Till verkligheten, herr kommunalråd?

2010-10-06, kl. 07.00

Igårkväll stod kommunalrådet Petersen i TV och hävdade att Luleå kommun hade högre bemanning än Demensförbundets rekommendation. Demenförbundets krav är 3 personal per åtta gäster på dagtid och 1 personal på åtta på natten.

På fars äldreboende var det 2 personal nattetid - på 41 gäster - fördelade på 3 våningsplan och 5 avdelningar. Och 2 personal på dagtid per åtta gäster - dock vissa tider bara 1 personal. Och då ska de klara alla gästernas behov inklusive städning.

På Fyren med dess blandade diagnoser och akuta situationer var det 1 nattpersonal på 18 gäster på den tiden far var där. Knappast fler idag?

Kanske dax för kommunalrådet att ge sig in i verkligheten?

Verkar som om jag lagt om morgonrytmen - numer kommer jag sällan upp förrän halvsex. Men om det håller i sig blir det en lämplig anpassning till den vintertid som kommer snart. Omställningen av klockan!

I NSd idag läser vi om våran
EU-parlamentariker Cecilia Wikström. Dock med lite tråkig HA-rubrik ovanför den fina bilden.

Och striderna i V och M pågår inför öppen ridå - i NSD - "Fortsatt V-strid i Luleå" och "Karlsson har stött på patrull". I det senare slaget sägs det vara en "fredsduva" på väg i skepnad av den skippade Staffan Eriksson. Karlsson ska gå i lära hos Hultin i två år - och i kommunen ska Karlsson vara "mästare" och lära upp en elev. ja alla sätt är bra utom de dåliga.

Dåligt tror jag det är att sossarna i Jokkmokk satsar på majoritet med utbrytarna - nog kan vi få se ett Kiruna i miniatyr här - fast det kommer att gå fortare. Och bli rörigare.  Men det är ju bara en återgång till hur det var före alliansens tid.

Peppar, peppar - uppstigning även idag utan att grina illa.

Dåligt signal på nätet - så nu bangar jag iväg detta medan det är anslutning. Dusch, frukost och avfärd mot jobbet väntar.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Inte en dag för tidigt att göra en "inventering" av vad vård- och omsorgspersonalen el fakto gör på de olika boendena, inklusive Fyren som är ett resurscentrum som tar emot alla kategorier varav utredning, avlastning, korttidsvård/boende och övergång kan nämnas.Genom åren har personalen fått allt fler arbetsuppgifter förutom vård och omsorg då kökspersonal/biträden, sjukgymnastbiträden, arbetsterapibiträden och de så viktiga lokalvårdarna inte längre finns inom de olika enheterna. Förutom att ovannämnda arbetsgruppers uppgifter numera utförs av personalen som skall hjälpa de gamla, funktionshindrade och sjuka så skall även vissa vaktmästar sysslor samt även administrativt arbete hinnas med. Listan kan göras mycket lång och mer personal har inte tillkommit trots fler arbetsuppgifter. Vad gäller ex Fyren kan man inte jämföra den verksamheten med exempelvis ett äldreboende då det är ett konstant flöde av nya gäster med olika och mångskiftande behov. Och heöt rätt Ylva, det är ff 1 nattpersonal på 18 gäster varav många av dem kan vara dementa.......

2010-10-07 @ 13:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback