"Psykbryt"

2010-04-23, kl. 07.00


Uppslaget sidorna 4-5 i NSD
är väl det närmaste uttrycket "psykbryt" man kan komma. En överläkare frän psykiatrin vid Sunderby sjukhus har hotat ordningsvakt med att spänna fast honom och ge en spruta. Även poliserna som tog hand om honom fick sina hot. Allt enligt sidan 4 där verksamhetschefen Stefan Bergström bedyrar att han aldrig mer ska jobba på SuS.

På sidan 6 kan vi läsa att nämnde Stefan Bergström gett en annan psykläkare - Staffan Rosenius i Gällivare - sparken. Kritiken gäller att han inte leverat intyg  tillräckligt god tid. Kan låta rätt bagatellartat - men bra att veta att det är mycket viktiga intyg för sköra personer. Så allvarligt är det i sakfrågan. Men Stefan verkar backas upp av både fack och arbetskamrater. Inte mindre intrigant blir det då det framkommer att Stefan är gift med en annan psykiatri överläkare Annicka Stenman - som väl inte heller varit helt okontroversiell?

Googlade på "psykbryt" och hamnade på "tuppjuck" - med innehåll som jag inte ville återge. Tuppjuck brukar jag ju drabbas av understundom. Sovpass på 12 timmar i natt kan väl räknas till den kategorin?

Till avdelningen "psykbryt" får väl dagens rubriker - och tidigare - om Kalix i allmänhet och skolan i Kalix i synnerhet räknas. Nu avgår alla sossarna i BOG - och enligt kommunalrådet Forsberg som själv detroniserats och inte blir omvald låter meddela att det var bra. Annars hade de fått sparken kommande måndag. Liggande sparkar de på varann - kommunalrådet och sossarnas BOG-ledamöter.

Idag gratulerar vid alla som heter Georg och Göran - namndagshälsning till alla som jag känner.

Och kära svärmor - avliden sen ett antal år - skulle fyllt 89. Jag kan fortfarande sakna hennes telefonsamtal.

Själv firar jag dagen med att fördröja starten på min arbetsdag. Mina arbetskamrater är spridda för vinden - och för att ha bemanningen på em så förskjuter jag mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback