Långt till nollvisionen

Långt till nollvisionen inom sjukvården. Intressant insändare om 3000 dödsfall inom sjukvården på grund av felbehandling. Och då misstänker jag starkt att ingen av de gamlingar som drogats med Risperdal och annan psykofarmaca är inräknade.

Desa två artikel i DN - den här och den här - är väl värda att ta del av för alla er som alls kommer i närheten av äldre. Det var precis den här medicinen som gjorde pappa så sjuk. Notera i texten att medicinen oftast inte ges för att patienten har ett behov utan för att personalen ska få en någorlunda arbetsmiljö.

Pappa led inte av någon demenssjukdom utan av hemlängtan från sjukhuset. Förvirrad efter en virusattack lämnade han avdelningen och sjukhuset. Straffet blev att en Risperdal tablett ordinerades plus en till senare - vilket resulterade i precis samma symtom som för Inga-Britt i artikeln. Moderna tiders ättestupa.

Kan bara konstatera att efter att vi anhöriga plockat medicinen så kvarstår bara de normala åldersförändringarna! Och stort tack till hemtjänstpersonalen som direkt reagerade negativt mot Risperdaltabletten och fick våra varningsklockor att ringa.

Nu ska jag se hur modern klarat natten ensam. Och om gröten står på bordet.

Kommentarer
Postat av: Karin

Vem vill bli gammal med dagens sjukvård och speciellt om man betäcknas som "besvärlig"? Det behövs inte mycket för att få den stämeln på sig, lite fäktande med armarna och lite förvirring så är den diagnosen ställd.



Jag tänker just nu på alla gamla som inte har anhöriga och jag blir ledsen.

2008-09-10 @ 08:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback