Märkliga prioriteringar

Leksands hockeyspelare har fått gå före i vaccinationskön. Och lagets läkare försöker försvara men tvingas erkänna att i botten ligger girigheten - de måste ha friska spelare - av ekonomiska skäl. Och han är övertygad om att andra elitlag både i fotboll och hockey är vaccinerade till tänderna som han säger. Man kan ju undra hur det ställer sig i förhållande till läkarnas etiska regler? Och man kan ju undra hur det ser ut lokalt här i länet och Luleå?

Märklig prioritering II gör en bara så trött. Områdespolisen Bertil Sandström ser de stora mänskliga och ekonomiska vinsterna med ett effektivt drogförebyggande arbete bland barn och ungdomar. Han ser metoder som används framgångsrikt på andra håll i landet - SSP-grupper -men oklart när beslutsfattare här i norr kommer till skott. Och så bekräftar han det klassiska som alltid gällt för områdespoliser som jobbat med förebyggande - när det behövs som bäst tvingas de backa upp som semestervikarier inom andra områden. Och så har det varit oavsett de kallats närpoliser, kvarterspoliser eller områdespoliser. Min känsla är att det förebyggande arbetet bland barn och ungdomar aldrig varit så eftersatt som nu.

Och mor skulle haft namnsdag idag - Viola.

Krängel-Sverige visar också upp sig i dag - korvgubben Tommy får inte sälja korv för någon påskrift saknas från polisen. Kanske dags att revidera och avbyråkratiser den lokala ordningsstadgan?

Nu ska jag själv prioritera att påbörja resan till jobbet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback