Lingonrött

Hipp hurra - jag har kokat lingonsylt - det är många år sen sist. Och jag har hämtat recept från många håll. Och ingen har ens nämnt att man ska skumma sylten. Inte ens mamma.

Det gjordes minsann alltid förr och det har jag gjort nu - till vilken nytta vet jag inte. Men jag tror det har att göra med att man tar bort en del som kan skapa mögel.

Kan det vara så? Fru Svedberg från Persön har säkert svaret.

Nu har jag dessutom kokat med sötningsmedel. Råkade träffa en dietist hos Roffe i eftermiddag som tipsade om vilket sötningsmedel som skulle användas. Det fanns nämligen 3 stycken som höjer blodsockret lika mycket som vanligt socker. Ett som började med M och så Xylitol (heter det så) och så ett till. Får reptera en gång till - men chokladen jag köpte i eftermiddags innehöll  det med M. Nu har jag massor av problem men dock inte det med blocksockret. Och allt med sorbitol är okej - men akta sig för diarré!

Nu ska jag kolla om lamporna hos föräldrarna släcks. Pappa var lite orolig ikväll - om "rören" till hjärtat skulle korka igen. Jag tror att mamma fick någon liknande upplevelse när hon gjort sin operation. Men det står inget i boken de fick om det.

Och så är det så upplyftande som om självmord på TV

Kommentarer
Postat av: AGS

Stämmer Ylva! Det är därför man skall skumma sylten. Inte bara för det "orena" som ev. finns i bären utan även för det som finns i sockret. Det är inte så rent som snö....

Jag var på röntgen av min axel i tisdags i S-byn och då såg jag bakhasorna av dig försvinna ut genom dörren. Det där med parkleringen utanför rutorna vet jag att många blir lurade av - det är därför att p-bolaget skall få ihop pengar bränslet när dom far dit och kollar... Varför har dom inte annars p-stolpen utanför platsen? Dom är så luriga att dom t.o.m. PLOGAR dessa platser på vinter!!!

Ha de!

2008-09-11 @ 16:28:02
Postat av: Peter Ingestad (nattuggla)

http://blog.sexualpolitik.se/2007/0/page/2/

2008-09-12 @ 03:40:01
URL: http://lkraxpelax.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback