Sveket?

Ganska förutsägbart - att media skulle fokusera på det vi inte fått istället för att glädja  åt det vi fått. En uppräkning med 62 procent av anslaget jämfört med förra planperioden nämns inte vad jag kan se i Kurirens artikel.

Och om NSD:s staplar stämmer - där Norrbotten har näst minsta anslag per innevånare efter denna gigantiska uppräkning - då undrar jag om inte Karin Åström borde gå hem och titta hur det såg ut under s-regeringen förra mandatperioden?

Inte riktigt förutsägbart - men glädjande - att både Peter Roslund och Karl Petersen är så balanserade i sina uttalanden. Lorentz Anderssons katastrof är hos Petersen ett genombrott!

Ester har namnsdag - och min namnsdagshälsning går till Esther Persson-Eriksson.

För övrigt tror jag bestämt att min (FP-Norrbottens) revisor Anja fyller år idag - GRATTIS!

Bucht får nobben - Luleå arbetarkommun har tydligen bestämt sig för valberedningens förslag. E-kopian sidan 10. Men bilden ljuger något - jag tror inte det är från sossemötet - för bestämt är det våran Erik Lundström som syns i bakgrunden?

Noterar att Mästarnas Mästare (nästan) Thomas Johansson har något gemensamt - höjdskräck.

Skitbra - sa min bänkgranne Stefan igår - när jag visade på de rödgrönas ras. Den enda slutssats jag drar är att det svänger snabbt. Och så kan jag undra hur MP:s siffror ska påverkas när konsekvenserna av deras politik nu börjar skönjas. Inte minst vad det kommer att kosta oss norrbottningar!

Nu ser jag framemot en riktigt vanlig arbetsdag på jobbet - och sen besök hos far som jag inte besökt sen i söndags.

Godmorgon

Godmorgon hälsar jag från Sånga-Säby. Jag är färdig att gå till frukost så jag har varit uppe en stund. Läst lokaltidningarna på nätet. Bättre än att bara ha webtidningen - faktiskt. Man får iaf ett grepp över vad som hänt hemma. Även om jag inte kan zoomfunktionen än så när jag zoomat in får jag gå ur och börja om.

Forsberg vet jag till nöds vem det är - Robert. NSD skriver på ledarplats att det är trist slut för Forsberg och HARR - den senare har jag ingen aning om vem det är - och iddes inte läsa brödtexten. Ådemo har bytt parti - Disa tror jag det kan vara. Det bytet handlar väl om pest eller kolera - till eller från v eller s.

Nu ska jag ta mig en sväng in på FB också. Sen frukost. Sen styrelsemöte till 14.30. Taxi in till cityterminalen. Buss till Arland och flyg hem 17.55.

Vad säger Frank?

"Sundström i centertopp" - hur okunniga får rubriksättare vara? Mycket samarbete med centern både inom och utom alliansen. Men denna tandemkörning högtst upp på listan kommer nog vare sig Frank eller Jens att gilla.Inget för morgonpigga

2010-03-29

Web- och E-tidningar inget för morgonpigga. Inget ute på nätet fast klockan närmare sig halvfem. Papperstidningen i lådan kvart i fyra - där är det banne mig ordning.

Stora lokala nyheten idag är att Börje Lööw petats - och inte en placering - utan ned till 6:e plats. Ska bli spännande att höra vad som ligger bakom det? Dock finns inget med i någon av de web-tidningar som skulle bli så alerta med NYHETERNA?

Själv inser jag att pappagenerna börjar få grepp om mig. Gruvarsamt att packa för Stockholm. Borta bra - men Sunderbyn bäst.

Möjligen får ni nöja er med reklam här på min blogg de närmaste två dagarna. Det lutar åt att bärbara får stanna hemma.


Vem tar första steget?

Vem tar första steget? Och börjar ta betalt för att läsa E-tidningen. kommer NSD och Kuriren ha olika priser möjligen?

Sen kväll - efter en riktigt trevlig folkpartihelg, Noterar att i morgon går min  annonsfria bloggprfenumration ut. Har inte bestämt om det är värt 500 kronor(år att slippa annonser.

Jag har inte heller bestämt mig för om jag tar med den bärbara till Stockholm och SV-sammanträdet i morgon och på tisdag. Ganska gott om besökardatorer på Sånga-Säby. Tillräckligt för att stå i kontakt med Thomas och Johan - tror jag. Och andra må slippa mig några dagar.

Klockan ringer 03.30!


Snöiga Älvsbyn

Inte snöstorm kanske - men det verkar ha kommit en del. Yrsnö och traktorer ute. Kan hoppas att det inte stör flygtrafiken eftersom vi väntar på två tjejer från Stockholm. Landar 10.45 hoppas jag.

Hör av mig ikväll. Här är annars allt lugnt och trevligt.

Dagen efter

Oj vilken födelsedag - med massor av hälsningar på FB. Och presenter utanför dörren när jag kom hem. Och blommor på jobbet också föresten. Och "gomiddag" hos kusin Kerstin. Tack, tack alla!

Hoppas att Anita i Gävle får en lika bra födelsedag som jag hade. Grattis!!

Inte mycket att ojas eller yvas över i lokaltidningarna idag. Fast sanningen är att jag inte riktigt har tid. Älvsbyn med årsmötet och Valskola väntar nu lördag och söndag. Och eftersom jag sen ska till Stockholm måndag och tisdag krävs en del för att klara logistiken med far och annat.

Så det kan bli lite glest med inlägg ett tag nu. Nu ska jag njuta av Dacapo medan jag försöker få mig hel, ren och så vacker som möjligt!

Intagliga 5 procent

 Det rör sig faktiskt inte om mer än cirka 5 procent enheter - Novus kan vi bortse från - de missade totalt i EU-valet.

Rätt hoppfullt! Och skönt att SD ligger under spärren.

Ett rejält kalas

http://www.ratsit.se/BC/Search.aspx där får man all sanning. Det är 391 personer som liksom jag fyller 62 idag. Vilket rejält kalas vi skulle kunna ha.

Blev inspirerad att kolla då Birgitta Tornberg noterate att jag och Lena Carlsson Lundbäck har samma födelsedatum. Nå 26 mars - inte året. Så fyller man år på samma dag som en OS-medaljör. Visst var hon det? Annars får jag väl köra med samma födelsedag men en som är gift med en OS-medaljör. I glansen ska jag med iaf.

Gunnar Emanuel..

Gunnar Emanuel Sträng - en särskilt plats i mitt hjärta - för han firade sin namnsdag på min födelsedag. Fanns nog en tid då jag var glad att inte vara född pojk - med risk för tilltalsnamnet E. Men nu tycker jag det är riktigt vackert. Två partivänner med namnet har jag - Sewon Ekberg med tilltalsnamnet E - och bästa kollegan i Blekinge - E Norén.

För övrigt är det inte särskilt ovanligt -
enligt Ratsit handlar det om 20 810 personer med förnamnet Emanuel.

Själv är jag lycklig att vakna upp till ännu en dag - även om livet är lite slitigt just nu. Trösten är att ständig sol ger öken!

Inser att 97:an inte är någon säker väg - nu blev den här gossen stannad innan han hann till Sunderbyn - men ibland undrar man hur det är ställt med en del medtrafikanter.

Synd tycker jag om marknadsknallarna som blivit förvisade till Södra hamnen - går väl an på sommaren. Ingen länk men E-kopian - A6.

Och Jens har tur - och hamnar på debattsidan - och inte Fria Ord - vilket innebär att mor kan länka till en mycket bra artikel - innehållet alltså - om enrumsvård. Trodde jag i min enfald - A3. Men på Kampanjbloggen kan du läsa motionen i sin helhet. För övrigt ett fint foto av sonen - skulle vilja veta fotograf?

Känner hur tiden krymper idag - massor som ska hinnas med innan bilen ska vara packad för Älvsbyn. Riktmärket är 18.00 - då ska jag vara färdig för att inmundigaen födelsedagsmiddag jag är inviterad till. Före det ska jag hinna till far. Och så allt före...

Och tro det eller ej - denna morgon då jag skulle inhösta folkets jubel och gratulationer på FB - då ligger det nere för underhåll!

Jens i morgon - jag på måndag

Jens i morgon - jag på måndag - och massor med andra som flyger på Arlanda. Vi ska bilda en grupp på FB för att strejken ska vara över i och med idag.

Fast det är nog bra för oss konsumenter att de små bolagen håller på sitt så det inte bli stora monopol med den prisbild det brukar utveckla. En balans gång så att man också sorterar ut oseriösa.

Köpa mig fri?

Frågan är nu om jag ska fortsätta köpa mig fri från reklam på bloggen? 500 spänn för ett år. Ökar eller minskar läsvärdet med reklamen?

Bebåda

Marie Bebådelsedag idag - jungfru Marie - fast jag trodde Jesu moder hette Maria med A i slutet - men E kanske blev A då hon inte var jungfru längre?

För mig har dagen bebådat att jag fyller år i morgon! Några stycken!

Det går undan i Kirunapolitiken må jag säga - 2 Kipare till MP - samma dag som man ratades vid årsmötet. Ingen länk så klart - men än kan du surfa gratis på E-kopian.

Idag rekommenderas Per Granlund på Fria Ord - som webtidningen tagit bort från sin meny - fy fy! Men Ekopian i B-bilagan. En hylling till monarkin!

Hyllar baskettjejerna gör vi idag - fortsatt avancemang mot en semifinalplats!! Och Skellefteå utjämnade till 2-2 - men så less jag blir att det är 7 matcher. Är det klokt det?

Ingen nyhet - att männen dominerar - här är det kommunerna som redovisas. Litge överskottsinformation som jag hittade när jag försökte analyser NSD:s webtidning. Det har med betydligt fler artiklr än Kurirens Webtidning - men hur urvalet sker är för mig en gåta.

Nåväl - det har varit en tuff vecka med för mycket jobb och idella insatser - och ändå bara en bråkdel av hur jag orkade förr. Idag ska bli en 3 timmars dag - hoppas jag.

För övrigt har min personvalskampanj gått åt h-vete. Jag hade räknat med att stå på baksidan av valsedeln. "Vg vänd" till exempel. Tror det skulle funnits massor med oneliners på det temat. Förvisso hamnade jag sist - men 30:e plats är trots allt på framsidan.

Nu en sväng på FB och sen i duschen.

Lycka

Härligt att baskettjejerna får en chans till - nu tar vi dom...Lycka..

Knappast lycka att köra omkring i Sunderbyn en timme innan jag kunde landa hemma. Kommer nu inte ihåg ordet för det - men man hade skrapat Kråkbergsvägen från is och snö när jag kom hem - stor vall ned mot gården.

Men nu är jag hemma iaf.


Sårbart samarbete?

Dagen efter är E-kopiorna av tidningarna idag - både NSD och Kuriren kör tisdagens tidningar. Och ingen förklaring vad jag kunnat se?


Uret - inte sig likt?

Fritz Olsson uret flyttat (snyft) och det är sig inte riktigt likt. Men får väl ta en ockulär besiktning på plats någon dag.

Själv har jag först varit ute en ärendetur på stan - minnestelegram bland annat. Man är i den åldern att det blir många såna - nu en partikamrat och en sista hälsning från oss i Folkpartiet Luleå.

Sen har jag hunnit ut till far och hälsa på. Men han hade varit ute i 1½ timme och sov så himla skönt.

Nu lite smått och gott i väntan på nomineringsmöte. Och tårta ska det ätas där.

Trend i tiden

Pratshow - ovsett de heter KGB eller någonting annat - ligger i tiden. Men visst är det fantastiskt att KG Bergström drar fullt hus varje gång. Och att han därmed dokumenterar hur många "märkvärdiga" norrbottningar vi egentligen har. Kurirens Nilsén rescenserar.

Framgång värd att notera är att ungdomarnas gruppboende nu fått maxhyra. Kanske också dags att granska hyrorna på äldreboenden - fars hyra för en ganska påver standard ligger i klass med de mest attraktiva bostadsområden i stan. Övriga taxor är dock privärda - och värt att notera. Papperskopia/E-kopia A4 och A5.

Gabriel har namnsdag idag - förutom ängeln så gratulerar jag kusinbarnet "Gabbe" i Koskullskulle. Grattis!

Konsumentvägledare från hela landet på plats i Luleå. Och idag lär det få träffa Nyamko Sabuni om jag är rätt informerad. A 12.

Och även idag får läsarna sryka på foten - inga Fria Ord? Det kanske är som Herbert Tingstens dotter Jill Klackenberg skrev - det finns inga publicister mer bara controllers och ekonomer som ser till att tidningarna fylls av det som säljer bäst?

"Kirunapartist blir miljöpartist" basunerar NSD ut på ettan. Men någon täckning i texten för det finns inte vad jag kan se - på två genomläsningar. Men spännande nu när det börjar sippra ut vad som hände bakom de stängda dörrarna då Hultbro blev ny ordförande för Kirunapartiet.

Och Åke Bergbäck presenterar sina "arvingar" - idag i NSD,

Nu är det dax alldeles strax att ge sig in i duschen - och sen ut i den 15 gradiga kylan.Här varé förnyelse

Hopp i hej - här var det minsann förnyelse. Kul för Åke att ha ett sånt kompetent gäng att lämna över till. Och resten på listan går inte av för hackor heller - vet jag.

Efter den 15 april ska jag blogga lite oftar också - just nu speedar livet alldeles för fort.

Milen sliter

Det tar på med milen - 50 tor sätter sina spår - även om jag bara vara passagerare. Vaknade inte förrän klockan 6 så det blir blogg i all hast. Ambitionen är jobbet klockan 9. Efter helgens vedermödor respektive 15 april ska det bli väsenligt mindre jobb - då ska ytterligare ett morgonpass inrutas - med motion.

17 miljoner hos kronofogden gör mig nyfiken - i något fall ges en bakgrundsförklaring - men långt ifrån i alla. Varför har till exempel Leif Thomas Tillberg en skuld på över 12 miljoner kronor? Det är naturligtvis intressant att veta om det handlar om olyckliga omständigheter - vilket kan vara mycket - eller ett medvetet brottsligt beteende?

Annars en artikel som har allt - mittuppslaget med Sunderbyn i mitt hjärta. Ja den hette kanske inte riktigt så - men handlar om Sunderbyn i allmänhet och SSK i synnerhet. Klubben som blir 100 år om 17 år - vill till att man håller sig pigg och kan bidra till jubileumsskriften. De gamla kämparna faller ju undan en efter en.

Gerd och Gerda har namnsdag - jag niger och gratulerar - och spropå gårdagens kommentar här på bloggen - grattis oavsett stavning.

Grattis får Yvonne Stålnacke på Fria Ord i dag - för sin klarsyn i energipolitiken. Men snåla Kuriren missunnar oss att läsa det på nätet och länka - liksom NSD alltid gjort. Men E-kopian B5 gäller.

För övrigt hittar jag ingen av artiklarna på webtidningen - E-kopa som gäller över hela linjen.

Nu måste jag rusa vidare - tvätthängning helt nödvändig.

Två förlorare

Det var två förlorare som drog från Gällivare. Fel, fel - vi var vinnare när vi åkte från Gällivare (gtack för ett trevligt möte). Men i Lansjärv föll Johans Linköping - och någonstans nedanför Överkalix åkte Skellefteå på pumpen.

Nu har jag läst lite mail och inser att dagen i morgon kan fyllas hur mycket som helst.

Vem avslöjade vad?

he - i värsta kvällstidningsrubrik kör Kurirens web med avslöjandet om misstänkt förskingring hos Luleå hockey. Och då kan man läsa att NSD:s hockey blogg visst vetat om det - men inte släppt det. Lite surt sa NSD..

Men bekymrad kan man bli när det sägs att Jidström funderat på att anmäla - och NSD:s hockeyblogg har vetat om det men inte skrivit. Upp i dagern med skiten!

En stilla undran i spåren av ganska många förskingringar runt om - finns det inget ärligt folk att engagera?

Nu bär det av mot Gällivare.

Kommunen mest i galen tunna

2010-03-22, 06.25

Jaha - så kommer dom igen - kommunens "renhållningsarbetae" och påstår att vi stoppar saker i galen tunna, Med ganska gott samvete för sopsortering - inte 100 procent men ändå - så blir jag vansinnig när jag ser hur sopbilen kastar avfallet från gröna tunnan i absolut samma fack som det från bruna tunnan. Och så har man mage som i den
här reportaget tala om att du och jag sorterar fel - vi sätter matrester i den gröna tunnan. Sila mygg och svälja kameler - annat kan inte sägas.

Jag kan för lite i ärendet för att säga om det är rätt  att släppa lite extra kvadratmeter till Nåidenchefen. Våran Nisses uttalande i Kuriren förra veckan var utmärkt - det handlar om att alla måste behandlas lika och det ska upplevas rättvist. "Svartbyggena" på Kallaxhalvön måste ju vädra morgonluft! Nu när byggnadsnämndens ordförande verkar ha en egen (??) utredning och mätning mellan au och nämnd?????

Och på Kurirens ledarsida tronar "Pastor Forsberg" - trejde gången jag bläddrar förbi bilden av Robert Forsberg  klickar det till att bilden är pastorlik - och skolan i Kalix skulle nog onekligen behöva lite connection med högre makter.

Ni noterar väl det nya med datum och tid högst upp - på begäran. Fast jag undrar om jag inte var fel ute med datum i förra inlägget?

Är det fler än jag som insett att dagen "produktionen" startar direkt hemma på morgonen nu. Vem lämnar obesvarade mail oavsett det är jobb eller privat. Klart man svarar på direkten. Ekorrhjulet går därmed fortare och fortare?! 

Dagens gladisar

2010-03-23, 05.45


Härligt med USA, Obama och
sjukvårdsreformen. Äntligen i mål om jag förstår rätt.

Till morgonens gladisar hör också vädret - minus 14 och klart. Gällivare gäller ikväll och resvädret ser ut att bli bra.

Glad att få gratulera alla som heter Kennet(h) och Kent idag.

Jag åter kommer om dagens surisar - åtminstone om "sopisen".

Alerta webtidningar?

Ohoj - nu skulle webtidningarna ägna sig åt att vara alerta och alltid ha senaste nytt. Nu när man skulle slippa rensa gamla nyheter osv.

Inte blev det så alls. Så till exempel har centern fastställt sina listor igår. Och jag är då nyfiken på om det blev Carola Lidén som täppte igen platsen efter Christina Simonsson. Jag spekulerade ju i det då hon annars lite omotiverat deltog vid en presskonferens med Frank.

Guldspadar till höger och vänster

Guldspadar både till höger och vänster - både Expressen och SvD hade dessa rubriker. Och de ska väl till vulkanutbrott för att flytta ned såna rubriker.

Annars har jag vaknat till en strålande morgon här i Bärigårn. Gjode ett försök klockan 7 att hämta DN till Kerstin men den hade inte kommit. Jag tror bestämt att det är så att du inte får DN på söndagar även fast du är prenumerant. Tänk så de tillåts behandla oss som bor utanför tullarna.

För att återgå till den strålande morgonen så är det minus 14. Snön gnistrar - och den är riktigt vit - under ett generöst solsken från en klarblå himmel. Som gjort för allt utom det jag ska göra - åka till Övertorneå på möte.

Och i hockeykvälet blev det tvärtom resultat mot förra omgången i de flesta matcherna. Det brukar bli så - ibland har det kommit för mig att det nog är uppgjort för att det ska bli tillräckligt många matcher - och sista matchen avgör?

Nu startar allvaret med dusch.
Mysmorgon

Inte hämtat tidningarna förrän klockan 7. Och Lisa kom upp först - helt mot ordningen.

Har ätit en sen och god frukost med bland annat omelett med vb och höglandsskinka - basturökt. Mums.

Datorerna har varit upptagna hela morgonen - stationära har genomgått defrematering - hette det så? Och stått och tuggat i timmar. Lite snabbare har den blivit - men det är nog som kabeltv-gubbarna säger - signalerna hit är inte helt okej. In "kontakter" ska bytas.

Nu ska vi dra till och hämta Anke - sen lämnar jag på Arcus. Så får vi se om det är jag eller mormor som ska hämta upp vid 17-tiden. En sväng på jobbet däreemellan blir det för min del.

minus 3 och lite snö som singlar ner.


Skakar i grundvalarna

Nog skakar väl tilltron till rättsamhället nu - att man inte ens gjort en analys av det man trodde var benrester efter en mördad. Liksom lite sanslöst.

På en positivare nivå skakar det också - Skellefteå tvålade till gamla mästarna. Nu håller vi tummar och tår för att Skellefteå blir det nya mästarna.

Nu mot jobbet med riktigt glada "steg".

Nöden har egen lag

Inga tidningar idag. Sällan händer det att logistiken för kommunplogen och våran egen plogare funkar. Så nu hade kommunplogen lagt upp en rejäl vall - som tidningsbudet tydligen inte vågade trotsa.

Så nu har jag läst E-kopiorna i både
NSD och Kuriren - tack för att ni hade dem utlagda redan före klockan 5.

Om jag bara kunde lära mig en vettig inzoomning så skulle jag nog kunna tänka mig detta som alternativ. Ganska läckert att bara klicka fram bläddringen. Och att se alla annonser.

Rätt "läckert" också att se Fria Ord idag - Yvonne Stålnacke och "metallpojkarna" toppar med sitt kärnkraftsutspel - och "våningen" under kommer så distriktsordförande Karin Åström (hon som slog ut Yvonne i ordförandestriden) tillsammans med Lööwet och MP-Annika och hävdar att kärnkraften inte behövs. Kan undra hur ärlig Börje är i denna sin uppfattning? Har nog uppfattat honom som lite av "metallare".

Och den enes "död" ..mamman och pappan till Bryssel och mormor har kräksjuka - så idag ska jag hämta Sara och Lisa på skolan klockan 13. En bra garant att det inte blir "övertid".

Men innebär också att jag måste ta ett röj här på morgonen - så att det syns var flickorna dräller sina prylar.

Makrofag och Taenia - vilka kompisar!

Aftonbladet visar upp vilka kompisar vi tar med oss hem från solsemestern - uppförstorade nästan som modern konst. Och vilka namn sen - Makrofager..Men jag kan undra om det överlever 23 grader minus - dagens notering. Här skulle enligt natten väderrapporter dock snöa och blåsa? Det kommer väl.

I brist på länkmöjlighet rekommenderas starkt A3 - Kurirens E- eller papperstidning. Maria A M (härligt given signatur - MAM) har noterat att en av landstinget anställd läkare - Malmelöv vid Björkskatans vårdcentral - har gett uttryck för: "I sitt yrke som läkare vill han helst inte komma i kontakt med preventivmedelsrådgivning, aborter eller könssjukdomar, eftersom det enligt hans tro förknippas med synd" (Ur tidningen Extra). Borde vara grund för att skiljas från sin tjänst som läkare

I Kuriren kan vi läsa att norrbottningarna inte är lika rojalistiska som övriga Sverige - inte samma yra inför bröllopet. Fast det har väl att göra med att vi får ta en yra i taget - först snöyran och sen..På jobbet är ställning 2-2 om bröllopet!

Hur ställningen är inom S-Luleå efter Yvonnes utspel vet jag inte - i den mån MP kan anses vara en del av ledningen så står iaf annika på andra sidan om ett mycket djupt dike. Inte med i webtidningen - ge er in i e-kopian så hittar ni det.

I Kuriren är dagens citat av Göran Hägglund (KD): "Tänk om det inte fanns valrörelser - vad vore då livets mening?" Får man säga så när man är gudelig?

Hej svejs - nu väntar duschen!

Fejkat?

Den här undersökningen - om att Smedjan skulle vara den trevligaste gallerian måste ju vara fejkad/köpt. Tråkigare ställe svårt att hitta. Fast å andra sidan vet jag inte vilken som är bättre - gallerior är inte min grej.

Bodens galleri har jag än aldrig varit in i - men det kommer.

Ikväll vann "I skuggan av Tingsten" över John Blund - dock nafsar den senare mig i ögonlocken nu.

Sitter och skriver i halvmörker - kan undra om det blir mycket galet.

Godnatt!

Plus en

Så det vi det vi fan av kylan. Jämfört med igår är det plus en minusgrad = minus 25 goda kalla grader.

Idag saknar jag nätversionen av Kurirens Fria Ord extra mycket. Någon som fattar varför man anpassat sig till NSD:s modell att inte ha dem med? Trångt i cyberrymden borde de väl inte vara? Allt nog - idag hade jag velat länka till en riktigt bra insändare med rubriken "Sahlin har tagit djävulen i båten" av KD:s Katarina Ekström. Hon gör upp med kommunist-ohly på ett förträffligt sätt.
Men E-tidningen sidan B5 - håll tillgodo. Ska bli spännande att se om länken leder dirket till rätt sida?

Noterar att Centern i Boden må vara bra på jämställdhet - ungefär lika många män som kvinnor. Grattis! Något sämre dock på enkel matematik "Det blev 17 namn och könsfördelningen blev åtta-sju" säger gruppledaren Roger Bohman. På rubriken "Sex kvinnor och sex män på Centerlistan i Boden" finns inget med Kurirens sökmotor - googlade fram lilla snutten som finns under länken. "Bocken" i räkneboken finner ni på sidan A19.

Och moderaterna i Luleå har väl gjort förvalrörelsens "pudel" - och helt frångått provvalsresultatet. Något som tidigare varit heligt. Dock bara konstatera att resultatet blev bra - en grupp med mångsidig kompetens. Grattis!

Något som inte är bra är sökmotorer i allmänhet och Kurirens i synnerhet - när jag söker på rubriken "Ett steg tillbaka för (M)än" som är papperstidningens rubrik om moderaternas lista hittar jag 36 objekt - men inte det rätta?

Den tid jag avsatt för att reflektera på FB och blogg är nu slut!

Ja se dessa sökmotorer

Nädå -jag hittade inte artikeln med Frank och Carola med Kurirens sökmotor heller. Men inspirerade av framgången med NSD sökte jag på motsvarande artikel där "Nytt program när C satsar" - klicka och se vad jag fann.

Jag "fann" något annat också - inte heller i NSD citerades Carola. Kan hända att hon var där mer som ersättare för Christina Simonsson som hoppade av. Centern har väl inte hunnit fylla det hålet än - under helgen kan jag tro!

Grattis Hebbe!

Idag gratulerar vi Herbert och Gilbert. Någon med det senare namnet känner jag nog inte?

Fast gratulationen satte sig nästan i halsen när jag läste om
en död och flera skadade i Umeå. Och i Ersboda där min kusin Lars bor. Nu är han en glad och lugn pensionär som knappast rör sig i baseballträsällskap. Men alltid lite extra otäckt när våldet kryper nära släkt och vänner.

Folkpartiet (och centern och KD) förväntas kanske tacka för det berättigande som Kurirens ledare ger oss idag. Vi ska vara tillräckligt uppkäftiga för föra Moderaterna bort från en ibland överdriven försiktighet. Och slutsatsen är  att på så sätt är det bra att alliansen inte bara består av ett parti. Tja - vad säger man? Tänker iaf på när Adehlson - var det 1985? -  var riktigt säker på att göra Sverige till en tvåpartistat. Minns massmötet i Skandinavium - var det väl?

Om jag nu får utgå från att Centern presenterade även program för landstinget - eftersom Carola var med - så kan jag ju undra hur han tänkte - Jackie Bortz. Som ger Carola "hela" fyra rader på slutet? Irriterande - men jag får hänvisa till Kurirens E-tidning - sidan A9. För visst inte kan jag länka till den? 

Moderaterna i Boden har VERKLIGEN lyckats i provvalet - om det verkligen är sant att de har 60 procents deltagande i provvalet. Så högt valdeltagande brukar det inte vara i något parti?? Jag har dock hört en annan nivå på deltagandet??  MEN SÅ SURT - artikeln som är nästan en helsida i papperstidningen finns inte i nättidningen - E-tidningen sidan10.

MEN STOPP OCH BELÄGG: jag hittar den med sökmotorn - härligt NSD!

Landstinget är fantastiskt - i annonsbladet för Kiruna får vi veta att det är två begivenheter idag i Kiruna där landstinget är involverad i båda. Dels hur Närsjukvården ska utvecklas - och dels hur Storregionen ska avvecklas (det senare är möjligen inte landstingets definition av det mötet) - avskedstal av Jan-Åke Björklund. Med en halvtimmes skild starttid.

Apropå Åsas avhopp och Carola helt i skuggan av Frank Nilsson kan jag inte låta bli att notera att jag i vissa sammanhang är glad att kvinnor lyser med sin frånvaro. SD listan domineras av män!

Nu måste jag kolla om jag kanske kan hitta Kuriren artiklar också med sökmotorn. Dom verkar ju ta över både dåliga och bra saker av varann - kanske?

Klockan 10 ska jag anlända jobbet - senast - men idag blir det bara 2 timmar.


Ursäkta - mitt namn är ÖhRlund?

Pinsamt Kuriren - nog borde ni väl känna till namnet på er egen sportjournalist - eller tom sportchef kanske?

Ursäkta mitt namn är
ÖhRlund - ingenting annat!

Hemkommen från Korpis - har coolat ned vid datorn. Nu börjar spöktimmen - dax att skynda att sova.

Ett gott val

Ny personalchef i Luleå - Ann- Christine Nilsson - ett gott val tror jag. Ingen inställsam typ och  vann sig i längden.

Måste hitta Åsa?

Jag har en länk till Åsa - som bara hette Wikström på den tiden. Den funkar inte - kommer till någon moderatcentralblogg där olika personer flimrar förbi.

Här är iaf länken till
artikeln om Åsas avhopp - Kurirens nättidning som verkligen skulle bara PÅ har äntligen fått med nyheten. Lite orättvis är jag kanske har inte hunnit vara in på förmiddagen. Dock var den ingen nyhet klockan 6.

Själv har jag varit till far och sammanträffat där med kusin Kerstin. Vi fixade kaffe i hans egen bostad. Dom är generösa även med att bjuda på kaffe på Ingridshem - men vi tyckte det var kul att fika hemma hos honom.

Nu tillbak på jobbet en stund. Ska faktiskt lägga mig och vila ett slag innan resan mot Korpilombolo. Den blir förhoppningsvis också vilsam då jag inte behöver köra.

Också roligt

På Camillas blogg var det ju också riktigt - närigsministern - trots kommentaren av sign. Retsticka så fattade jag inte. Men när han nu upprepade sig på Stefan Tornbergs blogg så föll myntet ned även för mig.


"Mögligheternas län"

Riktigt rolig tryckfelsgrej som Stefan Tornberg presenterar på sin blogg. Jag kan intyga att även Folkpartiet har bättre visioner än detta. Sossarnas "Mögligheternas län".

Nu dusch!

Arvidsjaur på kartan

Så hamnade Arvidsjaur på Sverigekartan i ett mindre smickrande sammanhang. Hörde det faktiskt på nyheterna någon gång  natt. Och visst  låter det -  nederländsk militär i slagsmål med ortsbefolkningen. Bilden av "grönklädda" män med k-pist kommer automatiskt - och det är väl det som är meningen.

Också Boden placerar sig på kartan - om än mer den lokala. Åsa Ågren Wikström hoppar av med motiveringen "Mitt kön ses som ett problem" - och visst var vi en och annan som höjde på ögonbrynen då Olle Lindström beklagade att man inte lyckats engagera fler kvinnor - samtidigt som man puttade Åsa till 6:e plats och "nykomlingen" Johan till 2:a plats? Eftersom detta sker med hänvisning till provvalet är det naturligtvis intressant för berörda medlemmar och presumtiva väljare i Boden att få veta lite mer om det - valdeltagande till exempel. Närmare den artikeln än att länka till Kurirens nättidning - där kopian av papperstidningens etta finns - kommer jag inte.

Kuriren har för övrigt gjort mitt bloggarliv väldigt mycket tråkigare. Idag skulle jag tillexempel önskat länka till den insändare som Rose.Marie Sandelius har "Kent Ögren ångar på i sedvanlig överlägsen stil". Konklusionen är att Kent kritiserar andra för att uttala sig om barnens placering - för de vet ingenting - vilket han också tillskriver sig själv men vilket inte hindrar honom att ånga på. Kopian av papperstidningen här också - sidan B3.

För övrigt kan ju ni nättidningsläsare passa på att läsa NSD:s insändare - i kopian av papperstidningen - vilket ni inte kunnat tidigare. Men snart är det väl tänkt att vi/ni ska få börja betala för det? Undrar om folk i gemen har förstått det?

Annars är det bara att njuta av 24 grader minus. Verkar kunna bli strålande sol. En rätt vanlig arbetsdag för mig - om än nedslaget på jobbet blir kort - då jag ska till Korpilombolo ikväll.

Mellanlandning

Har mellanlandat på jobbet - dock inte för att jobba i någon större utsträckning. Toaletten ni vet. Jag har varit till min kompis och inhämtat två omgångar skrivelser för Försäkringskassan - när jag nu ska hinna skriva dessa överklagningar.

Och med sjukersättning (tidigare sjukpension) verkar man inte vilja ha särskilt bråttom. Två månader på oss att överklaga - för att få ett slutgiltigt beslut som förhoppningsvis går att överklaga till länsrätten?

Nu ska jag dra och hälsa på far - så jag är hemma tjugo i fem då min datadoktor förväntas sitta på buss mot arlanda och möjligen har tid att ge mig lite goda råd.


Strategiskt rätt!

Förstod väl det - att det var strategiskt rätt att inte kolla resultatet mellan Luleå Hockey och Timrå. Alltså 0-1 och tydligen inte efter förlängning - för då hade det räckt.

Nu blir det tomt en period utan slutspel - även för oss som inte är riktiga freak.

Mina muskler är på vandring tillbaka till viloläget - en smärtsam period. Panodil och viloläge bäst. Man brukar säga att det finns en mening med allt - skulle tro att det inte skadar helheten om jag är helledig en helg. Och prylarna som ligger slängda lite överallt lär ligga kvar.

Två saker blir det - åtminstone en - jag ska besöka far.

Nu ska jag se om det hänt något i världen.

Säger bara "pargarantin".

Så klart ska inte gamlingar tvingas till "skilsmässa" på sin ålders höst. En pargaranti MÅSTE införas. 

Abrupt slut mot akut

Jätetrevlig kväll på Musikomat - från 20.00 och till stängning. Tre damer promenerqde därefter genom hela stan och upp till "Biskopen" - där kvällen fick ett abrupt slut för min del. Klev fel och golv och tak bytte plats - i vilken ordning dock osäkert. Slog mig i pannan - inte blodigt och inga synliga skador. Dock propsade vakterna på ambulans då det pås tod att jag varit borta några sekunder. Och det tror jag också - för alla detaljer fån sjukhuset är fullständigt klara ända till jag kom hem 03.30 - men själva smällen i pannan minns jag inte - lite chock tror jag.

Ser att rubriken är som hämtad från På spåret.

Allt nog att jag inte skrivit något tidigare idag beror på att jag inte kan sitta. Får stå i en snedlutad posé mot datorn. Uppenbarligen så slet jag upp min gamla ryggskada.

Nu ska snart kusin Kerstin komma och ta mig till stan och bilen.


Ändra namnsdagslängden

Idag har Viktoria namnsdag. Stavat precis så. Men nin prinsessa stavar det Victoria - Sara Vicktoria - och det gör kronprinsessan också. Dags att ändra namnsdagslängden?

BYGG NU! och Bygg banan Nu! är det föga fantasieggande rubrikerna på samma sak - Norrbotniabanan. Även om man verkar ha samarbetat fram en skiftning av rubrikerna på nättidningen. På Kurirens etta förklarar Armi att det ju är ovanligt att tidningar samarbetar - som man har gjort här med en stor sifoundersökning. Vanligen konkurrerar man - skriver hon. Men här har man till och med samarbetat inte bara med NSD utan med tidningarna i "regionen". Och vilken region kan jag undra?

Det behövs bara en poäng på lördag för att Luleå hockey ska gå till slutspel säger de på TV just nu. Med den inställningen blir det nog storstryk på lördag.

Hur jag ska fungera idag vet jag inte. Somnade upprepade gånger när jag läste tidningarna. Försökte med nyckelknepet. Vila med en nyckeknippa i handen och när du dusar till och och du väcks av att knippan rasslar iväg ska man vara utvilad. Pyttsan!

Dusch med kallt vatten kanske?

Uppdatera Salming!

Skulle inte någon kunna ta och uppdatera Salming. Som ambassadör för Norrländska Samlingspartiet - eller vad det nu hette är det ju lite pinsamt att han inte ens vet att sjukhusen i Luleå och Boden stängde för mer än 10 år sen.

Det här kan man läsa i en Salming artikeln från Expressen häromdagen:

"Tillgången till sjukvård går inte att jämföra med den i södra Sverige. Min 82-åriga mamma, som själv jobbat hårt som sjuksköterska under hela sitt yrkesliv, tvingas åka 30 mil för att gå på sjukhuset i Boden eller Luleå. 30 mil! Det är inte konstigt att många gamla drar sig för att gå till doktorn i tid, med alla risker det för med sig. Ändå hotas den lilla sjukvård som finns kvar av ständiga sparbeting."


Kan undra hur ofta han besöker mamma Karin i Kiruna egentligen??

Själv ska jag nu packa ihop och dra mot Arvidsjaur - via Ingridshem.

"Kontanter är kung"

Smått full i skratt blir jag - så typiskt konservativt - "Cash is king". Istället för att fundera hur snabba på korthantering - så GB inte svälter ihjäl i matkön där 100 ska betala med kort - så pläderar han för en återgång till sedlar och mynt. Och istället för att underlätta för att asylsökanden ska få id-handlingar - så tas dessa problem till intäkt för mer av kontanter. Och slutklämmen måste vara hämtad från Joakim von Anka "..får den sköna känsla som bara prasslande sedlar och klirrande mynt kan ge."

Och Connys - KD - mamma är "insnöad" - tråkigt. Men riktigt bra iaf att kommunen via Sven Rosendahl rakt av tar på sig skulden att de missat i upphandlingen. Inget skyllande på enreprenörer eller andra. Rakryggat!!

Här snöar det också nu - och jag måste åka till far. Igår upptäcktes det att han hade sänka - 160!! Feber 39,4 rapporterades igårkväll. Hoppas ni bara antibiotikan biter så han slipper åka in för intravenöst. Sen får vi väl börja diskutera med läkarna och vad han drabbas v?

Fanns mycket mer i tidningarna - men nu måste jag åka.

Försovning!

Bara så ni vet - försovning - med minst en timme. Blir till att komma sent och gå tidigt. Men flexsaldot räcker väl. Och fylls det på med Arvidsjaur.

Salming - sanningsvittne?

Kan undra vilken kompetens det bottnar i att man nu använder Salming som sanningsvittne för storregion. Fast nu handlar det inte bara om storregion nu ska det vara superregion. "Hela Sverige skulle tjäna på en superregion i norr" säger Salming i Expressen. Återfinns på Kurirens ledarsida som "citatet/Onsdag".

Vedertagen praxis att anställda får ta hem spillolja från SSAB. Det har förekommit under lång tid hävdar facket och drar SSAB inför arbetsdomstol. SSAB i sin tur hävdar att det är stöld och har avskedat två arbetstagare. Det är ju inte första gången som anställda stjäl på SSAB - ska bli intressant att följa hur arbetsdomstolen bedömer detta?

Fortsatt anpassning till sammanslagning - nu har även Kuriren plockat bort sin insändarsida från nättidningen - kolla menyn till vänster - "Debatt" saknas. Trist för en bloggare som brukar länka ut material i Sverige och världen. Annars kul med "kopiorna" av papperstidningarna - och tänk att NSD och Kuriren kommit på innovationen exakt samtidigt - och med exakt samma upplägg?

Erland är alltid medialt intressant - nu sågar han Maud Olofsson och tar hem ettan plus lika mycket utrymme som Maud får i övrigt. Märklig nyhetsbedömning kan jag tycka. Man glömmer dessutom att Erland lämnade centern för att han blev sur - mycket sur - när han inte fick bli gruppledare efter Lennart Lindström. Han ville bli inkvoterad istället för Camilla Hansen.

Byggnadsnämnden i Luleå gillar inte vackra redskapsskjul - syskonen Hedströms ekonomibyggnad måste rivas. FP och M reserverade sig - vilket nog får anses klokt. Även om de inte krävdes byggndslov har ju ett klokt byggnadsnämndskontor bett att få se hur man tänkt sig. Kuriren A6 - läs på "kopian" så länge den är gratis.

Och har du byggt svart så ska du akta dig för elden - flera svartbyggen på Kallaxhalvön avslöjade efter brand. Kuriren A 15.

Sista örena skrapas ihop - 340 miljoner 50-öringar värdelösa. Alltså det måste väl handla om 170 kalla miljoner?

Det snöar idag.

Och var är kopian

Nu har nättidningen - som ska vara SÅ aktuell - hunnit ikapp Kurirens papperstidning. http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5291522 presenteras.

Men var är kopian av papperstidningen som utlovas.

Sen tycker jag det är en osedvanligt dum idé att jag ska betala för att kolla i nätkopian när jag har och betalar för papperstidningen. Den lilla servicen borde banne mig ingå - så pass dyrt det är att prenumerera.2010-03-09, 07.05

"Björnparkeringen"

Vet ni vad parkeringen vid sjukhuset - den som ligger på höger sida av vägen - mot akuten - vid järnvägsspåret kallas?

"Björnparkeringen"! Skönt man inte är ensam med påstådd björnfobi.

Nu har jag googlat på Kurirens insändare - och de finns inte där heller?


2010-03-09, 06.35


Fel förnyelse

Men trot eller ej - nu finns inte Debatt längre på nättidningen. Blir nyfiken att jämföra och sen om jag hittar fler "fel".

I pluskorgen för Kuriren visavi NSD har varit att de publicerat insändarna även på nättidningen - nu verkar borttagande av detta ingå i "förnyelsen".

Får hoppas att det bara är ett misstag?

Skulle kommentera "Ögren hierarkimetod" och "Bocken som trädgårdsmästare...?" - båda om Ögrens inblandning i placeringen av Frida Stenbergs barn.

Och nog kan jag undra vad Ögren har för skäl att ge sig in i den debatten?? Samtidigt som han fördömer och ifrågasätter andras rätt att engagera sig FÖR barnens placering hos släkten tar han själv ställning FÖR att myndighetsutövningen ska vara den rätta.

Så nog har man rätt att undra - kan inte bara vara att han vill visa vilken tupp - Petersen eller Ögren - som står högst på dyngkasen? Vilket jag fick ett mail om häromdagen.

Sverige+Albanien=Sant!

Hör på TV att Albanien och Sverige i stort sett är de enda länder där det är tillåtet att tala i mobiltelefon - utan handsfreee - samtidigt som man kör bil.

Jag har två saker att erkänna - det händer att jag gör det. Och jag inser att uppmärksamheten och reaktionsförmågan sänks väsentligt.

Idag var det inga vårvindar - 8 grader kallt.Precis som det ska vara när det ska bli sommar. Tinar på dagen och fryser bort på natten.

Återkommer.


2010-03-09, 06.04

Faller på plats

Nu hittad jag Kerstin Anttilas artikel också. Är det någon som inte vill ändra på detta - att män är starkt överrepresenterade när det gäller våld mot kvinnor och barn.

Själv har jag lagt sista handen vid förberedelserna inför dagens förtroendeuppdrag (idag är jag alltså helledig från jobbet) med styrelsen för Kalix Folkhögskola. Ögnat handlingarna en gång till - uppdatering. Fiffigt nog är sammanträdet förlagt till Sunderby Folkhögskolan.

Gissa vem som har närmast idag?

Pensionerna

Hittade äntligen länk till artikeln om pensionsförlorarna

Måhända hittar jag Kerstin Anttilas utmärkta artikel om våld mot kvinnor. Sett ur ett genusperspektiv.2010-03-08, 07.20

Jag ler trött

Jag ler - trött - när jag läser Kurirens gäst på ledarsidan - Anna Renneus. Jag roar mig med att gissa hennes ålder - och banne mig slår jag inte huvudet på spiken - 28 - www.ratsit.se.

Hur många kvinnor/flickor har jag inte mött genom livet - som vid 18 ofta är medvetna om de strukturer som håller tillbak kvinnor. Samma kvinnor - vid 28 - ser ofta inga problem - det här löser vi själva i vårt förhållande. Inte sällan - utan snarare oftast - senare i livet - vid 38+ så inser de att bristande jämställdhet inte är något privat problem utan ett samhällsproblem.

Löneglapp, usla pensioner och våld mot kvinnor (Kerstin Anttila i NSD - ej länkbar) - exemplen kan mångfaldigas. Läs själva - och läs med öppna sinnen.

Enligt 2008 års siffror är det 153 000 män som bara har garantipension - cirka  7 200 brutto i månaden. Mer än fyrfaldigt fler - dryga 650 000 tusen kvinnor tvingas leva på detta.

"Kanske det är dags att sluta prata om det kvinnliga könet som det misskrediterade i alla lägen" skriver Renneus. I motsats till Renneus tror jag inte det hjälper kvinnliga fattigpensionärer, underbetalda kvinnor i vården eller kvinnor som misshandlas och lever under hot och förtryck!

Men vi ska också komma ihåg att män i mångt och mycket också "stryps" av gamla strukturer.

Idag skänker jag en tacksamhetens tanke till alla kvinnor som gått före och banat väg. Vi fortsätter kampen!

2010-03-08, 06.40


Aldrig fullärd?

Förvisso lär man aldrig bli fullärd - men för mig är det en absurd tanke att jag skulle gå på kurs och lära mig mysa och gosa. Hur i friden ska det gå till med okända kursdeltagare.

Fast jag kanske har en alldelses egen variant av vad mys och gos är?

Nu bär det iväg mot Älvsbyn.

Brink - vad kul!

Ja det var väl kul - att Brink fick vinna Vasaloppet. Alltid kul när det kommer någon ur underläge.

Jens har passerat Hökberg - och kul - och ur underläge - utan alls något långlopp i år. Både Råneå och Andörjan frös ju bort. Hoppas bara att han har vett att kliva ur om det blir för tungt.

Och nu har nog Gunnar Andrén landat - kul det också - även om det rör sig om landning på Kallax.

Stockholmsredigering

Blev lite orolig - hade jag gått omkring på jorden och inte vetat att däck på båtar stavades "deck" som det står i rubriken. Men uppenbarligen har det varit någon söderkis som redigerare och rubriksättare.


Steget efter

Idag är båda lokaltidningarna steget efter - ingen av dem av uppdaterat något den 7. Och ingen av dem redovisar hur streckstriden konkret ser ut nu - då Luleå hockey förlorade mor Djurgården?

En lång natts färd mot dag

FÖR lång middagsvila - och ett litet break med vakenhet - och sen har jag sovit till klockan 6. Känns som om det är något djäkelskap i kroppen - kanske samma lilla "bassilusk" som far har?

Törs knappt tänka vad kusin Kerstin ska tycka när hon vaknar - det toksnöar nämligen. Stora lapphandskar.

Men vädret i Sälen och hela vägen mot Mora verkar vara ok. Minus 11 vid start - minus 5 efter halva sträckan och plus 1 i mål. Fast det där plus 1 är väl för eliten måhända?

Nu ska jag läsa lite nättidningar får vi se om jag återkommer.

Det är okej

Det är okej - 7,2 är väl valresultet? Det är liksom golvet att stå på när man ger sig ut i valrörelsen. Målet är att det ska bli bättre - mycket bättre.

Även det så kallade gapet mellan blocken känns övervinnerligt - det svänger fort. den här gången åt fel håll - men nästa gång åt andra håller.

Gnistrande vit snö och strålande sol från en klarblå himmel som strålar ner över kulturnbyggnaderna runt om kring här - vad kan man mer begära?

Haveri

Morgonen präglas av haveri - modemet till bärbara har gett upp. Fick ett brev från Telia om uppdatering och gjorde som gott jag kunde - men det svarade Error. Och igårkväll när jag kom hem från kusinprat så kände den inte av USB-modemet. Till att ta kvittot i näven och uppsöka butiken. Har lovat far att följa Jens i fädrens spår via datorn.

En far som för övrigt var lite kräksjuk i går - dock inte vanlig kräksjuka? Men lite piggare i går kväll - och blodvärde, leverstatus och sänkan var i princip helt perfekta?

Perfekt valfråga RUT - hur kan vänsterblocket göra sånt självmål? Ohly som till och med trodde att han spelat fotboll med Nacka Skoglund (skratt). Både RUT och ROT behövs - läs Kjell Hjelms artikel.

Vad Kent Ögren har för mål med att engagera sig så hårt i ett fall där han säger sig inte veta något. Och där han kritiserar andra för att tycka - när de inte heller vet något - kan man bara spekulera i. Och det gör man ju?? Att man discvalificerat släkten som fosterhem blir nästan än mer förunderligt när Kent tar till brösttoner för att försvara det? Och bildinformationen talar om vem kvinnan på bilden är Elisabeth Lax, landstingets kulturchef. Får erkänna att hon var okänd för mig.

Vem som har namnsdag vet jag inte för jag har lämnat tidningarna till kusin Kerstin. Och det är inte lika kul att sitta "på kammaren" och hamra på datorn som det är att sitta vid köksbordet och kunna njuta av utemiljön. Så det blir kanske mer städ än blogg och FB idag.

Ska ringa och höra hur det är med fadern - så blir det besök senare idag om inget akut. Akut måste jag till Phonehouse med modemet.

Leva som man lär?

Ja herregud - det är inte lätt att leva som man lär. Och då menar jag det verkligen seriöst. Att också du och jag säkert har problem med det ibland.

Men det får ju vara någon måtta med falskheten. Hur i friden kan 
Lars Ohly  lägga upp rumpan på det här sättet - med dottern tidigare i privat skola - och nu sonen. Nu fattas det bara att han anlitat någon "Piga eller Dräng" också?

Är på jobbet fortfarande - ska snart åka. Till far - som hade kräkts inatt. Men blodvärde på 127 är väl bra. Och sänkan 7 - och leverprovet  helt utan anmärkning. Börjar undra hur det står till med diagnosen??

Äkta vara..?

Kan det verkligen finnas så här många "godingar" i lilla Jutis. Eller fuskar dom och importerar? Tack Gerd och Kerstin som skickat mig kalendern.

"Fuskar" - eller hur ska jag tolka att "överskådlig" tid nu definieras till 3-4 år. Distriktssköterskemottagningarna i politiska känsliga områden blir kvar under "överskådlig" tid - vilket idag sägs vara 3-4 år. Jag tror vi ska snegla på ett annat datum i september - VALDAGEN - fram till dess kommer Ögren & co tala om överskådlig tid. Men sen då...?

Fortfarande fel och malplacerat med Fria Ord - insändarsidan - bland kultur och sport. Byte av bilaga från A till B ska lugna och stilla skälen - inte öka på adrenalinhalten som insändarsidan understundom tenderar att bidra till. Fel har också Martin Bucht - distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet - inte NYA här inte. Det är absolut inte inkonsekvent att ha olika åldersgränser för att inhandla alkohol på systembolaget och att bli serverad på krogen. I det första fallet finns inga som helst restriktioner hur du ska handskas med spriten - medan utskänkning av "giftet" på restaurang är omgärdat med mängder av regler för att minimera skadorna. De flesta normalbegåvade människor vet detta och tar det till sig - utom de som tycker att det är en frihet värd namnet att få supa ihjäl sig.

Men visst handlar det också i stor utsträckning till attityder till drickandet - finns det något matlagningsprogram - till och med för vanlig husmanskost - där det inte diskuteras vilket vin som ska serveras?

Malplacerat kan man tycke - med Luleå hockey precis på strecket - 69 poäng mot Modos 68 - strax nedanför strecket. Det blir spännande - tänk om det inte blir slutspel? Vad ska då tidningarna fylla sina sidor med??

Och inte är det en bra väg att tvinga folk att inte röka. Men på vissa ställen är det helt nödvändigt för att skydda andra. Till exempel när röken går rakt in i ett ventilationssystem. Då är det rätt makalöst med en ordförande för supporterföreningen som säger att det är "Fjantigt och dumt"

Det ser ljust ut - ute. Vet inte om det ser lika ljust ut för mig att  hinna allt på dagens agenda. Men skam den som ger sig - bara sätta igång och bita i.


Lekkamrat...?

Inte så lyckat med Abbotts nya lekkamrat tydligen - med två noll i baken?

Själv har jag varit till far. Han satt framför TV:n och var riktigt trött. Anette hade haft sin hund med sig idag - så far hade tillbringat hela eftermiddagen i samlingssalen.

Men sen kom han upp - fil och flingor och en rejäl limpmacka. Kommer nog att sova gott.

Ordningen återställd

Tidningar idag - även gårdagens vilket kändes överflödigt.

Något överflöd på nattpersonal är det inte på "mitt" äldreboende Ingridshem heller - 2 nattpersonal på 41 boende i 3 plan - under 10 timmar.
Sundsbacken som artikeln handlar om har ungefär lika - 5 boende mindre men 1 våningsplan mer.
Faktiskt en av de saker jag reagerat negativt på. Men det verkar funka hos oss iaf. Med filosofin att gamlingarna ska vara så aktiva på dagarna att de sover på natten. Knäckfrågan är väl om de verkligen får ut extra personal när det behövs?

Har inte Kuriren fattat fel här? Blev lite glad igår när jag hörde radion räkna upp landsting som fick kritik av BO - och då var Norrbotten inte med. Och läser man den här artikeln så får då jag iaf för mig att BD landstinget gör precis som BO vill. Det är inte så mycket som vårat landsting gör rätt så om dom gör det ska det "hyllas".

Formellt rätt har uppenbarligen moderaterna gjort. Provvalet här i länet har tydligen också granskats efter en anmälan av Staffan Eriksson. Har jag missat det som nyhet - eller är inget skrivet om det? Staffan är förstås besviken efter att han röstats bort av det yngre gardet - men den här anmälan gällde ju riksdagsvalet??

Han var ju gammal redan då - på våran folkracetid - "Länsman". Trodde nog att han var pensionerad polis - men det var väl kul att han får heta "Länsman" i förnamn. Själv skulle jag inte kommit ihåg vare sig för eller efternamn - men "Länsman" kom jag ihåg. Sid A21.

Adrian och Adriana gratuleras på namnsdagen.

Faktiskt är RUT-avdraget inte tvingande - så visst skadar det sossarnas trovärdighet att man glatt utnyttjar "pigavdraget" - som det hette när Ulla Ölvebro argumenterade. Skulle vara kul att veta vilka lokala företrädare som också nyttjar det?? Lyssnar på debatt i ämnet på TV.

Med glada steg mot jobbet!

Tornberg - dagens "bajsare"

Även om det är i ett vällovligt syfte - men upprapningen av Vänsterns 5 sämsta för landsbygden måste koras till dagens bajsare. Lägg till detta inlägget nedanför - om 10- i topp för landsbygden blir det ju rena vinterkräksjukan.

Men jag gillar dig ändå Stefan!

Puss BUMS och LYCKA.

Det var av misstag som LYCKA står med versaler. Men det är kvällens tema så det är väl okej. Pussen till BUMS kommer för att det var plogat när jag kom hem. Trodde jag iaf skulle vara tvungen att röja vid soptunnorna och postlådorna. Men BUMS hade fixat det PUSS!

Och LYCKA det är att hälsa på far på Ingridshem. Och inse att bättre än så här kan ingen gamling ha det. Har bestämt att jag ska bli "prattant" på Ingridshem minst en halvdag i veckan när jag blir pensionär (snart?).

Dagen tråkiga budskap är att en av våra genuina Sunderbyprofiler lämnat oss. Runo Wikström har avlidit. Jag fick någon hint om  han hade någon svår sjukdom - men kunde inte tro - eller ville inte - förstå att han skulle lämna oss så snart. Han hade haft så mycket kvar att ge!! Men måhända möts vi i en annan dimension?

Jag tror inte far skulle misstycka - eller rättare sagt vet jag det - om jag berättar att igår när jag frågade om jag skulle ha med mig något idag - så svarade han; tre hundar. Och när jag frågade vilka så namngav han två - och så en "dolp" (valp).

Vi fick inga tidningar i morse - och de har inte kommit under dagen heller. Förmodligen var det så att kommunens plogning av Kråkbergsvägen hade uteblivit - den kom efter klockan 7 - så att ingen på den vägen fick några?

Natti!

GRRR, MORR...

Inga tidningar på morgonen - var ut klockan 5 och halvsex för säkerhetsskull ifall han skulle passerat medan jag var på toa. Nu har det druvut snö så jag kommer att se spåren även om jag råkar missa när han passerar.

Denna dag hade behövt börja bättre - revision för länet - alltid lite pirrigt och högtidligt - när man ska lägga året bakom sig och förhoppningsvis få dela glädjen över beviljad ansvarsfrihet.

Det blåser - för att inte säga stormar - och det verkar öka så transportsätt kanske måste övervägas.

iaf kanske det inte hinns med något bloggande på morgonen.

Sorgeliga saker..

Sorgeliga saker hända...nu tar man ned skylten för Fritz Olsson. Vissa utav oss har ju varit och fyndat nostalgismycken på rean - upp till 70 procent.

Väckning via facebook funkade inte - har väl inga vänner förstås. Men Alf - från övre lappmarkens finnbygder - han ringde kvart i åtta. Så jag hann piggna på mig innan styrelsemötet.

Nu nyheter och åter till drömmarnas värld.

Hänger med?

Hallå - det gör jag tydligen inte alls. Morgonens inlägg - Hänger med - var opublicerat. Vilken dag - snodde en femma som inte var min. Tryckte "klar" när apparaten frågade efter koden.

När jag kom tillbak till jobbet saknade jag kassen med mat - och var helt övertygad om att jag glömt den på affären. Men den fanns faktiskt i bilen.

Jag vet liksom inte riktigt var jag befinner mig. Och när jag duschade i morse började jag fundera om jag tvättat håret - så det fick en extra duvning - jag tror jag tvättat det minuterna före. Fast det kanske är ganska normalt att inte komma ihåg sånt som autopiloten gör.

Rut, Rot och PRO

De rödgröna lovar att avskaffa RUT om de får makten. Det beskedet tackar en allianspolitike särskilt för. Lite lustigt blir det när PRO säger inte ha någon åsikt i frågan. Någonstans lär det ha stått att man motiverat det med att man inte heller haft någon uppfattning om ROT.

Fast om man är mer än en intre(S)se organisation borde man förstå att RUT har stor betydelse för deras medlemmar - vilket ROT kanske inte har på samma sätt.

Hänger med

Vissa frågor har en begägenhet att bita sig fast - hur många gånger var inte jag med om att formera yttranden om - eller snarare mot - storregioner. Ska bli en valfråga 2010 - och 2014 - men si då - 2014 får nog regionfrågan klara sig själv - då är inte jag med - iaf inte i hetluften.

Hit till Santorini hängde jag med en gång - med båt från Kreta - utan att veta att det var åsneritt i en MYCKET brant stentrappa alternativt åka i en linbana vars korgar sett sina bästa dagar för att nå bussen för den vidare färden på ön. En skräckupplevelse för en höjdrädd Ylva.

Och dom verkar hänga med - Rädda Vården. I sista skälvande sekunderna lämnades en ansökan in. Nu sätter valmyndigheten upp en varningstriangel vid partinamnet vilket innebär att ansökan är under behandling. Reglerna har mjukats upp i kanterna faktiskt - numer har man tydligen 3 veckor på sig att komplettera - även med namn om man inte lämnat in 100.

Kriminalvården - dom verkar då inte hänga med -  drogerna flödar på anstalterna. Men i Haparanda tycker Jan Wallin att det är konstiga uppgifter. Ja så länge man vägrar se problemet lär man ju inte kunna göra något åt det.

Lusten finns att hänga på låset för ej utlösta biljetter för torsdagens föreställning. Rätt fantastiskt med två totalt slutsålda föreställningar med Fredrik Lindström. Roffes rescension smakar mera. Får höra vad vår egen kulturkonsument Thomas tyckte om föreställingen.

Trot eller ej - nu börjar det toksnöa igen - men varning som utfärdades i går - första klass eller inte verkar larvigt - det var långt ifrån vad vi mäktar med om det är tvunget.

Nu väntar duschen - lite snö måste jag hinna skjuta undan.

Margit och jag

Margit och jag - vi tycker och känner precis likadant. "Fulare" än så är det inte att vi deltar i opinionsbildningen FÖR barnen och FÖR far- och morföräldrarnas rätt.

Men notera; debatten har tystnat!!!

I min fars familj var dom 7 syskon - två utav dom växte upp i samma fosterfamilj. Övriga var separerade hela uppväxten  - i olika fosterfamiljer spridda geografiskt - till de i vuxen ålder åter fick kontakt med varandra. Inga barn ska behöva ha det så.

Nu har jag skottat lite snö - precis lagomt. Och ska dra mot jobbet.

Sandström - saknad av ingen.

Sandström saknas - läser jag på Kurirens meny. Och mina tankar far förstås till Allan. Känner inte Allan personligen men väl hans trevliga bror och fru.

Nu handlade rubriken om Janne Sandström i Luleå hockey - i denna jämförese saknad av ingen.

Men natti!

Kan inte förneka - lite misskött blir bloggen - och FB också. Tror på något sätt att jag hört av mig på något av ställena- men oftast inte någon av dem konstaterar jag när kvällen är liden. Såg att jag hade ett par kommentarer men orkar inte kolla in dem - inte ikväll.

Godnatt!!


Äckelfaktor

Ja det är en viss äckelfaktor över att folk inte duschar ordentligt innan de kliver ner i den gemensamma bassängen. Och det är MYCKET vanligt.

Banne mig - det toksnöar igen.

Snöar det så finns vi

Hittade ingen OS-kanal på morgonen - slut i rutan. Men lite repriser från 5-milen och bronset sitter väl inte helt fel.

Så har det snöat i södra Sverige och Skatteverket har vaknat och berättar nu att snöskottning omfattas av avdraget för hushållsnära tjänster. Påstår i sin information att det är så ovanligt att det kommer så mycket snö. Möjligen i Stockholm och söderöver - men inte här.

Och den senste tillskottet i partihimlen - Rädda vården - sägs ha fått tillräckligt med namn för att registrera sig. Ska bli spännande att se vilka som vill vara med och kämpa där? Vi har ett internt skämt om att partisekreteraren kanske kommer att heta "Gripsten".

Artikeln om "Lika skola överallt" gläder ett gammalt ombudsmannahjärta. Kolla bakgrunden "världsbäst på kunskap" - och framför sitter ministern för forskning och högskola. Kan undra om det är slumpen - eller om Thomas eller Johan får ta åt sig äran?

Ska inleda dagen klockan 9 med lite idellt arbete utom tjänst - revision Afasiföreningen. Sen blir det jobb som vanligt - från 10 cirka.. Tänk att idag spräcker vi ytterligare en månad av 2010.


Vem hon stungit haver?

Och så far självste landstingsrådet ut som ett bi mot Helen Doktare. Kastar sig över ett kommunalärende som jag har svårt att se hans koppling till? Och hon får verkligen veta vem hon stungit haver!

Också han - liksom Eva Bergström- räds folkopinionen. Namninsamlingen på FB kallar Ögren för hetsjakt. Och noterar i sitt inlägg att "just i den här typen av frågor är det alltid de som företräder myndigheterna som är satta i underläge". 
 
"Men stackars myndigheter - måste vi kanske inrätta något organ som kan ta tillvara er rätt mot enskilda människor - att dom gör något så farligt som att ansluta sig till en grupp som tycker lika på FB måste ju stoppas på något sätt. Det var bättre förr när allmänheten använde blyertpenna och papper - det tog liksom lite längre tid - så att vi stackars myndigheter hann verkställa våra beslut i lugn och ro utan störande människor som tycker annorlunda".

Om jag ska återgå till att vara seriös så ger jag Kent rätt på ett sätt. Det är oftast inte lätt för oss som står på fel sida om sekretessen att skapa oss en helt rättvisande bild i enskilda fall. Men i det här fallet finns en faktor som gör att jag kan ta ställning - barnens samlade släkt har en annan uppfattning än socialen.

Hur skulle du själv vilja ha det om några barn i släkten skulle placeras - är det släktens eller socialas uppfattning som ska väga tyngst? En släkt som vad jag förstår på alla sätt lever upp till den norm även myndigheterna anser normal. Själv imponeras jag av en släkt - som trots omständigheterna gemensamt verkar kunna se till barnens bästa.

Och frågan är vilket alternativ Kent Ögren och Eva Bergström förordar - att alla vi som tycker annorlunda än sociala i frågan ska tiga?? "Kentokrati"

Själv har jag inte skrivit på - därför att jag kanske inte delar alla säj och påståenden som förekommer i debatten - men i sak delar jag FB-gruppens uppfattning - vi måste tro att en samlad och enig släkt vill barnens bästa.