte - men sänder en tanke till morBROR Sture som jag faktiskt växte upp med. Så jag är minsann inget bortstkämt ensambarn.

Brödraskapet gör upp! Nädå - det är inte HA utan M. Så himla trist att läsa om (M)aktkampen - intern strid om oppositionsrådsposten i landstinget. Inte ska jag lägga mig i den striden - egentligen nte ens ha några synpunkter. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om man kan använda kryssen som någon viss potentat läser bibeln. Nu ska kryssen inte ha någon betydelse enligt Mattias Karlsson - minns jag fel då argumentationen var en annan då Maria Salmgren manövrerades ut?? Från just Mattias Karlsson?!
.
Väl lika bra att ni slipper läsa om ovanstående! Fast det är extremt trist att inget är utlagt på nätet numer.

Till exempel hade det varit roligt att lägga ut artikeln  styret i Kalix. Bilden av de två tänkta kommunalråden Kenneth Sandberg (MP) och Ellinor Söderlund (S). Bilden säger mer än tusen ord - om vem som kommer att bestämma där. Och noterar också i slutet av artikeln att det talas om misstroende inom S.

Nå nu pliktar jag för försovningen - dags för dusch och jobb. Och frukost.

Om s-korruption

2010-10-04, kl. 08.00

Här är
innerspaltaren från dagens Kurir - om korrpution i allmänhet och s-korrpution i synnerhet.

Det är tydligen en spännande dag idag - med talmansval.

Lite intressant att von Sydows rakryggade - "talman nej tack - inte inröstad av SD" - faktiskt ställer sossarna  skamvrån - nu har de plockat fram en som är beredd till motsatsen - nämligen att bli invald med hjälp av SD.

Riktigt roligt med KG Bergströms intervju av Jimmie Åkesson. Åkesson tuggade på om det tredje blocken - utifrån tesen att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger kanske det blir en sanning. Och KG då som bara KG kan. menar du på allvar att du räknar er som ett block. Och så drar han siffrorna för de rödgröna respektive alliansen - både mellan 40-50 procent. Och konstaterar att SD med sina dryga 5 procent snarare ska ses som en flisa. Jag tyckte mig se på Åkessons kroppspråk vad han tyckte om den ballongen som briserades.

För övrigt är det väl sluten omröstning vid personval - även när man väljer talman?

Rör dom på sig?

2010-10-04, kl. 06.30

Fjärde oktober idag - i Martin Ljungs anda kan ju undra om de rör på sig - Fjärde oktober rörelsen? Fast dom försvann väl i Stiftelsen den nya välfärden. Finns iaf inte på Wikipedia - där handlar 4:e oktober om den
gregorianska kalendern.

Och idag fyller mitt bonusbarnbarn 29 - grattis Ellen!

Och Annika W och Camilla H har också födelsedagar - grattis. FB-vänner - så lätt att komma ihåg att skicka en hälsning. Men i mitt bakhuvud ligger någon annan som fyller idag - och som det skulle vara viktigt att komma ihåg - nu AGNES 90 år grattis., grattis.

Och Frank och Frans har namnsdag. Nilsson och Westman vederbörligt gratulerade på FB

Apropå Martin Ljung så har Rolf Nilsén skrivit en fin artikel till Martins minne - i Kuriren. Dock icke länkad än.

Apropå länkning får jag nog lägga om tiden för mina blogginlägg - jag lär väl inte kunna påverka vare sig Kuriren eller NSD att lägga ut snabbare på nätet. Idag till exempel är det en intressant innerspaltare på ledaresidan - om korrputions (S)kandalena i Göteborg och Malmö.

Det börjar klarna på sin håll hur makten ska utformas. Känns som om vi är garanterad fortsatt underhållning från Kiruna - vänstern och s - känns på något sätt som om de är tillbak på ruta ett - och sen dess vet ju vad som passerat under bron?

I NSD är ettans rubrik "De får makten" vilket ska spegla att kvinnor tar plats - glädjande - även om jag tror att en och annan "syster" inte kommer att hålla måttet. Men vilka karlar har inte missat där? Lång lista.

Intressant spekulation om Helen Stenberg som näste kommunalråd i Piteå. Roslund ska väl gå under mandatperioden? Eller var det bara ett löfte kopplat till regionfrågan?

Nu vänner har datorn fått sitt. Nu ska jag göra mig färdig för en arbetsdag.

Smart 08?

2010-10-02 - kl. 19.30

Telefonmötet avslutat - tog en timme.

Noterar att
Anna Batra Kinberg (blev det rätt? ska nog vara i andra ordningen) ska bli gruppledare för moderaterna.

Hon känner jag som den som tyckte att 08 var smartare än lantisar.

Nu lite TV - och en stilla undran om jag håller på att bli sjuk - förkyld eller så?

Härlig söndag

2010-10-03, kl. 08.30

Solig, ljummen och vacker söndag. Fortfarande lite "depressionstendenser" - funderar på att inte stiga upp alls. Så det gäller att tänka positivt för att vända upp det hela.

Såg programmet med
Marit igårkväll - trevligt. Men det går aldrig att upprepa en succé - det var ju knappt Lasse Holmqvist klarade av att göra det själv .när han själv gjorde repriser.

Apopå upprepa finns det anledning att titta på historiken när det gäller talmansval. Sen 1971 har funnits riktlinjer om att största blocket och största partiet skulle utse talman. Undantag 1985 då regeringen Fälldin lät Allard sitta kvar på sina exeptionella personliga egenskaper. Så nog är det märkligt att sossarna spelar SD i händerna. Gamla von Sydow förstod detta - kan inte vara roligt för Kent H att ha blivit "hopsopad" i sista stund.

Osvald och Evald har namnsdag. Gattis.

Och tur oturen att Johan slutat hos oss nu när Linköping spöade Luleå.

Lyssnar just nu på någon repris av Skavlan - Kicki Danielsson med flera. Men annars ska denna söndag bli fri från lönearbete - om man nu inte räknar ett telefonsammanträde med SV kl. 18.30 (detta upprepar jag både här och där för att inte glömma bort det - ska komma ihåg att ringa upp själv). Det blr väl lite fortsatt uppackning av saker från föräldrahemmet - tar tid - vissa saker måste det nypas och kramas i lite särskilt.

Ha en bra dag!

Rytande Reinfeldt?

2010-10-02, kl. 17.00

Enligt Expressen så
ryter Fredrik Reinfeldt ifrån mot småpartierna om ministerposterna. Bortsett från att jag har svårt att mana fram bilden av en rytande Reinfeldt så är det som alltid sanningshaltsvarning när Expressen skriver.

Men i sak bör nog Reinfeldt inta en ödmjuk hållning - för utan småpartierna hade det inte funnits någon allians och ingen alliansregering att välja om. Så är det bara. Och politik är ju faktiskt inte någon kameral matematisk övning. Mycket handlar om att ge och ta - och inte bara för stunden.

Själv har jag varit till stan och småhandlat. Och varit på besök på Ingridshem. Med lite blommor och choklad - den fantastiska personalen är värd all uppmuntran. Och hade så tur att jag träffade pappas kontaktperson. Och fick dessutom dricka kaffe med A - som alltid får mig på gott humör. Vilken fantastisk människa!

Nu måste jag sova - eller iaf ligga plant. Ont i ryggen.

Månget gott skratt

2010-10-02. kl. 09.45

Månget gott skratt har han gett mig -
Martin Ljung som nu färdats vidare.  Inte kan man väl som Gunwor Bergqvist säga att det är tragiskt när en 93-åring lämnar in. Snarare skönt att han tydligen fått vara pigg och produktiv intill slutet och att händanfärden var lugn och stilla. 

Kan han nu få en gränd eller gata uppkallad efter sig - det skulle sitta bra.

Bra har det inte varit här på morgonen - först sovit länge. Fick en sån där eftervaletkänsla - att bara dra täcket över och vrång sova hela dagen. Dock steg jag upp klockan 7.

Men si då var det driftsstörningar på bloggen - och nu minns jag inte ens om jag hetsade upp mig över något i lokaltidningarna. Och dom är överlämnade i trappen - till kusin Kerstin.

Bra ledare i Kuriren idag. Har själv funderat över att det i valrörelsen spekulerades väldigt lite över utrymmet till höger i politiken. Ska den nya partisekreteraren nu bredda moderaterna till offentliganställda och miljöengagerade så lär det ju bli mycket space till höger. Och om det nu bara handlar om att bli relevanta för väljarna - så måste de väl hitta något för att fånga upp SD väljarna också? Leda eller ledas - det är frågan?

Själv leds jag just nu - och som oftast - av Luther - måste göra hela tiden. Ska trotsa och sätta mig i duschen och duscha riktigt, ritkigt länge.

Som på räls?

201-10-01, kl. 11.30

Möjligt att den här piloten trodde på uttrycket - "
det går som på räls" - och det gjorde det väl ändå får man säga när alla klarade sig oskadda.

Och moderaterna har bytt partisekreterare - och det blev en miljöengagerad kvinna - vars namn jag inte lärt mig än. "Aske...." - men det kommer.

Två mot en!

2010-010-01, kl 06.30

Han kostade - 
Tony Curtis - var ingen som man bytte tll sig mot en annan - nä han kostade flera i utbyte - i barndomens filmstjärnebyten. Och nu har också denna unge man lämnat jordelivet.

I vänstern är det också flera mot en - eller tvärtom. Idag är det Börje Lööws tur att ta bladet från munnen - eller kanske "lövet från munnen". Han känner sig djupt kränkt. Av någon anledning vill NSD undanhålls denna strid för nätläsarna - trots att det är en nyhet som platsr på ettan?

Ett annat till synes hopplöst projekt är dock huvudnyhet i NSD - "Rödgrönt styre" i Kalix. Hörde ryktas tidigare om att det var klart med s+v - men nu verkar huvudspåret var mp+s - med vänstern lite tvekande? Stackars Kalixbor i allmänhet och skolan i synnerhet.

Bättre verkar det gå i riksdagen - de kan ju om de vill - komma överens. Nu verkar valett av talmän och talkvinnor vara i hamn.

Även om det varit mycket strul runt röstningen på valdagen så är det väl fortfarande så att vi inte vet vad enskilda röstat på - vare sig unga eller gamla. Retar mig att det oftare och oftare är så att opinionsmätningar redovisas som sanning. Här en redovisning om hur unga väljare röstat.

Tänk för övrigt att ingen av våra lokaltidningar har speglat det dåliga personvalsstöd som Kent Ögren fick? Nord-Nytt har haft ett inslag - men det är också allt. Varför inte tagga Elvy B som faktiskt vann den valkretsen. Men ser nu också Niska är på krigsstigen - i någon av lokaltidningarna så utlovar valberedningens ordförande tungt uppdrag till Niska - men det låter inte som om det är landstingsråd??

Idag gratulerar vi Ragnar och Ragna. I övrigt noteras att det är första dagen på en ny månad - och sista arbetsdagen i denna vecka. Vart tog veckan vägen - och ljuva september?

Undrar om Anita är in och läser här - isåfall kan jag meddela att det inte blev några större vinster den här gången också - däremot fick jag 45 kronor från Svenska Spel - vilket måste vara någon vinst som jag missat.