Bredda branschen

2011-09-27, kl. 06.45

Kul att Kurirens ledarsida (återigen?) tar upp att värnskatten bör avskaffas. En fråga att driva som kanske inte är den mest röstmaximerande - för visst är det ett fåtal - förhållandevis - som drabbas. Men principiellt mycket viktig. Om vi vänder på det och hävdar principen om hälften kvar - så ökar nog stödet drastiskt. Det är också viktigt att kunna sin historia -
värnskatten infördes som en tillfällig skatt i ett extremt svårt ekonomiskt läge - för att skydda - värna - välfärden. Frågan är vad den värnar mot nu? Att folk ska våga satsa och utbilda sig?

Och låt oss för guds skull inte ställa värnskatten mot den lyckade satsningen på RUT-tjänster. Ledaren - "Pigdebatten är utstädad" minner mig om många fullmäktigedebatter där vi minsann fick veta att det var fult att inte ta hand om sin egen skit. Kan undra hur många s-tanter som då skrek som nu nyttjar det. Och jag är rätt övertygad om att avskaffandet av RUT-inte kommer att finnas på Juholts agenda Hoppas bara att alliansregeringen hinner anamma folkpartiets förslag om att dubblera den avdragsgilla summan. Och se gärna över vilka tjänster som kan vara avdragsgilla - här finns möjligheter att bredda branschen - det handlar  ju faktiskt inte bara om att torka damm och putsa fönster utan om att underlätta för folk att få det så kallade livspuzzlet att gå ihop.

En bra dag igår - som innehöll socialverksamhet, jobb och träning. Och dessutom lite lyssnande till fullmäktigedebatten från Luleå. Bara konstatera att i Luleå finns det inget som inte politikerna - i alla fall de som makten haver - inte tycker att de sköter bäst. Nu hörde jag inte debatten om BD-Pop - men nog är det bara att hålla med Carola Lidén (C) om att Bert Karlsson kan sköta den branschen bättre - och Anders Köjs kommentar där han undrar vad Movits tycker om att Karl Petersen tillskriver äran av deras framgångar till BD-Pop?

Börjar längta efter snö - rackarns så mörkt och blött det var när jag hämtade tidningarna. Blir snart pannlampa på! Och så går väl de här bestarna i idé då - nästan så jag börjar fundera om jag kan möta en björn här ute på Bärigårn?

Fast apropå farligheter så färdas jag varenda dag på en av Sveriges farligaste vägar - 97:an - fast troligen är det väl sträckan i motsats riktning mot den jag kör.

Hör om Libyen från TV:n - har jag missat något eller är det så illa att de inte gripit Khadaffi än?

Rigmor och Dagmar har namnsdag - grattis!

Jaha - då är min datatid ute för denna morgon. Nu börja resan mot jobbet. Träning i eftermiddag också. 2,5 km på 23 minuter gör en tid på milen på 1 timme och 32 minuter. Inte läge än för anmälan till tjejmilen precis. Men trägen vinner?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback