Svår att artbestämma

Han är lite svår att "artbestämma" - ledarskribenten i Kuriren. Här kommer ibland åsikter som nästan kan hänföras till åsanissemarxisterna (jag har faktiskt glömt vilken fråga när jag tänkte så).

Idag är det nattväktarstaten som plockas fram. Nu tycker han det är totalitärt med en idrottsminister. I GB:s värld reduceras Sveriges största folkrörelse till att: "till och med vår motion ska staten lägga sig i.

Lite för ytvigt igen runt utvecklingschefen i Luleå. Det har varit ett och annat under åren - med kändisar i bussresor som inte riktigt betedde sig och där insatsen nog inte gav särskilt mycket tillbaka. Det är säkert en bra idé att inriktga sig på att fol utflyttare att flytta hem. Men kanske måste insatserna riktas lite bättre. Åtmionstone av fjolårets artiklar framkom att någon hoppat på detta bara för att få en semestertripp till Luleå.

Och apropå anarki så såg jag att Jonas Brännberg fått in en rättelse i tidningen idag. Han ska inte ha beskyllt Sd för att ha anarkistiska idéer utan rasistiska idéer.

För mig handlar anarki enkelt uttryckt att ställa sig utanför de av oss gemensamt uppställda lagarna och reglerna. I artikeln om betalda hemresor slås fast att det är olagligt för kommunen att betala sånt. I artikeln nedanför konstateras att "Kommunalt bolag betalar resorna", Vilka fler olagliga grejor stoppas undan i kommunala bolag? Och nog är väl detta en form av anarki?

Folkpartiets skepsis mot kommunal verksamhet i bolagsform visar sig nog vara sund.

Och när fan blir gammal blir han religiös sägs det. Trist som tusan att se en borgerligt styrd kommun skattesubventioner privata företag - och därmed snedvrida konkurrensen. Att det dessutom är ett modeat kommunalråd - Olle Lindström - borde få ungtupparna i partiet att sätta kaffet i vrångstrugen. Men där är det tyst! 

Idag ska jag annars inte anlända till jobbet förrän framåt elva - och lämna det klockan 12. Sen bär det iväg till Nolia. Hämtar Els klockan 12.15 och så hämtar vi upp Sara och Lisa i Alvik.

Och eftersom jag är en "tidsstalinist" och ingen anarkist vad avser att passa tider så lallar jag iväg till frukost nu. Och det får bli i nattdräkt,

Och helt plötsligt kommer jag på en av anledningarna att jag vill till Nolia idag - vår riksdagsledamot Gunnar Andrén kommer på besök. Och eftersom han också är boss för tipsbolaget Blåklinten där jag är med så vill jag ju skaka tass med honom

Kommentarer
Postat av: Claudia

Jag har slutat att sätta kaffet i strupen. Inget förvånar mig längre då det gäller Olle. Lamt försvar av honom!

Bra att du är kritisk även inom "alliansen" Ylva, fortsätt så!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback