Jag är lika slut som Göran Persson

Så var ryggtavlan på en T-shirt för många år sen. Och så känner jag mig ikväll. Eftersom jag nu har en himla massa T-shirt att välja på hade jag ikväll tänkt publicera det som kunde stått på min personliga T-shirt om jag tagit fram någon. Ska ringa min coach och höra om hon har kvar textförslagen.

Annars började dagen som vanligt i full fart. Jobbet - hinner knappt se A-G än mindre prata med henne. Hann i alla fall ut med information om att det var samling klockan 15.00 vid valstugan för att träffa Johan P. Tänk alla som kommer hem i kväll och läser det först nu. Johan är en som är mångas favorit.

Sen var det sammanträde i stadshuset. Hisseländet höll på att förorsaka hjärtinfarkt. Liksom första ärendet som var vår motion om personalstipendie. Jag läste handlingarna för en vecka sen - och hade glömt att vår motion var med. Bifallen! Härligt!

Kan bara konstatera att vissa föreningar har gräddfil i stadshuset. Nu var det Ezperanza som sökt projektbidrag för sin ordinarie verksamhet. Kultur hade gett 75 tusen och nu föreslog Kalle att de skulle få ytterligare 150 tusen av kommunstyrelsen. De har en fantastisk verksamhet - javisst - men det har också handikappföreningarna som hankar sig fram på 4 tusen om året i verksamhetsbidrag. Jag yrkade att bidraget till Esperanza skulle behandlas i samband med budget. De ska vägas i samma vågskål som handikappföreningarna. Och inte ha någon särskilt "håv" som Karl P strör ur när det är valår. Det är väl allom tjänt att Esperanza har många goda kontakter in i kommunhuset.

Nåväl, sammanträdet över på en timme - rus ned till expen - och sen valstugan - och sen expen - och sen valstugan för att möta Johan P. Vilket jag bokstavligen och handgripligen också gjorde vid Åhlens parkeringshus.

Och Jens kom med båda barnbarnen - vilka var och åt moderatgodis om ni lovar att inte berätta det för någon. Provade en själv också - det var sura och hårda och --gröna!

Tjo och tjim och Micke Nyberg och Bo Östman - sen åter till expen.

Under valstugesejouren fick jag besked om att min gode vän nekas sjukpenning - helt sjukt! Vi alla som känner honom vet att han är arbetsoförmögen en bra bit framåt i tiden. Det vet också hans läkare och hans samtalsterapeut. Men Försäkringskassan vet bättre. Alltså - jag blir så frustrerad så jag vet knappt hur jag ska få ur mig det.

Och att köra med Kryssa Strutz bilen är hur kul som helst. Mötande bilar ser Folkpartiet komma mot sig - ett "fuck you" finger har mött mig men jag tackade nej! Fast jag hade lite gult klet fram på skärmen. Inte annat jag kunde känna var det äggula. Hur kul som helst - nu börjar argumenten tryta.

Och i morgon är det fullmäktige - nog kommer det vara en och annan av oss som har myror i byxorna.

På återhörande!

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Du är otroligt duktig Ylva men försök att ta det lite lugnare vi i fp gruppen är rädda för att du bränner ut dig. För vad vore fp Luleå utan dig? Kommer från HSO debatten på folkhögskolan i Sunderbyn där tycker jag att Jens och gjorde mycket bra ifrån sig liksom Stefan de var klart bäst i "klassen".

2006-08-29 @ 21:17:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback