Ledare i fokus

Uppenbarligen var jag sugen på att sova också - på soffan hela natten. Från klockan strax före 18 och hela natten till klockan halv fyra. Men jag mår bra - så uppenbarligen finns behovet. Annars är bästa svärdottern nedbäddad sen två dagar med feber, hosta, snuva. Inte varit så sjuk på många år.

Behållningen - de kvarvarande minnet - av dagens lokaltidningar är faktiskt ledarsidorna. Kurierens layout stör mig - är less på det rektangulära fotot som upptagit halva ledarsidan senaste tiden. Verkar vara exakt samma form som presenterat Stefan Tornberg, någon sosse häromdagen och idag
Alexandra Pascalidou. Ledarskribenten har bestämt sig för att mångfald är en ny modetrend - vilket jag inte håller med om.

"Söder ska glöda rött" är rubriken i NSD. Där rekommenderar Olov Abrahamsson ett synsätt som handlar om att skjuta budbäraren. Sossarna på Södermalm i Stockholm ska vinna framgång genom att kritisera att det finns ett privat alternativ för störningar i hjärtrytmen där du kan få hjälp utan alltför långa väntetider. Hos landstinget i Stockholm är väntetiden 6 månader. Frågan är vilket problem som är värt att  och fokusera på och kritisera? Sur NSD har förstås inte lagt ut ledare på nätet än!

Och Robin Jonsson ska åka till Stockholm för magnetröntgen - frågan är om Luleå hockey betalar för privata tjänster eller om Robin bryter sin in i den långa landstingskön?

Och att privat och valfrihet är fult i sosseögon får vi dagliga bevis på - här sossarna i Boden som försökt sig på att överklaga valfrihet inom äldreomsorgen - och tack och lov fått nej.

Med tjänstemannakalkyler kan det mesta bevisas - nu sporthallen på Kronan som ska rivas. Rivning kostar bara 1,6 miljoner och en renovering 18 miljoner. Skulle vara kul att jämföra med kalkylen då hallen renoverades för inte alltför många år sen?

Och Rättvisemärkt och Kravmärkt är inte alltid så rättvist och rent heller - vilket borde mana fanatikerna till eftertanke.

Idag ska jag bara jobba min ordinarie tid fram till lunch - sen ska jag vara "revisor" på Västbacken. Och därefter ska flickorna och jag åka till far Yngve. Och ha med kulspelet så Lisa får klå honom i det. Längre än så - 16-tiden löns det väl inte ens att planera. 

Men först nu vid 8-tiden ska jag vinka av Anders och Ebba som tar flyget mot Göteborg vid halvtiotiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback