Morrar över hemtjänsten

Ikväll morrar jag över hemtjänsten - nu börjar det snarare vara regel än undantag att de inte diskar undan efter middagen. "Tjejerna får ta det i morgon bitti" med påföljd att mamma naturligtvis ställer sig och diskar fastän hon inte har ork till det. Och så ringer hon mig och är helt trött och slut- och jag får dåligt samvete för att mor inte har det bra. Och blir helt trött - jag också!

Men hur kul är det för henne att stiga upp och börja med frukost när diskho och diskbänk är överfull av middagsdisken? Och grötpannan är full av rester från potatismoset? Så det är klart att hon får ta över hemtjänstens uppgifter!

Vi har haft med hemtjänst att göra många år och vet att det kan krisa till sig - disken kan visst stå om det handlar om att andra brukare är sjuka och kanske till och med ligger för döden. Men ... det här är inte bra! Så många sjuka och döende kan faktiskt inte finnas inom vårt lilla område. Så många kvällar!

Och nog finns det många logistika problem - ska bli spännande att se om nattpatrullen kommer i morgon bitti - vems ansvar är det att meddela att far faktiskt är hemma? Vi har nog inte ens fått ett telefonnummer till nattpatrullen - men snara är det att inte komma så fort de upptäcker att far inte är hemma. Vore det inte humant att vara lika alerta att kolla när han kommit hem?

Fast egentligen är det ju så att det gånger mor är ensam - så skulle hon verkligen behöva nattpatrullen - men si då är det så vist att det en gång var för att far kom hem från sjukhuset som den sattes in.

Som vanligt saknas ett helhetsperspektiv!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback