Bekramad

2014-03-05, kl. 06.30. Idag gratulerar vi Tora och Tove som har namnsdag. Både sprungna ur Tor - tycker väl att han kunde fått vara med då också?
 
"Hemmafrupyssel" igår eftermiddag. Brunabönor kräver sin kvinna - två timmar enligt förpackningen - men gick snabbare. Dock inte riktigt nöjd med resultatet - det är ett grannlaga jobb att balansera mellan ättikssprit och sirap. Var lite för feg enligt min egen smak - men kanske passade övriga bättre. Och semlorna var formidabla enligt gästerna. Åts som hetvägg - en benämning vi aldrig använde när jag växte upp. Fast vi gjorde det - alltid.
 
Small av när gästerna lämnade vid 18-tiden. Fast jag tvingade mig att ta itu med disken först. Allt utom grovdisken avklarad.
 
Gokväll leverade vett och etikett via Magdalena Ribbing. Lyssnare som besvärades av den nya hälsningsseden - att kramas. Bekramad som Magdalena benämnde det. Ja nog har man märkt att en och annan stelnat till vid spontana kramar. Och vem vill bli benämnd som en bekramare?
 
Vaknade till liv vid 21-tiden - var uppe en stund och hann konstatera att Luleå hockey fick ett dåligt resultat av sitt 30-årsfirande . förlust mot Modo efter förlängning - ja tom straffläggning om jag uppfattade rätt.
 
Fjällsäkerhet och sportlov toppar Kuriren. På ledarsidan får de till en rubrik som är lite fyndig. "Där gick väl tåget för de rödgröna". Med tanke på opnionssiffrorna så hajar man ju till. Men tror faktiskt att man bet (S)ig lite i svansen med den demonstrationen. Ganska tydligt att de landsomfattande demonstrationerna iscensatts från Sveavägen 68 (de är väl där de håller till än?). Ungdomar brukar vara känsligt för sånt.
 
Med rubriken "Öppet pga av sjukdom" presenterade Jens ett förslag om en dygnetrunt bemannad vårdcentral i Piteå. Jättefin artikel i PT - men där får vi smaka på den beska medicinen - att det nu handlar om betaltjänster
 
Desto roligare att Kuriren nu iaf lagt Fria Ord tillgängligt för alla. Insändare om RUT - värd att spridas. Och de faktum att det faktiskt inte blir dyrare än hemtjänst att anlita ett sånt företag. Har räknat och jämfört med min grannes hemtjänst. Och som bonus får du dessutom själv bestämma vad de ska utföra för tjänster. Länge leve RUT!
 Mycket mer att orda om har jag inte. Idag blir det skrivbordsjobb hela dagen. Och en lång dag. Februari är lite lömsk med sina blott 28 dagar - liksom förlorade dagar - de där 2-3 - som måste jobbas in.
 
Ha en bra onsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback