Arvidsjaur på kartan

Så hamnade Arvidsjaur på Sverigekartan i ett mindre smickrande sammanhang. Hörde det faktiskt på nyheterna någon gång  natt. Och visst  låter det -  nederländsk militär i slagsmål med ortsbefolkningen. Bilden av "grönklädda" män med k-pist kommer automatiskt - och det är väl det som är meningen.

Också Boden placerar sig på kartan - om än mer den lokala. Åsa Ågren Wikström hoppar av med motiveringen "Mitt kön ses som ett problem" - och visst var vi en och annan som höjde på ögonbrynen då Olle Lindström beklagade att man inte lyckats engagera fler kvinnor - samtidigt som man puttade Åsa till 6:e plats och "nykomlingen" Johan till 2:a plats? Eftersom detta sker med hänvisning till provvalet är det naturligtvis intressant för berörda medlemmar och presumtiva väljare i Boden att få veta lite mer om det - valdeltagande till exempel. Närmare den artikeln än att länka till Kurirens nättidning - där kopian av papperstidningens etta finns - kommer jag inte.

Kuriren har för övrigt gjort mitt bloggarliv väldigt mycket tråkigare. Idag skulle jag tillexempel önskat länka till den insändare som Rose.Marie Sandelius har "Kent Ögren ångar på i sedvanlig överlägsen stil". Konklusionen är att Kent kritiserar andra för att uttala sig om barnens placering - för de vet ingenting - vilket han också tillskriver sig själv men vilket inte hindrar honom att ånga på. Kopian av papperstidningen här också - sidan B3.

För övrigt kan ju ni nättidningsläsare passa på att läsa NSD:s insändare - i kopian av papperstidningen - vilket ni inte kunnat tidigare. Men snart är det väl tänkt att vi/ni ska få börja betala för det? Undrar om folk i gemen har förstått det?

Annars är det bara att njuta av 24 grader minus. Verkar kunna bli strålande sol. En rätt vanlig arbetsdag för mig - om än nedslaget på jobbet blir kort - då jag ska till Korpilombolo ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback