Törnman har rätt

Törnman har rätt - man kan aldrig ha semester från ett förtroendeuppdrag. Oavsett du är kommunalråd eller ersättare i Hästuttagningsnämnden. Tänk dig en väljare som ringer - en väljare som gett dig förtroendet att företräda honom/henne - och du skulle svara: "sorry - återkom till hösten - jag har semester"

Igår - till och med under högmässotid - hade jag ju som fd kommunpolitiker en timmes väljarsamtal! Och hade jag åkt till Kvantum och handlat så kunde det ha blivit ett eller ett par väljarsamtal själv. Som förtroendevald arbetar du inte - du lever med det hela tiden!

Däremot kan man väl konstatera att för att överleva så bör man se till att man någon period (=semester) kan få vara mindre tillgänglig eller till och med oanträffbar.

Eftersom jag är gramse (för snällt ord) på Törnman sen Hitlercitatet så får jag väl konstatera att även en blind höna hittar ett korn ibland.

Apopå blind så väljer kommunledningen i Luleå att blunda för de uppenbar problem som finns i organisationen. Tyvärr så fanns den senaste artikeln - Vi får på knäna - detta är vansinne - som speglade detta inte ute på nätet . Men idag spär Ylva Mjärdell på. Men visar också att det finns goda arbetsplatser - med högt i tak.

Kan hoppas att Kuriren följer upp den här insändare - Räkna med strid, Försäkringskassan. Sossarna kommer förstås i buskpropagandan påstå att detta är en följd av nuvarande regerings regeländringar - då är det viktigt att komma ihåg att såna här "gestapometoder" förekom redan 2006 och tidigare. Ett av de mer kända fallen var Rolf Nilsén.

För övrigt är Kuriren "felnavlad" idag också - hur var det med att slippa gräla om tidningen - A och B.

Nu ska jag gå lite extra sakta till frukost för att markera att jag har semester - jag stressar inte utan lever nu och här varje sekund.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback