Sjuk, sjukare, sjukast

Idag är morgonens tema givet. Sjuk, sjukare, sjukast.

Det blir ingen Stockholmsresa för mig. Först ringde kompisen klockan kvart i åtta i går kväll. En när släkting svårt sjuk och krävde hela hennes uppmärksamhet. Kunde jag hitta någon annanstans att bo - för han och hans familj hade embarkerat sig hemma hos henne.

Visst inget problem - många vänner och bekanta i Stockholm. Fast dom jobbar förstås. Och att fördriva en dag ensam i stockholm står inte högt på min önskelista. Som blir less efter en kvart i affärer.

Men "syster" Carin i Uppsala - jag blev glad så jag nästan blev frisk till jag fick tag på henne. Hon låg med migrän - det var därför hon inte svarat tidigare - och blev hon fri från den så skulle de åka till Staffans bror och svägerska på fredag.

Jag bestämde mig för att sova på saken - och som vanligt klarnar allt då. För när jag vaknade i morse värkte hela kroppen - värst bak på rumpan och i armarna. Det fanns ingen väg mot Stockholm möjlig med någon som helst behållning av resan. Inser nog nu att det dj-t onda i armarna beror på den övning jag hade förra lördagen då köksstolen jagade mig.

Så klockan fem i morse mailade jag till Anders och meddelade att de måste dela ut journalistpriset utan mig. Dock glömde jag meddela att jag håller på den redaktion som gjort lättläst material för invandrare. Språkforskaren Fredik Lindström får ursäkta - liksom ytterligare 2 bra kandidater. Tänk att det var 59 nominerade - rätt fantastiskt.

Gårdagens bilaga hade jag skickat av TK - men det inklippta var rätt. Jag skrev nämligen tidningskrönikan när jag ändå var uppe och sen tog jag piller och har sovit till nu.


1 600 spänn av mina privata pengar gick i alla fall till spillo - så nu gäller det att söka det positiva i att jag blev hemma.


Två och en halvdag gratis tid - till vad som helst eller ingenting.


Om jag nu ska fortsätta på temat sjukt - så kan jag börja undra om vi har en "frisk"  sjukförsäkring. Nog ger den erfarenhet jag har med mig i bagaget anledning till oro att många drabbas av småpåvar som ska visa sin makt och uppnå önskade resultat. Hur kan det göras en objektiv bedömning av om någon orkar jobba förutom av den sjuke/friske själv?

Sjukt måste man väl också säga att det är att en
läkare får 700 000 kronor som belöning för att han upprepade gånger varit berusad i tjänsten. Att landstinget =skattebetalarna ska behöva betala för att han inte ska kunna hävda förtursrätt till andra jobb är bara sjukt!!

Om Luleås fjärrvärme - som är extremt miljövänlig - kan producera och leverera hur mycket fjärrvärme som helst i all oändlig tid så är det klart sjukt att de inte fås dispens. Men är det verkligen så?

Låt oss inte få en upprepning som med den direktverkande elen - där samhället först uppmuntrade energikällan på alla sätt - och sen straffbeskattade de som hade den.

Här krävs nog en ordentligt konsekvensanalys.

Friskt vågat är det i alla fall av Erland som funderar på att starta ett Erland parti. Nu är ju rubriken något missvisande Erlands parti inregistrerat - när han faktiskt bara pratat med länsstyrelsen. NOTERAR att NOTERAT inte finns på nättidningen idag heller.

Nå nu ska jag fundera hur jag ska finansiera förlusten på 1 600 kronor. Fick i alla fall en påse med tomburkar av far och han brukar inte vilja ha några pengar tillbaka.

En bra entreprenöriell början i alla fall.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Hej du underbara kvinna och människa!
Du finns i mina tankar mer eller mindre varje dag,
favoritpolitiker och plastsyster som du är.
Bra att du vilar dig och försöker sova, jag är en stark förespråkare av sömn som medicin.
Ska bli underbart att träffa dig nästa helg....
Varma kramar från din namne...

2008-02-07 @ 15:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback