Nu ramlar dom in!

Nu ramlar ombuden in till sista dagens förhandlingar vid landsmötet. Våra är kämpar - Anne var upp och hade inlägg om Norrbottniabanan strax före 4 i morse.

Här kan ni se
live från landsmötet - och just nu kör även SVT24 igång.

Jag är också igång sen någon timme. Hunnit notera att Obama flyttat fram positionerna för en sjukvårdsreform i USA - vilket ett dussintal presidenter före honom misslyckats med. Dvs att genomföra den - och det är ju inte riktigt klart än.

Socialister i Sverige - som inte håller USA:s flagga så högt - brukar ofta lyfta det faktum att massor av människor i USA står utan sjukförsäkring. Märkligt att inte samma människor ser "bjälken" hos oss själva - här står en miljon människor utan försäkring mot arbetslöshet. Obligatorisk a-kassa har säkert diskuterats på landsmötet - och där står vi säkert fast vid vår urgamla uppfattning om en obligatorisk a-kassa ska införas. Märkligt att sossar och moderater här mötts i sitt motstånd - säkerligen med olika argument.

Missionskyrkan fegar om samkönade äktenskap - det har jag också hunnit notera. De överlåter det till den lokala nivån. Fem reservanter - men vad de egentligen vill framgick iaf inte av SVT24.

KOL är en dold sjukdom med mycket större utbredning än vad som varit känt har några forskare kommit fram till. Jag har själv märkt ett ökat intresse bland sjukvårdspersonal angående KOL - de har frågat om både mor och fars rökvanor. Om jag minns rätt så handlade det om att syrgas inte skulle ges - eller iaf i annan omfattning - om det fanns KOL med i bilden.

Nu hör jag vännen Jonas Andersson - ordförande på landsmötet - i stereo - både via webben och via SVT24. Skicklig som rackarn att svinga klubban både effektivt och varvat med roliga kommentarer som håller ombuden vakna.

Och just nu valdes Carola Larsson in i det mäktiga dechargeutskottet. Grattis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback