Vet inte!

Först ett tack till Ann o Nym som kommenterat förra inlägget och gett mig råd. Och råg i ryggen att ikväll tala om för sköterskan att vi inte tar hem pappa förrän de fixat hjälp från hemtjänsten. Så nu blir det planeringssamtal på fredag klockan 13.

Om hemtjänsten kommit hem förra onsdagen eller torsdagen så kanske mamma haft hjälp och inte behövt falla heller?

Det vore ju fullständigt korkat att tillintetgöra mammas tillfrisknande genom att hon ska sköta pappa också. Tack vare pacemakern verkar hon ju fått mycket bättre i fötter, vrister och ben. Inga svullnader längre.

Kan undra om det skulle hjälpa andra framöver att anmäla en sån sak. Det verkar onekligen lite luddigt när och för vem vårdplaneringsträffar sker. När mamma hade fallit för så där två år sen - då blev det planeringssamtal och extra hjälp under en begränsad tid. Men då far ungefär samtidigt i tid - blev utskriven efter hjärtbekymmer blev det inte det. Och far var då mindre förmögen att ta hand om sig själv. Jag misstänkte då att det var det vanliga tänket att en man alltid har en kvinna hemma som tar hand om sig - men att det inte fungerar med det motsatta.

Lite arg kan jag ju också bli - att det skulle behöva ta så förtvivlat länge - 10 år kanske - att konstatera att hon behövde en PM - som det kallas på fackspråk.

Fast dagens glädjeämne var Anders som servade hissen. Efter ett detektivarbete fick jag tag i mobilnumret till honom. Då han konstaterat att jag kollat nödstoppet och strömbrytaren konstaterade han bara; jag är hos er inom en timme. Det kallar jag service och entreprenadanda. En Valborgsmässoafton klockan ett då de flesta tjänstemän har ett meddelande om att det är på tjänsteuppdrag och återkommer den 5 maj!!

Fast en stor eloge också till bostadsanpassare Lars Ove Gustavsson som tjänstvilligt sökte fram telefonnumret och som lämnade sitt namn som referens för snabb service.

Anders var hos oss inom en halvtimme och på en kvart så fixade han hissen.

VET INTE!  vad jag tycker - om det är rätt eller fel att sända
Englas begravning i TV? Vet bara att det är så grymt när föräldrar mister sina barn - så alla som tycker att det hjälper i sorgearbetet borde få en TV-sändning.

Och nu vet jag inget mera - än att jag måste sova!!

Korkade landstingspolitiker

Så har Kent Ögren och kompani fått kvitto på att de gjort rätt. Tänk att erfarna landstingspolitiker inte förstått att politik är politik och juridik är juridik.

Naturligtvis är landstingsledningens agerande i den här frågan både fel och olämplig. Men risken med
överklagande är alltid att det inte uppfyller de formella juridiska spetsfundigheterna för att fällas och klandras.

Och då blir resultatet som nu. "Titta länsrätten har gett oss rätt" fastän det naturligtvis var hur fel och tokigt som helst.

Och ännu tokigare blir det i ett litet historiskt perspektiv - för då har alla glömt skriverierna men domen står kvar och den kan Ögren vifta med.

(Fast ni är förstås inte "korkade" i allmänhet - det skrev jag bara för att ni skulle läsa det)

Eftersom kommunens biståndshandläggare nu tar helgledigt så har jag inte tid att blogga mer på morgonen. Och det kan nog bli kärvt under helgen också - kanske. På grund av deras helgledighet blir det alltså ingen hjälp från hemtjänsten hemma hos mor och far - trots att personalen på sjukhuset verkligen betonade att det var nödvändigt för mors hemgång. Nu har det dessutom tillstött att far är sjuk också - han som ändå varit en "livlina" mot fallolyckor.

Jag kan ju undra hur hon tänker - nya ordförande för socialnämnden Eva Bergström? Hur skulle det gå om räddningstjänsten tog helgledigt? Skulle det få brinna i 4 dagar då till de kom igen? Och jour finns för tekniska sidan. - vatten och avlopp. Och snöröjning!  Fast här handlar det ju bara om några gamlingars väl och ve förstås.

Trevlig Valborg till er alla!


Stammis på krogen?

Sånt har jag läst om - hos frisören. Att andra är stammisar på krogen. Mitt öde är tydligen att bli stammis på akuten.

Pappa var ovanligt bensvag när vi var till optikern. Men undersökningen gick bra och hem vi kom som ni vet.

Men sen ringde mamma och sa att han bara satt och sov i fotöljen. Lite blå om läpparna  var han - men han svarade när hon pratade med honom. Om jag kunde komma? Jomenvisst!

Jag ringde vår ängel Vivianne som sa att vi skulle ge honom nyponsoppa och lite näring och hålla koll på honom. Vilket jag gjorde.

Sen drog jag en liten stund - med telefonen på förstås. Och strax före 18 ringde modern och undrade om jag kunde komma. Jomenvisst!

Och då blev jag jätterädd - pappa hade frossbrytningar - rejäla - och kunde knappt stå på benen.

Fick på honom träningsoverallbyxorna och skor - och faktiskt ut i bilen också. Om och hämtade kusin Kerstin och raka spåret till akuten.

Och där har vi befunnit oss från halv sju till klockan elva. Och fått ett fantastiskt bemötande igen - och båda våra "sköterskor" var män - Daniel och Peder - det går framåt.

För att göra en lång historia kort - så har pappa tydligen någon riktigt elak infektion i kroppen. Något som tydligen kopplas till mors infektioner. För det skulle komma en "hon" doktor - men där kom överläkare Peter Johansson - som opererat mammas pacemaker - och som skrivit ut henne idag på förmiddagen.

Har varit förbi och bäddat ned mamma - som var evigt tacksam för att kompis Birgit varit förbi och fixat så hon nådde sin rollator (det tar mig mot att stava så - men jag tror det är det riktiga).

Det är många som jag kan vara tacksamma mot ikväll - och mest tacksam ska jag vara om telefonen inte ringer mer i natt?

Skulle skriva Carpe diem - om jag visste att jag kunde stava det rätt?

Usch!

Nu börjas det - med äckel björnrapporter.

Annars har jag jobbat ett par timmar till mor ringde. Hämtat hem henne. Och alla har sagt att nu behöver domextra hjälp hemma så hon inte faller och kommer igen med något brutet.

Men biståndshandläggarna i kommunen tar helgledigt i morgon vid lunch. Så tidigast på måndag kommer någon att höra av sig.

Varit med far till optikern och då blev det ny remiss till ögon på sjukhuset. Förhoppningsvis kopplas den andra remissen samman med denna. Det ena handlar om ögoninflammationer och den här i dag och synkorrigering. Så man kan ju inte ge sig den på att det blir ett besök?

Det här räcker för att jag ska vara ungeför helt slut. Skulle förstås behöva fortsätta plocka och dona. Men.. Och så har jag ett uppdrag till - att kolla igenom en deklaration ikväll.

Måste rappa mig dit så det inte får för sig att komma hit - för här är det "verkstad" över allt med flyttlass.

Bara FÖR hemskt?

Jag bävade lite för hur kvällpressen skulle frossa i den Österrikiska tragedin - och blev glatt överraskad när det faktiskt var först 4-5 nyhet i Expressen - men i gengäld hade Aftonbladet brett på. Och det torde bli lika långlivat som skriverierna om försvunna Madeleine.

I spåren av denna tragedi känns det småttigt att reta sig på alla dessa bilagor i lokaltidningarna. Men retfullt är det när den halkat på sida och tidningen inte går att vika ihop.

Och en bunt reklam hade jag fått i den nya postlådan som posten satt upp. Både lådorna och ställningen ser ut som om den skulle platsat i forna sovjet - ska fota den vid tillfälle. Uppenbarligen är det posten som märkt upp lådorna - nog kunde de satt dit en skylt om nej till reklam. Fast nu får jag väl lova att stå ut den månad som är kvar så får hon som kommer bestämma över lådan.

Något för "miljömupparna" att ta till sig - höjda energiskatter betyder höjda fraktkostnader - och ökad arbetslöshet. Älvsbyhus ser ett hot om halvering av arbetsstyrkan i Älvsbyn. Myntet har en baksida också - som en del konsekvent vägrar att se.


Nu har Kuriren nätredaktör kommit på plats där jag får koll på var sonen är idag - landstingstyrelse klockan 13.00.


Vi kan vidare glädjas åt att Tullen blir kvar i Haparanda - i gengäld hotas konservering i Kiruna. Jämna plågor så att säga.

Idag ska jag egentligen inte jobba alls - jag gjorde min veckokvot igår med en 15 timmars dag  - vilket också kändes i de flesta delar av kroppen - märkligt.

Men jag ska åka in en sväng till Karin - hon hade något hon ville rådgöra om. Och så har jag några ärenden innan det är dags att hämta hem mor från sjukhuset. För att därefter åka med far till optikern.

Nu kör jag igång!


Några bilder

Kan det väl i alla fall bli;

46461-892

Detta var tillåtet i min del av "salongen" - hundar- Och tydligen också Strutzar!

46461-893

Benny - 49 - som jag här skulle beslå med att stå och röka!!

46461-894

NSD:s reporter Maria med Gunnar och Mårten. Det visade sig att Maria hade rötterna i Malmberget och var återinflyttad i Koskullskulle - i närheten av mina kusiner.

46461-895

Och här fick jag med hela gänget - omdressning inför gruvturen. Olle, Gunnar, Mårten och Stefan. Men Mårten - vad sysslar du med - gammal LKAB:are som inte kan sätta hjälmen rätt väg?

MÄKTIGT

Mycket medvetet versaler - dagen har genomgående varit just MÄKTIG.

Dra in till stan med bilen klockan 05.30 - bara det är mäktig - om än med små bokstäver. Vilken lagom trafik.

In på expen som ligger i startgropen för att köra igång - kokade (bryggde) en kanna kaffe, tog en kopp och snodde sen tidningarna och promenerade ned till tågstationen.

Sökte plats 62 till jag kom på att det var vagn 62 - platsen var 6.

Läste lokaltidningarna inklusive PT - en halvtimmes uppehåll i Boden gjorde att jag insåg att jag nästa gång faktiskt kan bila till Boden istället för Luleå.

Kommande från urdimmiga Luleå (flyget hade tydligen problem att starta) var det som en dröm att efter Boden få en klarblå himmel, strålande sol och gnistrande vit snö. Hela vägen hela dagen!!

Såg Gullträsk och Murjek - resten av stationerna slumrade jag förbi.

Benny mötte på stationen - vid det vackra stationshuset.

Sen fick jag en timma över att vänta på övriga som var i Aitik. Tillbringades i en husvinkel vid Företagarcentrum i Gällivare. Nästan lika god sol som i Thailand.

Solcellsföretaget oerhört intressant. Sen lunch på Grand Hotel (låter något det) och därefter färd till LKAB.

En timmes föredragning i konferensrummet - och därefter omklädning för gruvtrippen. Jag kände nästan att jag borde backa ur - men....

Och efter 100 meter ned mot gruvan så pratade jag med mig själv. "Om jag kommer levande ur det här så ska jag aldrig mer ner i någon gruva". Fast man vande sig.

Och ett underbart tack till vår fantastiske chaufför och guide Stefan Aspemo.

Och tack till chaufförerna Gunnar och Olle som tog mig helskinnad till Luleå också. Så vi hann lyssna till Jonas Lundström som berättade om gruvsatsningen i Pajala.

En dag och resa till mina rötter - kan undra vilken gruva och hur den såg ut - den som min morfar Gustav Engelbrekt  (Grönborg) arbetade i?

Hem till far och sen hem till mig själv.

Godnatt alla vänner!!

Dröm..eller mardröm?

Inatt har jag drömt att jag flyttade hela mitt bohag till nya lägenheten. Inte en pinal - inte ens taklamporna - passade. Överallt saknades någon eller några centimeter.

Det är klart det skulle vara en dröm att byta ut ett och annat - men en mardröm för plånboken förstås.

Tur att jag är morgonpigg - för många skulle det nog vara en mardröm att kliva upp klockan 4. Men så har jag hunnit läsa tidningarna också och är redo att snart åka mot tågstationen i Luleå.

Det var inte så mycket i tidningarna i dag - inte mycket hett och kontroverisiellt i alla fall. Och den här tiden på morgonen är endast Ylva vaken - nättidningarna slumrar fortfarande så det gå i alla fall inte att länka.

Idag blir jag alltså i Gällivare. Aitik missar jag men sen blir det besök på solcellsfabrik och LKAB. Vid 15-snåret drar vi mot Luleå. Där ska vi få information om gruvprojektet i Pajala. Jag hade gärna velat ta gossarna Olle Schmidt och Gunnar Andrén en repa förbi Kaunisvaara men enligt informatör Jonas är inte mycket att se på plats.

På väg ned från Gällivare ska det i alla fall få räkna träd - så att det förstår att vi inte behöver några fler reservat för att rädda skogen.


Hör av mig i kväll.


Eftermiddagsrapport

Bilen är tvättat, ica-kassar hämtade från jobbet. Inhandlat grillad kyckling och potatisgratäng som far och jag ätit till middag. Men före det var vi upp och hälsade på mor. Tog upp kläder utifall hon har hemgång i morgon.

Och så har jag fått rapport att Västeråsfararna är på väg hem. Åke och Michel har jag inte koll på - men förhoppningsvis är det också på väg mot flyget.

Själv ska jag dra mig mot tåget - fick bud om hämtning 18.04 - sen ska jag dra till Dorran och fixa hennes deklaration.

Det blir sen tidig kväll för jag ska vara på jobbet 06.00 och hämta "biletten"  tåget mot Gällivare avgår 06.16.

Något att drömma om

Måste ju ta en omvärldsbevakning då och då. Men det verkar lika lugnt i världen som i Sunderbyn. Dock hittade jag detta semestertips. Fast bilden på klostret och talet om serpentinvägar får mig att undra om man möjligen kan bo i den lilla hamnstaden. Länge sen jag var till Grekland så..

Fast i sommar ska jag njuta av den svenska sommaren. Den kommer att bli kanon i sommar!

Guldkornen

Bland misshandel, rattfylleri, mc-olyckor fanns två positiva nyhter i Kuriren. Brolle kör blev kvar och vinst för IFK Luleå. Lokalpatriotiskt väljer jag att länka den senare. Ingen av dem gav dock några större lyckoströmmningar i kroppen. Men man får söka guldkornen för att få en positiv start på dgen.

Några lyckoströmmningar gav inte heller Bingo Lotto i går kväll. Gick till far och höll honom sällskap, Det är många år sen jag råkade hamna framför Bingo Lotto men hugaligen. Har väl aldrig varit någon höjdare - men nu var det uselt. Dags att tacka för sig.

Regeringens utnämningspolitik får frän kritik - inte minst från centerpartisten Bo Dockered som ersatt av fd statsminister Persson. Jag är beredd att instämma i kritiken även om den kan modifieras något om man läser hela artikeln.

I övrigt hittade jag inte något intressant på nättidningarna.

Nu ska jag åka och dricka kaffe med far - sen blir det lite skåptorkning.

Prylar, prylar, prylar

Oj vad mycket prylar jag har som bara finns. Men inte kan jag slänga gammeldags pepparkaksformar. Och inte sockerkaksformarna fastän det inte använts på flera år. Man vet ju aldrig...

Städskået är tömt och urskurat. Och ovanskåparna över kyl och frys - och så allt som stått ovanpå dem. Har varvat med att springa ut i förråd och garage och göra någon insats.

Väggamplarna och hängamplarna med ljung och mossa är demonterade och urskurade.

Nu funderar jag på att ta en sväng till staden. Ska låna hem jobbets fantastiska trappstol - den har jag lånat så mycket att jag nog borde betala hyra för den. Spåren från både den oranga och blåhusfärgen avslöjar mig.

Så ska jag handla något - åtminstone lite frukt måste jag nog ha hemma. Annars är det enda ätbara 5-6 hårdbrödskivor och en halvburk feferoni.

Vid fem ska vi åka upp till mamma. Pappa stod och bakade bulla när jag åkte så vi kanske ska ta med lite sånt också.

Nättidningarna har jag skummat men det verkar inte hända särskilt mycket.

Viktigaste uppgiften idag!

Viktigaste uppgiften idag för mig att komma ihåg är att ringa till Enar Björkqvist i Älvsbyn och gratulera på 75-årsdagen.

En snäll och stilig man som nog är den person jag mött i livet som är mest medmänniska. Hoppas Du får en bra dag med vännerna runt församlingen. Jag kommer den 19 för personlig uppvaktning!

Och ändå ska vi inte glömma namnsdagsbarnen Teresia och Terese. I Piteå Sahlestedt (som vi döpte om till Antonsson), i Gammelstad Djärf och i Luleå och på tekniska kontoret Palo.

Ni har inte alla stavning som stämmer med almanackan - men kunde jag fira Marianne på Marianadagen i 40 år så spelar väl inte några H:n och e:n eller a:n så stor betydelse.

Framemot natten började det klarna - visst var det så att "tarmen" Timrå ville tillhöra övre regionen och nu tvekar även Härnösand och Ånge. Kan det vara så? Vad avser Härnösand har jag hört om en motståndsrörelse som leds av en stilig vithårig herre med förflutet som opinionsbildare i Norrbotten? Skulle länka till en nyhetsartikel - som förstås inte fanns.


Trist att det var Nobbe som var inblandad i härvan och hoten runt LG NIemi. Men ändå värt respekt att gå ut och erkänna så att andra slipper spekulationer.

Mina grannar har spekulerat i om jag hållit på med garagestädning eller om jag skulle flytta. Men nu vet dom allihop.

Och nu ska jag forsätta förberedelserna - ska bli spännande på 1 maj då jag kan komma in i lägenheten och kolla. Lite svårt att planera då jag inte vet vad jag kan och vill ha med mig.

Har faktiskt redan varit och druckit morgonkaffet med far. Och vi har ringt på "lassa". Mor hade haft en orolig natt och badat i svett. Sen hon varit upp och tvättat av sig och bytt torrt hade hon frusit resten av natten. Nu har hon beställt upp varma sockor!


Avskaffad kollektivanslutning?

Men herrejessus - jag trodde kollektivanslutningen var avskaffad. Men nu har Västernorrlands landsting ansökt om att bli storregion.

Och så sägs i a
rtikeln att Sundsvall och Ånge kanske inte vill vara med - då får de ansöka om utträde. Lite bakvänd ordning ändå? Och jag trodde det var Timrå som inte ville vara med från början? Fast dom kanske inte ens är egen kommun?Joo?

Själv skulle jag sova mellan 16-18, Blev väckt av telefonen och det var kompis Märta så det vara bara trevligt. Jag upplevde att jag sovit en evighet och drömde något där jag fick kämpa för min sak (som alltid i livet också). Fast jag hade bara sovit en halvtimme.

Och en halvtimme pratade vi så då tog jag ny väckningstid 18.30 - fast den blev halv åtta innan jag masade mig upp. Och då var jag hungrig som en björn som gått ur vinteridet.

Tomt i kyl och frys - så jag fick ta en sväng till far. Som också vilat på soffan. Han hade varit ute och lekt "fru vår"  det vill säga skottat och hackat för att skynda på snösmältningen.

Nu är jag tillbaka och några lustar att börja med flytt eller städ har jag inte.

Jag bestämmer mig härmed för att hämta krafter för morgondagen.

I spåren av Sifo

I ett svagt ögonblick för ganska länge sen accepterade jag att vara provtestare av veckotidningar. Jag fick ett nummer och så fick jag recensera den. Och som tack fick jag ett antal nummer av respektive tidning.

Häromdagen sökte Allers trädgårdstining mig. Nyss ringde Svensk Damtidning. Och jag kunde höra på rösten att de inte ville att jag skulle kommentera min senaste "erövring". Nä - det handlade nog helt rått om prenumeration - men jag hann avvisa henne och även trädgårdstidningen innan vi kom så långt.

Nu är jag i alla fall hemma i Sunderbyn. Glömde tidigare att berätta att jag vann 25 kronor på Keno vilket innebar att det bara kostade 155 kronor denna gång.

Expediten berättade att hon haft en kund i helgen som blivit alldeles perplex då maskinen meddelade att vinsten inte kunde utbetalas. Vilket innebär att den är över 10 000 spänn. Tänk att få uppleva det en dag?

Nu ska jag bara vänta en liten stund till telefonen fått lite laddning så ska jag hämta far för sjukhusbesök hos modern.

Häftigt mycket tranor

Häftigt mycket tranor i Alvik - fast jag undrar om inte den här länken är något annat. I alla fall kan far och jag rapportera sädesärlan även från Sunderbyn. Och tofsvipan - den måste väl heta så en ljut-vit-grå fågel med en tofs på huvudet. Jag ska storspov i går - men helt plötsligt kom bilden av storspoven för ögonen - och det var det då inte.

Annars är allt bra här på expen. Karin är hos sjukgymnasten så jag är ensam. Har varit ut en sväng till Kvantum, Bosses Bil och Motor samt inhandlat frimärken.

Ska ta mig härifrån vid 12-tiden.

Lyxigt

Det är lyxigt att komma drällande till sitt deltidsjobb kvart över åtta. Och kaffet är färdigt och Karin igång. I över 30 år har jag nästan alltid varit först. Och sist också för den delen. Så lyxigt känns det.

Här är i alla fall länken till
ledaren om Nyamko och nejet till lag mot könsdiskriminering.

Och här är artikeln om att Kero anmäls av Kumpula. Kero är anledning nr 2 att jag skulle önska mig ett år i Pajala politiken. Niska är nr 1. Jag tror mig kunna "fostra" gossarna även med lite nedsatt hälsa.


Och nu hoppas jag att även NSD:s ledare har kommit. Men inte då!!


Och Hendrik har fått gallstensanfall igårkväll och i natt och kan inte åka till Västerås. Det kräver väl några insatser med avbokningar och dylikt.


"Larm" igen!

Halvsex - mitt i morgontidningarna - ringde telefonen. Det är numera en inbyggd hoppreflex när telefonen ringer utanför kontorstid.

Nu var det dock av det något lugnare slaget. Sonen som glömt telefonen hemma och fått vända på väg mot Kallax. Nödlösningen när man syndar på nåden är att checka in via internet vilket jag då gjorde åt honom. Med en morgontrött och seg dator - så trycket över bröstet ökade.

Annars var det inget som ökade adrenalinhalten idag. Klart att det behövs rensas i reklamträsket - men när man läser exemplet i dagens ledare i Kuriren kan man inte annat är bejaka att Nyamko inte kommer med någon lagstiftning. Men helt hopplöst - ingen ledare på nätet än.

Det tillhör ledarsidors förmåner att få vara partipolitiskt partiska - men nog höjde jag på ögonbrynen över rubriken att Fredrik Lundh tar strid för F 21 - det striden har då hitintills varit väldigt tyst - lika tyst som på hans
blogg. Där skämtade han till den 1 april.

Fast det känns banne mig som ett aprilskämt att inte heller NSD lagt ut sin ledare än - här är gårdagens. som också handlar om F 21 förstås,

Kan undra om denna senfärdighet med nättidningarna har något att göra med en uppgörelse i Mediahusets namn?

I alla fall kul med en nya tidningen Extra - den var bra - men frågan är om man i längden orkar med ett så matigt annonsblad?

Två herrar som gör bort sig idag avslutar jag med. Curt Johansson, ordförande för Luleå hockey som med anledning av LG Niemis anklagelser bara säger "detta är bara ett samtal på krogen och inget som berör oss". Den andra är herr Kero i Pajala som tydligen gått i Niskas lära. Innehållet i Mona Kumpulas alternativa revisionsberättelse föll inte herr ordförande Kero på läppen - och därför skulle hon inte få framföra den.

Men urk så trist - inte heller artikeln om Kumpula - Kero finns på nätet.

Hej jobbet nu startar jag resan.

Det är lugnt?!

Fast eftermiddagen har varit smått dramatisk. Far ringde vid 15-tiden att mor låg på golvet. "Ambulans - jag ringer" - hemfärd i ilfart med Thomas. Min bil på verkstaden.

Inget med hjärtat - nya pacemakern - eller PM som sjukvårdsfolket kallat den.

Ett smått fantastiskt bemötande och omhändertagande på akuten. För att inte tala om den proffsiga ambulanspersonalen.

Tack., tack, tack!

Mamma inlagd igen på samma avdelning.

Inget problem med PM - troligen infektion av något slag.

Har fått skjuts till stan och hämtat bilen - och pappa och jag har varit upp på sjukhuset till mor.

Nu vill jag ha en god natt - utan påringningar!!

Lite i hatten

Igår var jag lite i hatten. Och försökte använda Saras teknik att fota mig själv med hjälp av spegeln. Men det var lite svårt att få med hattens "storhet" - fjädrarna. Att pricka rätt så att säga.

46461-891

Men här är dom i alla fall. Den här hatten hade jag för många år sen när jag höll någon liten appell på internationella kvinnodagen. Kuriren älskade sen att använda den bilden i alla olika sammanhang. igår fick den vara i garagestädningen.

Lämnade bilen i morse. Och promenerade in - men det är bara så att benen inte funkar riktigt bra. Men som sagt ont ska med ont fördrivas. Bara kämpa på.

Och nu har jag jobbat f'ärdigt för idag. Ska ringa och kolla om bilen är färdig - då kan Thomas skjutsa ut mig.

Höres senare.

"Slut" bara början!

Ser att jag skrev "slut för idag" som sista inlägg igår. Men det var minsann bara början. Efter leverans av varor till mor och litet köppsoppa där så kom jag hem vid fyratiden.

Och tomt var det på bron - Eva (med Konst-iga Kafét hade tagit  varenda kruka. Vilken lycka - hoppas bara Rakel hade hunnit ta sin.


Och som om det inte var nog att jag slapp forsla krukorna så fick jag till och med presenter av henne - hemgjord två och presentkort på fika till sommaren.


Det blev faktiskt ett rejält röj i förråd och garage. Och när så Bosse i lägenheten ovanför "offrade" sig på lite bilrengöring, tändstift, olja och ett fälgkors var lyckan stor. Bosse är Sunderbyns egen "Bosse bildoktor" - pillar och skruvar nästan jämnt.


Julgrejor - plastjulgran och pynt - ska tillsammans med ett renskinn doneras till Giffarnas loppmarknad. Om ingen behöver dem innan? Kan nog inkludera någon adventsljusstake modell el också.


Slut blev det ju tyvärr för Plannja igår. Tänkte ett ögonblick på att försöka få tag i en biljett - men tänkte att då får jag skulden för att de förlorar. Det har varit övervägande förluster de gånger jag varit.

Slutet för Plannja kommer dock i skymundan för ett mer allvarligt "slut". F 21 och andra förband i Norrbotten är hotade och det är förutsägbart nog tema för ledaren i Kuriren och även NSD (inte ute på nätet). Nyhetsplats i båda också förstås - här NSD. . Mest märkligt i allt är väl ändå förslaget om flytt från Arvidsjaur till Boden. För att blidka Olle?

Dagens läskigaste lokala nyhet fann jag på sporten. L-G NIemi påstår sig ha blivit hotad av en företrädare för nuvarande ledning i Luleå hockey. Skulle fixa någon som slog in knäna för honom. Det är läskigt ur två synpunkter. För det första om det är sant - för det andra att många blir misstänkta och spekulationerna startar då LG säger A men inte B. Lägg till detta den insändare som var i går i Kuriren av Tommy Söderlund som tydligen blivit så hårt åtgången av Luleå hockey fans att webbredaktören plockat bort debattinläggen.

Det känns som om Luleå hockey borde ta tillfället i akt att rensa luften. Det första borde vara att vederbörande som pekas ut av LG trädet fram - och rentvår sig??

Nu måste jag dra - ska åka med "korgen" till jobbet för att sen åka och lämna bilen hos Bosses Bil. För att sen promenera till jobbet. Nu börjar träningen för att få ordningen på kroppen. För oavsett vad det är så lär det vara bra med promenadet. Ont ska med ont fördrivas!


Slut för idag

Tack för idag jobbet.

Mor är hemma Kerstin har hämtat henne.

Själv har jag valberett en första gång med valberedningen inför stämman på Kalix Folkhögskola.

Och haft en liten pratstund med Thomas. Det är knappt så vi syns. Var jag på lika mycket kommunala aktiviteter på min tid?

Nu drar jag och handlar åt mor och far. Och sen hem till flytten.

Dumma ni!

Varför fotograferade ni inte sälungen som var på shoppingtur. Vägverkets lokaler - det är ju nästan här hos mig det - på jobbet.

Nog var det ett par tokigheter i tidningen idag värt att kommentera - men det får vara. Lite stress att mor ska hämtas - och att jag inte vet när.

Jag har ett telefonsammaträde som jag ska hålla i klockan 13.00 - och som måste passa in i bilden.

Kan ändå inte låta bli att kommentera Petersens kommentar om Stockholms perspektiv eller vad det nu var han sa om att länsrätten ska flyttas till Umeå.

Det är ju faktiskt det här det går ut på hela tanken med storregionen. Faktiskt så har ju Jonas Brännberg en poäng när han vägrar ta ställning för Luleå. Umeå eller Luleå är lika illa båda - en del av befolkningen hamnar i strykklass.

Det är därlör folkpartiet i Norrbotten säger nej till storregion. Regiontanken - att länet själv ska få mer att säga till om är naturligtvis helt rätt. Men geogratiskt räcker det med en Region Norrbotten.

Karl Petersen kommer att få skrika sig hes med de centralisringar som kommer att drabba norrbottnignarna med en stor region.

Förstå att det är hela tanken bakom - och ställ dig på vår sida i regionfrågan.

Hoppsan!

En kväll i sovandets tecken - igen. Städning, sortering och packning kräver sitt. La mig för att vila vid 19-tiden och det blev en lång vila.

Och upptäckte på morgonen att jag inte slagit igång telefonen efter besöket hos mor på sjukhuset. Så nu känns det lite oroligt att vare sig sjukhuset eller far har kunnat nå mig under kvällen.

Dagens kommenterande får anstå till jag kommer till jobbet - vilket lär bli före 9 så jag hinner nog blogga en stund innan jobbet väntar.

Hinner bara konstatera att det är synd att man inte är 15 bast - så jag kunnat hänga upp idolbild på väggen - nu när
hockeyns Garbo slutar. Alltså vilken karl! Och inte bara vacker att titta på - han var så trygg och sund alltid då han kommenterade matschresultat på sin tid i Luleå hockey.


Innehållsrik eftermiddag

Landade vid halvtvå i Sunderbyn. For förbi och kollade  att det var bra med far. Sen hem och började med garage/förråd tömningen.

Men så kom grannen Rakel och frestade med kaffe så jag blev sittande en stund.

Men sen igång igen och packade för tippen.

Mor har ringt pacemakern på plats.

Har haft lägenhetsvisning också - en i granngården som är sugen på att byta - men denna är ju redan uthyrd. Men Niklas och Karin  var och kollade in och till och med mätte så de skulle kunna slå till snabbt om någon annan blev ledig.

Och Eva med Konstiga Kafét skulle ta lite krukor - liksom att jag lovade Rakel en. Kan hoppas att många försvinner.

Nu ska jag byta om och fara och snika mig lite mat ur föräldrarnas kylskåp - här är det tomt. Och sen ska far och jag ta en repa till sjukhuset.

Slut för idag

Nu ska jag faktiskt sluta för idag. Måste skärpa till mig och hålla mig till kvoten. Ska nog köra mitt första lass till tippen.

"Njut en liten smula"

Senaste inredningsnytt - med små tänkvärda meningar med "gnuggisar" direkt på väggarna.

"Älska som om Du skulle dö idag" var uppmaningen på sovrumsväggen hemma hos Jens och Lotta i nya sovrummet.

Lurad på en "röding"

Har anlänt till jobbet sen nägra timmar tillbaka - halvnio. Har gjort lite dittan och dattan. "Sanerat" min almanack.

Och vad ser jag då? Jo att 1 maj och Kristi Himmelsfärdsdag sammanfallet i år. Med andra ord luras vi på en röd dag.

Och eftersom Pingst numer bara är som en vanlig lördag söndag är maj månad en riktigt hel månad för ovanlighetens skull.


"Niskakratin" i Pajala

Revisorerna i Pajala har haft en svidande vidräkning med hur flygplatsprojektet hanterats av kommunledningen. Rapporten snuddade förra fullmäktige och skulle återkomma. Nu gömdes den i kommunstyrelsen och majoriteten av revisorerna nämnde inte incidenten i sin slutskrivelse.

Mycket bra av
Mona Kumpula att våga stick ut och skriva en egen revisionsberättelse. Till saken hör ju att revisorerna faktiskt har ett individuellt ansvar på ett annat sätt än nämndsledamöter.

Därför än mer förvånande att fullmäktiges ordförande tydligen nekat Mona att muntligt framföra sin revisionsberättelse. Riktigt upprörande är det.

Helt i klass med när Niska under sittande fullmäktige ändra antalet ledamöter i kommunstyrelsen för att komma undan just Mona Kumpula. Det är så jag drömmer om ett år i Pajala politiken och sätt vissa herrar på plats.

Upprörande är det faktiskt också att Ulrika Schenström - ökänd statsekreterare modell före detta - vägrar att infinna sig till KU. För visst är det så att hon fortfarande är på regeringens lönelista?

Nu hinner jag faktiskt inte vara mer "upprörd". Jag ska hinna förbi far och kolla hur läget är när nu mor är på sjukhuset. Och sen ska jag vara 08.15 på Kallax och hämta upp min svärdotter.

Men vi höres vid förmiddagskaffet.

Låg tröskel

Måste erkänna att jag har lite låg tröskel för vad jag tål. Idag hade jag jobbat fram till halvett - lite mer än jag borde - så tänkte jag ta ett solarium - för nu skulle den vara lagad.

Jo visst bulten var på plats - men jag kan undra vad som hänt när ett rör i "bädden" var trasigt - och låg och fladdrade när jag slog på.

Så då blev jag så störd att jag lämnade jobbet - var nog inte ens en gång social med de personer från "handikapprörelsen" som hade möte med Thomas och socialnämndsfolket.

Handlade lite kläder till far på väg hem - sen hem till garage och förråd och pillade. Och blev än mer frustrerad.

Nu har jag i alla fall besökt mor på sjukhuset - och efter det har jag skurat spisen. Och Gud Nåde min hyresvärdinna om hon tänker byta ut spisen till nya hyresgästen.

Då varnar jag  varnar jag  för "Hekla" Strutz!!

Med nosen mot söder

Spana efter de här guldförsäljarna mot Västerbottens hållet istället. Igår stannade de mig vid Måttsundsavfarten. Två bilar stod där.

Han sa sig vara från Turkiet och sakna pengar till "petrol". Och ville byta till sig "manni" mot guld som han dinglade med i handen.

Fast jag gjorde ingen affär.

Usch det här skrev jag på lunchen och har glömt publicera

Mer än bara älgjakten

Det brukar häcklas ibland och påstås att det högre uttaget av föräldradagar för män i norr skulle bero på uttag för jakt.

Men nu kommer det verkligen på skam. Många parametrar talar för att våra män i norr faktiskt tar större ansvar och
engagerar sig i sina barn.

Och det ger också resultat i att de också oftar får vårdnaden än män i övriga delar av landet.

Grattis!

Men du grabbar?

Vi kan väl hoppas att denna psykologhjälp inte betalas via vårt välfärdssystem? Tur att jag missar de flesta av alla tramsprogram som visas i TV.

Själv har jag varit och hämtat en "grabb" vid Jobbcenter och skjutsat honom till flyget. Jens ska åka ut och jobba till onsdagkväll. Och under tiden ska bilen bli vårfin.

Lundh - också ett aprilskämt!

"I´m back" skriver Fredrik Lundh och går på gruppmöte i riksdagen. Den 1 april - sen dess har inget noterats.

Inget sett, inget hört, inget gjort på tre veckor?

Det var nog bra med farbror Östmans vakande öga - då tvingades Fredrik i alla fall att skriva något.


Den här timeouten är nästan i klass med kommunalrådet Karl Petersen som skrev tre veckor i valrörelsen - och la ner direkt valet var över.


Glöm den snö

Glöm den snö som föll i fjol - tänk på rosor och viol. Fast idag är det 3 insändare om snöröjningen i Luleå på insändarsidan - mer än halva sidan tror jag. Fast jag glömmer dem - eftrsom jag inte ens kan länka om jag skulle vilja.

Men gratulera en massa Anneli och Annika vill jag idag - med varierande stavning av namnet. Ni är så många att jag inte ens vågar börja räkna upp - för alltid glömmer jag någon. Jättegrattis till er alla!!

Öppnande och stängande har placerat Kiruna och Luleå i riksmedia nu på morgonen.
Viscariagruvan ska eventuellt öppnas och Länsrätten i Luleå flytta till Umeå.

Effektiviseringen av länsrätterna görs bland annat utifrån perspektivet att bli en attraktivare arbetsplats. Kan ju undra om man blir det om man måste åka från Umeå till Gällivare för att ha förrättningar.

För övrigt kan jag meddela att det fortfarande är 4 kilo ned till påskaftonens notering. Normalt brukar det gå lättare nedåt än uppåt - men tyvärr...

Expen som gäller idag - mina 3 timmar - som jag ska försöka hålla. Jag känner att lite lugnare tempo gör gott - faktiskt.

För övrigt kan jag också notera att det är en ynnest att ha sjukhuset i BYN. Idag ska mamma in för inopererande av pacemaker. Kusin Kerstin tar upp henne klockan 13 - och så snippar jag upp med far i kväll och hör att läget är under kontroll. I morgon ska hon opereras. Och onsdag får vi förhoppningsvis hämta hem henne.

Och för övrigt - nr 2 - så tror jag att det är Stefan Haupts pappa Jan som ska operera henne.

Fy bubblan, Kuriren

Inte nog med att vi blivit av med elake Östman - som fick adrenalinet att pulsera. Nu pulserar adrenalinet av andra skäl.

Kvart över sju är det forfarande
lördagens ledare (eller möjligen fredagens) som fortfarande ligger på nättidningen. Och av insändarsidan - dagens - syns inte ett spår.

Fy bubblan på er Kuriren.

Jag kan undra om Östmans frånvaro synts i prenumerationsstatistiken. Jag har då bara jag hört åtminstone en handfull människor som hotat med det.

Kanske Kuriren mött det hotet med att ha en sämre uppdaterad nättidning - så att man inte kan kompensationsläsa där?

I alla fall går jag och duschar nu innan jag funderar om det var något värt att kommentera.

Dagens femma

Nu har jag åstadkommit dagens 5:e deklaration. Och oj vad Skatteverket rationaliserat med blanketterna. Nu är det bara NE som gäller - och jag fattar då inte att man inte ska redovisa avskrivningarna på fastigheten på ett tydligare sätt.

Om jag nu fattat rätt förstås - men det lär väl visa sig med ett brunt kuvert framåt hösten isåfall.

Nu har jag bara ett uppdrag kvar för dagen . att hämta vid tåget klockan 22.04. Jag kan tro att jag somnar en stund på soffan - så jag hoppas jag blir påmind av en telefonsignal.

På Västbacken allt nytt

Bara en hälsning från Västbacken. Här händer saker hela tiden, Just ju är det fondtapet med rosa papgojer och blommor i före detta kontoret - det som nu blir en del av entren När jag kom var det väggar och tak som fick sig en dust..

Hon är duktig min svärdotter. Mycket verkstad runt henne,

Själv har jag avverkat 4 deklarationer - varav en är SMS:ad in och de övriga ska jag lämna i staden,

Men det blir nog i morgon. Tänkte försöka med mina nya vanor - att faktiskt inte åka till jobbet något idag. Trots att det finns en del som skulle kunna göras. Men jag kan maila en del av det hemifrån.

Nu ska jag dra till Sunderbyn och göra ytterligare en deklaration. Här kommer jag kusin Kerstin!!

Carola 60 år!

Usch - jag måste gå fotokurs. Fast jag tror att de flesta misslyckandena berodde på att var jag än fotade - nästan - så hade jag motljus.

46461-886

Men här är hon i alla fall - dagens huvudperson Carola - och bakom henne Kicki Åberg. Faktum är att dess två damer och undertecknad umgicks i tonåren - och hittade sen igen varann i Folkpartiet för så där drygt 20 år sen.

46461-887

Längst till vänster Carolas mamma Ingrid och till höger om henne en faster och en fabror med fru.

46461-888

Här öppnar Carola presenter med ivrig hjälp av barnbarnet Matilda. Och i bakgrunden väninnan Agneta från Uppsala.

46461-889

Och här är andra barnbarnet - det första i ålder - Melvin.

46461-890

Och här Carolas förtjusande döttrar - lika vackra som trevliga och sociala. Emelie och Anna. Förstår dock inte att jag missade den stilige sonen Kent som också var där förstås. Festen gick ägde för övrigt rum i Emelies och Fredriks lägenhet på Norra Strandgatan - fast adressen var Residensgatan.

Slut på festen - nu fortsätter flyttförberedelser. Ska köra lite sopor idag - bara de vanliga till förpackningsinsamligen. Och efter lunch ska jag köra ett lass till Västbacken - och passa på att göra lite deklarationer.

Godmorgon

Sovmorgon i dag också - för att inte tala om att jag faktiskt sov hela kvällen igår också.

En inressant
artikel och en intressant spekulation ( i den) hittade jag på nättidningarna. Sossarnas Skånedistrikt vill koppla i´hop EU:s nya fördrag med domen i Vaxholmsfallet. Och i artikeln spekuleras om Sören Wibe hoppat av sossarna för att bli partiledare för Junilistan. Nu kommer jag inte ihåg om Sören Wibe bara aviserade att han inte ställer upp för omval eller om han rent utav lämnade partiet?

Nu ska jag slå av datorn för att föra över bilderna jag tog på 60-årskalaset.


Älskar cellofan

Mycket jag älskar - cellofan är en sak. Nu har jag inhandlat present till 60-åringen och den är inslagen i cellofan - det prasslar på härligt.

Är på expen och har skrivit korten . nu väntar jag bara på Åberg så ska vi dra på kalas.

Inte vi som slogs

Har förvisso haft sovmorgon - till klockan 7 - men det är inte därför jag inte skrivit något. Har helt enkelt inte blivit insläppt på bloggen.

Det är väl hotet om nakenbilder som fått webbmaster att låsa dörren. Men nu har jag smitit in. Vilket jag också gjorde på Kurirens nättidning - och jag vill då genast meddela att det inte var vi som
slogs.

Vi tog faktiskt kvart i tio bussen hem - och fick sällskap med Anneli Palo.

46461-876

Här är kusin Kerstin, Anja, Gerd och Marja-Liisa. Alla ingående i minus 70 klubben.

46461-877

Els sitter och väntar på att få ögonbrynen fixade.

46461-878

Och här är den sjätte deltagaren. Fotograf: Anja Ståhl

46461-879

Susannor i badet - Els och Gerd

46461-880

Och här ska Anja få sin bryn ansade - första gången på 64 år påstod hon. Synd att hon "kniper" knäna så där - på det undre knät döljer sig ett rejält ärr efter något byte i knät. Med på bild också Elena - hon som bestod oss med SPA:t och behandlingar.

46461-881

Ytterligare en Susanna - som jag fick tipsa att krypa ner i badet så att "badringen" inte skulle synas. Kusin Kerstin.

46461-882

Gerd och Marja-Liisa

Idag gratulerar jag Carola som också nu kan räkna in sig i klubben - minus 70. Ska nog bli en mer fysiks gratulation också senare idag.

Nu ska jag fortsätta pula på här hemma - så blir det tolvkaffe och avfärd mot staden.

Nakenbilder

Ja om jag inte sagt det så är det SPA-kväll i kväll. Sex damer i sin bästa ålder ska träffas på Holliday Spa. Vi var där förra året också.

Ni som minns de bilderna kommer väl att sitta och zappa på min blogg hela kvällen.

Men dom kommer nog inte förrän i morgon - misstänker att jag är trött när jag kommer hem.

Nu ska jag knata till bussen.

Sommar är det!

På sjukhuset såg jag sommarens första fluga. En fluga (fast kanske det var svala) gör ingen sommar - men nästa - DÅ!

Nu är jag tillbak i Sunderbyn - en riktig klimathäxa är jag som kör så mycket bil i onödan. Men nästa resa . om en timme -  till stan blir med buss.

Sjukhusbesök

Nu har jag varit med mor på förbesök för operationen. Effektivt som sjutton . doktor Haupt kom och plockade oss ur kasskön redan 10 minuter före tiden.

Stefans pappa - och han fann minsann nåd hos mor. "Vilken trevlig doktor" väste hon på väg ut.

Nu har jag levererat henne hem och ska nog ta mig en tripp till stan igen. Glömde åka om posten och törs inte synda på nåden och lägga B-brev på lådan. Lite för många.

Och apropå post så såg det ut som om det vore ett brevlådeställ på gång till detta hus. Så skillnaden blir inte så stor då mor Bärigården om jag ändå skulle få flytta ut brevlådan här.

Det löser sig nog.

Yes- det är vår

Tranorna har kommit till Alvik - och då är det vår. Tyvärr inget foto på nättidningen.

Idag ler jag åt OA:s ledare. Han försöker göra stort nummer av att Försäkringskassan fått 15 miljoner för att komma åt fusk med främst föräldraförsäkringen. Han jämför det med att Ekobrottsmyndigheten inte fått bifall på sin ansökan om 10 miljoner extra. Vilket enligt OA betyder att regeringen vill komma åt de som fuskar med föräldraförsäkringen men inte ekobrottslingarna.

Nu är det väl ändå två olika storheter - 15 miljoner i tillskott - tillfälligt förhoppningsvis - mot en särskild myndighet som säkert kostar åtskilliga miljoner.

Men så surt - ledarsidan inte uppdaterad i NSD.

Fick bassning häromdagen för att jag inte kommenterat den aviserade skattehöjningen inom landstinget. Så nu revanscherar jag mig och säger att Monica Carlsson förhoppning om att en kommande höjd skatt ska höja kvaliteten och ge höjda löner i kvinnodominerade yrken tror jag inte ett ögonblick på. En skattehöjning kommer - men dessvärre går den nog rakt ner i det svarta "regionhålet".

Den artikel som oroar mig idag är den om Totalt parkeringskaos - vid Sunderby sjukhus. Dit ska jag idag med mor.

Men först ska jag nu ta mig till jobbet. Börjar med ett privatbesök - en deklaration - sen blir det jobb bara till tolv idag - har nog timmar tillgodo - och klockan 13.00 ska vi vara på sjukhuset.

Klockan 17.00 är det SPA - fest men 5 (andra) tanter.


Som stövarvalpsöron

Ja jessus - presidentfrun på nakenbilder - 15 år gamla såna. Inte mycket att visa upp heller - "tjickerna" ser ut som stövarvalpsöron.

Riktigt tjentligt åt de som skulle rättfärdiga sin sensationslystnad genom att skänka pengarna till välgörande ändamål. Mottagaren tackar nej av flera riktigt bra skäl.

Annars tillhör detta en förlorad kväll - igen. Det frestade på att skicka iväg bordet - utan att ge goda råd hur det skulle sättas fast på taket.

Skulle bara vila över 18-nyheterna.

Vaknade vid 19-tiden - men förstod inte var jag var och varför.

Sen vaknade jag av att kusin Kerstin ringde cirkus halvnio. Och då vaknade jag till så mycket att jag fattade att det är torsdagkväll. Och jag har en natt att se framemot.

Lycklig resa X 2

Får önska min köksmöbelköpare Roland och hans kompis lycka till på färden hem med bordet. Stolarna pillades in i en grön merca så det går  nog bra -  men bordet surrades fast på taket.

Det satt i alla fall kvar till de försvann bortom Nybergs kåken.

Och lycka till
Camilla på din färd mot Kairo - får hoppas det blir  något bra att ha med i livet.

Nu borde jag gå och dammsuga i köket. Tomt och härligt - ser ut att vänta på flyttkartonger.

Toppenregering

Måste säga att vi har en toppenregering - handlingskraftig och tar vettiga beslut. Som det här tillexempel. Förfärligt att det inte är gjort för länge sen. Inga föräldrar ska kunna skuldsätta sina barn. Mycket bra.

Toppen bra lunchföreläsning också av Helen Doktare. Eftersom jag läst boken "Oplogat" så kändes inledningen lite vag - men helt plötsligt var jag bara fångad av berättandet och klockan var över ett.

Nu är jag tillbak och ska jobba en liten stund till.

Dagens fräckis

SJ, SJ gamle vän - du hänger tydligen med i alla fall. Rätt fräckt att lägga ut restresor på Tradera. Det lär vara spännande att starta auktioner där - så långt har jag inte kommit. än Får väl räcka med att jag nu har köksbordsaffären i hamn. 1000 spänn inbetalt till mitt konto - och det utan att ens ha sett möblerna i verkligheten.

Och köpare fortsatte att ringa på köksbordet - så jag nästan blev desperat - men jag klarade att plocka bort annonsen.

Och jag missade gårdagens inrikespolitiska nyhet - Kristina Axën Olin har tillkännagett sin avgång. En av dessa "superduktiga" kvinnor med en sprikrak karriär och babysarna på tjänsterummet. Inte underligt att det spricker. Verkar jättesympatisk den kvinnan - får önska lycka till med nya livet.

Intressant att privatekonomi nu ska läggas in på skolschemat. Mycket vettigt - men låter lite olikt herr Björklund som verkligen vill koncentrera på kärnämnena. Fast inget råd har betytt så mycket för ordningen i mitt liv som att aldrig köpa saker på avbetalning. Så förbannad som min far var när jag köpt Bonniers stora kokbok på avbetalning  - för 10 kronor per månad - så gjorde jag aldrig om det.

Nu ska de diskuteras i TV-soffan när det är rätt att publicera bilder på misstänkta brottslingar. Själv har jag en mycket oliberal inställning . mycket publicerande av brottsliga idioter - men förstås hänsyn till om oskyldiga barn och andra anhöriga kan ta skada. Integriteten ska vara förunnad de som håller sig inom demokratiska spelregler.

idag gratulerar jag Ida Åhman som fyller 18. Numer kan man ju inte ens säga fyller körkort - för det börjas ju redan vid 16 - även om man väl inte får lappen före 18? Måste väl innebär att Ida också är Vädur?

För övrigt var det en kul grej igår på Nord Nytt. När de "nya" SAP-medlemmarna i Kiruna visade upp sina kvitton på inbetalda avgifter kunde jag inte se annat än att de var daterade den 1 april!!

Nu ska jag dra mig mot arbetet. Idag är det föreläsningslunch med Helen Doktare på Teaterrestautangen. Klockan 11.30 - liberala kvinnor och Studieförbundet Vuxenskolan inbjuder. Kom Du också!

Japansk kyckling och NEO

Och varför dom heter NEO vet jag inte - men jag har lyssnat till dem tidigare - på Elimkyrkan i Gammelstad. Nu var det i Kulturens Hus.

Lena, Ninni och Jonas med fantastiska musiker.

Kompis Birgit som bjöd på middag först på Waldorfs - vi vågade bryta med det kinesiska och tog en japansk kycklingrätt. Mums!

Och så skulle vi gå över till Kulturens Hus och fika. Och det visade sig vara på väg till NEO.

46461-875

Inte så bra blev den, verkligen inte - men ändå beviset på min kulturella kväll! Tur att Lena hade vita byxor och blont hår.

Spin 3:or

Be mig inte översätta vad Spin står för - jag vet det men det kommer inte fram just nu. Internationellt är det i alla fall så det "spinner" om det.

Har varit på Lillan och sett deras projektredovisning om Indien. Alldeles fantastiskt vilka kreativ och duktiga ungdomar. Tjejer - en kille kunde ögat skåda.

Före det gav jag mig på toasitsförhöjaren med mina nyinköpta "torks" - tror jag dom hette. Ena skruven gav med sig men den andra funkade bara med "skruvmejselsidan" och då fick jag inte nog kraft att dra upp den.

Men skam den som ger sig - det kommer väl inte någon stark och stilig man vid tillfälle.

Och ryktet har spridit sig att mor är i stan - så jag har genskjutit henne och ska hämta henne hos frisören om en kvart.

Sen blir jag själv hämtad för en födelsedagsmiddag klockan 17.15 - och sen ska jag underhållas. Har skojat med Thomas att jag kanske blir dragen till klimatdebatten som han ska delta i på kulrurens hus. Den som lever får se.

Och ni får väl veta senare i kväll.

Ordning och reda

,,,men ingen löning på freda - åtminstone inte nu på fredag.

Fast ordning är det på Kurirens nättidning idag.
André presenterar sig redan tjugo i sju!

Och ordning och reda ska det bli i Tornedalen också - "gränspolis" tillsammans med Finland - deras president har gett klartecken.

Laglöst land ibland - Tornedalen har det sagts - avsaknad av poliser. Fast det verkar laglöst på annat sätt också - åtminstone malmfälten och Kiruna. Valfusk ropar Rantakyrö och gör jämförelser med Mugabe. Han känns dock inte så trovärdig - kanske det som beskrivs i den här artikeln - Nog med hyckleri.

Och apropå Göran Persson som nämns i inledningen av artikeln så läste jag boken Mitt val -min väg eller vad den nu hette. Har ni inte läst den så gör det inte - den var värdelös. Förutom att det mesta blivit känt genom TV så saknade den själ.

Och lite hycklande. SÅ sorgligt att förlora valet - då kunde han inte genomföra den stora tandvårdsreformen han tänkt sig. Bitter var han för det - tror jag det - haft 12 år på sig och inte genomfört den. Men nu behöver Persson ju inte vara bitter så länge till - nu genomförs det av den borgerliga regeringen.

Och apropå "kejsare" så har ju JA-sägaren nr 1 - Karl Petersen redan ropat halleluja till rondellhäst i stål. Nu skriver Tore Johansson att det kanske vore lämpligare med något med sjö och segel. Det rätta vore naturligtvis och kommunledningen hade lite framförhållning och styrde själv. Utsmyckningen i Kultur Hus rondellen hade förstås varit ett utmärkt tillfälle att låta våra konstnärer komma med kreativa ideer i någom form av tävling.

Egentligen inget i tidningarna idag som gjorde mig upprörd eller omtumlad. Så jag övergår till avdelningen gratulationer och gratulerar Patrik Johansson i Norrfjärden. Patrik är pastor och partikamrat till mig och förutom namnsdagen så fyller han 90 år.

Fö sålde jag mitt köksbord igår. Nu har jag nog fått smak för Blocket - ett alternativ för oss som har svårt att slänga. Fast Myrorna är bra och enklare också.

Nu ska jag i alla fall dra mot jobbet.

Slemmigast

Slemmigast av alla måste ändå Tomas Östros vara. Lyssnat på honom i aktuellt - och han är banne mig värre än Ulvskog.

YES

I Pontushallen skulle jag förstås ha varit. Har lite dålig koll - jag sökte på TV:n efter eventuell sändning men hittade inget.

Fast dom klarade det ju utan mig - konstigt.
Plannjaseger med 63-59.

Muntra upp

Syns inte riktigt bra på den här bilden - men andra bilden som var på första sidan. Där står Madeleine och Victoria och tittar på varandras hattar och är himla muntra.

Undra på det. Och undra hur Madeleines hatt sitter fast?

Extra

Åhå - det har liksom förbigått mig - att vi ska få en ny gratistidning - Extra. Och Annonstidningen ska gå i graven. Men X-tra - fanns det inte en som hette så tidigare - med ett stort rött X i namnet - X-tra så här något.

En redaktion om cirkus 10 personer med bland annat rutinerade Ludde Wästfeldt. Ska bli spännande att ta del av - men nog oroar mediekoncentrationen. För vem äger den om inte Norrbottens Media!

Annars är allt väl. Förmiddagen har jag inte hunnit så särskilt mycket. idiotförklarad har jag blivit av min son efter inköpen av sexkants insektsnycklar eller vad de nu heter.

Skulle vara 12-kants. Halleluja - vem kan skåda in och se att det är tolvkanter?

Lättfil och bär till lunch - ska se om det går att gå ner 6 kg på 3 veckor - upp gick då väldigt lätt.


Nu ska jag bara jobba någon timme till - jag inledde med ett privatjobb i morse - en deklaration så jag har lite kvar att jobba innan dagen är full.


14 i Alvik

14 grader kallt i Alvik enligt André. Här är det bara 4 nu - fast några timmar har ju passerat. Och i mitt lilla varma hörn brukar det vara några grader varmare än hos far.

Tekniska problem var förklaringen med Kuriren. 

I NSD är det mest häpnadsväckande hur man köpt vänsterns benämning - privatisering. Karl Petesen sägs nu lova "privatiseringspaus",


Vad det handlar om är att en liten del upphandling av tekniska förvaltningens tjänster ska upphandlas istället för att drivas i egen regi. Och nu lovar Karl - att får han bara igenom denna lilla upphandling - så ska inget mer upphandlas denna mandatperiod. "Privatiseringspaus" - ha!

Annars finns entreprenörsandan även hos de som missbrukat bort det mesta i hjärnväg - löspenis lösningen för drogtester. Synd bara att inte fotot av attrappen inte finns i nättidningen.

Hamar man mellan bommarna krävs både entreprenörsanda och förmåga till snabba beslut - vilket den här gossen uppenbarligen hade. Nog misstänker jag att jag själv skulle lagt benen på ryggen och struntat i plogen?

Och nu ska jag lägga benen på ryggen och dra mot jobbet!


Försovning?

Godmorgon! Ja inte för min del - men Kurirens nättidning som jag hade en del att länka till är inte uppdaterad alls. Ingenting på ledarsidan och inget i nyhetsväg heller.

Så jag får återkomma till det.

Hon som ville köpa min köksmöbel ångrade sig inom 10 minuter. Så få se om någon annan nappar.

Nu gör jag mig färdig för avfärd så får jag se om Kuriren kommit sig innan jag måste åka.


Verkar riktigt kallt idag föresten. Istapparna hänger stadigt utan dropp.


Blocket, Tradera ... och hockey

Det ena gav det andra. Kom ihåg att någon sagt att Tradera var bättre än Blocket. Och där kan man ju sitta och knappa hur länge som helst.

Fingerborgar verkar vara inne - porslinsmodell - med olika motiv.

Och så ringde just en tjej och ville komma och titta på mitt köksbord och stolar. Blir det affär blir jag väl riktigt tänd på det här.

Och dessutom blir jag utan köksbord i 1,5 månad. Ha, ha.

Fast nu har jag hamnat på hockey. HV71 leder mot Linköping. Fast det är inte så kul när man inte har något riktigt favoritlag. Och om jag säger vem jag håller på så blir Johan L och Åke Bergbäck sur.

Insektnyckel 3,5

Efter två inköp igår av insektnycklar. Ni vet såna där som hänger med i Ikeapaketen - men som man sen aldrig har. Åtminstone inte i rätt storlek.

Men efter uteslutningsmetoden - 3:an för liten och 4:an för stor så har jag inhandlat en 3,5 på Laitis till det facila priset av 5 kronor! Så se upp nu toalettförhöjningen - nu kommer jag!

Till mor och far kom jag strax före 4. Nu har jag ställt om deras larmnummer till mig igen. Och ställt om lite klockslag och datum på telefonerna - fasta telefonen hade fått franska som språk. Någon hade pillat!

Väl hemkommen inser jag att flyttempot nog måste öka! Men i vanlig ordning börjar jag med de små detaljerna. Kyl och frys. Jag måste ha dökoll på sånt innnan jag kan måla med de breda penslarna. Plåtar och galler i ugnen är fixat sen en tid tillbaka.

Frågan är om det nu är duschdraperiet eller linneskåpet som gäller.

I alla fall har jag lagt ut min köksmöbel på blocket. Få se om det kan nappa. För nu ska fina Gustavus (nä inte heter den riktigt så?) få ta plats i mitt nya kök.

Modfälld

Blev rejält modfälld i går när Englafallet fick den mest tragiska av utgångar. Och  när det dessutum avslöjades att mannen i fråga även låg bakom mordet av Pernilla år 2000.

Det som oroar mest är väl ändå att det mest verkar vara slumpen som avslöjade. Hade bilen inte hamnat på bild kanske vedebörande gått fri och kunna planera ytterligare dåd.

SÅ sjukt och SÅ många som drabbas. Klart man först tänker på offren och deras anhöriga. Men även om man kan tro att Eklund kommer från någon annan planet så är det förstås så att han också har normala anhöriga som lider.

Arbetsdagen ska starta lite sent idag - ska ta far tor  till tandhygienisten - och anländer nog jobbet vid 10-tiden. Har dock hunnit snacka med Yvonne i Gällivare om Olles besök i slutet av april. Olle=Schmidt och EU-parlamentariker.

Lite småkul var dock detta på Migelles blogg som jag fick ett mailtips om. Svårt att hänga med i förändringarnas tid. Får ju erkänna att jag nästan varje gång oppositionen nämns hajar till - innan jag inser att det inte är vi - inte i rikspolitiken i alla fall.

På temat anfall är bästa försvar går ett par tre sossar ut med en artikel om fristående skolor. "Vi socialdemokrater har länge sett den fristående skolan som ett komplement..." Jo jag tackar jag. "Länge" är ju ett tolkningsbart begrepp men nog känns det ganska färskt att Ingrid Norberg och kompani med alla medel motarbetade etableringar. Artikeln försöker ge sken av att konflikten mellan kommunen och Nya läroverket skulle vara något som riksdag och regering rår för - men så är det förstås inte. Det är kommunen själv som bestämmer om fördelningen av de sk bibaspengarna.

För övrigt måste jag nog börja ta mig iväg nu - det är ett par decimeter snö ser det ut som - och flingorna faller än. Jag säger bara: VÄGRA SKOTTA! Det är faktiskt 14 april idag.


Intet nytt från fronten

Skrev nyss ett inlägg med rubriken Sur - men det verkar ha försvunnit ut i rymden. Nå lika bra det - men någon har haft sönder solariet här på jobbet. Jag hade tänkt mig att bättra på solbrännan.

Så kollade jag om Ögren blivit avsatt än - men där var intet nytt från
fronten. Såg jag möjligen en skylt med
"K-Ögren". Det var väl fyndigt isåfall.

Rivit mitt pass

Ja - detta pass som jag just bytt till ett nytt hamnde inte i någon byrålåda. Som alla dom andra tillsammans med alla gamla körkort. Fatta varför jag sparar sånt. Men nu rev jag det.

Och så har jag deklarerat. Får tillbak 8 000 kronor och då är det bäst att bara SMS:a in och godkänna - innan dom ångrar sig.

Två kassar till Myrorna har det också blivit - bäst att skynda iväg med dem innan jag ångrar mig - sånt har hänt förr.

Nu river jag vidare.

Fördel Gävle och Bollnäs

Riktigt trevligt årsmöte igår - min trettionde-någonting - första gången som tjänsteman var 1977 - och en gång har jag varit frånvarande - i mässling. Men sen var jag med något år tidigare också - började faktiskt min "länsförbundskarriär" som kassör i länsförbundet.

Men pillren suger - när jag efter inhandling kom hem vid 17-tiden så fick jag skärpa till mig för att ringa Gävle som sökt mig flera gånger under dagen - Anita. Och morbror Sture som ringt kvällen före medan jag sov. Nu fick jag prata med moster Gunilla och kusin Fia. Kul.

Vi tar på dom - oppo(s)itionen - men nog är det lite ojämt bland lagen när vi kan vara tredje största parti på 6,9% i
Sifo.


Av de utlovad fotona från årsmötet blir intet - för precis när jag skulle börja fota så överrumplade de mig med en 60-årsuppvaktning. Presentkort som räcker till många massager - och jag tror hon har Thaivarianten. Och blommor från några seniorer i Piteå.

46461-874

En alldeles förtjusande bukett - jag är mycket svar för tulpaner - som nu pryder in plats i röran i lägenheten.

En röra som jag ska ägna förmiddagen åt - nu är det både städ och flytt som gäller. Och att mana fram släng genen.

Det blir tolvkaffe hos mor och far. Sen en sväng till jobbet och lasta ur resten - tog en omgång i går.


FÖR morgonpigg

Kanske jag som är FÖR morgonpigg. Nu har i alla fall gästkrönikör Elin Nordén kommit ut på nätet. Det här är hennes andra krönika. Jämtlänning var hennes bakgrund som "norrlänning" enligt förra krönikan.

Inte NSD:s ledare väl väl detta tunga inlägg i regionfrågan - Gunnar Lassinantti.

Jag måste faktiskt erkänna att sossekongressen i haparanda är betydligt mer spännande än vårt årsmöte - vi är för sams vi.

Ett litet giftblått piller!

Efter att ha stupat på soffan i går kväll igen var jag tvungen att ge mig. Ett litet blått antiinflammatoriskt piller - och inte ens en medicintvivlare som jag kan förneka effekten. Frågan är väl bara vilka andra effekter eländet har?

Men nu är jag i alla fall uppstigen utan alltför mycket vånda - och har tagit ett till - och känner mig i hyfsat slag.

Tidningarna lättlästa idag - särskilt kuriren. Bara konstatera att Kuriren tappat halva sitt läsvärde i och med Östmans pensionering.

Att byta Östmans Noterat och Lördagsnoterat med en gästkrönikör som i sin första krönika kallades sig "norrlänning" är inget skäligt byte. Åtminstone inte kvalitetshöjande. Ni vet vi är - åtminstone jag - allergisk mot användandet av benämningen "norrlänning" - när hör ni stockholmare och skåningar buntas ihop till "svealänningar" och "götalänningar"?

Och får här konstatera att nättidningen är osedvanligt dåligt uppdaterad!!!

I NSD handlar det mycket om tuppfäktningen mellan Ögren och Bucht dvs sossarnas distriktskongress - både på ledar- och nyhetsplats.

För att inte tala om debattsidan där Gunnar Lassinantti sällar sig folkpartiets och moderaternas linje i regionfrågan och manar s-kongressen till omprövning.

Men tro inte att ens NSD har fått ut ledaren på nätet?

Ett och annat till skulle vara värt att  kommentera - tillexempel det faktum att chefredaktören på Kuiren påstår att varför det skrivit så mycket om vänstern och rättvisepartiet i den så kallade privatiseringsdebatten i Luleå beror på att dessa två partier varit mer aktiva än den andra sidan. Fast jag trodde att det tillhörde journalistikens grundpelare att kritiskt granska och sovra.

Nu ids jag då inte ens kolla om Mats Ehnboms krönika ligger ute.

För det är hög tid för mig att vattenbegjuta mig och klä mig. Måste om expen och hämta lite grejor innan jag drar till Hotell Nordkalotten för årsmöte.

Ska tömma bilderna från telefonen och ladda den så kan de måhända komma lite bilder ikväll.

Mest absurt?

Jag kan då fråga mig vilket som är mest absurt. Böterna eller de faktum att kommunen inte klarar att ge sina gamlingar ett anständigt omhändertagande.

Men bra om
Stålnacke och Nilsson nu skapar debatt. För jag har otaliga gånger frågat mig vart böterna tar vägen. Det rimliga vore ju att det klart och tydligt går till något som gynnar äldreomsorgen.

Man kan ju undra om det bara går direkt i svarta hålet?


Nu ska jag i alla fall åka ut till Hotell Nordkalotten och lämna lite grejor för morgondagen.


Bil sökte ägare

Var och fixade mitt trasiga halvljus häromdagen. Och då var det faktiskt en bil som sökte ägare.

46461-873

Den är än snyggare - fotografen klarade inte av att den kom upp till sin verkliga klass.

Kofta söker ägare!

En jättefin kofta - handvirkad kanhända - har nu legat länge här på vår klädhylla på jobbet. Den blev en räddare i nöden när snöstormen var som värst i onsdags och jag farit hit i min ofordrade vårkappa.

Så här ser den ut. Någon som känner igen den?

46461-871

46461-872

Riktigt fin är den - så är ägaren inte intresserad av den kan jag betala en slant för att behålla den. Varm och god trots håligheterna.

Jag gratulerar

Jag gratulerar mig själv idag på namnsdagen - Ylva. Föresten har jag passat på att ha min andra namnsdag medan jag varit på semester - Marianne.

Jag är lite fixerad vid namnsdagar. Det beror på att jag ända långt upp i vuxen ålder saknat namnsdag. Vare sig Ylva eller Marianne fanns. Det närmaste jag kom var på valborgsmässoafton då det var Mariana.

Även Ulf har namnsdag idag - och såna känner jag så många att jag inte törs nämna någon särskild. Men grattis alla i allafall.

Passar inte alls med alla dessa grattis för övergången till nästa ämne - försvunna Engla. Vi får verkligen hoppas att det får en snar lösning - det är väl tveksamt om vi längre kan hoppas på en positiv sådan. Själv får jag någon slags obehagskänsla att den nu anhållne är en alltför enkel lösning - vilket fick visst stöd när jag läste Leif GW och någon annan
förståsigpåare i SvD.

Och just i detta läge lyckats jag publicera detta inlägg - fast det inte var meningen. Fast kanske fanns det någon mening med det - det var faktiskt inte mycket i lokaltidningarna idag.

Möjligen kan jag fundera om Kurirens GB (Gustaf Blomberg) verkligen fått ackreditering att sitta av sossekongressen i Haparanda. Det brukar min själ inte var största möjliga öppenhet där?

Hör av mig vid fm-kaffet.

Smyger ut

Jag smyger försiktigt ut på bloggen efter att ha läst detta. Fast själv har jag hela tiden tyckt att det är en riktigt skön ventil. Fast nu har jag ju det inte som yrke - hur man nu kan ha det?

Jag menar när man hör och läser om sånt här - då behöver man ju åtminstone få skriva och peka på hur tokig världen är.

Och så¨få gråta ut när Plannja förlorade i kväll mot Solna. Jag inledde en sovkväll på soffan framför TV:n och blev påmind om att matchen sändes i 24:an.


Nu ska jag sova - det har blivit lite för många timmar jobb idag. Men efter årsmötet på lördag ska jag strama upp mina tre timmar per dag.


Mera besök

Så ramlade Jens in en sväng på eftermiddagen. Och inte hann han mer än lämna så kom ett ännu trevligare besök i form av Anne KJ.

Vi surrade på så hon höll på att missa tåget - men jag gjorde en utryckning med min snabba lilla Honda.

Och nu ska jag åka hem - fastän jag borde göra en del till.

Och jag ska köpa hårschampo - i morse fick jag tvätta håret med Palmolive två eller vilket märke det nu var. Brukar minsann alltid finnas någon liten hotellförpackning - men icke. Inte ens vanlig grönsåpa som kan duga - åtminstone mycket bättre än vanlig tvål.

Och
NSD:s nya nättidning får godkänt. Men varför inte insändarna på nätet? Eller är det jag som inte hittar dem?

Lunch

Så var jag redan framme vid lunch - och mycket hann bli ogjort. Herrbesök från Niemiholm - trevligt - men stal lite tid.

Många telefonsamtal - välkommen hem - tack för det.

Inte så mycket som händer - men jag gratulerar Norrskenets friskola.
Bengt Augustsson ny vd. Har aldrig själv direkt jobbat med/mot Bengt - men var helst jag dragit fram och hans namn har nämnts har det varit i lyriska ordalag.

Jag måste göra lite fler insatser på jobbet idag - men jag ska åka ut en sväng och koppla av med ltie annat. Hämta krafter.

Jag är fö ensam här - Totte är i Haparanda på kommunförbundet och Karin är ju sjuksskriven än.

Befogat förbud?

Nu har jag fått det bekräftat - min relativt nyinköpta TV har ingen avstäningsknapp. Hör och häpna!

Men Clas Ohlson som snabbt svarar på alla behov har naturligtvis en liten (fast ganska stor och klumpig) grej för 160 spänn som löser problemet.

Nu undrar jag (ekonomiskt som jag är, hi,hi) hur länge det tar innan jag tjänat tillbak de 160 kronorna och börjar generera vinster.

Uppdraget med blomvattning misslyckades - kusin Kerstin hade inte räknat med att hyresgästerna kunda ha sovmorgon så ytterdörren var låst.

Nå hon ringde när jag var hos mor så hon vet om att de törstiga plantorna får vänta till i eftermiddag. Nu ringde hon inte för oron för blommorna utanför att berätta att kusin Lars överraskat henne med att han skulle gifta sig idag - det var därför hon var nedbjuden.

Så inte nog med födelsdag - grattis till Buntam och Lasse som gifter sig idag.

Själv har jag hunnit med att ha besök av en trevlig ung man (född 48 tror jag) från arbetsförmedlingen.

Bara värmen?

Med risk för att jag tenderar att bara gnälla sjukdom så måste jag i alla fall konstatera att nu är jag tillbak på tura ett igen. Ont, ont och stelt och styvt - i hela kroppen. Alla rörelser går plågsamt långsamt - contra den mentala viljan.

Är det bara värmen som gör skillnad? Eller är man redan inne i selen med stress och tunga lyft?

Är det bara värmen som saknas borde väl någon liten kroppstajt rymddress kunna vara lösningen?

Det är klart när morgonen börjar med datastrul - inte mer än att den hängt sig vid någon automatisk uppdatering - så känner jag ju att axlarna nuddar öronen.

Tidningarna innehöll dock inte mycket att ilskna till för. Mest att roat le åt. Som den här tillexempel.
"Kommunal blandekonomi - det är bra för alla i Luleå". Tänka sig att två kommunalråd måste skriva detta år 2008 i en modern stad som Luleå. Vad var det han sa Rosengren - om sista sovjetstaten. För om kommunalråden kämpar för blandekonomi - vad är det då vi har idag.

Kan också le instämmande med Lars Ilshammars krönika. Ska glesbygdens vän nr 1 -Maud Olofsson blir den stom stänger servicestationen i Jäkkvik. Kravet att alla - även den minsta och där ingen efterfrågan finns - ska ha en mack för förnyelsebart bränsel - verkar ju vettlöst. Vad säger våra regionala c-kämpar?

Vettlöst härligt är det att NSD publicerar namn och bild på den tydligen notoriska kvinnomisshandlaren i Kalix. Den osrkivna gränsen brukar väl vara 2 års straff för publicering. Här var det lägre men helt rätt av NSD att publicera.

Jag kommer just på att jag inte läst mitt horoskop idag - får väl ta dagen som den kommer ändå.

Nu ska jag iväg och duscha blommor - sticklingar - hos kusin Kerstin. Som är hos kusin Lars i Umeå. Och honom gratulerar vi på 64 årsdagen idag.

Blir på expen på förmiddag - ska nog orka mina 3 timmar även om det känns tungt just nu. Och någon liten bloggrast kanske det kan bli.

Ten and out!

Fast jag hörde nog inte räkningen så långt. Bara somnade på soffan. Och vaknade med en fullständigt ledbruten och värkande kropp.

Vad är detta?

Blir det till att dra upp inomhusvärmen till plus 35 grader.

Kan det vara så enkelt?

Thai-tempo på bloggen

Lite Thai-tempo med bloggandet. Och med varandet överhuvudtaget. Fast på förmiddagen var jag rätt effektiv. Kom ikapp med både egna högar och rensade lite i Karins också. Inte kul att komma tillbak om allt är obearbetat.

Blev kvar till två - men sen var jag trött. Och upptäckte att jag inte hade någon plånbok och med det inga Icakort att handla med.

Skjutsade Thomas till Kvantum medan jag själv fixade en låda vitt papper från NKV - tillbak med Thomas. Och sen gjorde jag två bankbesök.

Inhandlade en mjölk till mor och far så de skulle ha till middagen. Hem och letade plånboken. Varför jag gömt en värdelös plånbok lite effektivt som mina gamla farmor gjorde då hon blivit "åderförkalkad" kan jag ju undra över. Men jag hittade den till slut.

Tillbak till stan och inhandlade - hem med varorna till föräldrarna. Gjorde bort att deklarera åt dom när jag ändå var där.

När jag kom hit kvart över sju var hyresvärdinnan Anki i snöskottarsvängen. Hade fixat min bro för hon trodde inte jag kommit hem än.

Lite utbyte om oönskade viktökningar (hennes var en baggis mot mina 6,2) och sjukdomar. Dessvärre konstaterade hon att mina symptom var samma som en som hon kände. Som kunde leva gott i Thailand men som satt i rullstol hemma i vårt klimat. Så illa ska det förhoppnignsvis inte bli för mig - men nog är den en väsenskillnad.

Nu ska jag fixa lite betalningar igen - Nederluleå Norra Trådgårdssällskap måtte ha den lägsta medlemsavgiften alla kategorier - 60 kronor för båda föräldrarna tillsammans.

Finns fegentligen örfärligt mycket "äckel" att kommentera - Arbogafallet och Engla bland annat - men jag avstår. Bara SÅ tragiskt men vidrigt äckligt exponerat av kvällspressen (fast det heter väl inte kvällspress längre?).

Och du då?

En sann optimist blev resultatet. För vilken det inte skulle skada med lite mer realism. Jodå - jag kan känna igen det.

Kolla du också! En riktig tidsoptimist är jag förstås som bara ids gå in och göra
denna test.


Nu har jag rensat ganska mycket. Posthögen på bordet återstår plus en sista genomgång av mailen så jag inte missat att svara på något. Har inte något riktigt skitsäkert system - inte för 14 dagars intervaller i alla fall.


Har hunnit ta en del telefonsamtal också.


+ 6.2!!!

Nädå - det var några grader kallt i morse. Det är vikten. På 18 dagar + 6,2. Är detta verkligen möjligt?
Fast jag jag kollvägt en gång till och då var det än värre.

Fast vad gör det - finns det som värre är. Nu tänker kommunen riva
Kläppenskolan - där vi gått i 3 generationer. Fader Yngve, undertecknad och sonen Jens

Var blev den av - försäljningen till Norrskenet? Det fanns en otäck ovilja att sälja till en fristående förskola - men nog måtte det väl vara bättre affär än att sälja den?

Så kanske man kan sluta ockra på de som har minst resurser. Maria Brömster Lundqvist  skräder  inte orden när funktionhindrade får betala högre pris mer kvadratmeter än övriga hyresgäster. Hur tänker ni egentligen, socialdemokrater?

Tack Maria - alltid PÅ när det gäller att försvara de som inte har så hög röst själva!

Nog fanns det ett och annat till att tycka till om - skulle gärna kommentera flera insändare i NSD - men det är så trist att de inte finns på nättidningen. Måste ge mig tid att ta en koll där om de verkligen inte ligger ute?

Men nu måste jag hinna göra några utbetalningar till för mor och fars räkning innan jag drar.

Hör av mig under förmiddagen.

Kyssäkta

I väntan på tidningarna kan jag meddela att elefantpussar är kyssäkta. Första maskinen semesterkläder tvättade och hängda.

Och den lilla gula som blev föremål för elefanten Jojs pussande fick åka i soporna,

Och vad jag längtar efter tidningarna,

För er som inte stuckit ut snoken än kan jag meddela att det drar småkallt och något vitt har pudrat asfalten lite lätt.

Som en ketchupflaska

Som en ketchupflaska känner jag mig igen - nu har jag matat in och matat in. Och mycket skulle jag vilja trycka ut - och försöker väl - men då blir det liksom tvärstopp - som i en igentorkad ketchupflaska. Allt eller intet - och än så länge är det i stort intet.

Ska bli skönt med vardag igen - där man kan ta in mycket - och pysa ut lagomt. Liksom i omgångar och må bra.

Och himla tack till alla ni som hört av er med anledning av min semester. Ska nog försöka beta av er en och en också - med tack.

Bäste minnet är från "pippiön" där en försäjlerska hade svårt att placera in mig i familjen. Pappa Jens 37, mamma Lotta 37, barnen 10 och 8. Men vem var då jag som enligt damen var cirkus 5 år äldre än mannen i familjen?

Och det finns andra skäl att åka tillbaka. Kan undra om det går att få remiss till Thailand. Har mått hur bra som helst - utan "meducin" - och promenerat och rört mig mycket.

Men nu kommer stelheten krypande. Kan hoppas att det bara är senaste dygnets resande - fast fan trot - det känns inte riktigt så.

Men nu ska jag försöka koppla bort allt som "måste" göras och bara sova.

Höres i morgon.

Som en nybörjare

Till och med bilkörningen kändes ovan. Ungefär som när man bytt till sommardäck - vilket jag inte gjort. lite glapp i ratten och lite ovant kändes det.

Anlände till Thomas här på expen vid halvtvåtiden och måste erkänna att jag är kvar än. Kuriren i datumföljd från och med den 25 mars tar sin lilla tid - även om det bara känns som en skummning. Och tur är det för alla brister som uppenbarats känns tillräckligt för ett begynnade magsår. Som föredetting har man ju ingen kanal...

NSD och PT fick gå i betydligt raskare takt.

Nu  är allt skummat och jag ska dra hem till mor och far och äta en försenad middag.

Sen får vi se vad kvällen erbjuder. Måste nog ta tag i mailboxen som jag bara bestått med en ockulärbesiktning.

Ständig sol..

Mycket skulle kunna sägas. Hur underbart bra det än varit så - Äntligen hemma!

Där stod dom - personalen på Kallax och undrade hur det kändes att komma hem.. Och inte kunde ändå vara trösterikare i snöblasket och kylan än vetskapen att ständig sol ger öken!

Och medan jag varit borta har jag varit med om att ha 13 rätt på tipset vilket inbringade för min del dryga 400 kronor. Skatteåterbäringen motsvarade mer än förväntningarna. Utdelning från Telia Sonera - ett par hundralappar. Min Saint paula har knopp för första gången sen den inköptes för flera år sen. Och även övriga blommor verkar ha uppskattat min frånvaro.

Vad kan jag mer begära? Möjligen att mor och far har några kalla mandelpotatisar, kaviar och knäckebröd.

Sen drar jag till jobbet i eftermidag - men det är bara inofficiellt. Börjar jobba i morgon.