"Kalasväder"

2010-08-05, kl, 06.00

Vilket "Kalasväder" - inte. Idag drar det i gång - Luleåkalaset - och jag möttes av sommarens värsta blöt- och kallväder. Trist för besökarna - vi får hoppas det bättrar på sig. Själv får jag oavsett väder avstå besök i år. Det är också trist.

Idag sista dag för leverans av valsedlar - vi saknar hela "bibban" med landstingsvalsedlar - väl så där 600 000 - fördelat att levereras på fem lika ställen i Luleå. Frågan är om det är Länsstyrelsen, tryckeriet eller posten jag ska ge mig på först?

"Jag har lärt mig att ta ett djupt andetag" var en rubrik som lockade mig nu på morgonen. Sitter och sorterar upp allt som ska hinnas med - både jobbmässigt och privat. Någon hjälp av
Per Ledins andetag fick jag dock inte. Bara andas på.

"Sköt mot personalen med el-pistol" - läskig rubrik som lockade. Det är mycket runt BBB nu?

Skänninge - Sveriges största marknad hör jag på några regionala TV-nyheter. Vad säger Pajala om det?

Fast det finns positiva rubriker också - homoäktenskap inte längre förbjudet i Kalifornien.

Apropå Kalifornien och USA - där släkten har en del ättlingar efter utvandrade personer - bland annat ättlingar till min farmors bror - Lar-Olof Larsson som utvandrade och aldrig kom tillbak hem igen. Jo apropå så hittade jag tre endollarssedlar vid städningen igår - som skickats hem som gåvor. Tydligen någon tradition att skicka hem en slant till de fattiga släktingarna i Sverige.

Och apopå fattiga - så måste jag nu skynda mig så jag hinner reglera lite räknngar och andra skulder nu på morgonen. Annars ska dagen som vanligt delas mellan ordinarie arbete och röj i huset. Ikväll packar jag bilen för Nolia - riggningen i morgon klockan 10.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback