Om dubbla bördor

Sign. Olov tillrättalägger om Brittsommar - som enligt bondepraktikan tydligen infaller dagarna före och efter den 7 oktober - och skulle då vara särskilt soliga och varma. I en annars lite höstbistertid.

Fast nog har begreppet nu använts för oväntat soliga och varma dagar i augusti och september också. Men det tycker jag inte är felaktigt alls. Dagarna är likt Brittsommardagar - dvs lika varma och soliga som dagarna runt 7 oktober sägs vara.

Och om rönnen och bördorna kan man alltid tolka. Rönnen orkar inte bära dubbla bördor - så långt är väl alla överens om.

Men frågan är om den snöfattiga vintern 2008 - lätt börda för rönnen - nu ger alla dessa rönnbär som finns i år? Eller om den är den kommande vintern som lägger lite snö på rönnen. Blir det då motsatsen - en snöfattig vinter - kan  vi räkna med massor av rönnbär nästa höst. Hänger ni med?

Den är lite mer omedelbar den om att när rönnen bär många och stora klasar då blir det en hård vinter - den rikliga bärskörden är naturens sätt att kompensera fåglarna för den hårda vinter som står för dörren.

Och ännu mer omedelbart blir det att förstå att hemtjänsten inte klarar alla "bördor" när de tydligen fått 4 nya vårdtagare med samma personalstyrka. Får travestera Börje Lööw som häromdagen talade som talade om att regeringen förde en "brutal klasspolitik" - det är en brutal äldreomsorg vi har i kommunen - för att inte tala om vilken brutal personalpolitik!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback