Ny historia?

2010-07-31, kl. 08.00

Inte kul att sitta i Kiruna och inte kunna läsa några lokaltidningar - fast de går väl kanske att få tag i här. Harmas att jag inte fixat att jag kan gå in på e-kopian.

Fast ledaren är alltid tidigt utlagd på nättidningen.

Idag konstaterar jag att Nya moderaterna behöver en Ny historiebeskrivning.
Arvid Lindmans rykte ska putsas upp. Men hur trovärdigt blir det när det är en partigängare som skriver det ?
 
Och det framställs som om Lindman fixade allt själv - rösträtt för män till exempel. Inget nämns dock om kvinnlig rösträtt?Kan undra om det inte var Lindman som oroade sig för kvinnor i politiken - det skulle bli för mycket diskussion om gardiner i riksdagen.

Nu väntar Jukkasjärvi marknad - så idag blir det ingen semester.

Rädda Jättelokan

2010-07-30, kl. 07.15

Vad nu då - Naturvårdsverket har beslutat utrotat Jättelokan. Dess saft sägs kunna ge brännskador om du samtidigt utsätter dig för växtens saft och sol.

Nå nu är man nte rätt om den biologiska mångfalden. Men björnar dom tillåts breda ut sig och vara till förfång för folkhälsan - vi är många som begränsar våra besök i naturen.

Det rimmar illa - nu ska vi nog starta en grupp på FB - Rädda Jättelokan!

Nästintill tropiskt

2010-07-30, kl. 06.00

Rapport från Eva Esko på FB - 19 grader klockan 23.30 - och så addar jag 18 grader klockan 05.00 på morgonen - nästintill tropiskt.
Tacknämligt att det är mul då dagen ska ägnas åt bilkörning.

Algot har namnsdag. Han "plogarn" i Alvik grattas.

Och
PDOL har kört igång - och Harrensdag i helgen. Då går vi in i fasen sensommar. Pessimisten skulle sagt att sommaren är slut - men inte jag inte.

Svårt att koncentrera mig - tankarna drar till tömningen av huset - undrar om vävstolarna måste hamna på tippen? Kanske måste prova med annons "bortskänkes" någonstans?

Och efter gårdagens kryptiska pressmeddelande om sossepolitikern som åtalas - avslöjar nu båda tidningarna hennes namn. Skulle vara intressant att höra vad som ligger bakom bedömingen av att offentliggöra det? Medan den presumtive våldtäktsmannen förblir anonym?

Nu ska jag ta en "promenad" på rikstidningarnas nätupplagor - de lär bli enda promenaden idag - för nu packar vi för Kiruna.

Illa, riktigt illa!

2010-07-29, kl. 23.00

Alltså - idag har jag arbetat - och skrivit på för att sälja huset. Inhandlat tält att ta med till Jukkasjärvi - engångsvariant ála 169 kronor - bara så vi har om det börjar snöa!

Var riktigt trött när jag kom hem - och efter lite tvätthängning så "vilade" jag i fåtöljen. Blev väckt först av Anne KJ - trevligt - och sen av någon som ringde för Telia. Jag hade så dåligt avtal - så nu ville man byta "sommarvänner" till "mina vänner" eller något sånt. 69 öre till 49 öre handlade det om iaf. De blir alltid lika förvånad när jag säger nej tack - vill gärna betala för mig här i livet.

Nå detta innebär att jag sovit minst två timmar i fåtöljen - inte alls bra för nacken - trots "krage". Och dessutom ganska pigg nu - och mest oroande är att jag hör att kusin Kerstin rör på sig på övervåningen. Hon borde sova sen länge för att orka med planerad avgång 09.00. Eller var det 10.00?

Sopranos!


Fritt fram

2010-07-29, kl. 12.30

Någon skrev på FB att den var skendemokrati idag. Inte vet jag om det var detta pressmeddelande som åsyftades. Försöker visa upp någon form av öppenhet - sossana "avslöjar" att någon hoppar från listan men inte vem. Så håll tillgodo -
här är sossarnas lista - bara räkna elle, belle , bi - nu är du fri.  Så får vi se vem som är Svarte Petter så småningom.

"Husorganet" har en lite spydig släng om hemlighetsmakeriet - måste ju vara märkligt att få ett sånt kryptiskt pressmeddelande.

Rivstart

2010-07-29, kl. 06.30

Verkar ha varit en rivstart för polisen denna helt vanliga torsdagmorgon -
villainbrott i Sunderbyn (!) och polisen överfallen av gäng. - 05.49 resp. 05.37 är nyheterna publicerade. Känns som om Kurirens nättidning är riktigt alert - brukar det komma nyheter så tidigt.

Inte riktigt rivstart - men upp 05.20 iaf. Fick ett sms sent igårkväll om att det skulle skrivas för huset idag 13.30. Kändes som en blåslampa riktades mot mig - nu är det mycket som ska hinnas med. Tydligen önskemål om tillträde redan 1/9.

Vännen Kenth i Gävle fyller år idag . GRATTIS. Noterar att han kommer efter så fort han kan - 58 i år.

Olof har namnsdag - grattis alla som heter så! Alla "Ollar" inkluderade.

Känns som om länet är på väg att sätta tråkigt rekord i sommar - nu ytterligare en drunkningsolycka. Att lägga till tidigare dito, flera ödesdigra trafikolyckor och fall från berg med mera.

Inte längre alldeles självklart att rubriker om björnar som dödar är att hämta i USA - som denna. Vi är på god väg.

Okända politiker - ja inte fler än de tre första klarade jag. Fast Stockholm är ju så ocentralt att det inte spelar så stor roll för mig vem som styr.

Betydligt viktigare nu att jag lämnar datorn och styr upp dagen. Mycket ska hinnas med. I morgon inleds en tredagarns minisemester.

Segt

2010-07-27, kl.tet07.15

Tidbrist - förstår inte att jag inte har förstånd nog att stiga upp halvfem då jag alltid känner mig pigg - men gott att dra sig en stund - och då kommer trötthet/latmask - och inte upp förrän kvart i sex. Segt!

Ut med en morgonhälsning på FB - men där funkade ingenting. Skulle länka till
denna Skop - men det resulterade i att den missivskrivning jag gjort bara raderades - och datorn stod och tuggade. Segt!

Seved och Botvid har namnsdag - finns det såna? Jodå 802 respektive 158 - grattis!

Grattis till Helena Engman - som kom  9 i finalen - väldigt nära till fortsatt avancemang.

Undrar när ansvariga ska börja fundera i termer om skyddsjakt - men det får väl bråttom först när någon fått plikta med livet. Björn som jagar tonårsflickor på häst - känns det som trygga Luleå?

En annan läskig historia finns på sidan 8 i NSD:s papperstidning - gamling förgiftad av medicin. Tyvärr inte länkbar.

Nu är frågan om jag har tillräckligt stark vilja för att motstå de inre röster som säger att jag kan välja bort promenaden eftersom jag är lite sen på morgonen. Klockan 10 - köparens besiktning av huset - och för det ska jag helst hinna åka till tippen med metallskrotet som bilen är lastad med.

Vårat Näset?

2010-07-27, kl. 17.00

jaha .
björn på Näset - jag kan undra om det är vårat Näset i Sunderbyn? Isåfall är det nog dags att börja kolla in så det ine är björn på gården då jag hämtar tidningen.

Jag är trött - borde fara å packa bilen med sopor så jag kan åka med skräpet i morgon före besiktningen.

Otroligt!

2010-07-27, kl. 10.30

Visst är det otroligt att vi ar en partiledare - i demokratiska Sverige - som till i nutid kallat sig kommunist. Och att det fortfarande finns ett ungdomsförbund - vänsterns - som kallar sig kommunister.

Artikleln/ledaren om
Rättvisan har hunnit i kapp kommunismen rekommenderas dessa till läsning.

Bra, Nyamko!

2010-07-27, kl. 10.00

En tuff tant lät inte regnet hindra promenaden - med shorts och Fristads regnjacka bar det iväg. Men på halva sträckan bröt åskvädret ut - då var det inte tuff tant snarast en mycket skraj tant. Som pinnade på bättre än tidigare morgnar. Väl hemma fortsatte åskvädret - elen slogs ut och bitvis och telenätet. Kabel-TV är fortfarande paj.

Hittade denna artikel på DN -
riktigt bra Nyamko. Allt är verkligen inte diskriminering.

Nåväl åskvädret har stört alla mina planer på sopbortkörning - säckar och prylar måste få torka upp. Nu blir det dusch och färd mot staden. Ett Apoteksbesök blir inplanerat istället - och så får jag fylla på med lite andra saker. Innan dejten klockan 13.

Vegas moment 22

2010-07-27, kl. 07.00

Och hopp och hej vad sen jag blivit på morgonen. Jag började "jaga" för att kolla in någon som jag tror har gift sig - och ni vet när man börjar googla blir det många sidospår och tiden rinner iväg.

Från lokaltidningarna minns jag Vega Brännvalls moment 22. Kampen för mammografibussar i alla länets kommuner. Nu har Förvaltningsrätten kommit fram till att "beslutet" om indragen mammografibuss i Övertorneå inte kan överklagas - för det finns inget beslut. Och samma Förvaltningsrätt har dömt landstinget för att man inte fattar beslut i slika frågor. Ja snacka om moment 22!

Marta har namnsdag och verkar som om värmen återvänt just denna dag , 17.3 grader klockan 05.50 bådar gott.

Bådar inte gott att en
rattfylla på 1,7 mg inte platsar i papperstidningen - vi kan iaf vara säkra på att det inte är någon ersättare i "hästuttagningsnämnden".

Förstås domineras tidningarnas första sidor av den tragiska dödsolyckan - Hemmingsmark sörjer sida döda - och Byborna sörjer olyckas offer.

Nu ska det bli promenad. Sen lite sopkörning. Besiktning av huset tidigarelagd så skräpet måste bort. "Arv" från far - ordning och reda. Efter lunch har jag en date - en osexig sådan - försäkringsärende.

Blir nog ytterligare en riktigt bra dag. Nu väntar jag bara att få höra Ebbas små steg på vindan.

Avdelningen smaklöst

2010-07-26, kl. 20.30

Tänkte det redan igår - möjligen i morse - men vågade inte skriva det förrän Thomas uttryckte samma sak - Roslund förnekar sig inte -
visst är det regeringens fel - olyckan i Bertnäs. Ingen annan har ens orkat tänka varför olyckan hände - men herr Roslund - han som är lite eljest - tycker det är regeringens fel - använder tragedin som ett inslag i valrörelsen? Man häpnar!!

Har precis för mig att en partikamrat till Roslund var med om en svår bilolycka för ganska många år sen någonstan på samma vägsträckning - under en socialdemokratisk regering - kan undra om det också var regeringens fel?

Ikväll är det livat på "vindan" - Ebbe, Anders och Jonna har landat hos kusin Kerstin. Och Ebba har spring i bena!!

På marginalen

2010-07-26, kl. 06.00

På marginalen att det var tvåsiffrig temperatur idag - tian verkade nås bara med viss ansträning. Och fortfarande mul och regn i luften. Det stämmer minsann inte med
www.yr.no prognos.

Marginalen på sin sida hade verkligen inte de inblandade i dödsolyckan vid Piteå igår. Två vuxna och en 5-åring omkom. Kvar av familjen - om det nu alla var från samma familj - är en 1-åring och en 10-åring. Hur grymt får livet vara egentligen?

Det är förstås denna tragiska nyhet som upptar lokaltidningarnas första sidor. Och Ludde Wästfelt skriver (återigen)  så tänkvärda rader under "I dag ...". Är första nyhet på TV nu också - olyckan.

Jesper - dock inte Kasper och Jonatan - har namnsdag idag. Jag gratulerar - och en särskild grattishälsning till Els yngste son Jesper där nere i "storstan".

I mitt sökande efter "verklighetens folk" hittade jag gårdagens ledare i Expressen - kan väl glädja "badpojken" Jens.

Men åter till verklighetens folk. Visst är det märkligt att det ska gå att varumärkesskydda vanliga uttryck i det svenska språket. KD lär ju ha märkesskyddat även "ett mänskligare samhälle" en slogan som folkpartiet använde på valaffischer redan före min tid i partiet - dvs på stenåldern.

Nu blir det uppstart på denna arbetsdag. Hoppas bara att mul och regn nu drar bort.

Dämpat

2010-07-25, kl. 21.30

Med ett antal timmars fördröjning hann den upp mig - den tragiska olyckan i Bertnäs. Jag var fullt upptagen med att reda upp bokföringen på jobbet - och var tydligen inte ute på nättidningarna alls. Så först när jag hämtade kusin Kerstin . halvfem - för inhandlingsuppdrag berättade hon.

Och nu ser vi en delrapport -
två vuxna och ett barn omkom - ytterligare ett barn svårt skadat. Måhända en hel familj mer eller mindre utplånad. Resten av dagen har jag onekligen känt mig dämpad.

Inte blev det bättre när jag pratade men Gun och hörde att Rolf var på sjukhuset igen. Dock hopp om att han får komma hem i morgon.

Nu ska jag inta sängen - men det känns inte riktigt bra det heller. Helt enkelt en olustig känsla i kroppen.

I morgon ska jag jobba - och tydligen blir vi nästan full styrka - leverans av valsedlar på G. Och förhoppningsvis får jag tid att knyta ihop säcken med debet och kredit.

Rätt man

2010-07-25- kl 08.00

Blir värre och värre - halvåtta i dag - tur att semestern snart är över. Och har hunnit konstatera att det regnar idag - första dagen efter den beryktade "pissviikon" - Jakob har namnsdag idag - och då ska det fiskas Jakobsiken som lär vara större och godare än annan sik. Blev så nyfiken - om att Anitas berättelse stämde - att jag googlade på
Jakobsiken - och hamnade på sikfest i Kukkola.

Även idag är vi förskonade frän opinionsmätningar - fast om regeringens popularitet finns det en - någon dag gamal - men det är det närmaste. Rätt skönt - det bidrar till att hålla jobbet borta.

Och det finns ju inget dåligt väder - bara dåliga kläder - och med ett Fristads regnställ finns ingen ursäkt att inte promenera. Men först lite frukost.

Efter det ska det nog bli lite garageröj.

Någon som längtar efter ett par kultiga. väl nötta Tegnässkidor?

Album

2010-07-24. kl. 08.00

Sovmorgon till klockan 7 - utan att jag blivit uppstresad av det. Semestern börjar nog gå in på djupet nu - tur det för snart slut. En vecka kvar minus måndag då jag måste jobba.
Har lästtidningarna på häbarsbron - trappen - ljuvligt.

Kristina och Kerstin har namsdag - grattis mina kusiner i och Koskullskulle. Och förstås namnsdagsgrattis till alla Kristinor och Kerstinar jag känner!Önskar er en sån här fin tårta - som Saras födelsedagstårta här på bild.
 
Lite mera bilder nu då jag fått över dem från telefonen - inte alltid enkelt:Jens och Lottas stuga i Kallviksskäret. Bastun på gaveln bak de glasade dörrarna.Till och med jag badar bastu när utsikten över viken och havet ser ut så här.

Nu ska det bli en promenad - som ska ända vid Friggeboden. Dagens projekt är att tömma den - och stoppa tillbak så lite som möjligt.

På måndag den 2 ska en hugad spekulant besikta huset.

Så dags att sätta fart.

Vojne, vojne - "vetandesjuk"

2010-07-23, kl. 06.45

Unnade mig sovmorgon till klockan 6 - så skönt att "snooza" 10 minuter i taget - i en timme tror jag det är som alarmet återkommer.
.
Men vojne, vojne vilken chock - bara 10 grader på termomotern. Och vilken chock att möta kusin Kerstin i hallen då jag hämtat tidningarna. I en långkappa så att hon såg ut som "gråafrun" - halvsyster till "vitafrun".

Mysig "idag.."  på Kurirens etta - skrivet av Ludde Wästfelt. Har ärvt uttrycket "vetandeskjuk" från sin mor -och använder det istället för "nyfiken". Här i Bärigårn använder vi också det uttrycket - ärvt från farmor Hilda.

Emma har namnsdag och gratuleras - ett särskilt GRATTIS till Emma i Älvsbyn.

Och ett riktigt extra särskilt stort GRATTIS till Mårten och Inger Hansson i Gällivare som firar 50-årig bröllopsdag. FP-eldsjälar i Gällivare som tillönskas ett riktigt fint firande av dagen.

"Stopp för höghusplaner" har Kuriren på ettan - dock icke länkbart i någon av tidningarna. Handlar om höghusen nedanför Rådhusgatan - och det känns riktigt bra att det blir lite extra "ställtid" - jag är inte odelat positivt till dem. Även på sidan 6 för dig med tillgång till E-kopian alt. papperstidningen.

Annars är tidningarna så tunna att det knappt är lönt att börja bläddra i dem - men så ska det väl vara på sommaren.

Idag ska jag fortsätta att försöka leva i nuet. Inte harmas att jag sovit bort någon timme på morgonen - det var ju njutbart. Och promenaden är verkligen inget slöseri med tiden. Och att sen plocka in jordgubbar är enbart avkopplande. Snart måste jag också börja ta något ryck i huset - avveckling. Det sistnämnda kan dock göra mig lite frustrerad.

Nå nu startar levandet i nuet.

Äntligen hemma!

2010-07-22, kl. 14.00

Äntligen hemma - låter som jag inte trivts där jag varti - men det har jag verkligen. Anlände tisdagmorgon till Kallviksskäret och Jens familj. En härlig dag på en solig altan med utsikt över havet.

Åkte vidare 1,5 mil söderöver till Västerviken onsdag fm. Och där har det varit totalt noll mobiltäckning och därmed inget internet heller. Men tro mig eller ej - det går att leva med det också.

Äntligen hemma åsyftar nog mer den rätt tråkig bilresan hem - mycket känd vägsträckning som inte blir roligare. Fast rätt lite trafik så det har väl flutit på bra.

Nu på jobbet och fixat lite. Ska strax lämna här och åka hem och frossa i två dagars lokala tidningar. Allt annat har jag frossat i de senaste dagarna - utom just tidningar och internet.

Nästintill väglöst land

2010-07-21. kl. 08.15

Här kommer lite kopierat från morgonens inlägg på FB. Man får gena lite när man vaknar upp nästan i väglöst land. Fast snarare på havets strand - här brusar det och luktar hav. Och idag ska jag fortsätta ca 1,5 mil - fågelvägen - till nästa strand , Västerviken:

Ylva Strutz står vid diskbänken i husvagnen och ska "ge mig till känna". Vaknade vid 3-tiden av att regnet smattrade - och somnade om till halvåtta. Nu har jag öppnat dörren och hör havets brus. Undrar om inte detta är paradiset på jorden? Förefallet tom som om solen bryter igenom.

Ylva Strutz och hittar ett gäng goda vänner som ska tillönskas en fin födelsedag: John Thornander , Maria Lundqvist Brömster och Åke Forslund . Jättegrattis från mig!

Ylva Strutz
och Magdalena och Madeleine har namnsdag idag - grattis Lisa. Nu måste jag ut på de usla nätupplagorna av lokaltidningarna. Nu skulle man haft uppgifter att logga in sig på e-kopiorna.

Ylva Strutz
fel, fel, fel - namnsdagsbarn. Jag hade rätt igårkväll - det ÄR Johanna idag - och Jens och Lotta firar 15 årig bröllopsdag. Grattis! Ska aldrig glömma att det är på Johannadagen.


Anmäl, anmäl!

2010-07-20, kl. 06.45

Jag blir
bindgalen när jag ser sånt här. Vad är det för ungar som torterar en stackars oskyldig igelkotte? Bara så härligt att polisen faktiskt fått tag i en av förövarna.

Påtal om anmälan så har Aftonbladet anmälts för förtal av Littorin - enligt SvD. För mig är det en gammal nyhet - det gjordes ju ganska direkt av en person. Nyheten  är väl möjligen att det är två personer som anmält. Onekligen skulle det vara intressant att ärendet prövades.

Nu är jag redo för avfärd.

Massivt fyllande

Idag fyller 318 personer 60 år, 236 fyller 70 år och 338 fyller 50 år. Allt enligt www.ratsit.se

Så här skrev jag på FB för en stund sen: "men tjoflöjt vilken bemärkelsedag det är idag för många. Grattis till
Birgitta Ohlsson , Erling Wälivaara . Eva-Lotta Nilson . Gudrun Karlsson och Ulla Bergström - FB-kalendern skvallrar. Lägg till det Sara Sundström, Tord Häggström och att Helene Odenjung ordnar 9 årskalas idag .
Och om allt skulle gå enligt planerna så ska Johan Landströms lilla Ludwig komma till världen idag."

Till detta massiva fyllande ska läggas att Margareta och Greta har namnsdag. Hon ovan mig - kusin Kerstin gratuleras. Sen törs jag inte börja räkna upp er alla - med risk att glömma någon - grattis alla!

I tidningarna intet nytt - vi tackar GB för hans vikarietid - här gårdagens ledare - och hälsar GB tillbak från semestern. Ledaren "En talande tystnad" finns dock inte länkad än förstås.

Inget länkvärt från nättidningarna - de lokala - nu ska jag ge mig ut till "drakarna" - en snabbis. För sen ska jag klä mig, packa lite och dra mot Västerbotten.

Måhända solen finns där?


Snabblogg

2010-07-19, kl. 06.30

Känner trycket av mitt dåliga samvete - måste ut på promenad. Flera dagar nu utan - inte sen i torsdags - och mycket onyttigt har slunkit ned.

Så bara en snabblogg - som till exempel stor GRATTIS till barnbarnet SARA på namnsdagen. Och förstås alla andra Saror jag känner.

Igår eftermiddag var det ett hystriskt väder här i Sunderbyn. En himmel full av vita moln, gråa moln. gråare moln - solen sken på ena sidan av huset på andra sidan regnade det. Och näst intill orkan var det. Var alldeles säker på en riktig urladdning - men det bara försvann bort. Tydligen var det bland annat Rosfors och Hamtjärnmoran som fick mest - sidan 8
i papperstidningen - men ingen länk. Ovädret ettannyhet i Kuriren.

Kenneth Strömberg skriver om Arjeplogs årliga hemnvändardag med rubriken Hemvändardag med strutsar. Hajade till och undrade varför jag inte varit med? Och då ser jag att de varit på strutsfarmen i Slagnäs - och att den drivs av en partikamrat till mig - Annicka Stenmark - måste nog bli ett studiebesök för mig också.

Och utdedassen är på utdöende - Kuriren sidan13. Men inte i Överkalix för min marknadskompis Göran hade byggt 3 stycken i våras.

Snabb var det - nu ska jag promenera. Dagen är redan långt liden och mycket ska hinnas med. Urlastning på jobbet, present till Sara, ansökan om urnnedsättning, packning för morgondagens färd till Västerbotten, ringa Anita och meddela att jag kommer... med mera med mera.
 

Alla goda ting är tre

2010-07-18, kl, 20.45

Ja inte var det tänkt att jag skulle skriva igen - men andan föll på sedan Kerstin gett mig pappers DN. Tre riktigt bra artiklar.

Ledaren - om Aftonbladets roll i Littorinsåpan.

Familjenytt om Birgitta Ohlsson. Shit - den verkar inte finnas på nätet.

Och så Svante Nycanders debattinlägg - 1 av 2 - om antiliberalismen i svenskt kulturliv.

Annars är jag rätt pigg trots strapatser i Överkalix. Skyfall blandat med ihållande regn och trombliknande blåst tvingade oss till att packa ihop ett par timmar i förtid. Men annars en fantastisk helg i Överkalix - och Övertorneå. På båda ställena har de lokala företrädarna verkligen varit på tå. Liksom i Pajala förra helgen.

Nu vilar vi - alla utom Anne KJ - i veckorna två - för att ta nya tag när Nolia startar. Fast jag ska nog tjuva mig iväg till Karesuando jag också.

I morgon inhandling av present till Sara. Och inte missa att gratulera henne på namnsdagen heller.

Nu lite nyheter - och koll om det är Dacapo på radion.

Sjukjus

2010-07-18, kl 06.15

Mager nyhetsmorgon - förstås inga lokaltidningar - och deras nätupplagor kan man möjligen hänga upp i julgranen.

Andra dagen å rad jag vaknar upp till en mulen morgon - men kändes ändå ganska varmt då jag hämtade in DN.

Fruntimmersveckan inledd idag - med Fredriks namnsdag. Grattis alla!

Fast nästan så man tror att det är rötmånad med dess historier när man läser att Östersunds kommun lyckats med två felstavningar på en och samma trafikskylt. "
Sjukjus" och "Storsköbadet"

Polisanmälan utan värde - eftersom Littorin inte står bakom vilket tydligen krävs i ett förtalsmål.

Utan värde också Jan Helins dementi - om Littorins skäl till avgång var kryptiska så känns denna dementi både kryptisk och konstruerad. Är det någon som sett Aftonbladets frågor till Littorin - själv har jag bara sett påståendet om sexköp - vilket Littorin själv själv svarat nej nej på! Nå fortsättning lär ju följa - även om Aftonbladet skjutsat ned nyheten väldigt långt ner i menyn.

Nå nu ska jag göra mig färdig för avfärd mot Överkalix.


I nuet

2010-07-17, kl. 07.30

Inser att jag har lite problem med datumhållningen - Sara måste ju fylla år på tisdag - 20 - oxh inte onsdag  som jag frågade om igår.

Någonstans såg jag också att Fredrik hade namnsdag - i morgon. Och yr.no säger att det ska regna - både här och på marknaderna i Överkalix och Övertorneå. Så klart - inledningen av fruntimmersveckan.

Nå jag har vaknat upp till en mulen dag trots att yr,no talar om växlande molnighet. Den som lever får se när solen återvänder och jag ska promenera och plocka jordgubbar.

Den som lever får se även vem som har mest svans mellan benen - Aftonblader eller Sven-Otto Littorin. Alldeles tydligt har det blivit en ren och skär partipolitisk fråga- NSD skriver idag skadeglatt om "ottogate" - och har uppenbarligen helt missat ifrågasättandet av Aftonbladets publicering. Ledaren tyvärr inte lagd ut på nätet. Men det är
Kurirens som är läsvärd och tydlig- rekommenderas till Peter Swedenmark.

"Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för att försvara din rätt att yttrycka dem". Blir smått patetiskt när just Ung Vänster försöker förhindra kampboden.se att ha marknadsstånd i Överkalix. Ett ungdomsförbund vars rötter bär bak till kommunismen som tagit livet av och plågat fler miljoner människor än nazismen. Fö övrigt inte alls så långt tillbak i tiden - frågan är om Ohly inte fortfarande kallar sig kommunist? Och ungdomsförbundet är väl också klart uttalat kommunistiskt?

Nå nu ska jag ta ta i disk och annat. Mycket som ska hinnas med denna dag i "otjänst" dvs kvar här på hemmaplan.


Lyxigt med tid

2010-07-16, kl. 06.50

Är det verkligen den 16:e idag? Börjar bli lite dagavill - eller iaf datumvill.

Mitt rätta element är att stiga upp tidigt - halvfem idag - känns som lyxigt med tid - men lätt att slösa den. "Med rätt att slösa.." kanske...

Idag gratulerar vi alla som heter Reinhold - oavsett vilken dimension de befinner sig i. Tänker på min farbror Reinhold som var "fångvaktare" (så heter det väl inte längre?) på Långholmen och som blev ihjälskjuten av en rymmande fånge redan i början på 50 talet.

Och så förstås redaktör Östman -  stationär i Härnösand. Får allt skicka en hälsning på FB.

Faktiskt så har Reine namnsdag också - grattis.

Mycket att glädjas åt varje morgon. Idag åt att Kurirens ledare lyfter fram folkpartiets äldreprogram - välförtjänt  beröm! Inte ens på fars förträffliga äldreboende fanns det utrymme för personalen att ta ut far i den omfattning han hade behövt. Alla har inte likt far en anhörig som kunde komensera detta.

Just det - Kurirens nättidning inte lika morgonpigg som jag - inget att länka.

Åter till gratulationerna - det klickar till på hårddisken - Anna-Greta Svedberg fyller år idag - grattis! Kan undra om det är jämnt på något sätt?

Nå nu är min tid vid datorn ute - nu förbereder jag avfärd mot Överkalix. Riktigt kul ska det bli!

Surt!

Jag skrev alldeles nyss ett inlägg - och så slant mitt finger och allt var borta. Skitsurt!

Men nu måste jag få något i mun/mage istället för att skriva här!


Mer normalväder

2010-07-15, kl. 06.40

Mer normalväder idag - 14 grader - men det ser ut som om solen är på väg tillbaka.

Högar med disk väntar efter grillmiddagen igår - svårt att utröna vilken bantningsmetod jag ska stödja på när jag åt allt från massor med maränger till morbror Stures kryddsmör. Nå jag har gjort smöret själv efter ett recept från Sture som triggats upp med dubbeldos vitlök och worcestershiresås.

Ragnhild har namnsdag och gratuleras. Och Ragnvald också - grattis.

Bärentreprenörer och ormbitna hundar toppar Kuriren. Och båtfolk och kobingo i NSD - riktigt heta sommrnyheter med andra ord.

Med andra ord inte mycket att kommentera.

I rikspressen inte särskilt mycket nytt heller - lite efterdyningar i Littorinaffären. Måste tillstå att det i mina ögon utvecklats till en "blockaffär" - motiven för publicering blir allt mer röd-gröna och på den andra sidan så är det uppenbart att moderata ledarsidor gör allt för att påvisa att det ligger valtaktiska skäl bakom publiceingen. Nog ingen slump att
Kurirens ledar har Littorintema även idag. Noterbart också att "Lena" i motsats till norska "Anna" inte avanonymiserats än?

Nu disk och promenad - i vilken ordning får vi se. Vid lunch ska jag till stan och packa bilar för Övertorneå och Överkalix marknader.

Victoriadagen

2010-07-14, kl. 06.30

idag grattar vi förstås våran kronprinsessa Victoria på 33 årsdagen. Men visst har dom en osedvanligt lång smekmånad? Och visst får dom vara osedvanligt mycket ifred för media. Måhända ska dom tacka Littorin för det.
Littorin som för övrigt uttalar sig i DN idag.

Min egen prinsessa Sara  - Vitoria - gratuleras också. Är det Victoriadagen så måste det väl ändå vara som en extra namnsdag?. Men Folke har namsdag idag - och Thomas gratuleras på namnsdagen.

Lokaltidningarna lättsmälta såsom de plägar vara under sommaren.

Men Kurirens nättidning toppar med att luleåbandet Movits var med i allsång på Skansen - kul - det såg jag också.

Regn och dåligt väder finns inte i min sinnevärld upptäcker jag - hör hur de på TV talar om regn i norr - men det kan ju inte vara här?

Nu ska jag dra på promenad - ska försöka mig på stavarna idag. Måhända kan det vara bra för ryggen som tar lite stryk då jag går.

Håller med knallarna

2010-07-13, kl. 07.30

Just hemkommen från "tjörrgårn". Kerstin och jag har varit och vattnat. Och så har vi varit och kollat in att fars urna nu också är på plats. Mor och far i samma rum igen. Nu är det bara att beställa urnsättning.

Riktigt effektiv dag. Först promenad och sen kom precis Anticimex då jag kom tillbak. Getingbilan nere - och Per (som han hette Anticimexkillen) fick sig ett geting stick - en av dem han hämnas som han sa.

Sen en tur till stan. Lite spel och dobbel - tänk att Anita och jag aldrig vinner på stryktipset! Till jobbet och tog två privata kopior som jag tog med till banken. Fixade in fars försäkringspengar till hans konto. Tänk att både mor och far snuvade "Folkskam" genom att dö innan de hann sänka försäkringsersättningen.

Blev förstås kvar en stund på jobbet - alltid något som ska göras. Och så tömde jag bilen från Pajalaresan. Så nu är det bara att packa in igen för Övertorneå och Överkalix.
i
Hörde för övrigt i morse på radio norrbotten att alla de intervjuade- besökare på marknaden tyckte att den skulle flytta tillbak till storgatan. Vilket också knallarna tycker. Även om jag tyckte det var väldigt skönt att de inte var där idag när jag skulle till banken -
håller jag med knallarna. Ska det vara marknad så ska den vara mitt i stan!

Eftersom solen lyste med sin frånvaro då jag återvände till sunderbyn vid 14-tiden så blev det lite förberedelsr för morgondagens middag.

Nu lite TV - fast jag ska nog ringa till faster Inga-Maj först.

Semesterstress

2010-07-13, kl. 07.00

Godmorgon! Inser att jag måste börja stiga upp tidigare - sex är alldeles för sent. Känns som om halva dan redan är förbrukad. Men det är väl semesterstressen - SÅ mycket som ska hinnas med. Och konflikten uppstår då det är många saker som måste göras inomhus - och solen strålar där ute. Igår prioriterades solen - inte många stunder inne.

Och började dagen med att läsa tidningarna på häbarsbron - och blicken smekte ängarna med alla dess blomster. Och de enda som bröt tystnaden var fåglarna - välkomna ljud.

Idag gratulerar vi Joel och Judit - dagens namnsdagsbarn.

Och grattis till Kuriren och NSD som äntligen - för någr dar sen - informerat om att vi som är prenumeranter får tillgång till e-kopian av tidningen. Dock har jag inte försökt ta mig in där än.

Gratttis också till
ledarskribenten i Kuriren som på ett förtjänstfullt sätt analyserat Aftonbladets  "Littorinsåpa". Helle Klein borde nog få en lektion om att vi i Sverige tillämpar praxis att man är oskyldig till dess man är dömd.Bilden borde roterats ett snäpp medsols - men iaf är det en getingbila som vi upptäckte igår på altanen i föräldrahuset. Idag kommer Anticimex och fixar den. Och det tackar jag särskilt för - jag var utsatt för rejäla attacker igår.

Nu ska jag ta dagens promenad - den SKA prioriteras även om annat pockar på.

Skriver 12 juli

2010-07-12. kl. 07.30

Idag skriver vi 12 juli - Herman och Hermine har namnsdag. Många små Herman känner jag till - grattis alla. Ofta födda på 2000-talet.

Igår skrev vi Pajala marknad hela dagen. Avresa strax efter klockan sex och hem halvåtta. Ganska "mör" vid hemkomst.

Men en fantastiskt dag med Kurt, Ulla, Anne, Anja, Eino. Att en del hade med sig familjemedlemmar som gjorde insatser gjorde inte saken sämre.

Himla många besök vid montern - flerspåkiga Anne vrickade tungan mellan
meänkieli och svenska. Och Anja "vrickade" på mellan språken också. Och inser att det nog bara var jag som inte klarade det.

Littorinsåpan fortsätter. Expressens papperstidning toppade med uppföljning i halva tidningen - iaf fler än 10 sidor. Lösnummer - uppenbarligen - eftersom nättidningen inte alls "flåsar" lika mycket.

Partipolitik har det också blivit - efter överläggning på partikansliet anser Mona nu att skulden ska läggas på Reinfeldt och därmed också alliansregeringen. Det är medveten mörkning anser Sahlin. Man kan bara hoppas att svinhugg går igen.

Riktigt tunna lokalblaskor idag - inget särskilt att kommentera.

Nu är ambitionen att dra på träningsskorna och gå lilla slingan. Sen koll om det är dags för första skörden jordgubbar?

Det är ju min första semesterdag idag.


Bet sig i svansen?

2010-07-11. kl. 05.30

Godmorgon världen - vilken härlig känsla att stiga upp klockan halvfem en solig söndag i juli. Avfärd mot Pajala och marknaden vid halvsjutiden. Ser framemot möten med massor av trevliga människor.us

Undrar om inte hu(S)organet Aftonbladet bet sig själv lite i svansen när man publicerade Littorinsåpan. Verkar som många tycker som jag. Visst är det avskyvärt av Littorin om uppgifterna är sanna. Men Aftonbladets sätt att agera är minst lika klandervärt. Ser också att
värmeböljan redan fått ta över som hetaste nyhet - kanske möjligen säger något om eftertankens kranka blekhet?

Nåväl - har inte tid att skriva mer nu - på med lite kläder och dra iväg.

Förväntat och tragiskt

2010-07-10, kl. 08.00
 
Vilken under bar värld - önskar jag att jag kunde skriva - men den känns inte så efter att ha läst
Aftonbladets Littorinavslöjanden.

Känslorna spretar - äckligt förstås om det är sant - vilket väl mycket tyder på. Men också äckligt med AB utdragna process innan avslöjandet.

Så många som drabbas. Och som i fallet med norskan och tilltänkta prinsessgemålet kan jag ju undra om hon fått betalt. Ja inte för sexet utan för avslöjandet?

I vilket fall är detta ingen dag att tillbringa framför datorn - vilket känns skönt då både DN och SvD också nu avslöjar med hänvisning till AB. Fast inte Expressen än - iaf?

Men en underbar värld iaf - har suttit ute framför häbret och läst lokaltidningarna. Nu ska träningsskorna på - känns som om det måste göras snabbt innan det blir för varmt. Såna tankar är härliga.

Om någon missat det så fick Birgitta Ohlsson och Mark Klamberg en dotter igär. Grattis.

Och i morgon får jag åka till Pajala marknad - alltid något att glädja sig åt.

BD-bilar!

2010-07-09, kl. 06.15

Ja visst väcker det minnen -
BD-bilarna - och AC-bilarna. Och Stockholm hade AB och kanske A - nu som då var det skillnad på Stockholm län och Stockholms stad. Och ovanligt var det att se annat än BD-bilar.

Annars så gråter himlen idag - men ser nog ut som om det klarnar upp. Jörgen och Örjan har namnsdag - grattis.

Almedalsveckan börjar stå mig upp i halsen - men onekligen bara att hålla med ledaren i Kuriren - vilken dramatik och vilka utspel. Kan det bli något idag? Är det KD:s dag idag - och återstår även MP?

Och regeringen på "fel" plats - sammanträde i Visby igår tydligen. Och nog måste Margot Wallström veta och förstå att hon är på fel plats när hon försöker stötta upp Mona. Det spekulerades ju till och med i pressen och Fredrik Reinfeldt ordnat FN-jobbet för att det inte var förenligt med att delta i valrörelsen.

Ja så gjorde jag det igen - klippte bort halva inlägget jag skrivit.

Nå då berättar jag bara att det blir jobb idag. Borde bli sista dagen före semester - men har inte hunnit ta itu med bokföringen än. Fast det får väl bli någon regnig dag.
Taskspeleri

2010-07-08, kl. 21.15

Jag mår illa, jag mår illa.. Vad hette han nu - Uggla..? Som sjöng så. Den bara kom för mitt inre. Fast jag egentligen bara tänkte konstatera att
Solveig Ternströms avhopp från centern är välregisserat. Ingen slump med  avhopp på centerns Almedalsdag och inhopp på socialdemokraternas dag.

Tänkte bara konstatera att det är mer av taskspeleri än skådespeleri. Gått till val som centerpartist och begär väljarnas förtroende. Full respekt för att man kommer till insikt att man valt fel - men hur kan man så utstuderat vara ute efter att skada sitt gamla parti - och framförallt sina gamla vänner inom det partiet - helt ofattbart för mig.

Mycket av skådespeleri - och Sahlin såg faktiskt ut som regissör av  det hela!

Själv har jag varit till Persön och dejtat Kurt. En klippa som hämtade upp de grejor som jag inte fått med Jens & co.

Nu lite TV och sen tidig kväll. Ska reflektera på temat taskspeleri.

Skillnad på Region och Storregion

2010-07-08, kl. 06.30
 
NSD har idag (irriterande att artikeln inte finns i nättidningen) ett helt uppslag om Birgit Stöckel som "kärringen mot strömmen". Birgit jublar över en kommande storregion - i motsats till övriga borgerliga politiker i Norrbotten.

Blir irriterad över att en så erfaren journalist som Sandor Berglund inte förmår se skillnaden mellan regionbildning och Storregion. Men han är långt ifrån ensam.

Visst är det korrekt att regering efter valet - oavsett - färg troligen kommer att besluta om regionbildning. Det är en reform som Folkpartiet länge jobbat för - att avlöva den indirekt valda länsstyrelsen till förmån för ett direktvalt organ. Mer bestämmande regionalt med andra ord.

Men att en borgerlig regering skulle tvinga in Norrbotten i en storregion ser jag som uteslutet. Precis som Halland blev Region Halland blir Norrbotten Region Norrbotten. Enkelt eller hur?

Norrbottens väljare har frågan i sin hand. En borgerlig valseger i landstingsvalet - och ansökan om storregion dras tillbaka. En seger för Kent Ögren & co - och Kent plockar fram det han idag kallar för en "ickefråga".

Nå nu till roligare saker - grattis på namnsdagen - Kjelle på gränderna i Gammestad.

Roligare har också Bo-Ture blivit i sin nya roll som krönikör - riktigt roligt skrivet om "Entréer och sortier". Och bra ledare i Kuriren också - riktigt intressant att läsa mot bakgrund av att sossarna anser att Mona Sahlin mobbas och förtalas. Kanske är det så att man "kackar i eget bo". Läs citaten från Sven-Erik Östberg och Peter Hultqvist - omdömen om Sven-Otto Littorin.

Jag hör ljudet från småfötter som springer på övervåningen. Jag hörde dem redan klockan 5 - och skrattade för mig själv. Det kostar på att vara farmor - ottan är inte kusin Kerstins bästa tid.

Och idag får jag köra med undanhållning - då Luleågänget ska ha presskonferens. Sen ska bilen packas för Pajala marknad - dejt med Kurt ikväll - vid Statoil i Persön.

Och promenade får vänta till ikväll - men visst är det fyra dagar å rad nu?

SEX!!!

2010-07-07, kl. 19.30

Nu blev ni nyfikna förstås. Sex säljer!  Den här gången handlar det om att jag har
sex rätt på keno. Ger väl en tia kan jag tänka.

Men sommaren är ljuvlig - kan inte köpas för pengar. Hem vid 16-tiden. Satt ute en stund och knaprade blomkål - till middag.

Sen promenad - Bengt B stannade mig så jag blev stående och pratade om liv och död en stund. Fd granne - trevligt. Goda granna och (riktiga) vänner ska man vara rädd om!! Falska ska man göra sig av med så fort man kan!!

Sen ner och vattna hos föräldrarna - eller kanske jag ska säga i föräldrahuset numera - både inne och ute.

Åt årets första jordgubbe - väldigt svagt röd - men ändå.

Nu ska jag knata ner och stänga av vattnet - annars ringer grannarna säkert och funderar om jag glömt. Goda jordgubbar och hallon kommer det att bli!

Med doft av "drev".

2010-07-07, kl. 07.50

Ingen kul present till Maud och centern - på deras Almedalsdag. N
u lämnar Solveig Ternström partiet - så lägligt just denna dag?

Igår var det Mauds avgång - sammanblandning? Tillsammans med alla andra negativa artiklar om centern just nu doftar det lite drev. Upptrappning eller rinner det ut i sanden?

För övrigt håller jag inte på Spanien.

Riskbeteende

2010-07-07, kl. 06.30

Vaknar upp till en mulen morgon - men så där mysigt mulet. 15 grader och lite fuktig sammet i luften. Borde vara som gjort för promenad - och ändå är det första jag tänker att jag promenerar ikväll istället. Det funkade igår men...Det finns alltid en risk att något annat kommer emellan.

På tal om risk så bara så fruktansvärt tragisk - drunkningsolyckan toppar förstås båda tidningarna.
Här Kuriren.

Mysigt också igår eftermiddag - hem redan vid två-tiden och tillbringade eftermiddagen i solen på Bärigårn. Lite extra lyx att kolla på "Gunnar" och grabbarna som målade på.

Promenad - yes - Jans tal via hemsidan, fotboll. Lite ljum för vem som skulle vinna - men ok med Hollands vinst.

Idag gratulerar jag Klas som har namnsdag. Klas i Långviken förstås - och Sundqvist i Laisvall - med den lite udda stavningen - Claes.

Och grattis till mig själv - idag är det exakt 44 år sen - blir det så? - sen jag klarade uppkörningen för körkortet - 7/7 -66.

PR-geni har hon kallats - men utspelet att bränna 100 000 kronor känns desperat - som en sista utväg att komma med. Välskriven ledare av GB - medan GB har semester. Så fyndigt med en vikarierande ledarskribent med samma initialer som den ordinaire. Men jag tror jag uppmärksammade det förra året också?

På FB spekulerades om att hon brännt monopolpengar - skriver debattartikel om detta idag - skänker pengarna till Roks och anklagar alla för att uppröras mer över att hon bränner pengar än över de ojämlika lönerna.

Nå nu ska jag göra mig färdig för avfärd till arbetet.

Med flaggan i topp

2010-07-06, kl. 07.15

Här flaggas det - om än inte riktigt med flaggan i topp. Igår kväll var det inte bara gräsklippning - utan tvätt och hängning också.

Och här var det "knopp" som inte riktigt vill komma igenom. Men söt är han våran Thomas i sin fp-poncho.

Knäcker en tisdag

2010-07-06, kl. 06.30

Så ska vi knäcka en tisdag idag. Det blir ingen promenad nu på morgonen - lite stel i benen efter 2,5 timmar med klippare som inte är självgående. Och en gräsmatta som på vissa ställen börjar bli något mossig. Men absolut ska det promenad idag också. Kanske mellan fotbollsmatcherna - för visst är det två semifinaler idag?

Morgonen ska istället börja på tippen - lite larvigt att åka med lasset till stan och sen tillbaka. Jag borde klara att lyfta ur dem.

Dagens gladis står Kuriren för -
Rekordmånga björnar får fällas. Men det tråkiga är att det väl inte fällts någon enda björn i våra kusttrakter de senaste åren? Och faktiskt så har NSD den nyheten på ettan också.

Men redan nu ska jag ut i partiets tjänst. Resultatet ska förhoppningsvid synas här på bloggen om den stund.


YES!

2010-07-05, kl. 07.40

Jag gjorde det - mot alla odds - promenerade. Kund skyllt på allt - inte tid, björnar - ja vad som helst. Men jag gjorde det faktiskt. Må vara den kortare slingan men ändå. Andra dagen å rad. Heja Ylva!

Två hundra till?

2010-07-05, kl. 06.30

Nä jag har inte semester - en vecka till. Måste finnas tillhands när Sebastian röjer. Och tala om vad som kan kastas och inte. Plus lite annat som måste göras innan semester.

Laila och Ritva gratuleras idag. Hurra på era namnsdagar.

Det är NSD som står för nyheterna idag - dvs har länkbart det jag noterat.
Firandet av Norrbotten 200 år fortsätter. Frågan inställer sig - för hur länge? Kent Ögren mörkar och säger att regionfrågan är en icke-fråga - Folkpartiet och alliansen lovar att dra tillbak ansökan om de vinner valet. Frågan som Kent & co måste få hela valrörelsen - är ni också att beredda att dra tillbaka ansökan i "icke-frågan" om ni - vilket gud förbjude - vinner valet?

Min oro för björnmöten - även i tätbebyggda områden känns motiverad efter ytterligare en artikel om björn nära bostadsområden. Det kommer att hända något snart - sanna mina ord. Alla kommer inte att bete sig som regelboken säger. Men "mupparna" kommer väl att hävda att drabbade får skylla sig själva.

Och nu är Rapport igång - 06.30 sändningen vill säga.

Men oj vilket grepp - Vänsterpartiet byter namn - men bara för en dag - i Almedalen. Och Lars Ohly verkar på riktigt tycka att det är ett nytt och väldigt revolutionerande grepp!

Få se nu om jag får till det grepp jag tänkt mig - ni får veta sen.

Precis som jag skrev

2010-07-04, kl. 19.30

Tyvärr - vad skrev jag. Knappast en ettannyhet om att barn och djur inte ska lämnas kvar i sommarvarma bilar. Men sympati ändå att man lyfte frågan. Det behöver upplysas - det kommer tyvärr att hända igen.

Och trot eller ej - ikväll på nättidningen kan vi läsa om en familj som lämnat sin
hund i bilen - och den dog.

Jag kände att det var något speciellt med den här dagen - 4 juli klingade speciellt. USA:s självständighetsdag - eller heter det nationaldag där också?

Själv har jag haft lite kameralt göromål istället för att klippa gräs. Ja före det blev det ju en promenad också - det skrev jag väl om. Mitt nya liv!

Sen skulle jag vila en timme - la mig klockan 16. Vaknade av telefonen klockan 06.20 - lite panikartat. Morbror Sture som meddelade att han kommit hem till Bollnäs. Jag hade så mycket hum att jag visste att söndagmorgon passerat - då han hade ankomsttid - men jag trodde först det var måndag morgon - innan jag insåg att det inte var 06.20 utan 18.20.

Oj så tokigt jag drömt. Om en flygresa där vi var ett helt gäng bland annat Jens och Lotta men med barnen lite yngre än vad de är. Tjorv med kö för att komma med tidigare plan. Och när vi till slut alla var med så skulle planet docka in - i något som såg ut ungefär som en tivoli attraktion - där skulle man i fart öppna rutorna och fästa några påsar för provtagning. Inser nu att jag redan börjar glömma - men av steg vi planet vid Kläppenskolan och där träffade jag Tore V som jobbade på SSK-kansliet när jag var ordförande. Snabbt förflyttad till visning av lägenheter i resterna av NSD:s gamla lokaler i Boden - rivna sen 40 år. Jag talade om för mäklaren i vilken lägenhet familjen Riström bott. Och sen levde helt plötsligt både Elma och Göte - men gamla och sjuka var dom.

Ja hopp så tokigt det kan bli - ibland är drömmen värre än verkligheten!

Nu ska jag skrapa 4 trisslottter - vinst sen igår.

"Ärtigt"

2010-07-04, kl. 08.15

Väl "ärtigt" av sossarna att dra igång ett upprop från samtliga distriktsordföranden mot vad man säger är en hatkampanj mot Mona Sahlin.

Bevisen är ett mail som sägs ska ha cirkulerat angående hennes politiska skandaler - jo det står visst så
"hennes politiska skandaler" enligt DN - samt ett mail som ska ha spårats till en moderatpolitiker. Sannerligen inte mycket att komma med - lite av att skjuta mygg med gevär.

Att Mona Sahlin har lägst förtroende av alla partiledare i någon av de senaste undersökningarna är förstås ett bekymmer för S. Största partiets - eller näst största ibland - företrädare är den som har lägst förtroende i en valrörelse där partiledarna sägs få stor betydelse kan väl få distriktsordföranden att göra lite oövertänkta utspel.

Borde man inte fundera om "sandlådeutspel" som detta påverkar mera? På nivån "min pappa är starkare än din". Ni kommer aldrig att bli lika bra som vi på välfärd, säger Ohly enligt någon annan tidning. De rödgröna ska - oavsett det behövs eller ej - alltid bjuda över.

Och om "ärtan" fortfarande känns så studera gärna de socialdemokratiska ledarskribenterna - där granskas och skrivs om uttalanden om borgerliga politiker  som går tillbaka till söndsgsskoletiden.

Slut med politik.

Tufft med sena fotbollsmatcher och otydliga favoritlag. Dvs har svårt att bestämma vem jag håller på - Tyskland skulle jag hålla på - men så hann de göra mål innan jag kommit in i matchen - så det blev Argentina - och så blev vi krossade av Tyskland. Spanien en alltid given favorit - men spelade så uselt i första halvlek att sympatierna övergick till Paraguay som överraskade med trevligt spel. Ja - som ni säkert vet så förlorade vi den matchen också.

Tyskland, Holland, Spanien och Uruguay - är det nu dom som är kvar? Bästa att inte hålla på någon - än - känns som jag skulle putta ut dem då!


Morgonrodnad

2010-07-03, kl. 8.30

Envisas med att försöka datera med månad 06 - men kommer iaf på att det faktiskt är 7. Vi hade en gång i världen en granne som hette Aurora - och hon påpekade jämnt att det faktiskt betydde morgonrodnad. Sen dess kommer jag alltid ihåg att Aurora har namnsdag den 3 juli. Dessum fyller Astrd Ljungberg år idag - syster till en mycket god vän och arbetskamrat som tyvärr dog för ett par tre år sen.

Det blev en mycket fin begravningsgudstjänst för far. Tänk att det var 50-talet släkt och vänner som slöt  upp. Fantastistkt! Richard Marklund höll en helt igenom fantastisk förrättning och med ett grifttale tal som
 perfekt speglade fars personlighet - och "livsgärning på 86 är. Och inte blev det sämre av att Eva Plummpu förgyllde med sin underbara röst - med Jag vill tacka livet och Vilken underbar värld. Lennart Johansson "hanterade" orgeln på ett mycket förtjänstfullt sätt. Tack alla!

Sovit till halvåtta - efter att ha somnat från fotbollen och sovit några timmar i fåtöljen. Förstår att det gick
åt pipan för Ghana sen jag lämnade dem - trist. Lite svårt för att Brasilien också fick lämna - men Holland är också ett favoritlag så den förlusten kändes lättare.

Kuriren toppar idag med att bilen kan bli en dödsfälla - för hundar och barn. Vilken journalistisk skola den gått i som bedömer detta som en nyhet? Dock kan jag känna sympati för att man lyfter den ändå - varje år får vi ju läsa om omdömeslöst folk som lämnar både hundar och ugnar i superheta bilar.

Vart lite nyfiken på hur många som heter Aurora idag. Och det var 1774 stycken. För att få något att jämföra med körde jag Ylva också - 9057. Eftersom Ylva inte heller är supervanligt får man nog hävda att Aurora är ett unikt namn att bära.

Mul idag - men rätt varmt och skönt. Ger en viss valfrihet. Får börja dagen med lite röj här hemma.Så får vi se sen.


Inte aktuellt?

2010-07-02, kl. 08.00

Så har då dagen .kommit - då jag ska ta slutgiltigt avsked av min far - begravning och minnesstund.

Det blir en dag av bloggtystnad! En dag för reflektion av och om livet.

En lite reflektion från tidningsläsandet måste jag dock delge er - tänkte när jag läste artikeln om livet på
internet - efter döden - att det är då inte aktuellt för far. Ingen hemsida och inget konto på FB.

Men så googlade jag på "Yngve Strutz" och visst fanns det en hel del spår - fast han inte själv tassat runt där.


Det "lax" inte

2010-07-01, kl. 05.00

Ny dag, ny månad, ny väderlek. Det är riktigt mul och regn i Sundebyn - men somrigt ändå.

NSD toppar med  "Kris i laxfisket". Det är från Jokkfall de slår larm men är inte bättre på andra håll. Artikeln förstås inte utlagd på nättidningen ännu - och att länka till nättidningen - ja det kanske är lönt eftersom det handlar om första sidan? Och
NSD överraskar idag.

Däremot "lax" det inte för den dömde i Kalamarksmordet - åtninstone verkar det inte som om han får resning. Men Kuriren överraskar inte - inget på nättidningen - men e-kopian funkar ju då det är ettan.

Och jag undrar fortfarande när jag som prenumerant av papperstidningen ska få tillgång till e-kopian. Tidningarna skulle säkert slippa en del ändrade sommaradresser om man släppte på det.

Miriam och Aron ska gratuleras. Namn med hebreiska ursprung båda två kan jag läsa om. Särskilt grattis till MMÖ - vilket innebär Miriam Mozel Öström.

Nu blir det två dagar med mindre av blogg och FB - ska ta hand om morbror Sture som kommer med tåg nu 06.42, Och så kommer Anders med Ebba till kvällen. Liksom Berndt. Och i morgon kommer kusin Lars. Sen är det begravning i morgon klockan 13.

Dock ska jag smita iväg till jobbet några timmar idag - lite som ska stökas undan.