Urban, Vilhelmina och Blenda!?

2013-05-27, kl. 06.30 - och idag är det Blenda - sista pusselbiten i bondepraktikans "Urban, Vilhelmina och Blenda skola sommaren lenda". Själv fick jag lära mig att som vädret var dessa dagar speglade hur försommaren, högsommaren respektive sensommaren skulle bli.
 
På FB fanns en översättning om att Urban skulle vara kall - för då skulle det bli en varm och fin sommar. Gillar den gamla versionen mycket bättre. För vilket väder vi haft nu i dagarna tre! Och dom kan ingen ta av oss.
 
Blev en fantastisk söndag i ledighetens tecken. Elgräsklippare och trimmer runt buskar och rabatter. Och sen körde vi igång stora gräsklippartraktorn. Det finns ju lite att klippa här - 4 - 5 mellanstora villatomter sådär. Men nu är det mest "övermogna" - bakomväggen - fixat.
 
Ledaren i Kuriren tar upp förändringarna i föräldraförsäkringen - att man inte ska kunna få den retroaktivt om man kommer hit när barnen är lite större. Även om det bara rört sig om de låga garantibeloppen så har det låst barn vid hemmet under alltför lång tid. Och på det sättet hämmat språkutvecklingen. Inte underligt att det utvecklats "Rinkebysvenska". Själv har jag ju följt en flicka från forna Jugoslavien - som började på dagis vid 2-års ålder och som talar svenska utan minsta problem. Och som dessutom gratis har med sig ett andra språk - bosniska.
 
Tidningarna idag handlar annars mest om "Fallet Vatchareeya Bangsuan" med tillägget "Mördade kvinnan hedrad". Försvarsadvokaten läxade upp att man vid manifestationen i Boden talade om att det vara bra att gärningsmannen gripits - man är oskyldig till motsatsen bevisats. 
 
Vi är flera som också reagerat på att media ofta talat om den "thailändska kvinnan" - men inte om den gripne som den svenske mannen?
 
Får ett något omoraliskt råd i dagens horoskop - Kuriren: "Skjut på saken, ljug, smit och slingra dig undan. Någon vill belasta dig med en övermäktig uppgift."
 
Bäst att ge mig iväg ut i livet och se vad det innebär?
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback