Faktiskt inte!

Faktiskt inte - så har jag inte åkt fast för fortkörning någon gång. Mycket annat har jag gjort. Felparkerat, totalkvaddat, backat på en parkeringsstolpe i absolut full speed och en del andra missöden. Haft fel skattemärke och försökt med bortförklaring att jag glömt det hemma på köksbordet - varvid polisen bad mig söka under duken också för det jag hade var förr förra märket. Ridå - tablå!

Och nu har Berit från 46:an ringt att far var klar för hemfärd men hon tyckte han skulle få äta sin lunch först  11.30. Och innan jag lämnar ville Thomas springa iväg och hämta sin lunch - vilket beviljades.

Så nu ska jag ställa mig i startgroparna - Thomas in - ylva ut.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag ska erkänna en sak, jag ska göra allmän bekännelse om vissa delar i vår skolpolitik.

Jag tycker exempelvis att införa skolk i betygen inte är av godo utan att för den skull säga att det är ok att skolka. Vi måste söka finna grundorsaken till att man skolkar i stället och därmed komma åt grundproblemen, kanske i främsta hand genom att utöka skolhälsovården med kuratorer, läkare och skolsköterskor. Skolvärdinnor, elevassistenter etc beroende på problemens karaktär.Orsakerna till skolk kan vara många som exempelvis mobbning av andra elever eller andra,kanske till och med lärare. Det kan vara svåra hemförhållanden som inte är kända med missbruk, psykiska sjukdomar/problem eller annat.Det kan vara en svår tonårstid som för den skull inte med all nödvändighet behöver innebära att den som skolkar och missköter skolan som ung behöver bli vare sig förtappad eller utan framgång. Vi människor växer, utvecklas och formas varje dag och det innebär inte alltid att det är skolan i sig som skapar dem vi en dag blir utan det är mycket mer komplext än så. Allting bidrar och påverkar våra liv och vem vi en dag blir. Vi måste ge den chansen även till dem som av olika anledningar skolkar från skolan utan att de för den skull stämplas och kanske får kämpa hårt för att bevisa att de förändrats som människor vare sig det gäller fortsatta studier, arbete eller annat. Visst, jag tycker vi har en bra skolpolitik men jag är övertygad om att vi med barn- och unga trots allt kommer längre med smekningar än med stryk. Precis som vår kloka sagomormor Astrid Lindgren sa. Jag tror även vi når längre med uppmuntran än med bestraffningar oavsett vem eller vilka det gäller.

2008-09-10 @ 12:55:41
Postat av: Ylva Strutz

Jag tycker det är helt okej att införa skolk i skolbetyget så länge det bara handlr om terminsbetyg. Det är ju inget nytt i mitt betyg från folkskolan står "frånvaro med gilitiga skäl" resp. "frånvaro utan giltiga skäl" och det har blivit folk av mig ändå.



Där ska det funka som en väckarklockan oavsett det är "lyxskolk" eller skolk som beror på sånt som skaoch måste åtgärdas,

2008-09-11 @ 07:57:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback