Dagens avhyvling

2014-03-08 kl. 08.00 - och idag firar vi Kvinnodagen - och namnsdagsbarnet Siv. Och att solen skiner på rikigt - efter att det igårkväll var spöregn och storm!
 
Intensiv dag som de flesta dagar är nu för tiden. Trevligt möte med Birgit på morgonen - som dessutom hade med sig en annan busspassagarere som också ville ha transport ut till Kallax. En Jokkmokkskille som gillade både "ett nej ska vara ett nej" och fler pappamånader. Jodå - jag har skickat ett ny-medlem-utskick till honom.
 
Haft sovmorgon idag - till klockan 6. Borde väl inte berätta det - men jag slocknade på soffan åtminstone före klockan 19 - sen vet jag inte mycket mera. Bara att erkänna att det börjar bli FÖR långa arbetsdagar nu. Men jag ska ju bara...Får väl börja leva ett mer varierat liv efter valet!
 
Da Capo har försvunnut ur mitt liv - hur vet jag inte. Men iaf var det något liknand program nu på morgonen. Fick lyssna till Vildandens sång. Vet dock inte om Thory Bernhards lyckas få den lika sorgesam som faster Lisa fick den när hon sjöng sittandes på pallen i köket och skalade potatis!
 
Halkade mig upp till tidningslådorna - och full pott - med NSD, NK + DN. Och inget fall. Spark och dubbar är säkert.
 
Båda tidningarna toppar med firandet av Kvinnodagen. Kuriren med en verklighetsförankad beskrivning om olikheterna för manliga och kvinnliga hockeyspelare - skilda världar mil uttryckt. NSD:s mera flummigt - med en rubrik om att "vi behöver män" - som för att bevisa att skrönan om manshatare ska bevisas. Bilden på ettan känns dessutom gammelmodigt - som hämtat från "rödstrumpornas tid". Fast reportaget är rätt balanserat
 
Andra nyheter; uppföjning av polisens centralisering - i båda tidningarna. Om nya facebookhallen förstås - också i båda tidningarna. Med besöket av Annie Lööf - som även drog runt med kommunlarådet Stålnacke.
 
Dages avhyvling står inte oväntat Bo Östman för. Kycklingen som fällde en elefant. Om Lulebos kickade VD. Visst fick tidigare styrelse kritik skriver Östman . men menar att de iaf kunde visa på en positiv utveckling. Det var på den tiden vd:n styrde styrelsen - och den styrelsen fick ju också kicken så småningom. Kritiken är ju rätt såtillvida att det är mycket märkligt att vi skattebetalare som indirekta ägare av bolaget - inte får någon som helst insyn i varför vd:n fått gå. Lägg till detta hur problemen inom Renhållningen mörkläggs - så inser man att kommunala bolag är en oönskad amöba i den kommunala världen.
 
Och rätt onödigt att solen skiner idag - har tänkt mig (alternativ känner mig tvungen) att skriva färdig en verksamhetsberättelse idag. Nå jag kan alltid dra ned markiserna - och efter lunch drar solen till baksidan av huset.
 
Kan ju förhoppningsvis njuta Holmkollen och herrarnas 5 mil (?) under tiden.
 
Sköt om denna lördag på bästa sätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback