Det kungliga hotet mot demokratin!

Det kungliga hotet mot demokratin! Eller hur man silar mygg och sväljer kameler. Lars Ohly har lägligt på kungens 60 års dag brett ut sig i en debattartikel mot kungahuset.

Att svenska folket vill ha monarkin ser han som ett hot mot demokratin. Ska en majortiet få urholka demokratin på detta sätt, undrar Lars Ohly. vänsterns partiledare.

Och talar pompöst om att statschefen måste utses av folket. Nu är det väl så att våran kung knappast är chef över annat än klippa-band staben och representationsstaben - och torde knappast utgöra något hot mot någonting.

Och nog är kungen ett litet hot jämfört med nomenklaturen inom politiken och storföretagen. Där de skaffar sig förmånar som folket bara kan drömma om.

Jag är naturligtvis republikan med hjärnan. Framför allt för att jag tycker synd om de som föds in i påtvingade roller. Och hur mycket skitskriverier de måste stå ut med. Men med hjärtat är jag royalist! Låt oss i utlandets ögon vara det sagoland som har kung, drottning, prinsar och prinsessor. Det klingar in mycket turistkronor tack vare dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback