Lisa för en 40-talssjäl

2013-05-21, kl. 06.30
 
Rapporterar sol och +14 från Berigårn denna morgon. Och en skir grönska som är en lisa för själen.
 
En lisa för själen - åtminstone för oss 40-talister - att läsa Andes Köjs krönika i Kuriren  idag. Om vi som cyklade utan hjälm och som metade ensamma på bryggan. Och är uppväxta utan mobiltelefoner. Läs den!
 
NSD fortsätter sin granskning av "kärleksbedragarna på Facebook". Noterar att jag själv - igår och idag - fått personliga inbjudningar - via fpmeddelanden - från två olika utländska kvinnor!!
 
Samtidigt drabbas jag att FB gång på gång tilldelar mig en sida att gilla - antirynkkräms annons! Kanske dags för något nytt socialt media?
 
Och kravallerna i Husby fortsätter - påhejade av Vänsterpartiet i Stockholm - som gjort partipolitik av det hela - utpekar alliansens politik som orsaken. Kurirens ledare tar så riktigt upp detta fakta - och pekar på både på Backa i Göteborg och Rosengård i Malmö där vänsterpartiet besätter viktiga poster.
 
"Anhöriga är underrättade" en ödemättad rubrik - som jaginte hittar någon täckning för i texten? Om den försbunna Bodenflickan - där man gjort vissa fynd i en stuga nära ett motionsspår. Nyheten bara i nättidningen. För allas skulle hoppas vi på visshet i ärendet.
 
Gruvor eller inte gruvor - debatten rasar. Intressanta uppgifter i dagens ledare i NSD - i Norrbotten utgör nuvarande gruvområden i Aitikoch Kiruna en halv promille av länets yta - 5100 hektar av vår totala areal om 9 891 000 hektar. Det borde onekligen finnas plats för fjällturism, sportfiske, renskötsel även om det tillkommer en och annan gruva. Nu ska vi komma ihåg att det finns annat än gruvor som också "stör" - rymdbaser, bergtäkter med mera - men även detta beaktad finns det god marginal.
 
Nu är det dags att börja bruka tisdagen - till annat än att sitta framför dagen. Men så klart ska vi gratulera Konstantin och Conny först - namnsdag idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback