Mer sovtåg än läståg

"Georg Adolf Koskull , landshövding i Norrbottens Län 1816-1821 har gett namn åt Koskullskulle". Tackar moster Gunilla för den kommentaren. Det tror jag faktiskt inte är något som jag vetat tidigare. Kan nog inte länets historia så bra. Fast i Sunderbyn har vi en Landshövdingeväg vilket lär ska påminna oss om att residenset legat här i BYN en gång i tiden.

"Syrak" blir jag när jag läser
TT artikeln i Kuriren - om att det skulle varit rena vilda western vid polisens beskjutning på Porsön. "Syrak" över grannarnas kommentarer - borde de inte vara oroligare för att ha en beväpnad 22-åring som uppsöker sina släktingar/anhöriga med skjutvapen?

Tillhör de som kan vara nog så kritisk till dåligt uppträdande av poliser - det finns minsann rötägg i den kåren också - men har de förhandlat 1 timme för att få ut en tokig beväpnad person som sen riktar sitt vapen mot dem - så förstår jag att de skjuter.

För övrigt kanske det är olämpligt att en ersättare i polisstyrelsen uttalar sig. Men mitt budskap är väl till läsare att invänta alla puzzelbitar innan ni tar ställning.

Och budskapet till mor från "sjukvården" ? (till och med med frågetecken efter) är att hon haft en hjärtinfarkt. Nog kan jag undra när hon sökt i nästan ett års tid för tryck i bröstet och svårt med andningen. Kombinerat med fall av epileptisk karaktär - att ingen sökt efter hjärtproblem av den arten. Och lägg till det fars alla sjukhussvängar med gissningar och felmedicineringar och min egna uteblivna diagnos - då kan jag undra om inte kloka gummorna på sin tid var mer träffsäkra?

Fast egentligen skulle jag säga att jag haft en trevlig tor resa till Gällivare men en träff med folkpartister. Mycket givande möte. Och resan upp blev som jag tänkt mig - läste folkpartiets webbmanual (förstod inte så mycket) men jag måste erkänna att nedresan blev i sovandets tecken.

Fö utgår jag från att ni kan översätta ordet "syrak"?

Kram och godnatt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback