Om inte om...

Om inte om funnits hade vi kunnat åka på ett järnspett över Atlanten. Fast nog kan jag undra - just i dessa 11 september dagar - hur Sverige och dess politiska liv sett ut om inte Anna Lindh hade mördats?

En politiker som gick vägen från att ha varit en tillgång för oppositionen - likt Marita Ulvskog - till att vara en högst förtjusande och kompetent utrikesminister. Svårt att inte gilla henne - faktiskt.

Det är bara att konstatera att socialdemokratin led en stor förlust - vilket naturligtvis är en struntsak egentligen - mot den personliga tragedin för Anna Lindhs familj.


Nu är far hembördad - och jag träffade som vanligt massor av empatisk och kompetent personal. Och ändå kunde jag konstatera efter ett korridorsamtal med en överläkare konstatera att det blivit ytterligare missar i medicineringen. De två tidigare - åtminstone det allra senaste före denna gång - sjukhusvistelserna har far inte fått någon ny medicinlista. För redan förra gången han skrevs ut skulle en tablett ha tagits bort. Nu var den mer av typen mineraltillskott och har väl inte gjort vare sig från eller till. Men oroliga kan jag bli - det kan ju för andra handla om livsviktiga mediciner.

Nu ska jag far till sjukhuset igen och hälsa på Roffe.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback