Pressläggning

2011-09-26, kl. 06.45

Man kan - jag iaf - fundera över konstiga saker. Idag låg jag kvar i sängen till klockan 5 - en halvtimmes överdrag. Det var nog någon mening för det för jag möttes av tidningsbilens strålkastare då jag öppnade ytterdörren. Det var då det kom -
ordet pressläggning. För mig som dotter till en tryckare så innebär det att pressen är igång. Och ska man ha me något i tidningen då så är det presstopp som gäller. Och då undrar jag om det någonsin förekommer "presstopp" nu för tiden? Nu kan ju tidningarna bevisa sig vara störst, bäst, vackrast och dessutom snabbast med nyheter genom att lägga ut dem på nätet.

Nu förstod jag genom en titt i PT:s nätupplaga att det var pressarna själva som ordnat stoppet!
 
Helgen har varit riktigt bra - även söndag blev det 5 timmar i Arcushallen. Förutom engagerande matcher så träffade jag många gamla bekanta. Och fick vara med om dramatik med ambulanshämtning vilket jag kan skriva lite lättsamt om då jag ser att skadan inte var allvarlig. Men det var onekligen dramatiskt och chockartat när tjejen låg kvar länge tillsynes livlös.

Ett avbrott i ledigheten blev det klockan 20.00 då jag hade telefonöverläggning med landsmötesombuden.

Smått schizofrent blev det klockan 21.00 då jag skulle välja mellan Starke man, Aktuellt/Agenda och Da Capo. Lyckades ta del av lite av varje - med Da Capos gamla godingar tonande i bakgrunden. Som intervjun med nya centerledaren Annie Lööf. Det märktes att hon var tagen av stundens allvar - (slut på klyschorna?) - men klarade sig väl rätt bra.

Lokaltidningarna har tydligen haft fullt upp med strulet i tryckeriet - inte mycket nätuppdaterat. Dock en mycket läsvärd ledare i Kuriren - rekommenderas starkt till de som lockas av SD:s invandarfientliga inställning. Utgår från Tove Lifvendals nya bok "Från sagoland till framtidsland".  Heja Blatte United. Och välkommen Tove i gänget som visar på att sverige varit u-land utan våra invandrande entreprenörer - skriftställare Anders Jonsson har varit produktiv men alldeles för ensam.

Nu är det dags att ta tag i denna dag - blir jobb och träning som vanligt. Einar och Enar ska firas - namnsdag idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback