Härfåglar

2013-10-24, kl. 06.00
 
Härfåglar hade jag minsann aldrig hört talas om tidigare. Idag skriver Kuriren att två individer av den arten hittats döda - en vid Överkalix och en i Svartöstan. Sägs förebåda död och elände - och visst - både arbetsplatsolyckan och babyn i Bälinge - och säkert något mer som jag glömt. Vi får hoppas att deras död förebådar att det är slut på elände för ett tag nu.
 
Blev en lång dag igår - inte hemma förrän halvsju. Men hann iaf ut en sväng på stan - och införskaffa lite euro - till "kioskpengar". I övrigt funkar väl kortet - om det nu finns något på det?
 
Lyckades med en bedrift igår - att boka tågbiljetter till tre pensionärer - och ut kom biljetter för studenter!! Lyckades väl egentligen med två bedrifter - att få SJ att lova återköp av dem. Om nu Birgitta håller vad hon lovat?
 
Idag är jag uppe bara en kvart efter ordinarie tid - 04.45. Behövs minsann för nu är det lite tufft med förberedelserna för mötet i Älvsbyn fredag-lördag, basketcup i Södertälje lördagkväll och söndag. Men sen blir det en veckas återhämtning i solen. 
 
Lite mer än härfåglar var det väl i tidningarna. NSD toppar med Försenade Felaktiga - om lärare som fått mer behörighet än vad det gjort sig förtjänta av. Läser man atikeln är det inte lika dramatiskt - få som blir fel men svårigheter att ta reda på vad respektive lärares utbildning egentligen innehåller. Fast det här med slöjdlärare känns väl som slarv - vederbörande känner inte till något i den vägen?
 
Kurirens första nyhet betydligt allvarligare - Ungas hälsa blir allt sämre...pojkarna är överviktiga och flickorna mår psykiskt dåligt. Och det botas knappast med att byta till lättmjölk!
 
Tänker - lugnet före stormen. Båda tidningarna har väldigt mycket av papperstidningen ute på nätet. Toppar man utbudet nu - innan man stänger ner - så att saknaden ska bli så mycket större - att många kastar sig över dosan och betalar en prenumeration? Ja det är väl 1/11 vi får veta hur det är tänkt?
 
Bäst iaf att passa på att länka nu så länge jag får. Apropå god journalistik - så finns det anledning att läsa den här artikeln om den verkliga Caremaskandalen
 
Tänker att om jag nu ska ha någon nytta av attha kommit upp i tid så bör jag inte förbrukar all tid här vid datorn. Det är dessutom bussåkardag idag - om jag nu inte ringer Jörgen som hämtar upp mig?
 
Ha en riktigt bra torsdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback