Matadoren Ögren

2011-06-01, kl. 06.30

Idag gör vi som kungen - vänder blad från maj till juni.

Och
apropå kungen gläds jag åt att "nyheten" glidit långt ner på Expressens nättidning. Fast det går ju inte att undvika att läsa, se eller höra om kungaaffären. Kul på ettan igår när någon - vars namn jag inte kommer ihåg - satt ihop ett tal som han tyckte kungen borde ha hållit istället för den tafatta intervjun (den beskivningen ställer jag upp på) häromkvällen. Och så intervjudade det ett antal "undersåtar" från Umeå. Härfrisörskan var helt övertygade om att det var republikanerna som iscensatt alltihop - och två äldre herrar erkände att det varit på porrklubb - Lido i Paris - vilket deras mormor också skulle förfasat sig över. En av herrarna ställde också en i mina ögon relevant fråga: Är det förbjudet för kungen att gå på klubb?

En som aldrig verkar hamna längre ner på vare sig nät- eller papperstidningar är Kent Ögren. Han toppar NSD:s papperstidning och till och med på tapeten på fp-expen igår. Av någon anledning - som jag inte ens minns - så kollade vi hans FB profil. Han har inte bett att få vara min vän än - men man kan ju ändå se profilen. Och döm om min förvåning när jag ser att Kent Ögrens profilbild är tjuren Ferdinand - tycker nog det vore mer passande med Matadoren - ser framför mig bilden då han ligger på rygg slitandes sitt röda skynke!

Dom snor av varann - de stora tyckarna också. Kurirens JE har på ett förtjänstfullt sätt gjort en kortversion av Per T Ohlsons spekulation om att "Marve Fleksnes" kan bli Sveriges statsminister. Läsvärd.

Läsvärd ledare också - i Kuriren. Spänstigt skrivet "S odlar myten om folkligheten" - men riktigt vad kontentan är förstår jag inte riktigt?

Och återigen riktar NSD:s ledarsida kritik mot "Matador" Ögren - om än indirekt och inlindad. På  något sätt känns det som om det gungar under fötterna på Kent - undrar om det är han eller kungen som först får gå? Eller båda?

På fcebook är vi mycket för att gilla och ogilla. Ni behöver inte fundera på vilken knapp jag trycker på när jag får se denna artikel om björn på gårdsplanen. Lifbom - låter som om det skulle kunna vara Smedsbyn eller någon by utanför Boden?

Gun och Gunnel har namndag. Idag väljer jag ut två Sunderbybor för den individuella gratulationen - Gun Byström och Gunnel Sundqvist. Men jättegrattis till alla er andra också,

Undrar om man skriver insändare när man är 98 eller för all del 91? Sign. "vi på 46:an i Sunderbyn" som då och då delar ut Dagens Ros via NSD uppfyller dessa kriterier. Nu är det doktor Heidi och syster Viviann som får välförtjänt tack!

Minimalt med jobb ska det bli idag - även om vi deltidare inte får någon reducerad arbetstid fast det är kort dag för övriga. Men jag klagar inte. Träningsfri dag dessutom - vad ska jag göra med all tid. Fånga dagen kanske - gör det ni också.


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

När det gäller Kent Ögren så borde väl hans signatur vara "Buffel oxen" det speglar väl honom allra bäst eller?

2011-06-01 @ 10:35:28
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Matadoren Ögren nog vill jag kalla honom för "Buffel oxen Ögren" det tycker jag passar bra mycket bättre.Vidare så vet du vad jag har för åsikt när det gäller kungahuset om du glömt så ska det avvecklas snarast om jag får bestämma.

2011-06-01 @ 17:51:42
Postat av: Ylva

ja Nisse - du vet att jag tycker samma om du med hjärnan - men hur skulle livet vara om inte hjärtat fick vara med ibland?

Om Ögren tycker vi lika - med både hjärta och hjärna.

Varför jag svarar så sent är att jag fick mail om att du komenterat - men då fanns inte kommentarerna här.

Ha en trevlig helg - hoppas vi ses på Nationdaldagen.

Kram Ylva

2011-06-03 @ 18:57:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback