Inte heller petig

2013-10-25, kl. 06.00 - och Inga och Ingalill har namnsdag.
 
Var rädd om era mammor - ni som har dom kvar i livet. Idag är det 4 år sen mor Marianne lämnade oss. Saknar varje dag!
 
Börjar väl med dagens födelsedagsbarn - grattis till Rolf Byström som fyller 87 år idag. Lätt att komma ihåg - mor dog på hans 83 årsdag. Stort grattis till Yvonne Stålnacke också - 60 år idag. Kollega Pär någonstans nere i Götaland får också en släng av grattissleven!
 
Fast Pär han kallas nog aldrig för "götalänning" - enligt Elisabeth Hedman i dagens NSD så finns inte ens det ordet. Det är Elisabeth som står för bloggen rubrik "inte heller petig". Hon skriver om hur vi som bor i Norrbotten klumpas ihop som "norrlänningar". När hon påpekar det så anses hon petig - men hon - liksom jag - tar hellre att kallas petig än att buntas ihop som "norrlänning". Trevlig krönika - läs den!
 
Ändamålet helgar medlen sägs det ju. Det är ju en sak att ta SD till hjälp för att fälla regeringen - men att så nesligt förlora en omröstning tillsammans måste ju kännas. Och inga vem som helst som bär skulden - vänsterledare Sjöstedt och Damberg - den senare het partiledarkandidat nyligen. Märkligt tycker jag att ingen av våra tidningar skriver ett ord om det? En, liten liten TT-notis hittar jag efter ivrigt letande.
 
Mycket anrikt i tidningarna idag. Kuriren skriver om upprustningen av Klostret - Sunderby Folkhögskola. Kan hoppas det kommer ut på nätet så många får se det. Väcker nog minnen hos många! 
 
Någonstans skrivs det också om anrika telefonkatalogen som nu går i graven. Eniro har aggresivt försökt sälja annonser i den de senaste åren - och vi har nästan blivit ovänner när jag hävdat att ingen använder den längre. Men som någon skriver någonstans - den har kunnat användas som mycket - att palla upp saker med tex.
 
Gårdagen avslutades med att jag fick hämta sonen i Rosvik. Kom från Umeå samåkandes med en sjukvårdspartist. Men vilket förfärligt väder att köra i - mörkt, blött och eländigt. Verkar bli en bättre dag idag - knastrade i gräset när jag hämtade tidningarna.
 
Men nu åter till dagen - gillar att resa men avskyr att packa. Det är verkligen en konst jag inte behärskar. Slutar med att jag har halva garderoben med mig - och sen en massa knövliga kläder med hem - som inte använts men som ändå måste tvättas.
 
Får ta tag i det NU iaf. Ha en bra fredag. Vi får se när vi råkas på den här sidan nästa gång. Nu väntar konferens i Älvsbyn, basketcup i Södertälje - och sen en veckas solsemester! Något blogginlägg kan det väl bli!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback