Mitt i hopen

Mitt i hopen ganska långt bak - till höger om en med röd keps försedd man (fader Yngve) finns jag. En av ättlingarna till Anders Grönborg. Skrev jag det jag är släkt (troligen tremänning/småkusn) med en pensionerad polis Westermark i Arjeplog, har en släkting i Glommersträsk som heter Marianne (trolig tremänning med mor) och släkt med Mats Eriksson som har Biltema på Storheden.

Brage Norin skriver i Kuriren att "en kultur som lär oss älska rikedom och skönhet och militär styrka är cancer för mänskligheten". Låter lite kommunistiskt minst sagt - särskilt som han talar om "spya över den amerikanska "skönhetskulturen". Jag kan undra hur den kulturen ser ut - och var den finns som "lär oss älska fattigdom och fulhet och ett uselt försvar"?


För visst är det bättre att bekämpa fattigdom än att fördöma rikedom?

Ja underliga åsikter finns det - och underligheter i tidningen. "Chefen står på sig" - jag funderar än en gång hur ett anonymt brev kan få sån uppmärksamhet? Någon PR-kupp - men för vem? Anders P - det "svarta fåret" som hittat hem till alliansen? Iaf han som fått brevet hem!

Och underligt är det också att det är särskolechefen som kommenterar det dåliga resultatet för Luleås skolor - var tionde elev utan behörighet att söka till gymnasium.

Och radion utfärdar allmän viltvarning - mycket älgar runt 97:an - från Notviken till Sunderbysjukhus.

Nu får jag ta mig till frukosten - ska har far med in till stan idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback