Takdropp

2010-10-18, kl. 06.15

Tio över fem - med endast 40 minuters fördröjning kom jag upp idag. Såg oroväckande halkigt ut men visade sig vara takdropp och blött i snön.

Teorin om att snön ska försvinna, backen vara mjuk - så att vi hinner märka ut vägen för plogning verkar stämma.
 
Kuriren huvudnyhet idag är sjukförsäkringen som behandlas både på
ledarplats och nyhetsplats. Lustigt hur ministerns uttalande om att granska med förstoringsglas uppfattats olika. Förstoringsglas är ju synonymt med "lupp" - och om han istället sagt att reformen ska granskas med lupp så hade nog tolkningen blivit en annan. Precis som skrivs i Kurirens ledare så är det ju sossarna som sjösatte principerna om utförsäkring - men det får inte heller vara något försvar för att inte åtgärda de brister som onekligen finns i systemet.

Mycket är missuppfattningar - att utförsäkring och inskrivning hos AF skulle innebära obligatoriskt arbete. Fel - det handlar om en utredning av arbetsförmågan - och efter sluss till olika alternativ - varav ett är återförsäkring - vilket det givetvis ska vara i en hel del av fallen.

Men det finns fällor och fel i systemet - bland annat där man tvingas säga upp sig från fasta anställningar för att gå meningslösa kurser - och med det sänka sin framtida sjukpenning.

Medan NSD har ettan om det tragiska dödsfallet I Afghanistan. Plus 4 sidor till. "NSD i Afghanistan" - har sån "tur" att de har folk på plats.

Inga heta nyheter i helgen - frisörmässan får dubbeluppslag i båda tidningarna.

Lukas har namnsdag och ska gratuleras. Lukas är väl ett namn som fått en renässans. Men annars funderar jag fortfarande vem som bestämmer om det ska vara ett eller flera namns som ska firas. Och ofta är det ett rätt udda namn - dvs inte så många som heter så - när det bara är ett namn.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback