Leda Beda

Så har vi då 3:an - Blenda och Beda - skola sommaren lända respketive leda. Skrev jag inte om det igår? Minnet är bra - men kort - men iaf kan jag inte ha skrivit om dagens väder - dvs det regnar - men faktiskt inte så kyligt. Nå enligt gamla bondepraktikan så innebär regn på Blendadagen (Beda har nog tillkommit för att gammelsvenskans lända var på utgång) att sensommaren blir regnig. Tur att vi inte har riksdagsval i höst.

För övrigt hade jag en skolkompis - inte samma klass - i folkskolan som tyckte att Beda var ett så "lett" namn att hon tog sitt andra namn Maria.

Kan förstå att det inte blir fred i världen när krigen pågår till och med i en trappuppgång i Luleå?
Avsatt revisor gick till tingsrätten.

Fred - då är kopplingen över till EU ganska naturlig - idag kan jag reta mig på att vi alla inklusive jag själv har lite svårt att veta vad valet heter. Ser att Kuriren skriver EU-valet - som även jag hemfaller åt - som rubrik på sin artikel inför valet den 7 juni -  Men ska det vara någon förkortning borde det väl vara EP-valet  - Europaparlamentsvalet. Själv försökte jag söka stöd hos valmyndigheten - men de undvek konsekvent förkorning.

Jag tror att de som inte gilla Europeiska Unionen gillar att även kalla valet för EU-valet - då kan man knyta an till för och emot.

I NSD hoppas jag alltid att debattinlägg/insändare finns på den vänstra sidan - då får de vara med på nättidningen. Som det här rappa och klargörande svaret från Ylva Mjärdell (FP) till en motståndare personifierad av Bertil Bartholdson. Nästan första gången jag ser någon skriva om Lissabonfördraget - utan tvekan innehåller det klara förbättringar för samarbetet inom unionen.

För övrigt såg jag någon som länkat till en nsd-insändare som fanns på högra sidan - tror det var Stefan - så kanske har man börjat lägga ut även insändarna på högersidan?

Nu ska jag fundera hur jag ska ta mig till föräldrarna utan att bli dyblöt - det låter regn ute nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback