Civilkurage

2010-10-15, kl. 07.30

Rikt
igt bra civilkurage av den unge polisen som anmälde sin mentor för fusk. En polisman som prutade hastighet och därmed böter för en god vän. 2km i timmen och 400 kronor i vinst för vännen och 10 000 i böter för polisen. Inga vinna vinna situation precis. Men som sagt - stor vinst för anmälaren och för tilltron till rättssamhället.

Idag gratulerar vi Hedvig och Hillevi. Mina tankar går som så ofta (?) numer till personer som lämnat oss - Hedvig Aspelin - mera känd som syster Hedvig.

Igår undrade jag hur jag tänkt när jag längtat efter snön. Bara blött, slaskigt och halt. Men i morse när jag hämtade tidiningar förstod jag - så himla ljust och fint.

Det blir lite förskjuten arbetstid idag - flex kanske jag kan kalla det. Ska baxa fram mina gamla, nötta vinterdäck som ska på i avvaktan på levererans av min nya bil.

Gammal nyhet - om att försvaret kräver löfte om obligatorisk utlandstjänstgöring. Måste hålla med facket - känns onödigt att ta till den stora kanonen dvs att säga upp folk som inte vill. Så länge det är kö för att få åka. Vad är den egentliga drivkraften? Provokativt kan tyckas.

Och minst sagt provokativt beteeende från Thomas Bodström - men så har det ju varit hela tiden.

Och till sist ett nöjt konstaterande att Luleå hockey vann mot Brynäs igår. Följde det lite lätt på Kuirirens webtidning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback