Resumé onsdag till söndag

2013-05-19,, kl. 07.30 - i avsaknad av vetskap om dagens namnsdagsbarn gratulerar jag Danmark till segern i melodifestivalen - så att texten blir svart. Själv har jag vare sig sett eller hört bidraget.
 
Och mitt Norge kom fyra såg jag. Tre fantastiska dagar i Oslo har jag haft. Finväder hela tiden - om än inte lika varmt som här - tror jag. Mycket god mat - och DYR! Kändes bra att hitta och besöka farbror Stens grav. Och att trava på i de kvarter han bott. En resa upp till Holmenkollen var inte fel det heller. Vigelandsparken förstås - och det nya operahuset. Bodde mellan Stortinget och Slottet - inte fel det heller. Och en fantastisk 17:e maj! Började redan i frukostmatsalen - men servetterna travade i flaggans färger - och personal i bygdedräkter. Tror att minst 90 procent av alla norrmän som var ute bar någon symbol för nationaldagen!
 
Allt flöt som sagt bra - några "baklängesresor" med Trikken förstås. Lite ändrade rutter med anledning av alla folksamlingar förvirrade något.
 
Och länstrafiken har något att lära - de som kastar av folk när det inte kan betala pga att kortmaskinen inte funkar. I Sagene blev vi bjudna på fikat då alla försök med kort misslyckades. Trots att jag erbjöd mig att ta deras kontonummer och skicka pengar. Sånt kallar jag turistvänligt!
 
Igår jobbade jag halvadan - i den glassiga värld som alla tror politikersfären är - får vi jobba in vår semester och ledighet. Sen blev det hockey - och med rätt säker ledning för Sverige - förberedde jag grillning i pauserna. Kerstin stod förstås för maten - bara bränna köttet på min lott. Avnjöts i pergolan med tant L - snart 90 - som snott ihop den godaste tzatsikin jag ätit.
 
Sen blev det mera hockey - rätt overkligt att se en match där Schweiz är en av finalaspiranterna. Och så blev det ju också - Sverige - Schweiz ikväll.
 
Men först fotboll - Lisas lag mot något som heter Norrskenet. Klockan 10.00. Några timmars jobb får det bli sen också - måste administrera upp kommande helgs konferens och årsmöte. Det gäller att samla alla små lappar med anmälningar till något som liknar ett dokument att lämna till hotelle. Och så som vanligt - kolla av de som inte hört av sig. Förvisso borde de få skylla sig själva - om de saknar mat och logi. Men det blir för mycket bök det!
 
Ha nu ett bra slut på den glada Pingsten. Skriver kanske något här till veckan - men Ylvas kompani lovar numer inget säkert vad avser bloggen. Så skriver jag inte här - så är ändå chansen/risken stor att jag lever och mår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback