På allas läppar

På allas läppar idag är Jan Björklund. Kuriren är väl en av de få ställen han får beröm. Men nog är väl de flesta andra ute i grumligt vatten.  Kolla in de stora drakarna - jag ids inte länka.

Men kan man överdriva problemen i skolan när så många lämnar grundskolan med de elementäraste av verktyg: läsa, skriva, räkna? Och när polisanmälningar om våld mot lärare och våld elever emellan om inte så duggar tätt så ändå förekommer i så stor utsträckning att det till och med borde bekymra de professorer som rafsats ihop för att skriva ner Jan Björklund.

För de som tvivlar kan jag rekommendera ett besök på något individuellt program - där blev jag själv för några år sen upphunnen av verkligheten och kunde konstatera hur skolan svikit de svagaste eleverna. Och hur de lärare som kämpade för dessa elever gjorde fantastiska insatser! Ofta i motvind mot kommunen!

Nä stå på dig Janne - och till NSD:s ledare i dag kan jag bara säga: det tog nästan 2 år innan Bengt Westerberg effekten slog igenom också.

Ett av de första län BW besökte som nyvald partiordförande var just Norrbotten. Han fick frågan av media hur han kunde prioritera Norrbotten med sina då 3 % fp-väljare. Bengt blev naturligtvis inte svaret skyldig - var mer i Sverige finns det 97 procent att vinna? Och det blev "Bjelleklang" i valet!

Nå det finns mycket att kommentera idag - men jag ids inte riktigt. Tycker dock att dessa två debattartiklar talar för sig själv. Camilla Hansen contra Dan Ankarholm. Heja Dan! Sen kan jag berätta för Camilla att folkpartiets inställning i regionfrågan - gärna egen region i Norrbotten - fördes fram redan när centern befann sig iklädd näbbstövlar i lokalsamhället! Nästan i alla fall!

Tyvärr finns inte NSD:s artikel om folkpartiet och regionfrågan ute på nätet. Men till Kent Ögren som oroar sig för att folkpartiet inte frågat väljarna om ett större statligt ansvar för sjukvården kan jag meddela att vi gick på val till det. Kent Ögren däremot gick nog inte till val på ett Stor Norrland.

Själv har jag praktiserat norrbottnisk sjukvård i eftermiddag - och som alltid (nästan) när du väl når den så får du ett fantastiskt bemötande. Men hur gör du som 82-åring med nedsatt hörsel, nedsatt syn (det var den tillgängliga ögonmottagningen hon sökte till) och inte så tekniskt kunnig när du ska kolla vilken tid du fick via ett telefonsamtal dagen före. Var det 13.30 eller 14.30.? Du är knappast hjäpt av den "papegoja" som upprepar att du kan bli uppringd kl. 13.55. Och varje gång du försöker knappa in en tid som kan hjälpa dig - så får du besked att vill du ha en annan tid så måste det vara efter 13.55. Klockan var 09.45 då mamma ringde. Men tack till sjukhusets växel som hjälpte mig när jag ringde!

Och sen har det varit fotboll på Tunavallen - med goda men säkert onyttiga varmkorvar.

Och nu ska det bli massagefåtöljen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback