Mera Grattis

Idag gratulerar jag Anita i Gävle som fyller år - hur många lämnar vi där hän - men det är många sånger osjungna än som det beskrevs på ett vykort av Laila Wikström.

Anita var också i Paris för 18 år sen.

För många år sen - trettio minst tror jag - tog folkpartiet i Norrbotten ställning för att länet skulle ha mer av medstämmande själv - att den tjänstemanna styrda länsstyrelsen skulle avlövas och makten över regionalpolitiken och länets utveckling skulle  överföras till förtroendevalda - en region Norrbotten även om vi inte kallade det så på den tiden.

Därför något frågande om vad
Anders tycker vi ska ompröva till? Nu verkar striden mot storregionen vara vunnen - nästa strid måste handla om att byta ut Ögrens gäng - och då handlar det om att hitta minsta gemensamma nämnare för så många oppositonspartier som möjligt.


Alliansregeringen har med moderaterna i spetsen slagit fast att sverige även fortsättnignsvis ska ha 3 beskattningsnivåer. Frågan om ökat statligt ansvar för sjukhussjukvården är tämligen kall för närvarande - även om folkpartiet i Norrbotten kommer att fortsätta driva den frågan. Vi kan ha en vision om en långsiktigt utveckling i den riktningen - men nu gäller det att gilla läget.

MP och V spelar sårade oskulder - "uteslutna" -  "kastas ur" Fast egentliga tror jag att främst V gillar läget - det känns nog ganska angenämnt att lämna "högerburen" nu då valet nalkas.


Nu ska jag gilla läget med frukost. Bästa att ladda blir väl en intensiv dag för att få allt på plats för årsmötet - och parallellt med det plocka hem de sista puzzelbitarna i valberedandet för SV.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback