Vilket mörker

Vilket mörker - sommartiden har gjort att det återigen är mörkt när jag hämtar tidningen - men det ljusnar väl om några veckor igen.

Frågan är om dagens sammanträde med landstingsstyrelsen gör att det ljusnar eller mörknar i tvättsåpan. Med kommunal
borgen på 23 miljoner förstår jag Olles oro och brösttoner.

På regional-tv från Sundsvallområdet var det rena mörkret ialla fall. Där slåss bland annat Sundsvall för att få pengar från landstinget för att betala sitt samgående med Jämtland - men får inga - landstinget satsar resurserna på Region Norrland - verkar inte ha nått dit att det inte ska bli någon storregion inom överskådlig framtid. Det oroar mig.

Och vilket mörker att jag igår kväll funderade hårt på vem ytterligare som skulle gratuleras idag - Bengt Urban Fransson förstås - 40 år idag. Han föräras idag Kurirens Citat på ledarsidan (hittar ingen länk): "Jag är dödligt less på det gnäll som tidigare alltid kom från Malmfälten och Tornedalen". Av "sektledare" Alf får han epitetet att han är folkpartist - fast han inte törs erkänna det annat än ensam framför rakspegeln på morgonen. Kanske därför jag till honom - Bengt-Urban alltså. Ha en bra födelsedag.


Och mörker är det också att "Banan får vänta till 2021" - ett helt uppslag i Kuriren. Nu förefaller det mig som om det bara är Peter Eriksson (mp) som tagit del av rapporten - som vad jag förstår inte heller är riktigt klar. Ett ljus i tunneln?


"Vägbelysningsfrågan" kan ironiskt nog också sorteras in under temat mörker. Gud vad jag är less att läsa om det bråket!

Och apropå  bråk så ler jag lite i mjugg när jag ser rubriken "Allt groll är glömt - nu går dom samman". Noterar att det är vänsterns och miljöpartiets gruppledare som uttalar sig - men för sossarna är det partiombudsmannen. För att klara personkemin så förhandlar man tydligen via ombud. Bådar det gott?

Och hos föräldrarna har det varit mörkt till efter klockan 5 - nu ska jag gå ned och äta frukost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback