Ljus i mörkret

2012-09-21, kl. 07.00
 
Tänt ett ljus - flera faktiskt - och låter det lysa upp höstmörkret. Kl. kvart i fem när jag gjorde mig redo för tidningsvandringen såg jag en dam i vitt redan på väg mot lådorna - så jag fick tidningen levererad i hallen. Dock var det mörkt och hann känna att det var rått och kallt. Så jag har gjort en insats för att lysa upp tillvaron.
 
Dan igår var väl helt ok - ljus och bra om jag spinner på det. Bortsett från starten - då jag vände vid Statoil för att jag glömt plånboken. Trodde jag. När jag åkt hem och genomsökt visade det sig ju att den funnits i bilen hela tiden. Renderade till 5 minuters sen ankomst till jobbet. Men sen var det bara ljust - jobbade lite för länge dock - mycket att göra och tiden bara rusade. Men sen rusade jag till träningen - yes - veckan är trestjärnig redan!
 
Idag gratulerar jag 683 personer - alla som enligt Ratsit.se heter Matteus och har namnsdag idag. Enligt Dagens namn på Kuriren skulle det vara ca 1 200 som heter så - men jag undrar om inte de blandat om det med att namnet dök upp här på 1 200-talet - "Guds gåva" som det betyder.
 
Ljusnade gjorde det också i hockeymatchen - när jag lämnade dem på nätet ledde Johans (Landströms) Linköping med 2-1 - men Luleå klarade hem en poäng iaf. Och minsann såg jag inte att mina vän Nisse deltog i direktdebatten på nätet.
 
Och Padgrotsky lovar att Rut och Rot blir kvar - det kan väl betecknas som ett ljus det också! Men mörkt för sossarna. Hur ska det kunna profilera sig - det köper ju snart sagt allt av alliansens politik. Och moderatern gör ju också allt för att lägga sig när (S) nu har man tom devalverat sossarnas ekonomiska talesperson Magdalena Andersson  genom att utse hennes namne till landshövding i Västerbotten.
 
Att köra med Carema håller inte. Förvisso fanns det förfärliga sk räckexempel på vanvård - men inte fler än att en kolumn med vanvård inom offentlig driven äldreomsorg skulle bli minst lika lång. Och när det gäller friskolor så är det ju ändå så att de väljs helt frivilligt av unga friska föräldrar som vi kan utgå från att de vill sina barns bästa. Till och med kommunister som Ohly med flera har ju haft sina barn i friskola. Så därför kan man väl även se Jonas Brännbergs inlägg som ett ljus i mörkret - avslöjande!. Och med "vanvårdsargumentet" mosat borde väl alla försvarare av offentlig driven verksamhet fundera vad privat verksamhet gör som kan göra sammakvalitet eller bättre med samma summa skattepengar.?
 
Det finns anledning att se ljust på framtiden! Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback