Länge leve 30+

2011-02-25, kl. 06.00. Pratade för mig själv på tidningspromenaden; Länge leve 30+ - död åt den infernaliskt isande blåsten! Känn efter nu alla ni som klagat på graderna - idag är det grader i helvetet - fast tvärtom.

Påmindes igårkväll via Nord-Nytt att jag faktiskt fick en smärre störtblödning igår när jag läste tidningarna. Om
munkavlen i Övertorneå. Skönt med en klargörande artikel idag. Fler makthavare bör inte försöka!

Historien kommer att döma stadsplaneringen i Luleå. Även Kuriren har en fin artikel i ämnet - om hur vi är på väg att förstöra området runt kyrkan. Inget verkar heligt - inte ens domkyrkan. Hur många har inte sörjt alla gamla fina kulturbyggnader som rivits istan och som stulit historien för kommande generationer. På 60 och 70 talet hade det inte tid att tänka - bara riva. Ett av kommunalrådet kallades Grävskope Aron. Så hör jag kommunalrådet Petersen uttala i TV att det viktiga är att vi bygger - vi har inte tid att sitta och tänka. Jag blir förbannad! Som vi tjatade om detta bland annat Lennart Lindström och jag. Det finns faktiskt mycket att vinna på att tänka efter före.

Och länge leve Luleå Hockey i slutspelet - fast två fruar. Jodå - det är i Sverige - Sundsvall.
vad då osannolik seger? Vi har väl besegrat Skellefteå förr.

Men Nothug har inte besegrats så många gånger - vilken seger för Hellner igår. Så synd om Kalla som inte gick till final. Och vilken golgata vandringen att sekunderna efter målgång tvingas fram till en mikrofon för analys. Tårarna var inte långt borta.

På avdelningen kuriosa hittar jag en polis med två fruar. Jodå - i Sverige - Sundsvall.

Frågan är om inte nedläggningen av äldreoendet Gärdet i Morjärv också tillhör avdelningen kuriosa. Åtminstone skälen til det. Att räddningstjänsten ligger för långt bort - i Kalix. Men så har det väl varit hela tiden. Och hur många äldreboenden i Sverige finns det som inte heller uppfyller de kraven?

Idag har jag en utmaning. Ska vara hos sjukgymnasten för behandling 09.20. Tänkte mig att hinna träna före det. Så det är väl hög tid att börja röra på gammel kroppen.

Men först en grattishälsning till alla som heter Sigvard och Sivert.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback