Kurirenhuset till Sunderbyn

2010-04-10, kl. 07.50

Kurirenhuset sålt
till Solgården i Sunderbyn AB. Namnet borde garantera att det blir bra. Måste dock erkänna att jag inte har riktigt dökoll på vem ägaren är - Ulf Johansson?

Solgården är tydligen det närmaste solen vi kommer i Sunderbyn denna vår. Oj så sparsam den har varit denna vår - mul idag igen.

Gratulerar alla de drygt 25 000 som fyller idag - särskilt grattis till kusin Lars i Umeå och vännen Inger i Älvsbyn. Den senare har jag gratulerat på FB också. Hälsat henne att det är skönt att hon går året före - om - eller snarare när - minnet sviktar kan det vara skönt att ha någon att relatera till.

Kan inte lösningen heta doggybags? Lunchpriset har gått upp från 51 kronor till 70 kronor för pensionärerna som äter på Rödkallens träffpunkt. Varför inte införa doggybags - en liten plastbox att ta med halva portionen hem. Mycket väl tilltagna portioner som de flesta inte klarar att äta upp mer än hälften av.

Det är ett litet momento med kommunen och mathållningen. Kommunen får inte bedriva vinstdrivande verksamhet och inte heller ha underprisättning. Var det inte runt 18 kronor portionen som kommunen betalade till landstinget? Frågan är hur man då kan undvika vinst om man tar ett utpris på 70 kronor? Det bevisar väl bara en sak - att kommunen borde låta entreprenörer att fixa maten!

Och Ingvar och Ingvor har namsdag. En mängd Ingvar känner jag - grattis, grattis!

Nu ska jag ta det lugnt ett tag till. Tränar fortfarande på att inte ha bråttom. Sen ska jag dra mot Överkalix vid 10-tiden. 16.25 ska jag hämta kusinen Kerstin vid "kustbussen".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback