Lögn, förbannad lögn och statistik

Lögn, förbannad lögn och statistik - uttrycket får verkligen ett innehåll i dag. I kuriren kan vi läsa "Både mer och midnre arbetslöshet i länet" och i NSD att "Nu ökar arbetsläsheten igen". Och i NSD:s text blir förvirringen om möjligt än större "Trots avmattningen hr arbetslöshten i Norrbotten bara minskat med 17 %". Tur att man för länge sen insett att allt som står i tidningen  inte är sant.

Sant är det förstås att det inte kommer något "Amerikarv" idag heller - åtminstone för oss Väduar om man ska tro Kurirens horoskop. En glad nyhet når oss - dock handlar det inte om pengar.

Annars är det ju 11 september idag - och alla minns vid nog vad vi gjorde den dagen år 2001, Och 2003 också förstås även om den upplevelsen inte var riktigt  så direktsänd som flygangreppet i New York. Men väl så dramatisk och sorglig.

Och som radio Norrbottens reporter sa nu på morgonen - tsumanivarning den 11 september 2008 - dvs idag - gav lite extra ståpäls.

Nu ska jag ta på täckjackan och knata till frukost. Få se om far repat på sig. Och sen bär det iväg med mor till tandhygienisten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback