På banan igen

2014-08-04, kl. 06,15 - på banan igen samtidigt som Arne och Arnold har namnsdag.
 
Under frånvaron på bloggen har det runnit mycket vatten under broarna. I fredags var jag och riggade Nolia - och det var förstås kaos som vanligt. Tälten inte alls uppsatta enligt ök.Men slutet gott - allting gott. Lämnade över en fin monter och drog sen på fotboll. Fast helgens fotboll ska vi inte tala så mycket om - tjejerna lämna Kurirenspelen med 4 förluster - om än en del var hedrande. Men svårt för en SSK:are med 5-1 i baken mot Gammelstad. Även om det nu var Alvik som förlorade!
 
Mera fotboll klockan 8 på lördagmorgon. Sen var det taxikörning med äldre barnbarnet till Måttsund - innan nästa match kl. 13. Sen däckade jag faktiskt i någon form av sommarsjuka - dock utan de vanliga tråkiga ingredienserna. Men sov i flera timmar - liksom utslagen.
 
Utrensningen har fortsatt under helgen. Den påbörjade utrensningen av "bibilioteket". Så där ca 300 böcker ar nu mött olika öden. Sålde en del på Arcus - till förmån för Ecpat - och resten till Röda Korset. Återstående är nu plockade i kassar - och jag velar mellan att köra dem direkt till tippen - eller någon secondhand. Men jag misstänker att de har nog av skräplitteratur. De kända författarna och titlarna rök i första omgången.
 
Det känns skönt att bokhyllan nu i princip är tömd. Men det ska erkännas att det varit med viss separationsångest - och en liten hög finns ju kvar.
 
Vädret stressar mig lite - plus 21 klockan 5 på morgonen - och jag måste jobba. Och tiden är dyrbar nu. Men idag fanns det två nyheter i tidningen - som fick mig att hicka till lite. Båda eller alla tre egentligen från ledarsidorna. Först och främst en mycket läsvärd ledare i Kuriren - om extremvänstern. Och så ä JE;s semester tydligen slut - han skriver att Pride är mer än glitter - och kritieserar media för att de rönt så stor uppmärksamhet att Göran Hägglund inte deltog i - men att deras förslag om att transpersoner ska omfattas av hatbrottslagstiftningen inte alls uppmärksammats. "Gråt inte för Argentina" också läsvärd - särskilt för vänsterfolket.
 
Och i NSD bekymrar sig OA för att Visita - arbetsgivarorgansation för Hotell och restaurang - kritiserar sossarnas förslag om att höja restaurangmomsen. Som intresseorganisation tycker han att det är viktigt att de håller sig neutrala så at de kan samarbeta med vilken regering det än blir efter valet. Undrar om inte uppmaningen vore än mer relevant att rikta till OA närstående intresseorganisationer. Betydligt mer oblyga än Visita!
 
Som sagt tiden är dyrbar nu - av många skäl. Så ingen garanti att det tecknas något här varje dag. Men förhoppningsvis lever jag och mår iaf.

Per, Karin, Tage.....

2014-08-01, så skriver vi nu månad och Per har namnsdag. "Per, Karin, Tage, Arne." där stoppar det för mig - men minns att faster Henny kunde nästan hela namnsdagslängden utantill. .
 
Så farväl till sommarmånaden juli. Slutade med en rätt vanlig dag - slit på jobbet med båe det ena och det andra. Och lång dag - pulade på till halvsju då jag hämtade upp Lisa och Bella för transport till träning i Alvik. Själv for jag till gammelfastrarna medan tjejerna  tränade.
 
Idag bara måste jag få tro på horoskopet - iaf det i Kuriren; "Dagen får en strålande start. Du hinner massor, och hinner äntligen ikapp ditt eget samvete".  På tiden det...
 
Men ingen anledning att klaga än iaf. Vädret är med mig. Har "stalkat" för hela Nolia veckan - och idel feta solar,
 
Vårdfrågor toppar båda tidningarna. NSD om det som är "nyhet" varje sommar - och även däremellan. Brist på blod. Själv blev jag aldrig blodgivare - först var jag för svimningsfärdig bara av ett vanligt blodprov - och sen var jag plötsligt för gammal! Kirinren om en man som väntat tio månader på hjälp - trots att han varit uppenbart självmordsbenägen. 
 
Psykiatrin är nog den gren inom sjukvården där vi är sämst. Roligt iaf att läsa om Våruddens behandlingshem - som hjälpt bland annat Liz Rehnstedt. Artikel i NSD - läs den - inger hopp.
 
Noterar att en "gammal stöt" som varit med lika länge som jag - nu tänker ta pension - Torbjörn Hüber. Fast läser man så blir det ett och annat inhopp iaf.
 
Har lite svårt för den här nyhetsprioriteringen - att någon skänkt en folkrace bil till en 14-årig tjej. Skulle tro att det finns massor av goda gärningar varje dag som skulle platsa så det blev en hel tidning. Och 14-åriga tjejer som har större problem än att man måste palla upp sig med kuddar för att nå pedalerna! Låter sur jag!
 
Iaf äntligen en ledare som är värd att länka. Förvisso är det viss skillnad på tandcreme och äldreomsorg - men det blir tydligt. Läsa särskilt sista stycket om forskaren som gärna vill kunna välja när hon går ut och när hon får duscha - men som inte tycker att andra ska få välja!
 
För att egentligen vara nedlagd - den här bloggen - så blev det en del skrivet iaf. I min första valrörelse fick jag ett uppdrag från Kuriren - att skriva om sista veckan i min första valrörelse. Snart läge att skriva om sista veckan i min sista valrörelse!
 
Idag riggar vi Nolia - väl också sista gången jag gör det - iaf som fortfarande kvar på lönelistan. Gardering!
 
Ha en riktigt bra fredag!