"Kommunistisk" konspiration

2012-09-28, kl. 06.30
 
Om jag säger "äntligen fredag" så är jag falsk. Snarare - fredag igen?! - med både frågetecken och häpnad. Och inte bara veckan som håller på att ta slut - så även månaden. Och idag är det Lennart - namnsdag för far Yngve som var begåvad med tre förnamn - Yngve Lennart Natanael - och alla med namnsdagar! Och så skulle förstås farbror Lennart (Lindfors) haft namndag idag.
 
Jobb och träning igår - inte mycket mer. En ganska ensam dag på jobbet - thomas på sammanträde och ute spöregnade det - så inte någon vettig människa var ute. Ja och så skjutsade jag förtås thomas till flyget - för semeste 1 dryg vecka.
 
Graffitidiskussionen fortsätter i Kuriren. Kommunalrådsdottern upp till försvar för kommunledningens graffitipolicy. (Inte länkbart - men ettan plus en helsida - ni kan inte missa det). Medan ledarskribenten har en inställning som känns mer bekväm för mig själv. Och det är väl ingen - annat än enskilda ropande röster i öknen - som ropat på graffitiförbud eller censur som ÅP argumenterar emot. Åsa tycker det är motbjudande att polisen ogillar att målare (fast hon menar väl klottrare?) bara kan säga att det är på väg till ett lagligt plank. Hon tycker det är att jämföra med om hon bär hem en påse från systembolaget och därmed skulle klassas som langare. Jag tycker dock man kan göra en annan jämförelse - att kommunen anlitar kända langare för att köpa ut vin och bära hem för kommJaunens representation."Nej - inte ska vi langa - det här ska till kommunalrådets representation". Nu är jag inte entydigt och kategoriskt emot graffitiplank - det kan ha en funktion att fylla. Och jag gillar att kommunen låter ungdomar måla på och i fula betongfundament av olika slag. Det jag vänder mig mot är förhärligandet av klotter! Se till att det som får måla är de som respekterar att inte sabba för andra. Att som kommunalrådet flinande stå och förhärliga att graffitimålare inte gör det som är brukligt att att ge acceptans för allt klotter och allt sabb som sker.
 
Fö anser jag att eventuella graffitiplank ska tillverkas av och skötas av ungdomar i sysselsättningsåtgärder, Men så klok kanske kommunen varit? Och uppstädning runt planken ska också ingå - faktiskt hyfsat fint runt de vid OK.
 
Annars toppar Kuriren med att lärarna inte är nöjda med nya avtalet - strejk hade varit bättre.. Och halva ettan ägnas i vanlig ordning till Luleå hockey - vinst mot Frölunda.
 
Även NSD har missnöjet med läraravtalet på ettan - om än bara i högra menyraden. "Vikariekris slår mot förskolorna" är deras "krigsrubrik"
 
Men åter till graffitin - min "krigsrubrik" idag var ju "Kommunistisk" konspiration vilket kom sig av att jag läst på Kurirens kultursida - som också behandlar graffitin. Jacon Kimvall aktuell med boken "Nolltolerans mot graffiti" har kommit på den nobelprisberättigade idéen om att nolltoleranse infördes då klottersaneringen infördes. "Folk tjänar stora pengar på klottersaneringen...". Sid 32 i Kurirens pappers.
 
Man får aldrig sluta förvåna sig över dessa "kommunister" - och hör samtidigt Jonas Sjöstedt på TV orera om alla pengar som går till riskkapitalbolag och hur det kan användas för att anställa folk inom vården. Bara det att de pengarna är knutna till leverans av våra och omsorg. Och inga fria pengar! Och frågan är - vill vi ha fler Christer Carlsson - ordförande i socalnämnden i Boden som nu sviker sitt löfte och ska lägga ner Bergbacka igen!! Sidan 8 i NSD:s papperstidning.
 
Vill också "äga" henna - aktier i Kalla. Jag köper!
 
Men nu är det svarttaxirörelsen som väntar - ska ta med Kerstin till sjukhuset för inoperation av smärtregulator. Har själv hittat på namnet - skrev först smärtstimulator - men insåg att det skulle vara motsatsen.
 
Nu tar jag tag i fredag - jobb och sen stå till barnbarnens förfogande. Föräldrarna till Berlin och marathon - det senare för sonen.
 
Ha det gott.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback