Vackert kungligt barn

Så spännande - nu har det avslöjats om att Folke Bernadotte hade ett barn u.ä så att säga. Utanför äktenskapet. Kan undra om hon visste om att hon var av kunglig börd? Och så länge det hållits hemligt. Vacker kvinna iaf. (Iaf är en av de få förkortningarn jag kan i sms-språket - fast iof också förstås).

Synnerligen intressant artikelserie och debatt som DN dragit igång. Ler bara igenkännande när jag läser om hur akutmedicinering bara följer med så att säga. Ingen följer upp och "ställer ut" mediciner - men väldigt ofta nya in. Anders Mansten drar också en lans för detta.

Känner bara att det hela tiden strömmar in ytterligare argument för folkpartiets Trygghetskvitto - ett dokoment i handel när du lämnar sjukvården med en kort summering av vad de gjort, vad de vill att primärvården ska följa upp och med tydliga hänvisningar till patienten var och vem som hjälper till med hemgången.

Makabert blev det när jag skulle länka till Anders artikel - för under hans rubrik handlade det om odubktionsbilderna av de mördade barnen från Arboga. Sign. Offentlighetens försvarare - som själv väljer att vara o-offentlig bakom en signatur - försöker leda i bevis att det inte är något problem att obduktionsbilderna finns tillgängliga på internet. Mig övertygar han inte - möjligen är frågan mer komplicerad än så - men hyllande av offentlighetsprincipen får inte leda till att enskilda såras och kränks.

Låt mig sluta detta inlägg med lite drag. Nog må jag säga att rockskörten måtte fladdra på min vän Staffan Eriksson. Eller har han möjligen en namne? Från att ha varit ute i media och närmast iditoförklarat den hälso- och sjukvårdsberedningen han själv suttit med i - så står han nu med i den hyllningskör till sig själva som nämnda beredningen leverear i NSD idag. Håll i hatten också Staffan - med så här tvära kast kan de också ryka!

Själv tar jag tag i kvasten nu - m¨ålet är dock icke Blåkulla utan ett något renare och sundare hem

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Hade tänkt svara signaturen Offentlighetsprincipens försvarare men jag tror nog andra lär göra det.

Precis som du skriver så är denna ivrare av offentlighet rätt knasig som vill ha öppenhet och ljus, oavsett dess konsekvenser och utan djupare eftertanke, men själv sluter sig och gömmer sig utan att våga träda fram. Korkat så det förslår!

Och inte värd dess större uppmärksamhet.

2008-09-13 @ 20:02:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback