Kylan kostar på

Kylan kostar på - har sovit 12 timmar igen - och vaknade till rena blidvädret klockan 5 - 29 grader. Jodå - i stort har jag sovit sen klockan 17 igår. Det var ju inte tänkt så men...Far var lite orolig för han hade upplevt otäcka saker - sånt suger musten ur mig mer än kylan.


Själv tänkte jag precis tanken att årets vinterupplaga är precis som på 50- och 60-talet. Då var det stående skämtet efter nyår att termometern frusit fast på en nivå mellan 20-30. I så där 14 dagar. Men då sticker genast någon
klimatexpert fram - och dom tjänar ju pengar på att tala om klimatkris. Som vanligt ligger väl sanningen någonstgans mitt emellan.

Idag skulle faster Lisa fyllt 102 år. Och Elvis 75 år. Framlidne grannen Farbror Erhard och hans svärdotter - tant Adele - också - tänk så mycket onödigt vetande jag bär på. Mors "blomsterbok" där hon noterat släkt och vänners födelsedagar måste jag ta hand om.

Tyvärr tog HV71 "hand om" Luleå hockey. Sänkte - dock ett starkt ord för 4-3 i baken. Och även om det är tajt runt strecket ser det väl ut som om vägen bär till slutspel.

Tufft att få nya villan uppbrunnen - eller nedbrunnen. Skönt iaf att de hann rädda så mycket lösöre. Kan undra om Bengt Lindgren kan vara Stens kusin - fast han är väl yngre? - eller den brandman jag kände till - men han var väl äldre? NSD krånglar till mina funderingar genom att kalla honom "Lindström" i ingressen på ettan. Rättat i nätupplagan förstås.

Och den enes bröd - nu sticker isbrytarna en månad tidigare än i fjol - tänk att min far gjprt lumpen på både Ymer och Atle - fast det måtte väl vara tidigare "byggen"? Eller hur lång livstid har isbrytare?

Erland ska gratuleras på namnsdagen - Nilsson i Böle förstås.

Själv ska jag jobba som vanligt idag - möjligen lite längre bara för att få träffa våra toppnamn på riksdagslistan som samlas i eftermiddag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback